Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

* ΤΟΤΕ ΛΑΛΟΥΝ Τ' ΑΗΔΟΝΙΑ...ΟΤΑΝ ΠΑΨΟΥΝ ΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ...

Γέλα, γέλα πουλί μου, γέλα...γέλα, είναι η ζωή μιά τρέλα...
Ευχαριστούμε από καρδιάς όσους συνέβαλαν στο ΟΧΙ: σκάι-αντ1-mega-star..
που με τη λυσσαλέα προπαγάνδα τους, έφεραν το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα! Μαγικό!
Πάντα τέτοια βρε! Θα σας προτιμήσουμε και την επόμενη φορά. Δωρεάν χορηγοί αφού!

Όποιος νομίζει ότι από σήμερα θα βρέξει λεφτά, είναι γελασμένος. Όποιος νομίζει ότι τώρα πια είμαστε σε καλύτερη -οικονομική- μοίρα, είναι βαθιά νυχτωμένος. Η βροντερή πέρα από κάθε αμφιβολία, συντριπτική επιλογή του ΟΧΙ, δεν λύνει προβλήματα. Κάποιοι
ειδικοί εμμένουν πως ο δρόμος που τράβηξαν έξι στους δέκα Έλληνες, από χθες το βράδυ είναι δύσβατος κι οδηγεί στο γκρεμό. Κανείς όμως ειδικός ή μη, δεν ήταν σε θέση να μας 
πει με βεβαιότητα, ότι υπήρχε άλλος δρόμος. Όπως κι αν το δει κανείς, οι δρόμοι είναι λίγοι. Λίγοι έγιναν απ' τις 23 Απριλίου 2010 όταν ο Παπανδρέου έβαλε τη χώρα στο ΔΝΤ

Τέσσερις στους δέκα Έλληνες ψήφισαν ΝΑΙ. Αυτό, αν ήταν ένα απλό στατιστικό στοιχείο, μπορεί και να μην έκρυβε και κάτι φοβερό ως αποτέλεσμα. Κι όμως, είναι τραγικά μεγάλο νούμερο για όποιον αντέχει να το ερμηνεύσει. Πέρα απ' τις γραφικότητες που αποδείχ- θηκαν γραφικότητες, από κάθε οικονομικό και μη, κοράκι, που άφριζε -όχι υπέρ του ΝΑΙ- αλλά κατά του ΟΧΙ, πέρα από το ότι, μέσα σε αυτούς τους τέσσερις (στους δέκα) Έλληνες προφανώς και βρίσκονται: καναλάρχες, η αντιπολίτευση -δεξιά ή μη- επιχειρηματίες κλπ, τους οποίους όμως τους ανέμενε κανείς, βρίσκονται επίσης χιλιάδες άλλοι Έλληνες, φίλοι μας, συγγενείς μας, κάποια ξαδέρφια μας ή οι γονείς μας, το ένα μας παιδί, εμείς οι ίδιοι..
Τέσσερις στους δέκα Έλληνες, δεν ψήφισαν ένα απλό ΝΑΙ. Πήραν ένα χαρτί και έβαλαν επάνω φαρδιά πλατιά την υπογραφή τους, επιλέγοντας τον -όσο πιο σκληρό- θάνατο μας.
Ουδέν κακόν αμιγές καλού όμως. Ξεχώρισε η ήρα από το στάρι. Αρκετά σκουλικιάσαμε.
Αφού αυτή η εβδομάδα δεν ήταν μια προεκλογική περίοδος. Crash test σχέσεων ήταν.

Αν μιλήσουμε με όρους..καραβίσιους, έτσι όπως επ-έμμενε να κάνει ο πλέον ακατάλληλος όσο και θλιβερός, Αντώνης Σαμαράς (να ένα πραγματικό καλό από το ΟΧΙ της Κυριακής!)
κάποιοι παρακολουθούσαν το καράβι από μακριά -έξω και μακριά- "οι έξω από δω" δλδ
αλλά παράλληλα, τόσοι κι άλλοι τόσοι εντός χώρας. Μέσα στο καράβι υπάρχουν πολλοί ρόλοι, αλλά και θέσεις, για να πάρει κανείς. Πόσω μάλλον όταν το καράβι βυθίζεται. Από υπόγειο έως κατάστρωμα, από ποντίκι έως καπετάνιος, όπως κι αν είναι, όταν το καράβι βουλιάζει, χρειάζεται ένας κεντρικός οργανωτής. Αυτές οι φαιδρότητες, από "ηγετίσκους" της κακιάς ώρας, ότι ο Τσίπρας θα ρίξει το ναυαγισμένο από εκείνους καράβι στα βράχια, 
απέδειξαν απλά, ότι εκείνοι δεν είχαν ούτε καν πολιτικό λόγο ύπαρξης. Απαντώντας τους στα ίσα, θα έλεγα ότι αποχώρησαν από το καράβι όταν βυθιζόταν για να σώσουν το το- μάρι τους. Τα τομάρια! Όχι, δεν έπεσαν στη θάλασσα να τους φάνε οι ακόμα μεγαλύτε-
ροι καρχαρίες (αν και αυτό θα ήταν το δίκαιο), ήρθε ελικόπτερο και τους πήρε και τους σήκωσε... Έπειτα, έκατσαν στη στεριά, με μια διεστραμμένη χαρά και έκριναν όσους πάλευαν για να σώσουν το καράβι, αλλά και όσους πάλευαν για να σωθούν από τα κύμα-
τα, που εκείνοι οι ίδιοι τους είχαν ρίξει. Όσο το καράβι είχε εκείνους καπετάνιους (τρο- μάρα τους!), δεν υπήρξε ούτε μια μέρα με ήρεμα νερά. Καρυδότσουφλο σκέτο ήταν το καράβι κι όσοι ταξίδευαν μαζί τους, είχαν σαλπάρει απ' τη στεριά, με το ζόρι, ως όμηροι
Όπου κι αν είναι το καράβι, βυθίζεται εξαιτίας τους. Εκείνων τούς πρέπουν τα κάτεργα

Τέλος, έχω να πω το εξής: το Βαρουφάκη, οι λίγοι στο μυαλό, τον είπαν ψυχασθενή! "Με φάρμακα είναι ο τύπος!", μου είπε συγγενικό πρόσωπο (του "ΝΑΙ" φυσικά). Σε όλους τους άλλους, έχω να πω ότι ο Βαρουφάκης είναι ένας χορτασμένος από τη ζωή του, αλλά και το έργο του ως καθηγητής, άνθρωπος, απέναντι σε κομπλεξικούς. Όσο κι αν νομίζουν οι κομ- πλεξικοί, ότι έχασε ο χορτασμένος από τη ζωή, ξέρουν ότι οι κομπλεξικοί θα πεθάνουν 
κομπλεξικοί κι ο χορτασμένος από τη ζωή θα πεθάνει υπερήφανος. Μόνο ο λαός έχασε.
Το ΟΧΙ της 5ης Ιουλίου 2015 θα γράψει Ιστορία. Θα νιώθω υπερήφανη μέχρι το θάνατο μου, επειδή εγώ και το παιδί μου χωρίς να χρειαστεί να ρωτήσει κανέναν φωνάξαμε ΟΧΙ!
Αυτό το ΟΧΙ θα γραφτεί στην Ιστορία κι εγώ και το παιδί μου δεν θα μπορούσαμε ποτέ συνειδησιακά, να ανήκαμε ποτέ σε ένα ΝΑΙ ή ένα "ναι μεν αλλά"... Ανήκουμε στο ΟΧΙ!


.............................................................................

Εμείς θα συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε..κλικ!


❤¸¸.•*¨*•♫ ............................ο πιο πιστός φίλος του σκύλου.............................❤¸¸.•*¨*•

43 σχόλια:

  1. Καλησπέρα Πετράδι μου
    Όντως οι καναλάρχες το φυσάνε και δεν κρυώνει
    γιατί απλούστατα όπως κι εσύ το λες ο λαός τους σιχτίρισε
    και τους γύρισε μπούμερανγκ
    Πάμε μπροστά με σταθερά βήματα....το νου μας γιατί τα κοράκια
    ακόμη καραδοκούν να φάνε σάρκες....
    Ευελπιστώ αναμένω και προς το παρόν νιώθω δικαιωμένη!!
    (χοπ χοπ την έκανε ο σαμαράκος!!)

    φιλάκι γλυκό ♥♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το θράσσος, η έπαρσή τους και η προκλητική αλαζονεία των ζόμπυ δεν τους βγήκε σε καλό... Πως θα μπορούσε??
    Με θλίβει και με στεναχωρεί που φίλοι και γνωστοί ψήφισαν ναι, όχι γιατί είναι βολεμένοι οι άνθρωποι, ίσα ίσα, αλλά γιατί φοβήθηκαν και πείστηκαν στην παραπληροφόρηση των απανταχού κανίβαλων..
    Ξέρω πως και πάλι μαζί θα μαστε στο ότι κι αν συμβεί από δω κι εμπρός.. Θα δυσκολέψουν πολύ τα πράγματα αλλά κάποτε ας διαφανεί ένα ίχνος λύσης επιτέλους!!
    Παίζονται πολλά παιχνίδια Πέτρα.. Το θέμα είναι να εκμεταλλευτούν όσο το δυνατόν καλύτερα με τέτοιο χαρτί που χουν στα χέρια τους!! Γράφεται ιστορία και την ζούμε..
    Φιλιά καρδιά μου κι από Ιφιγένειες έχει πήξει η χώρα.. Θυσία στην θυσία.. Ας εκλείψουν κι οι Εφιάλτες όμως...
    Καταπληκτικές φωτό!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η πλάκα είναι ότι τις τελευταίες μέρες ψαχνόμασταν με τους γνωστούς μου πώς διάολο βγαίνει το "ντέρμπι" μεταξύ του ναι και του όχι, αφού οι 2 στους 3 που ξέραμε, θα ψήφιζαν όχι!
    Μεγάλη πλάκα πάθανε τα κανάλια πάλι!
    Όντως: κατά λάθος χορηγοί!

    Όσο για τους φίλους του "ναι", να πω ότι και σήμερα εξίσου φίλοι είναι.
    Ν' αγαπάμε τους ανθρώπους αγαπώντας και την πτώση τους.
    Δε φαντάζεσαι πόσο γελούσαμε χτες για μια φίλη που ήταν έτοιμη να βγει στο... αντάρτικο με το... Συριζο-ΕΑΜ, αλλά τις τελευταίες μέρες λύγισε από τον φόβο της εξόδου απ' το ευρώ και εξαφανίστηκε γιατί ντρεπόταν να το πει ευθέως ότι θα ψήφιζε ναι!
    Εντάξει, δεν της κρατάμε κακία. Ανθρώπνος κι ο φόβος. απλά μη μας ξαναζαλίσειτ α τέτοια για επαναστάσεις και τα τοιαύτα, γιατί θα της φέρω το 3ο μνημόνιο στο κεφάλι!
    Τελοσπάντων, τους φίλους του "ναι", δεν τους παίρνω τηλ σήμερα για καζούρα γιατί θα με στείλουν στο γερο-Διάολο (κι επειδή δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται), αλλά από αύριο-μεθαύριο πάλι μαζί θα καθόμαστε να λέμε τον πόνο μας.
    Μπορεί να αποφασίσαμε διαφορετικά εχθές, αλλά θα πληρώσουμε μαζί από αύριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτο το τελευταιο,ειναι η πιο σοφη κουβεντα Μαζεστιξ...
      Ολοι μαζι θα το πληρωσουμε...

      Διαγραφή
    2. Είναι πολύ πιο βαθιά η ρίζα "του κακού" πιστεύω.
      Αν κοιτάξουμε τον τρόπο που σκέφτεται ο καθείς
      και μετά το ΟΧΙ του ή το ΝΑΙ του...

      Διαγραφή
  4. Τελικά αυτή η "εφιαλτική" (για πολλούς έτσι την χαρακτήρισαν) εβδομάδα με τις τράπεζες κλειστές (φαντάσου να απαγορευόταν να βγάλουμε και τα λεφτά μας κι όχι μόνο 60€) ήταν μια καλός ή κακώς ευκαιρία να δείξουμε όλοι μας τον αληθινό μας πρόσωπο και πόσο είμαστε ικανοί να είμαστε ενωμένοι, ψύχραιμη... σε μια δύσκολη κατάσταση που αγγίζει τους πάντες. Θεωρώ πως ήταν ένα καλό μάθημα, όποιος τουλάχιστον το κατάλαβε, το πήρε το μήνυμα και έβγαλε τα σωστά συμπεράσματα.
    Σεβαστή η κάθε γνώμη, επόφαση και επιλογή αλλά μην μας γ@μ@τε ρε Φίλε στο να μας λέτε ότι είμαστε τρελοί κι εμείς θα πεθάνουμε πρώτοι. Εμείς, του ΟΧΙ θες; τπυ "ακόμα πιστεύουμε στην αξιοπρέπει και με ψηλά το κεφάλι" θε; εμείς του "δεν είμαστε βολεμένοι θες; Πείτε το όπως θέλετε.
    Το θέμα είναι ότι όλοι είμαστε βουτηγμένοι σε μια άσχημη κατάσταση και όλους μας αγγίζει, λίγο ή πολύ.
    Τώρα όσον αφορά το αποτέλεσμα του Δημοψηφίσματος, το 40% του "ΝΑΙ" εμένα συγνώμη αλλά μου φαίνεται πολύ μεγάλο ποσοστό., άσχετα αν πέρασε το "ΟΧΙ". Έχουμε τελικά πολύ δρόμο μπροστά μας να διανύσουμε για ν αβγούεμ στο φως, ειδάλλως δεν σωνόμαστε με τίποτα.
    Τα φιλιά μου Πέτρα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κρατώ την ελπίδα για τα καλύτερα που θα ρθουν! Εισαγγελική παρεμβαση, ότι πρέπει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εγώ λέω να αρχίζουν να ανοίγουν οι φυλακές και να αρχίζουν να χώνουν μεσα...αλλιώς δουλειά δεν κάνουμε! Όποιος έφταιξε πρέπει να πληρώσει. Αυτός ο τόπος να ξεβρωμίσει επιτέλους! Είμαι περήφανη που μαζί με σένα και ευτυχως πολλούς ακόμα απαντήσαμε με ένα μεγάλοκαι ιστορικό ΌΧΙ! Φιλιά Πέτρα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ το ίδιο επιθυμώ.
      Κάθε εγκληματίας είναι στη φυλακή.
      Οι οικονομικοί εγκληματίες γιατί εξαιρούνται;;

      Διαγραφή
  7. Ευτυχώς οι ικέτες και οι διαπλεκόμενοι, πήγανε στα σκουπίδια! Μακάρι να τιμωρηθούν για να παραδειγματιστούν και οι υπόλοιποι, ραδιοφωνικοί και τηλεοπτικοί σταθμοί! Δεν υπάρχει το ήθος και η αντικειμενικότητα, του δημοσιογράφου, μόνο το συμφέρον το δικό του και του διαπλεκόμενου αφεντικού του! Όλη την εβδομάδα τα βιώνουμε! Είχα καιρό να δω TV, αλλά σ' αυτό το δημοψήφισμα έβλεπα "μαζοχιστικά" για να έχω πλήρη άποψη, εμμετικοί όλοι μεν, μας βοήθησαν δε!
    Μόνο την ΕΡΤ, βρήκα πως ήταν αντικειμενική, για τις ώρες που είδα! Σίγουρα ο δρόμος μας, θα είναι ανηφορικός, αλλά νοιώθω υπερήφανη που συμμετείχα κι εγώ στο ιστορικό ΟΧΙ! Να έχεις ένα όμορφο βραδάκι Πετροκόριτσο!
    Φιλάκια πολλά με μια συναγωνιστική αγκαλιά!:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ΕΡΤ όχι μόνο είναι αξιέπαινη μέχρι τώρα, αλλά πάει καλά κι από τηλεθέαση.

      Διαγραφή
  8. Σε έξι μήνες θα έπεφτε ο Τσίπρας, είχε προβλέψει ο Σαμαράς!!!!!!! Πολύ το χάρηκα που πράγματι κάποιος έπεσε στο λάκκο που έσκαψε με τα χεράκια του!!!! Αλλά έπεσε και ο Βαρουφάκης..............νομίζω ότι οταν δεν έχεις λεφτά χάνεις και λίγη αξιοπρέπεια, αλλά ο κόσμος του ΟΧΙ με ξετρέλανε!!! Ξέρεις τι είναι να ψηφίζεις καθαρό ΌΧΙ ενώ έχεις κλειστές τράπεζες, ενώ σε φοβερίζουν τόσο, ενώ οι δημοσιογράφοι με τις παχυλές αμοιβές ''ξεβρακώθηκαν'' για τα καλά με τη μανία τους να πολεμήσουν το ΟΧΙ;; Μεγάλη νίκη, όχι τόσο του ΟΧΙ όσο του κόσμου που δεν φοβήθηκε!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Όλοι μαζί τώρα να πληρώσουμε αλλά να φτιάξουμε μια χώρα της προκοπής λέω εγώ. Αρκετά χαϊδευτήκανε οι φίλοι του συστήματος.......αρκετά. Ελπίζω ότι ο Τσίπρας θα αλλάξει πολλά σ'αυτή τη χώρα και ας μην την κάνει πλούσια!!
    Καλησπέρα Πέτρα μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι αυτός ο Σαμαράς (φτου!) βουλωμένο γράμμα διαβάζει!

      Διαγραφή
  9. Εννοείται ότι τα κανάλια προσπαθούσαν πάση θυσία να πείσουν για το ΄΄ναι΄΄ !! Δικαιοσύνη θα φωνάζω γιατί μας λείπει!!! Και πάντα θα κάνω εκείνο που μου λέει η καρδιά μου .Γνωρίζουμε ότι είναι δύσκολα τα πράγματα αλλά δεν σκύβουμε το κεφάλι με τίποτα πλέον !!! Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Να πω το εξής χωρίς να διαφωνώ με την προσέγγισή σου Πέτρα μου.
    Από χθες το βράδυ, με τη δήλωση του Πάκη (Παυλόπουλος), άρχισε να δίνεται βάρος σε μια αυστηρή "προειδοποίηση":
    Μάγκες οκ ψηφίσατε 62% ΟΧΙ αλλά τα περί ρήξης ξεχάστε τα εν τη γενέσει τους.......!

    Δειλά-δειλά τα στελέχη της Κυβέρνησης εντάχθηκαν στην ερμηνεία του "ΟΧΙ" κατά την οπτική τους

    "Το ΟΧΙ δεν σημαίνει ...ρήξη"

    Δηλαδή για να καταλάβω, αν ο Σουλτς και η εκλεκτή του παρέα πούνε "στα @@ μας που ψηφίσατε ΟΧΙ, εδώ είμαστε 18 χώρες και είσαστε μια..." τι θα σημάνει αυτό στην πράξη ;

    Σαν έτοιμοι από καιρό, τα γνωστά κόμματα του "ΝΑΙ" εμφανίστηκαν "πρόθυμα" για .....Εθνική συνενόηση και κοινά ανακοινωθέντα ομού μετά του μνημονιακού εκλεκτού τους κ. Προκόπη.

    Και τσουουουουουουπ ιδού το εδάφιο 1 του ανακοινοθέντος, που ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΟ, καθώς το ΚΚΕ, μπορεί να κάνει "μαμακίες" αλλά σε τέτοια λούμπα δεν πέφτει, έχουμε το "πάση θυσία συμφωνία".

    Πρωινιάτικα έσκασε και η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ, καθώς "δεν είναι αρεστός στους γιακάδες των Βρυξελλών" άρα έχουμε, με το σφύριγμα του διαιτητή 0-1 γκολ από τα αποδυτήρια, για να δούμε τι εστί τελεσίγραφο, του στυλ

    "Αν θέλετε λεφτά ΑΥΤΟΣ δεν θα ξανάρθει εδώ....."

    Αυτά Πέτρα μου, αντιλαμβάνεσαι ότι είναι βαριά γκρίζα σύννεφα πριν ακόμα καταλαγιάσει το ΜΕΓΑΛΕΙΟ του ΟΧΙ του Ελληνικού λαού.

    Μακάρι να θεωρηθούν προφητείες χωρίς εξακρίβωση.

    Κράτα τούτο μου το μήνυμα σε παρακαλώ, μέχρι τέλους βδομάδας θα ξαναμιλήσουμε για αυτό.

    Σε φιλώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να συμφωνησω,κι εγω μαζι σου ΓΙΑΝΝΗ...
      Ετοιμοτητα και αγωνιστικοτητα,για να μην μας παρουν οτι κερδισαμε...
      ΔΕΝ περιμενα βεβαια,να δεχθυουνε το δημοψηφισμα μας,ευαγγελιο...
      ΟΣΟ για τους..Δεκαοχτω Λαους...
      Θα παιξει αυτο...
      Αλλα δεν θα διαρκεσει....
      Πολλοι θα κανουνε παρεα στους δικους μας που φευγουν...

      Διαγραφή
    2. @ Γιάννη,
      πότε θα γίνει ξανά δημοψήφισμα, να είμαστε από την ίδια όχθη της λίμνης! Αχαχα!

      Διαγραφή
  11. Η τελικη νικη,ΠΕΤΡΑ θα ειναι δικη μας..Αν δεν σταματησουμε να παλευουμε...
    Αν καταλαβουμε ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ εχουμε να κανουμε...
    Και ΠΟΣΟ μας συμφερει η παρεα τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ασπάζομαι την περηφάνια σου Πετράδι μου, γιατί νιώθω ακριβώς το ίδιο!
    Τώρα θα μας πολεμήσουν ακόμα πιο σκληρά, ακόμα πιο λυσσαλέα. Έχουμε δρόμο μπροστά μας ως τη δικαίωση, που θα έρθει κάποια μέρα!... Αυτό που εύχομαι, θέλω και ελπίζω είναι να τιμωρηθούν όπως τους αξίζει όλοι όσοι μας έβαλαν σ' αυτή τη φρίκη, κάνοντας στη συνέχεια τους σωτήρες!!! Πρέπει να κρατηθούμε δυνατοί και αποφασισμένοι!
    Σε φιλώ γλυκά
    Μαρίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρίνα, έχεις ικανότητες να βλέπεις το μέλλον;;; Ανησυχώ!! :))

      Διαγραφή
  13. ποσο χαιρομαι που σκασαν τα κορακια και λαλησαμε εμεις τα αηδονια.
    χαχαχαχα
    ευχομαι πολλες ακομη λαλιες!
    φιλακια πολλα!
    καλημερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πέτρα μου δεν έχω χρόνο να σχολιάσω πολλά και μόνο ο τίτλος σου λέει αυτά που ήθελα να πω και στενοχωρήθηκα που έφυγε ένας από τους πιο αξιόλογους ανθρώπους από το υπουργικό σχήμα.
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εμένα αυτή η παροιμία με συγκίνησε τα μάλα...

      Ο Γιάνης δεν χάνεται. Άστους να το νομίζουν!

      Διαγραφή
  15. Σωστά εκφράζεσαι με τα κοράκια και τα αηδόνια.
    Δεν είναι κακό που όλοι μας δεν έχουμε την ίδια αντίληψη και πεποίθηση για ένα θέμα, αλλά και διαφορετική γνώμη για ένα πολιτικό ζήτημα. Τότε για ποια Δημοκρατία μιλάμε.
    Κακό και κατακριτέο είναι να προσπαθείς με αθέμιτα μέσα να διαστρεβλώσεις την αλήθεια και να προσπαθείς να επιβάλεις την γνώμη σου γιατί είσαι …μέλος της παράξενης και κακότροπης κάστας των δημοσιογράφων.
    Καιρός είναι κάποιος πλέον να τους βάλει …χέρι γιατί όλα τα πολιτικά καθεστώτα μόνο τους χαϊδεύουν !!!
    Να έχεις ένα όμορφο απογευματάκι !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα για την αντιμετώπιση τέτοιων κι άλλων περιπτώσεων ελπίζουμε πως κάτι άλλαξε...

      Διαγραφή
  16. Ακομα και δυσκολα να βγει το κελάιδημα θάρθει η ωρα που θα ακουστεί δυνατα .. λιγη υπομονη ... Πετρίνα μου.. ηδη έχει γινει η αρχή ...ακομα κραζουν μερικα κορακια ....που θα παει θα σωπασουν και αυτά.....υπεροχο πέταγμα στην φωτό ....φιλώ σε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Φωτογραφία κρύβει ένα σημαντικό μήνυμα:
      το Πουλί επιτέλους έκοψε τις ρίζες και πέταξε ψηλά....

      Διαγραφή
  17. ωραία τα λες, πετρα...
    Ελπίζω το καλύτερο, και θα δούμε. Ζήσαμε ένα δημοψήφισμα, ήρθε η ώρα να ΒΙΩΣΟΥΜΕ το αποτέλεσμά του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Κάπου διάβασα ότι ο Τσίπρας νίκησε 5 εν ζωή πρώην πρωθυπουργούς.
    Εγώ λέω ότι δεν γίνεται να νικήσεις πτώματα.
    Νίκησε όμως τον φόβο, την κατατρομοκράτηση, την υστερία, τη βλακεία, τη σαχλαμάρα, το ψέμα, τη λάσπη.
    Ο λαός νίκησε, όχι ο Τσίπρας.
    Ο Τσίπρας δεν βγήκε ποτέ να ουρλιάξει για το ΟΧΙ.
    Αυτό ζυγίστηκε και εκτιμήθηκε. Σε αντίθεση με τους πουλημένους που έβγαιναν με πυχυαίους τίτλους από κάτω:
    - Ελλάδα ώρα μηδέν.
    - Τραγικές οι εξελίξεις
    - Η Ελλάδα στο χείλος του γκρεμού
    - Η Ελλάδα στο χείλος της καταστροφής
    Προσπερνούσαν τον κόσμο που δεν ήθελαν να ακούσουν και έψαχναν γι' αυτούς που θα έκλαιγαν στην κάμερα.
    Έβγαλαν βίντεο με τον Λιγδάνο που έκλαιγε για τη χώρα που κατέστρεψε σε 5 μήνες ο Τσίπρας.
    Επιστράτευσαν κάθε ζαβό του λάιφ στάιλ μόνο και μόνο επειδή έχει αναγνωρίσιμη φάτσα, όχι άποψη.
    Όλα αυτά και χιλιάδες ακόμη άλλα ο λαός τα κατάλαβε και τους έστειλε την απάντηση.
    Επειδή όμως αυτός ο λαός έχει πολλά "τοτέμ" κρατώ μικρό καλάθι για το από δω και κάτω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η "Ελλάδα ώρα μηδέν" έχει έρθει εξαιτίας τους
      κι εξαιτίας όσων τους ανέχονταν και τους έ-Τρεμη-αν....

      Διαγραφή
  19. Τα κάτεργα τους πρέπουν πάραυτα!!!
    Η δικαιοσύνη έχει αναλάβει έργο και χαίρομαι πολύ γι' αυτό.
    Όσο για τον Βαρουφάκη να μην τον πιάνουν στο στόμα τους. Σχιζοφρενείς και χαπακωμένοι ήταν όλοι τους!
    Επειδή διάβασα διάφορα παραπάνω, θα έλεγα να μην βιαστούμε για ακόμη μία φορά να βγάλουμε βιαστικά συμπεράσματα και να φτιάχνουμε πρόχειρα σενάρια. Ας δούμε όλη την πορεία προς τα πίσω και την εξέλιξη, ας λάβουμε όσους παράγοντες επηρεάζουν την κατάσταση, για να διατηρούμε ψυχραιμία. Άμεσα ακούστηκαν διάφορα.
    Εύχομαι να γίνει το καλύτερο δυνατό!
    Και αν δεν μας αρέσει, τότε το επόμενο δημοψήφισμα ας είναι ευρώ ή δραχμή, μήπως και ησυχάσουμε!!!!
    Καλή σου νύχτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προς το παρόν υπάρχει η παρακαταθήκη του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου 2015.

      Διαγραφή
  20. Kalhspera, Petra!.... Κάτι ακόμα για τον Βαρουφάκη από τον φίλο δημοσιογράφο, Γ. Σταματόπουλο, στην Εφημερίδα των Συντακτών:

    Και πώς δεν τον απεκάλεσε το κατεστημένο: νάρκισσο, αρριβιστή, εστέτ, μπαρουφολόγο... Ακουγα έναν κακόμοιρο του ΠΑΣΟΚ να τον αποκαλεί Μπαρουφάκη, ξανά και ξανά, χωρίς να ντρέπεται για τον αηδιαστικό πολιτικό του λόγο· διεκδίκησε και τη θέση του προέδρου του κόμματός του αυτός ο κύριος...

    Ο Βαρουφάκης δεν είναι επαγγελματίας πολιτικός. Του ζήτησαν να κατεβεί στις εκλογές και το έκανε. Αφού εξελέγη, απαίτησαν να χρησιμοποιήσει τις ακαδημαϊκές του γνώσεις για να αντιμετωπιστεί το αδηφάγο, άτεγκτο, ευρωπαϊκό οικονομικό σύστημα, που στηρίζεται στην αφαίμαξη των λαών και στην τροφοδότηση των μεγάλων επιχειρήσεων.

    Το έπραξε, με χιούμορ και αποφασιστικότητα. Ηταν φυσικό να τον δουν όλοι σαν κάτι έξω από τον γνωστό (στα μέτρα τους) κόσμο, έναν κόσμο ασφυκτικό, γραβατωμένο, κόσμο ισχυρών συμφερόντων. Ο καθηγητής, που ήταν πλέον υπουργός, έπαιξε σοβαρά τον ρόλο του, φέρνοντας τα πάνω κάτω στον σιδερωμένο ευρωπαϊκό καπιταλισμό. Αντιμετώπισε γαλήνια και ψύχραιμα τον τερατομορφισμό της ευρωζώνης και την αγέλη των λαών της, φέρνοντας στην επιφάνεια την τεράστια υποκρισία των ηγετών της καθώς και την υποταγή τους στο μεγάλο αφεντικό (υπολήψεις δεν θίγονται...).

    Το στυλ και η αύρα του νέου υπουργού Οικονομικών, βεβαίως και ο καθηγητικός λόγος, αναστάτωσαν τα ευρωπαϊκά δεδομένα, τα ανέκφραστα πρόσωπα των πλουσιοπάροχα αμειβόμενων υπαλλήλων της Ευρωπαϊκής Ενωσης. «Τι είν’ τούτος;» έλεγαν και κοιτάζονταν μεταξύ τους με γουρλωμένα μάτια.

    Αντιπαρέρχομαι τις εκτιμήσεις των πολιτικών αναλυτών, πολιτικών συντακτών και διαφόρων οικονομολογούντων, τη μομφή τους εναντίον του παράξενου υπουργού ότι δεν είναι ρεαλιστής και ότι πράττει ό,τι γράφει στα βιβλία του. Του αναγνώρισαν επικοινωνιακές ικανότητες, έκαναν όμως το λάθος να πουν ότι τις χρησιμοποίησε για να ικανοποιήσει προσωπικές φιλοδοξίες ή την ίδια του τη ματαιοδοξία.

    Οπως και να ‘χει ο Γιάνης Βαρουφάκης ήταν αυτός που ανάγκασε την οικουμένη να στρέψει τα μάτια της στη μικρή τούτη γωνιά του πλανήτη που την ξεζουμίζουν οι ισχυροί του. Και το πέτυχε χωρίς να χάσει τον αέρα του, την προσωπικότητά του (όποια κι αν είναι, δεν κρίνεται αυτή τη στιγμή). Αυτό σημαίνει ότι παραμένει άνθρωπος και μάλιστα ελεύθερος.

    Εδειξε σε όλους ότι υπάρχουν ακόμη ένυλες οι έννοιες κοινότητα, λαός, ισότητα, κινήματα εξωκομματικά, εναλλακτικά και λοιπά. Εννοιες ξεχασμένες από το υπάρχον πολιτικό σύστημα και που αναγκάστηκε τώρα να τις ακούσει, να τις αποδεχτεί και με κρύα καρδιά να τις βάλει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

    Εφυγε όμορφα, χωρίς να χάσει το χιούμορ του, υπερήφανος, λιτός και κατανοητός στους πολλούς· ακατανόητος ήταν για τους ατσαλάκωτους του πολιτικού συστήματος.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απόλυτα συμφωνώ με τον κύριο Σταματόπουλο. Ο Γιάνης δεν χάνεται ποτέ!

      Διαγραφή
  21. " Ξεχώρισε η ήρα από το στάρι. Αρκετά σκουλικιάσαμε.
    Αφού αυτή η εβδομάδα δεν ήταν μια προεκλογική περίοδος. Crash test σχέσεων ήταν."
    Αυτό ήταν ένα από τα κέρδη αυτού του δημοψηφίσματος.

    Το ΟΧΙ το είχαμε ανάγκη ! Για αυτό και ήταν τόσο ηχηρό!
    Τώρα πολύ φοβάμαι μήπως το μόνο που καταφέραμε ήταν η ηθική μας δικαίωση. Εμένα με βολεύει και ως έτσι να σου πω.
    Τους σταλεγάκηδες δεν αντέχω (στα έλεγα εγώ ☺)
    Πολλά φιλιά Πετρούλα μου♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΦΙΛΕ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ TOY BLOG ΚΑΙ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ ΜΕ ΤΟΝ GDPR~ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ!

ΠΕΡΙ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ: ΠΡΟΣΟΧΗ! ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΝΟΜΟΣ 2121/1993 Copyright © Mia Petra

Απαγορεύεται από το δίκαιο Πνευματικής Ιδιοκτησίας η καθ' οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση και ιδιοποίηση τών κειμένων μου, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.
ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ - ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ Ή ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ, ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΚΤΡΙΑΣ -Mia Petra-
***IMPORTANT NOTE***:The reproduction, publication, modification, transmission or exploitation of any work contained herein for any use, personal or commercial, without my prior written permission is strictly prohibited.