Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015

* Η αληθινή ευτυχία βρίσκεται στις αναμνήσεις και στις ελπίδες...


Πριν προλάβεις να το αμφισβητήσεις, σκέψου λίγο καλύτερα, εμβάθυνε σε ο,τι διάβασες.
Μέσα σε κάθε λέξη, υπάρχουν πολλές αλήθειες ή και πολλές αντιρρήσεις, όπως και να 'χει όμως, ο όρος περί (αληθινής..) ευτυχίας, είναι υποκειμενικός. Η αληθινή ευτυχία μπορεί 
και να βρίσκεται στις αναμνήσεις, επειδή έχουμε την τάση να κρατάμε τις καλές στιγμές από κάποιες σχέσεις που ανήκουν πια στο μακρινό παρελθόν ή ακόμα κι από το γεγονός ότι μυθοποιούμε στιγμές και πρόσωπα, όταν αυτές/αυτά απομακρύνονται από κοντά μας.

Απ' την άλλη πάλι..η Ελπίδα είναι  λόγος για ευτυχία; Μήπως τελικά "ευτυχία είναι αυτό 
που περιμένουμε να' ρθει" κι ελπίζουμε πως μια μέρα θα..ξημερώσει η Ευτυχία και δεν θα..
ξαναδύσει ποτέ;.. Θα ταχθώ με εκείνη την άποψη που λέει ότι η ευτυχία είναι στιγμές. Οι μικρές ή μεγάλες ανάσες χαράς, τότε που κρατήσαμε την ανάσα μας, για να μας μη φύγει
"η στιγμή που ποτέ δεν πιάνεται"... Μόνο που, όταν η Στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη, μάλλον δεν ξέρουμε ότι ζούμε την ευτυχία. Το πιο πιθανό είναι, πολύ καιρό μετά, να πούμε "ε, ναι, τότε, εκεί, υπήρξα ευτυχισμένη/ος".. Και να κρεμάσουμε ψηλά στο πατάρι τής καρδιάς μας εκείνη την ιερή ανάμνηση, εκείνη που μπήκε οριστικά στο βιβλίο των δυνατών στιγμών.

Πολλοί άνθρωποι κατατάσσουν τα παιδικά χρόνια στα ευτυχισμένα χρόνια τής ζωής τους, μια πιο προσεχτική ματιά όμως στα παιδικά χρόνια, μπορεί να κρύβει για πολλούς, δυσά- ρεστες εκπλήξεις. Συνεπώς ίσως είναι προτιμότερο να κουκουλώνουν τις αναμνήσεις τους μέσα σε ένα πέπλο ευτυχίας και να αφήνουν την ενδοσκόπηση για αργότερα ή για ποτέ..
Όταν όμως η ενδοσκόπηση αναβάλλεται "για ποτέ", η ευτυχία μοιάζει με ένα άλογο που βγαίνει καλπάζοντας στο δρόμο κι εμείς τρέχουμε ξοπίσω νομίζοντας ότι θα το φτάσουμε.

Τώρα θα μου πεις πως κι έτσι σήμερα; Γιατί η συζήτηση περί ευτυχίας; Το έναυσμα μού το έδωσε **ο τίτλος τής ανάρτησης, τα λόγια τού Γεώργιου Δροσίνη που γεννήθηκε στις 9
Δεκέμβρη τού 1859. Ποιητής πεζογράφος δημοσιογράφος στοχαστής.. "Κι᾿ ὅποιος τὸ βρεῖ μέσ᾿ στ᾿ ἄλλα ἀστέρια ἀνάμεσα καὶ δὲν τὸ χάσει σὲ μιὰ ἄλλη Βηθλεὲμ ἀκολουθῶντας το μπορεῖ νὰ φτάσει"... Είναι και που, προχθές το βάρυνα πολύ το κλίμα και...κατόπιν απαί- τησης τού κοινού μου (!) σήμερα καταπιάστηκα με κάτι λιγότερο(;) ανώδυνο.. Αυτήν εδώ
τη συζήτηση πάντως, την αφήνω προσωρινά μόνο, μέχρι να την συνδέσω με μια επόμενη σχετική και η οποία θα έχει σχέση επίσης, και με τις γιορτές που πλησιάζουν. Κλείνοντας
αποχωρώ σιγοτραγουδώντας: "δεν υπάρχει ευτυχία που να κόβεται στα τρία (κομμάτια μπακλαβά!) αποτολμώντας το ερώτημα: πότε ήταν η τελευταία φορά που νιώσατε ευτυχία;

Foto 
❤¸¸.•*¨*•♫ ............................ο πιο πιστός φίλος του σκύλου.............................❤¸¸.•*¨*•

58 σχόλια:

  1. Όταν κανείς είναι ευτυχισμένος, τις στιγμές ή την περίοδο της ευτυχίας του, δεν το ξέρει. Ούτε θα σταματήσει να σκεφτεί και να ονομάσει αυτό που ζει, ούτε θα μπορούσε - πρέπει να περάσει χρόνος για να κατακαθίσει το συναίσθημα, να περάσει λίγο, για να μπορεί να το επεξεργαστεί. Και όταν οι στιγμές ή η περίοδος γίνουν ανάμνηση, θα είναι σε θέση να τις κοιτάξει από απόσταση,να τις συγκρίνει με άλλες από τον τοίχο με τα νοερά στιγμιότυπα της ζωής του, να τις βαφτίσει και να αρχίσει να τις σκέφτεται ως "ευτυχία". Αλλά μεσούσης της πάλλουσας ζωής, της ορμητικής, αυτή η διαδικασία δεν έχει θέση: ίσως μάλιστα και να σε βγάλει από τη ζωή την ίδια. Για την ευτυχία της ελπίδας, πάντως, δεν είμαι σίγουρη. Εννοώ, δεν ξέρω αν είναι πραγματική ευτυχία ή προσδοκία ευτυχίας. Καλημέρα. :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι η προσδοκία τής ευτυχίας πάντως, δεν είναι κακό,
      μας κρατά σε εγρήγορση και μας κάνει αισιόδοξους :)

      Διαγραφή
  2. Η ευτυχία βρίσκεται στα μικρά πράγματα:
    Ένα φτεράκι που ανοίγει ξαφνικά μπροστά σου
    Ένας μίσχος που αργοσαλεύει
    Ένα απρόσμενο χαμόγελο
    Ένα αθώο παιδικό ψεματάκι κλπ
    Όλα αυτά φτιάχνουν μικρές ευτυχισμένες
    στιγμές γιατί ευτυχία απόλυτη κατ' εμέ
    δεν υπάρχει.....

    φιλάκια πολλά πολλά ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις δίκιο, η φύση πρωτίστως μάς προσφέρει μικρές ευτυχισμένες στιγμές!

      Διαγραφή
  3. Προσωπικά θα συμφωνούσα Πέτρα με τη σκέψη σου που λέει ότι η ευτυχία είναι μια σύνθεση στιγμών. Και δεν μπορεί να παγιωθεί θα συμπληρώσω εγώ σε μια κατάσταση μονιμότητας καθώς η ζωή είναι μια συνεχής φάση ανισσοροπίας και διαλεκτικής κίνησης.
    Όμορφο και σημαντικό το θέμα σου.
    Καλό βράδυ να έχεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έχουμε την τάση να σκουπίζουμε επιλεκτικά τα παιδικά/νεανικά μας χρόνια, να διώχνουμε αγκάθια-βάτα-λάσπες για να αποκαθάρουμε κάποιες συγκεκριμένες στιγμές ή περιόδους και να λέμε "ναι, τότε ήμουν ευτυχισμένος/η".

    Όταν τα πράγματα ζορίζουν τότε καταλαβαίνουμε ότι η ευτυχία κρυβόταν στα "μικρά", στις λεπτομέρειες, στην καθημερινότητα.

    Ένας γονιός στα 40-50 του θα πει "τι ευτυχία τότε που το παιδί μου ήταν στην αγκαλιά μου!". Τότε όμως μπορεί και να δυσανασχετούσε που το τάιζε ή το άλλαζε ή το διάβαζε ή το έτρεχε σε γιατρούς.

    Δεν βγάζεις άκρη!

    Η ουσία βρίσκεται στο να απολαμβάνουμε την κάθε στιγμή της ζωής και να προσπαθούμε να μη χάνουμε το χαμόγελο.
    Δύναμη στα δύσκολα λοιπόν. Η ευτυχία είναι κάτι σχετικό και ουσιαστικά "χτίζεται" μέσα στο μυαλό μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έθεσες πολλά θέματα προς προβληματισμό...
      Ακόμα και τις τύψεις που νιώθουν (;) οι γονείς,
      σε περίπτωση που προσπερνούν κάποιες στιγμές με τα παιδιά τους..

      Διαγραφή
  5. Πότε ένιωσε ευτυχία τελευταία ε? Άσε δε σου λέω θα κλάψεις...Θα συμφωνήσω πως η ευτυχία βρίσκεται στα μικρά πράγματα και τα ουσιαστικά αλλά πια είναι αυτά για τον καθένα, είναι άλλη ιστορία...ας ζήσει ο καθένας μας τη ζωή που επιθυμεί μακριά από "πρέπει" και "μη" που δεν χρειάζονται...πολλά φιλιά κούκλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γενικώς πάντως, μακάρι να μπορούσε να ζήσει
      ο καθένας μας όπως θα ήθελε, αλλά δεν συμβαίνει αυτό..

      Διαγραφή
  6. Συμβαίνει να είμαι από τα άτομα που ευχαριστιέμαι κάθε μικρή στιγμή και τα πιο απλά πράγματα!
    Δεν ξέρω αν είναι η φτιαξιά μου, αν με έχει επηρεάσει η ανατολική φιλοσοφία, αλλά έχω κάνει πράξη στη ζωή μου μια ρήση του Βούδα ( και του Χριστού στην ουσία): μην προσδοκείς τίποτα για να έχεις τα πάντα!
    Δεν εναποθέτω τη ζωή μου στην ελπίδα αλλά στη στιγμή. Τόσο Μπουσκάλια διάβασα που στο τέλος αν μπορούσες να σκάψεις κάτω από το δέρμα μου θα τον έβρισκες εκεί!

    Την Παρασκευή που μας πέρασε ήμουν πολύ χαρούμενη. Πάρα πολύ. Και είπα : Και να πέθαινα τώρα δεν με πειράζει. θα έφευγα χορτάτη!
    Δύο~ τρεις φίλοι αν με διαβάσουν μπορούν να το επιβεβαιώσουν αυτό ☺ Είδες; Δεν πάω πίσω, στα παιδικά χρόνια. Ούτε με νοιάζει το μέλλον!

    Πού θέλω να καταλήξω: πως ό,τι και να πούμε θεωρητικά είναι στον άνθρωπο πώς επιλέγει να αντιμετωπίσει την ευτυχία. Δεν μπορώ να μιλήσω για τους άλλους, παρά μόνο για μένα. Γιατί η ευτυχία είναι τόσο προσωπικός προορισμός για κάθε έναν από μας.
    Το βασικό είναι αν έχεις προσδοκίες, πώς έμαθες να αντιμετωπίζεις τα πράγματα, πώς έμαθες να βλέπεις το ποτήρι, τι έχεις ζήσει αλλά και πώς σε διαμόρφωσαν οι εμπειρίες σου και τόσα άλλα (να μην το πιάσω αστρικώς και ρίξω το επίπεδο ε; ☺)
    Μεγάλο θέμα αλλά ωραίος ο προβληματισμός σου.
    Φιλιά κατάμουτρα!


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα να αφήσεις το αστρικό απέξω;... ☺
      Κι είχα εναποθέσει εκεί όλες μου τις ελπίδες! ☺

      Διαγραφή
  7. Κι όπως λέει το άλλο τραγούδι: Και που λες, Ευτυχία, ευτυχία, δε βρήκαμε, λίγα μόνο στοιχεία ευτυχίας χαρήκαμε. Πάνω κάτω έτσι είναι. Σαν καρδιογράφημα είναι η ζωή. Άλλοτε πάνω άλλοτε κάτω άλλοτε ουδέτερα. Καλύτερα τα πάνω κάτω από μια οριστικά ευθεία γραμμή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εννοείται ομορφιά μου, η ευθεία γραμμή άλλωστε, σημαίνει τέλος..

      Διαγραφή
  8. Αυτες τις τελευταιες μερες ειμαι σε μια φαση που κανω και γω τετοιες σκεψεις. Τι ειναι η ευτυχια; ειμαι ευτιχισμενη στην ζωη μου;... νομιζω ειναι οπως τα λες. Η ευτυχια βρισκεται σε μικρα πραγματα, σε στιγμες αλλα δεν ξερουμε οτι την ζουμε την στιγμη που αυτα τα πραγματακια συμβαινουν... Το συνειδητοποιεις ομως οταν τα θυμασαι, εγω προσωπικα πολυ εντονα οταν τα γραφω! Καλο βραδυ Πετρα μου!! φιλακια πολλα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ένα λεπτό πριν είναι η απάντηση στο τολμηρό σου ερώτημα...Οταν σκέφτηκα οτι όλα όσα αγαπώ είναι δίπλα μου...♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι ωραίο μήνυμα, τι ωραίο σχόλιο!
      Και σου εύχομαι να είναι πάντα δίπλα σου! ♥

      Διαγραφή
  10. Ευτυχία για εμένα είναι αυτό το συναίσθημα που μπορεί (έστω και στιγμιαία) να διώξει το άγχος, το φόβο και τις σκοτεινές μου σκέψεις... Ναι, ευτυχία είναι μικρές στιγμές! Ουσιαστικές, απλές, αληθινές!
    Πότε το ένιωσα τελευταία φορά? Πριν λίγες ώρες, όταν το μωρό της κολλητής μου είχε πιάσει τα χέρια μου με τα δαχτυλάκια του και κοιτούσε τα πολύχρωμα νύχια μου, γεμάτο απορία!
    ΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά και ποτισμένα με μπόλικη δόση ευτυχίας!
    ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πόσο γούτσου γούτσου είναι αυτό που περιέγραψες..
      Έλιωσα! Συντέλεσες όμως κι εσύ, με το χρώμα των νυχιών! ☺

      Διαγραφή
  11. Πετράδι μου αγαπημένο να μιλήσω κι εγώ μόνο για τον εαυτό μου μπορώ. Όταν ήμουν μικρή, ήθελα να μεγαλώσω και θεωρούσα πως ευτυχία είναι μια συνεχής κατάσταση κάτι σαν τη μέθη... όταν μεγάλωσα (κάπως) ήθελα να παραμείνω μικρή. Τώρα που μεγάλωσα λίγο παραπάνω είμαι ευτυχισμένη γιατί μέχρι τώρα έζησα όπως ήθελα και ζω όπως θέλω. Για μένα η ευτυχία βρίσκεται σε ό,τι δεν αγοράζεται και δεν πουλιέται, αρκεί να θέλουμε να το δούμε, να το νιώσουμε!
    Φιλί γλυκό
    Μαρίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "είμαι ευτυχισμένη γιατί μέχρι τώρα έζησα όπως ήθελα και ζω όπως θέλω",..δεν υπάρχει τίποτα πιο σπουδαίο από αυτό! :))

      Διαγραφή
  12. με μάγεψαν οι φωτογραφίες!!! ευτυχία είναι επίσης να έχεις ένα τόσο όμορφο τσαγερό αλλά και ένα τόσο υπέροχο μπουκετάκι τουλίπες!!!! φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Και για μένα η ευτυχία είναι στιγμές συμπεθέρα μου!! Δεν μπορεί να ναι μια μόνιμη κατάσταση ευφορίας.. Ισως γιατί θα έχανε την αξία της. Ισως γιατί δεν είναι και φυσιολογικό.. Οχι βέβαια να πάμε στο άλλο άκρο, της μίρλας και της μιζέριας. Ισα ίσα.
    Κι από την άλλη θα μου πεις και τι είναι φυσιολογικό;;
    Αυτήν την ενδοσκόπηση πια, κάθε μέρα την κάνω, κάθε βράδυ μην σου πω.. Είναι που δεν με παίρνει κι αμέσως ο ύπνος και πρέπει να ρίξω 20 με 30 φούρλες στο κρεβάτι!!
    Η μεταμφιεσμένη ευτυχία και το ψεύτικο ξεχειλωμένο χαμόγελο δεν κρύβονται.. Οπως κι η γαλήνια ματιά και το γεμάτο βλέμμα.
    Δεν είμαι από την φύση μου αισιόδοξος άνθρωπος κι έχω παλέψει πολύ με τον εαυτό μου για να τον φέρω τούμπα και τα καταφέρνω καλά!! ;))
    Σε φιλώ Πετροσυμπεθέρα μου γλυκειά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα για αυτές τις "φούρλες" γίνεται όλη η φασαρία συμπεθερόνι μου! ♥♥

      Διαγραφή
  14. Με έβαλε σε σκέψεις ο τίτλος και νομίζω πως συμφωνώ μαζί του....!
    Όσον αφορά την ερώτηση σου στο τέλος προσπαθώ να κρατώ κάθε μέρα κάτι όμορφο από την προηγούμενη, ευτυχισμένη όμως νιώθω όταν είμαι μαζί με τους ανθρώπους που αγαπώ! Τους λίγους ;)
    Φιλάκια....καλή σου μέρα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. τι ομορφη αναρτηση!
    η τελευταια φορα που ενιωσα ευτυχια ε
    στην αγκαλια μιας αγαπης που δεν υπαρχει πια, η μαλλον υπαρχει αλλα σε αλλη μορφη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Πέτρα μου, ωραία τα γράφεις, όπως πάντα... καλές γιορτές να έχεις!! Με υγεία
    Η δική μου τελευταία ευτυχία ήταν όταν έννοιωσα την αγάπη της φιλίας σε ένα κείμενο που έγραψε φίλη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από παντού μπορούμε να είσπράξουμε ευτυχία Λαμπρινή μου.. :)

      Διαγραφή
  17. Τι θέμα, Πέτρα! Αν το πάρουμε σοβαρά, δεν το λες και τόσο απλό... (Έχω ένα θέμα για την ευτυχία στο χρ. τεύχος του περιοδικού!!!)
    Γιατί πρέπει ν' απαντήσει ο καθένας για τον εαυτό του και τι σημαίνει ευτυχία... Εγώ, γενικά, νιώθω πραγματικά ευτυχισμένη όταν συναντιέμαι με τους ανθρώπους. Και λέγοντας συναντιέμαι εννοώ τη στιγμή που νιώθεις πως νιώθουν την ψυχή σου, το μυαλό σου, και νιώθεις κι εσύ και τα δικά τους...
    Ευχές για πολλές στιγμές ευτυχίας αφήνω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα συμφωνήσω πως όταν μας νιώθουν και μας αγαπούν, είναι ευτυχία...

      Διαγραφή
  18. Καλησπέρα Πέτρα μου! Είχα χρόνια να ακούσω ή καλύτερα να διαβάσω κάτι για το Δροσίνη!
    Να είσαι καλά! Ασφαλώς τα περι ευτυχίας, είναι καθαρά υποκειμενικά!
    Καλό Σαββατοκύριακο :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φυσικά είναι υποκειμενικά...
      κι ο καθένας την παλεύει όπως ξέρει και μπορεί!

      Διαγραφή
  19. Ευτυχία νιώθω Πέτρα μου κάθε μέρα ακόμη και τις μέρες που θεωρώ δύσκολες! Ζω, κινούμαι, εργάζομαι, δημιουργώ, παρακολουθώ τα παιδιά μου να μεγαλώνω, συγχίζομαι, νευριάζω, κλαίω... όλα αυτά για μένα συντελούν στο να είμαι ευτυχισμένη. Κάποιοι όταν τους το λέω το βλέπουν παράδοξο αλλά έτσι είναι για μένα... φιλάκια και καλό ΣΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ δεν το βρίσκω παράδοξο, αλλά φιλοσοφημένο! Καλή εβδομάδα :)

      Διαγραφή
  20. Η ευτυχία πιστεύω ότι κρύβεται στις μικρές στιγμές, στις καθημερινές, στις απλές... Παρ' ότι τα παιδικά μου χρόνια θα χαρακτηρίζονταν όντως ευτυχισμένα, δε θα έλεγα πως είναι αυτό που κρατάω.
    Μου αρέσει να νιώθω. Να αισθάνομαι. Προχθές το βράδυ κάτι σκεφτόμουν κι άρχισα να κλαίω και παραδόξως ένιωσα ευτυχία γιατί είδα ότι τη σκέψη μου τη βιώνω, δεν περνάει απλά.
    Να, τώρα αυτή τη στιγμή είμαι ευτυχισμένη νομίζω. Είμαι με μια θερμοφόρα, πίνω χαμομήλι, είμαι ξένοιαστη, χωρίς άγχος για τίποτα και διαβάζω το κείμενό σου, βλέποντας με την άκρη του ματιού μου τον Α. να τρώει τα μπισκότα που έφτιαξα για εκείνον. Αυτό δεν είναι ευτυχία?
    Σε φιλώ γλυκά γλυκά και να περιμένεις άμεσα email μου!
    Καλό βράδυ, καλό ξημέρωμα Ομορφόπετρά μου!!! ❤

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Είμαι με μια θερμοφόρα, πίνω χαμομήλι, είμαι ξένοιαστη, χωρίς άγχος για τίποτα και διαβάζω το κείμενό σου, βλέποντας με την άκρη του ματιού μου τον Α. να τρώει τα μπισκότα που έφτιαξα για εκείνον. Αυτό δεν είναι ευτυχία?"...η απόλυτη! Και χαίρομαι που ήμουν κι εγώ μέρος της! ❤ ❤

      Διαγραφή
  21. Θα πω κι εγώ το πρωτότυπο, πως η ευτυχία είναι στιγμές.
    Στη ζωή μου έμαθα να μην αναλώνομαι στα άσχημα και πονεμένα του παρελθόντος, αλλά και να μην περιμένω να ζήσω την ευτυχία απλώς περιμένοντας την...
    Τη ζω, την αισθάνομαι, τη βιώνω καθημερινά μέσα από στιγμές και μικρά πράγματα, οπως μια τρυφερή ματιά με τον άνθρωπο μου ανάμεσα στην πίεση της δουλειάς, ή πίνοντας καφέ δίπλα στο Χριστουγεννιάτικο δέντρο στο τέλος της μέρας. Λαμβάνοντας ή προσφέροντας όμορφα συναισθήματα από και σε φίλους - ανθρώπους που εκτιμάς και αγαπάς! Αυτό για μένα είναι ευτυχία Πετροκόριτσο! Στιγμές! Να είσαι καλά και να έχεις ένα γλυκό ΣαββατοΚύριακο γεμάτο όμορφες κι ευτυχισμένες στιγμές!
    Φιλιά πολλά με μια ζεστή αγκαλιά!:))❤️

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εύχομαι με την σειρά μου, μια καλή εβδομάδα με πολλές ευτυχισμένες στιγμές! ❤️

      Διαγραφή
  22. Είχα αρκετές ευτυχισμένες στιγμές στη ζωή μου, μα ακόμα περισσότερες δυστυχισμένες. Έτσι είναι η ζωή, δεν παραπονιέμαι.
    Ασφαλώς και δεν πρέπει να εξιδανικεύουμε το παρελθόν. Ιδίως τα παιδικά μας χρόνια.
    Ευτυχώς, ο εγκέφαλος "κοιμίζει" τις κακές αναμνήσεις, για να βρίσκουμε κουράγιο να ζήσουμε. Αλλιώς μάλλον θα τρελαινόμασταν πολύ γρήγορα. Έτσι νομίζουμε πως οι αναμνήσεις που ο εγκέφαλος επιμένει να κρατά σε πρώτη ζήτηση είναι και οι μοναδικές, και πιστεύουμε πως τότε ζούσαμε στον Παράδεισο.
    Με τον ίδιο τρόπο, όταν έχουμε μια όμορφη παρέα, γελάμε και αστειευόμαστε, ξορκίζοντας τις ανησυχίες και τα βάσανά μας. Αν υπάρχει και καλό κρασί, ακόμα καλύτερα.
    Πάντως τώρα, οι πιο ευτυχισμένες μου στιγμές είναι όταν υποδεχόμαστε τα παιδιά μας στο αεροδρόμιο. (Εντάξει, εδώ παραπονιέμαι. Χεχε!)
    Καλό σαββατοκύριακο, Πέτρα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ήμουν σίγουρη ότι θα αναφερόσουν σε εκείνες τις στιγμές στο αεροδρόμιο και σας εύχομαι με το καλό να υποδεχθείτε και πάλι τα κορίτσια σας Λωτοφάγε μου.. :))

      Διαγραφή
  23. Α, η ευτυχία είναι στιγμές, που μπορεί και να συνεχίζονται!!
    Οι άνθρωποι πολλές φορές δε διακρίνουν την ευτυχία κι αυτό από μόνο του είναι αιτία δυστυχίας...πως τα λέω όμως...χαχα!
    Ένα θα πω πάντως που το πιστεύω ακράδαντα...άνθρωπος που δε νιώθει ευτυχισμένος έστω και λίγες στιγμές κάθε μέρα, χωρίς να υπάρχει λόγος σοβαρός, καλά θα κάνει να το ψάξει!
    Να αλλάξει ζωή, να ζητήσει βοήθεια από ειδικό...κάτι τέλος πάντων!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άμα δεν νιώθει κάθε μέρα έστω και λίγη χαρά, η διάγνωση είναι κατάθλιψη :)

      Διαγραφή
  24. Μεγάλο θέμα Πετράδι μου...Ευτυχία λοιπόν είναι η κάθε όμορφη στιγμή που σε κάνει να αισθάνεσαι ανάλαφρος, δυνατός, αισιόδοξος γεμάτος αγάπη για κάθε τι. Μικρές στιγμές είναι η ευτυχία αρκεί ο άνθρωπος να είναι δεκτικός σ'αυτήν. Όσο και να την κυνηγάμε ή να ελπίζουμε ότι θα ρθει αν δεν της κάνουμε χώρο στη ζωή μας ποτέ δε θα τη γευτούμε. Ναι μπορώ να σου πω ότι πολύ συχνά σχεδόν καθημερινά ζω στιγμές μικρούλες ίσως που με κάνουν ευτυχισμένη γιατί νοιώθω ολοκληρωμένη, ισορροπημένη και χαμογελώ συνεχώς. Για μένα Πέτρα μου ο άνθρωπος που εκτιμά τη ζωή, την κάθε στιγμή της και δεν μεμψιμοιρεί, αυτός ο άνθρωπος νοιώθει ευτυχισμένος συχνά.
    Όνειρα γλυκά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα συμφωνήσω πως οφείλουμε να εκτιμάμε τη ζωή, εύχομαι όμως,
      να κάνει το ίδιο κι εκείνη για κάποιους δυστυχείς ανθρώπους/λαούς...

      Διαγραφή
  25. Εμένα τα παιδικά μου χρόνια ήταν μια ευτυχία από μόνο τους. Η ελπίδα για το μέλλον μου δίνει δόσεις ευτυχίας. Και κάθε στιγμή που περνά με κάνει ευτυχισμένη. Και ας φέρνει άσχημα πράγματα καμιά φορά. Ζω όμως και αντέχω, οπότε...
    Ευτυχία επίσης είναι η σοκολάτα. Και όποιος πει το αντίθετο να του φάνε τα ξωτικά όλα τα xmas γλυκά. (είμαι αμείλικτη το ξέρω).
    Τέλος ευτυχία είναι και οι cozy φωτογραφίες της επόμενης ανάρτησης. Να είσαι καλά να στολίσεις και του χρόνου νονάααααα.
    Σμουτς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν συμφωνώ καθόλου τρελοβαφτιστηρόνιμου! Ευτυχία...
      δεν είναι μόνο η σοκολάτα, αλλά και τα σοκολατένια μελομακάρονα! :))

      Διαγραφή
  26. Ευτυχία;
    Τη δική μου ευτυχία, την λένε Ευγενία.
    Από τότε που γεννήθηκε αυτή είναι η ευτυχία μας.
    Δεν λείπουν οι δυσκολίες, αλλά χρειάζονται κι αυτές.
    Και κάτι ακόμη, να ακους την ανάσα του άλλου δίπλα σου οταν κοιμάται η το ροχαλητο κι αυτό ένδειξη ζωής είναι.
    Να είσαι καλά Πέτρα μου, με τα θέματα σου.
    ΥΓ. Τώρα που ετοιμάζεται να έρθει μαζί μου στο θέατρο, δεν ξέρεις πόσο ευτυχισμενος είναι.
    Χαχαχαχαχα!!!!!!
    Φιλάκια πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχαχαχαχα! Ρένα μου, οι μόνοι ευτυχισμένοι άντρες στο θέατρο,
      είναι ο σκηνοθέτης και οι ηθοποιοί! :))

      Διαγραφή
  27. Γοητευτικές εικόνες που συνοδεύουν επάξια ένα εξίσου γοητευτικό κείμενο, στο οποίο δίνει ένα τρυφερό αεράκι ο ξεχασμένος μας Δροσίνης!
    Θυμάσαι ότι έχουμε ασχοληθεί με το θέμα της ευτυχίας ο Πέτρος κι εγώ παλιότερα κι εκεί τα έχουμε πει σχεδόν όλα. Ευτυχία είναι στιγμές ή χρονικές περίοδοι όπου αισθάνεσαι πολύ όμορφα, διότι πάνε πολλά πράγματα κατ' ευχήν (σπάνιο αλλά συμβαίνει κάποιες φορές). Ζεις τις όμορφες στιγμές σαν να μην υπάρχει αύριο, οπότε είσαι σε θέση να νιώσεις αυτή την πληρότητα, που μπορεί να ονομαστεί ευτυχία! Όμορφες στιγμές μπορούν να δώσουν σχεδόν τα πάντα γύρω μας, αρκεί να μην χάνουμε την ευκαιρία...
    Καλή εβδομάδα, Πετροκόριτσό μου, κι εύχομαι να βρεις την ευκαιρία να συλλέξεις
    όσες περισσότερες ευτυχισμένες στιγμές μπορείς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάω να συλλέξω πεταλούδες κι άμα βρω και καμιά..
      ευτυχισμένη στιγμή, λέω να την κρατήσω! :))

      Διαγραφή
  28. Αχ αγαπητή μου Petra... Ευτυχία για εμένα είναι να με αγαπώ. Όταν με ακούω, με αφουγκραζομαι και με αποδέχομαι είμαι ευτυχισμένη αληθινά. Μάλλον έχω την ικανότητα να είμαι χαρούμενη και να απολαμβάνω τις στιγμές. Μεγάλη επίσης κουβέντα η ανασκαφή του παρελθόντος... Επίσης αγαπώ επίσης Μπουσκαλια και αν με σκέψεις θα βρεις μέσα μου, μπόλικο από δαυτον

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν με σκαψεις ήθελα να γράψω...

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    3. Μεγάλη κουβέντα είπες: "να με αγαπώ", πραγματικά είναι το σημαντικότερο!

      Διαγραφή

ΦΙΛΕ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ TOY BLOG ΚΑΙ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ ΜΕ ΤΟΝ GDPR~ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ!

ΠΕΡΙ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ: ΠΡΟΣΟΧΗ! ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΝΟΜΟΣ 2121/1993 Copyright © Mia Petra

Απαγορεύεται από το δίκαιο Πνευματικής Ιδιοκτησίας η καθ' οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση και ιδιοποίηση τών κειμένων μου, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.
ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ - ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ Ή ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ, ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΚΤΡΙΑΣ -Mia Petra-
***IMPORTANT NOTE***:The reproduction, publication, modification, transmission or exploitation of any work contained herein for any use, personal or commercial, without my prior written permission is strictly prohibited.