Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

* Λέτε να μας ξεχάσουν παντρεμένους;...


Όλοι μαζί κι ο ψωριάρης μόνος του, λέει μια παροιμία κι είναι τώρα η στιγμή που ταιριάζει απόλυτα στην Ελλάδα. Τώρα που οι μάσκες έπεσαν (εντός κι εκτός, να τα λέμε αυτά) και τα κράτη μέλη ή όχι τής Ευρωπαϊκής Ένωσης (τρομάρα της) αποποιούνται τους όρκους αιώνιας πίστης και αλληλεγγύης... Έπρεπε να έρθουν οι Σύριοι, για να δούμε -εκτός από τους Έλληνες- ποιοι είναι και οι Ευρωπαίοι. Οι Ευρωπαίοι που έχουν μεγάλη ιδέα για τον εαυτό τους, ανεξάρτητα από την οικονομική τους κατάσταση. Αρκεί η δύναμη τών εξουσιών, δυστυχώς... 

Σαφώς και όλα είναι Πολιτική. Η Πολιτική που κάνουν οι εκάστοτε κυβερνήσεις (ή μάλλον "οι πάνω από εκείνες"), καθορίζει την τακτική τών χωρών σε σχέση με την αποδοχή ή όχι προσφύγων και μεταναστών και τα ανοιχτά ή όχι σύνορα. Και ποιος μπορεί να υποτιμήσει παράλληλα, την άνοδο τής ακροδεξιάς, σε αρκετές χώρες, συνώνυμη τού ρατσισμού; Στο χορό τών κλειστών συνόρων, δυστυχώς έχουν προστεθεί κι εκείνες οι χώρες που έζησαν πόλεμο στην πρόσφατη ιστορία τους (βλέπε Σερβία) ή όντας χρεοκοπημένες οι ίδιες (βλέπε Αλβανία), μεγάλη μερίδα τών πολιτών τους, αναζήτησαν την τύχη τους σε άλλες χώρες (Ελλάδα) ..

Σε ένα τσουβάλι όλες μαζί, "τσουβαλιάζουν" την υπόθεση προσφυγικό-μεταναστευτικό κι αφήνουν τον πιο αδύναμο κρίκο -την Ελλάδα- να καεί στην κόλαση. Προφανώς κάποιος τους έχει μιλήσει για την παροιμία "ο βρεγμένος τη βροχή δεν τη φοβάται", εκείνο που τους διαφεύγει, όχι κι αδιάφορο για εκείνους, είναι ότι ο Ρατσισμός κι ο φασισμός, δεν είναι προνόμιο μόνο τών άλλων χωρών, και φυσικά διεκδικεί κομμάτι κι η Ελλάδα, αφού η -χρόνια- μετακίνηση τών προσφύγων και μεταναστών, είναι μια χρυσή ευκαιρία, για να αποκαλυφθούν οι "ριψάρχιδες" που μιλούν για "ριψάσπιδες", κλείνοντας τα μάτια και τα αυτιά...

Η υπόθεση έχει πολλές παραμέτρους βέβαια. Πολύ περισσότερες από όσες μαθαίνουμε και φανταζόμαστε. Σχεδόν όλη η υφήλιος είναι ένα κουβάρι, μια αλυσίδα, αφού, κάποιοι ξεκινούν τους πολέμους και μετά ακολουθεί χιονοστιβάδα εξελίξεων και συμφερόντων. Οι πρόσφυγες οι δόλιοι, είναι τα μόνα θύματα, αφού ούτε οι ίδιοι επιθυμούν να μείνουν στην ψωροκώσταινα. Οι χώρες που οι ίδιοι θα ήθελαν να πάνε, είναι κυρίως η Αυστρία, η Σκανδιναβία και η Γερμανία. Άλλωστε, αρκετοί εξ' αυτών, έχουν ήδη τους συγγενείς τους στην Γερμανία και λαχταρούν να τους ανταμώσουν, ωστόσο η γραφειοκρατική διαδικασία για να μεταβούν κι εκείνοι εκεί, κρατά πάνω από ένα δεκάμηνο. Άλλωστε, οι γείτονες-τρομάρα-τους χώρες με την Ελλάδα, απαγόρευσαν ακόμα και την διέλευση προσφύγων, μέσω αυτών. Οι πολιτικοί -ανά τον κόσμο- από την άλλη, κοιτούν πρώτα το κεφάλι τους και το πολιτικό τους μέλλον (βλέπε Καμμένος), έστω κι αν καίγεται το πελεκούδι. Τα πιόνια στην σκακιέρα δεν κινούνται από μόνα τους.. 

Ακόμα και η αποστεωμένη μεν, κούκλα δε, Αντζελίνα Τζολί, πρέσβειρα καλής θέλησης τού ΟΗΕ, κινείται τόσο, όσο, σύμφωνα με την "γραμμή" που παίρνει από τον (αμερικανικό ας μην ξεχνιόμαστε) ΟΗΕ. Τίποτα δε γίνεται τυχαία μουστάκια..
Η Τουρκία δίνει αγώνα να ενταχθεί στην Ε.Ε (καλωσορίσατε στην ένωση τού παραλόγου), η ΕΕ δείχνει με κάθε τρόπο πόσο "συμπαθεί" την Τουρκία κι ο ψωριάρης-ψωροκώσταινα, μες στη μέση, να ζει τον απόλυτο παραλογισμό στην κορύφωση του, αν και, όπως έχει αποδειχθεί πανηγυρικά, πάντα υπάρχει και πιο κάτω από δω, σε μιά χώρα που, εκεί που κλαίει Παντελίδηδες, διχάζεται αίφνης για τους πρόσφυγες κι εκεί που διχάζεται με τους πρόσφυγες, είναι ικανή να διχαστεί με την ίδια φυσικότητα, για τα λειψά κιλά τής κούκλας Τζολί. Διχασμός δουλίτσα να υπάρχει.. Σήμερα (ξανα)ξεκινά στις Βρυξέλλες η σύνοδος κορυφής για το προσφυγικό. Όποιος τρέφει ελπίδες για επίλυση, πλανάται οικτρά.
...................................................................................................
...................................................................................................
*"Λέτε να μας ξεχάσουν παντρεμένους;" 
...που έλεγε κι ο Μπάρκουλης! Art: sebastian luczywo
.................................................................................................
Εσύ;..ακόμα δεν ήρθες στο ραντεβού για τις Γειτονιές; 
Με ένα κλικ μπορείς να κλείσεις θέσηΣε περιμένουμε! 
........................................................................................................
Δυο νέες γειτονιές σε περιμένουν:
τής Ράνιας και τής Χριστίνας
........................................................................................................
Τα ναύλα για το ταξίδι τού Παύλου έχουν συγκεντρωθεί, ο
αγώνας μας όμως συνεχίζεται! ΒΟΗΘΑΜΕ ΟΛΟΙ ΕΔΩ! 

❤¸¸.•*¨*•♫ ............................ο πιο πιστός φίλος του σκύλου.............................❤¸¸.•*¨*•

52 σχόλια:

  1. αυτό που ήρθε..στο νου..διαβάζοντάς σε..
    "όσοι εξακολουθούν να επικαλούνται ότι είμαστε στην ευρωπαική οικογένεια,
    ας το πάρουν χαμπάρι ότι υποστήκαμε οικογενειακή κακοποίηση"..

    περαστικά μας!!
    την καλημέρα και τα φιλιά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φοβάμαι αυτούς τους καιρούς
    Εύκολα χρωματιζόμαστε και επίσης
    πολύ εύκολα πετάμε στους άλλους
    το ανάθεμα...
    Ψυχραιμία (γενικότερα το λέω)και
    μυαλό καθαρό!!!
    Κάποιοι τρίβουν τα χέρια τους χαιρέκακα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα παιχνίδια των μεγάλων δυνάμεων για να χαντακώνουν χώρες και να κερδίζουν επιρροή και φυσικά πλούτο είναι πάντα τα ίδια: του γιατρού. Μπορείς να τα αναλύσεις, να τα προβλέψεις, αλλά δεν μπορείς να μην αναφωνήσεις "έλεος"! Κάθε φορά που τα διαβάζεις ή που τα ζεις.
    Με το υστερόγραφο κατάλαβα τον τίτλο: χι, χι!!!!
    Φιλιά, Πέτρα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ επικαιρο το ποστ σου και Ομολογώ ότι θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε σ'αυτη την θέση αν δεν υπάρχει συλλογικότητα όλων των Ελλήνων για το μέλλον μας γενικότερα.Ωστόσο αυτά που γίνονται με αφίξεις και αναχωρήσεις από πρόσωπα εντεταλμένα σε μια πολιτική γραμμή που εξυπηρετεί το κεφάλαιο το βρίσκω αναξιόπιστο και χωρίς βαθιά ουσία .Σευχαριστουμε που βάζεις τέτοια θέματα...φιλακια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Από τα ελάχιστα που η σημερινή κυβέρνηση πράττει διαφορετικά απ’ ότι η προηγούμενη είναι σίγουρα το μεταναστευτικό/προσφυγικό ζήτημα. Είναι κάτι περισσότερο από βέβαιο ότι αν στο τιμόνι είχαμε ακόμα το αχτύπητο δίδυμο χοντρού/γκαβού οι πνιγμένοι θα ήσαν πολλοί περισσότεροι.
    Είναι που ακόμα (στα φανερά) ο σακάτης στο μυαλό και οι λοιποί φασίστες της €πης δεν μπορούν να μας βάλουν χέρι. Απειλούν με αποκλεισμό συνόρων. Και το κάνουν. Αλλά ως εκεί.
    Επειδή η πολιτική της σημερινής €πης βασίζεται μόνο στα φράγκα και επειδή δεν μπορούν (φανερά) να βγουν και να υποστηρίξουν ότι σταματάνε τον δανεισμό επειδή ο Τσίπρας δεν βουλιάζει βάρκες, οι πρόσφυγες θα μείνουν εδώ, όσοι τουλάχιστον δεν αποφασίσουν να επιστρέψουν στην Τουρκία, γνωρίζοντας ότι εκεί δεν θα περάσουν καλά (αν τους δεχτούν κιόλας).
    Το μόνο που με φοβίζει και μου έρχεται να βάλω τα κλάματα είναι που ριψάρχιδες όπως το ούγκανο Notis θα κινδυνέψουν να αλλοιωθεί ο πολιτισμός που κουβαλάνε πάνω τους: τσίχλα – κομπολόι – μουστακάκι - μαγκιά – κλανιά – γαρδένια.
    Μήπως σου βρίσκεται καμιά σακούλα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλο και πιο κάτω από δω........ :(
      Υ.Γ Η γαρδένια όλα τα λεφτά!!!!!

      Διαγραφή
  6. Εγώ ξέρω πως αύριο έπρεπε να γίνει η Σύνοδος που είναι ψυχοπαρασκευή και να μοίραζαν και κόλλυβα για όλες εκείνες τις ψυχές τις αθώες που χάθηκαν άδικα και που τίποτα δεν κάνουν για να αποτρέψουν μελλοντικά ναυάγια (κυριολεκτικά και μεταφορικά). Τώρα με το status της σχέσης μας (στο αν θα μας ξεχάσουν παντρεμένους αναφέρομαι) δεν θα ασχοληθώ, γιατί θα συγχυστώ και θα μαυρίσω την ψυχή μου. Έτσι κι αλλιώς όλοι αυτοί οι "μεγάλοι" στο τέλος της ημέρας θα κάνουν αυτό που βολεύει τα συμφέροντα τους και ούτε οι πρόσφυγες θα τους νοιάξουν,ούτε η Τζολί, ούτε τι λέω εγώ. Έτσι κι αλλιώς (επανάληψη) ο κόσμος δεν θα αλλάξει με λόγια, ούτε με αγανάκτηση. Ο κόσμος θα αλλάξει όταν αλλάξουμε μυαλά.
    Σου στέλνω μεγάλο φιλί νονά και αγκαλίτσα να σε κρατήσει και το Σ-κ! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σα να πέρασε ένας αιώνας από την προηγούμενη εβδομάδα...

      Διαγραφή
  7. Δεν θέλω , ούτε μπορώ να ασχοληθώ με τα πωλητικά τους παιχνίδια.
    Εκείνο που ξέρω είναι ότι έχουμε να κάνουμε με ανθρώπινες ψυχές ρε γαμώτο.
    Κι όταν το λέω το πρώτο πράγμα που μου λένε είναι "πάρτους σπίτι σου"!
    Εκείνο το ριψάρχιδες ...θεϊκό!
    Γεια σου Πετρούλα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ποιος ξέρει τι παιχνίδια παίζονται !!! Αλίμονο στους ανθρώπους και ποιόν να πρωτοβοηθήσει κανείς !!
    Έλεος !! Σε φιλώ !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εννοείτε πως θα μας ξεχάσουν παντρεμένους και χήρους και απ΄όλα. Στα @@ τους μας έχουν γραμμένους κι αν μπορούσαν να μας σβήσουν από το χάρτη θα το έκαναν. Αμοιβαία τα αισθήματα αντιπάθειας όμως. Αμοιβαία.. και πίσω έχει η αχλάδα την ουρά μάγκα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ένα μεγάλο θέατρο η ζωή μας κοριτσάκι μου....τα φιλιά μου πάντα<3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πραγματικά δεν θα μπορούσες να το περιγράψεις καλύτερα, όλο αυτό το σκηνικό που συμβαίνει αυτές τιε μέρες! Το θέατρο του παραλόγου! Μου θυμίζει αυτό που λέμε, μόλις καταφάραμε να σηκώσουμε κεφάλι ξαφνικά είμαστε κάποιοι άλλοι. Σαν να μην είμαστε εμείς που χθες τρέχαμε να ξεφύγουμε από πολέμους και πείνα. Είναι ντροπή για αυτές τις χώρες τόσο για τους πολιτικούς τους όσο και για τον λαό τους!
    Τώρα όσον αφορά την Ευρώπη υπάρχει μεγάλη παραπληροφόρηση και σε έμας και σε αυτούς από τα ΜΜΕ, να 'ναι καλα!
    Η θεσούλα των πολιτικών να μην πλήγεται κι όλα κάλα! Τι κι αν γίνονται συζητήσεις επί των συζητήσεων; Ας δείξουμε εμείς πόσο πολύ θέλουμε να λύσουμε το πρόβλημα (για το θεαθήναι) κι ας μην το λύσουμε ποτέ. Άλλωστε, μας αφορά; Δεν μας αφορά! Εμάς η θεσούλα και το χρήμα, αυτά μας αφορούν. Τα υπόλοιπα.....
    Όσο για το αν θα μας ξεχάσουν παντρεμένους, μας ξέχασαν προ πολλού!
    Φιλιά πολλά και καλό ΠΣΚ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλα θα έπρεπε να μας αφορούν, αφού γίνονται ερήμην μας..

      Διαγραφή
  12. Το τελευταίο διάστημα δε πιστεύω αυτά που ακούω και βλέπω.. Τα έχω χάσει. Τρέμω για την εξέλιξη για να μη σου πω και την κατάληξη των πραγμάτων.. Παρακολουθούμε τη καταδίκη μας μουδιασμένοι και όσο και να φωνάζουμε βοήθεια μοιάζει να μην ακουγόμαστε. Δε ξέρω τι είναι καλύτερο να συμβεί αυτή τη στιγμή.. Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα και όλοι οι πολιτικοί έχουν πουληθεί στους Γερμανούς. Αλίμονο μας, ο Θεός να μας λυπηθεί, μόνο αυτό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πολιτική είναι τα πάντα. Και οι λαοί αναλώσιμα πιόνα στην πολιτική σκακέρα. Φυσικά θέλουν οι πρόσφυγες να πάνε σ'αυτές τις χώρες που έχουν και καλύτερη κοινωνική πρόνοια. Ξέρουν τι θέλουν, πώς θα το πετύχουν δεν ξέρουν αλλά ούτε και εμείς που πρέπει να τους βοηθήσουμε. Άστα...μαντάρα όλα. Και φυσικά αυτοί που ξεκινούν πολέμους ακόμη δεν ολοκληρώθηκε το παιχνίδι τους για να τους τερματήσουν, όπως κάνανε και άλλοτε. Θα έρθει η ώρα αλλά θα δούμε καμένη γη.Θα μου πεις πόση καμένη ακόμη;
    Όνειρα γλυκά Πετρούλα μου, μόνο αυτά μας μείνανε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Οι μόνοι αθώοι είναι οι άνθρωποι που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα. Θύματα ενός πολέμου, που κανείς τους δεν επέλεξε...
    Μου αρέσει πολύ ο τρόπος που γράφεις!!!!
    Κρατάω το ότι τα πιόνια δε κουνιούνται μόνα τους στη σκακιέρα!
    Τα φιλια μοΥ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Η αποκρουστική ΕΕ των κερδών και της υποδαύλισης πολεμικών συγκρούσεων καθόλου μα καθόλου δεν νοιάζεται για τα θύματα των επιλογών της. Ο φερετζές του δήθεν ανθρωπισμού της γίνεται κομμάτια κάτω από το δράμα των προσφυγικών ροών της απελπισίας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Το μυαλό μου πήγε αμέσως σε μια πρόσφατη γελοιογραφία.
    Ελλάδα, 50 (νομίζω) χρόνια μετά. (Σκηνικό με συρματόπλεγμα, σκηνές. Δύο άνθρωποι συζητούν).
    - Φοβάμαι ότι μας ξέχασε η Ευρώπη.
    - Αν μας είχε ξεχάσει θα είχε ρίξει τους φράχτες.

    Στην Ελλάδα του 2016 μας ενώνουν τα πρόσκαιρα, τα προσωρινά και μας διχάζουν τα ουσιώδη. (Τίποτα δεν μας δίδαξε, όχι -μόνο- ο πολιτισμός που επικαλούμεθα, αλλά η ίδια η σύγχρονη Ιστορία μας).

    Την καλημέρα και τα φιλιά μου, Πέτρα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Πολύ ωραία τα περιγράφεις όλα Πέτρα, με δόση χιούμορ μιας και χωρίς αυτό δεν την βγάζαμε καθαρή! Ένα έχω να πω ως αναφορά τις "μεγάλες δυνάμεις" .. η ιστορία επαναλαμβάνεται!
    Kathy

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Η υπόθεση δεν έχει απλά πολλές παραμέτρους...ένα κουβάρι από παραμέτρους είναι, και οι άνθρωποι όπως πάντα στο περιθώριο...αν το καλοσκεφτείς όμως Πέτρα μου, τι είμαστε όλοι εμείς για τους πολιτικούς όλου του κόσμου, πέρα από αναλώσιμα και νούμερα που πότε τους δίνουμε δύναμη, (θες με την ψήφο, θες σαν εργατικά χέρια, θες σαν οτιδήποτε)...και πότε περισσεύουμε..?
    Όταν βγαίνουμε πλεόνασμα, μας κλαδεύουν σαν ξερόκλαδα και διόλου δε νοιάζονται.
    Η ιστορία το έχει αποδείξει, το παρόν το αποδεικνύει καθημερινά...μπροστά στο χρήμα και τη δύναμη οι άνθρωποι συνεχώς χαμένοι θα βγαίνουν...από κάποιους που δεν είναι άνθρωποι, μα πολιτικοί και μόνο.

    Και όσο υπάρχουν ριψάρχιδες που λες κι εσύ να σιγοντάρουν, τόσο ο ρατσισμός και ο φασισμός θα έρχονται με αγριότητα εκτελώντας καλύτερα από κάθε κλαδευτήρι το κλάδεμα ανθρώπων!


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Οι άλλοι πετάνε τη μπάλα στην πατρίδα μας. Άραγε έχει ηγέτες η πατρίδα μας ή ραγιάδες ; γιατί πολλοί θα βάλουν το κοστούμι με τα χρυσά σειρίτια για την παρέλαση. Να γιορτάσουν τι άραγε ; να τιμήσουν τι ;
    Καλό ξημέρωμα Πέτρα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του Γιάννη μου κι οι πολίτες επίσης..

      Διαγραφή
  20. Αυτό ξαναπές το συμπεθέρα μου.. Για τα πολιτικά παιχνίδια, εις βάρος λαών και συνειδήσεων.. Το εύκολο είναι να θυμώσεις με τους πρόσφυγες, να τους κατηγορήσεις που δεν μένουν πίσω.. Γιατί δεν λέμε όλοι το αυτονόητο;; Οχι να γυρίσουν πίσω αλλά ν ασταματήσει ο αιματηρός πόλεμος που τους ξεσπιτώνει;; Φυσικά και δεν συμφέρει τα μεγάλα κεφάλια.. Φυσικά και τους καλοαρέσει που γίναμε αποθήκη ψυχών και θα φαγωθούμε και μεταξύ μας..
    Ηδη τα χοτ σπος είναι έτοιμα και φυσικά η κυβέρνηση πατάσσει την ανεργία με το να προσλάβει ανέργους να εργαστούν εκεί.. Είδες πόσο ωραία το πάσαραν;; Αλήθεια έχεις ιδέα ότι 8 στους 10 ανέργους που έρχονται στην δουλειά και μιλάμε, δεν θέλει να εργαστεί εκεί;;; Φοβάται από αρρώστιες μέχρι τυχόν συμπλοκές μεταξύ των μεταναστών /προσφύγων.. Φυσικά και δεν τους κατηγορώ για τις δεύτερες σκέψεις τους, όπως και δεν κατηγορώ τους ανθρώπους που τους ξεσπίτωσαν και τους υποβάλλουν σε τέτοιες διαδικασίες.. Τα περί Τζολίς, Ρουβά και Μαριάννας είναι για μένα του απαυτού τα 9μερα.. Αν θέλαν θα παύαν τον πόλεμο χθες.. Εμείς μια ζωή ο απ΄πατος της Ευρώπης ήμαστε, είδες πως χώθηκε η Τουρκία και τι συμφώνησε.. Κι εμείς το παίζουμε φιλάνθρωποι για να παίρνουμε κονδύλια από την ΕΕ.. Και το εμείς πάει στην κυβέρνηση όχι στον απλό λαό που βοηθά με την καρδιά του και δίνει από το υστέρημά του να βοηθήσει όπως μπορεί... Για άλλη μια φορά τα ξεπουλήσουν όλα για τα φράγκα..
    Σε φιλώ και σε αγαπώ πολύ!!! Ξέρεις εσύ!!! ♥ Καλό σ/κ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε ναι, πρώτα πόλεμοι, μετά πρέσβειρες καλής(;) θέλησης...

      Διαγραφή
  21. Δεν είναι μόνο ο όμορφος τρόπος που ξετυλίγεις τα θέματά σου είναι και οι εικόνες που τα συνοδεύουν.
    Εύγε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Μα εννοείται! Όταν το πρόβλημα είναι μακριά από την πόρτα μας, όλοι μας είμαστε προοδευτικοί και μη ρατσιστές. Όταν το πρόβλημα (που μπορεί να το έχουμε δημιουργήσει κι εμείς, πουλώντας όπλα, στέλνοντας δυνάμεις, ή έχοντας το βλέμμα σε πετρέλαια κτλ) μας χτυπήσει την πόρτα, τί κάνουμε? Κλείνουμε τα σύνορα! Αυτή είναι η λογική άποψη! Η δημοκρατία!
    Και κόψτε το σβέρκο σας εσείς...
    Όσο για τη διχόνοια, είμαι πλέον πεπεισμένη πως είναι καταγεγραμμένη στο DNA μας. Δεν έχω άλλη εξήγηση.
    ΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά, Πετράδι μου!

    *Ε, βέβαια! Μας είχε πρήξει πριν μήνες η Κα Πέτρα με το γάμο και το μήνα του μέλιτός της και τώρα μας το παίζει και θύμα "Λέτε να μας ξεχάσουν παντρεμένους?" Άσε μας, κουκλίτσα μου!
    :-p
    Ωστόσο ο τίτλος στο url της ανάρτησης... κορυφαίος! Μια λέξη αλλά τα λέει όλα!
    ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχαχαχα! Το url της ανάρτησης έμεινε, επειδή μετά άλλαξα τίτλο!!

      Διαγραφή
  23. "Παντρεμένοι" θα πάμε... τσεκαρισμένο αυτό.
    Ο ρίψαρχις πολύ μου άρεσε και ταιριάζει ταμάμ στο μελαχρινό αγόρι απ' το ένδοξο νησί της Κω.
    Αλλά μήπως η πρώτη φορά θα'ναι;
    Ξεχνάς τους προηγούμενους "γάμους" μας;
    Έτσι λέγαμε και για τους Αλβανούς, τους Φιλιππινέζους και τους λοιπούς μετανάστες. Μια χαρά συμβιώσαμε και αφομοιώθηκαν στη χώρα και τα παιδιά τους είναι πλέον ελληνόπουλα. Μήπως να καταλαγιάσει λίγο ο πανικός για να μη δίνουμε τροφή στους πάσης φύσεως "νότηδες" που καραδοκούν με το μικρόφωνο στη γωνία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Εκνευριζομαι οταν κατηγορουν τον κοσμο που με κινδυνο της ζωης του ερχεται για την Ευρωπη της (να μην τη χαρακτηρισω) για μια καλυτερη ζωη!
    Εκνευριζομαι με την απαναθρωπια και την ηλιθιότητα κάποιων!
    Να μη βρεθουμε στη θεση τους, αν και το βλέπω να ρχεται!
    Καλή εβδομάδα να έχουμε!
    Καλό ξημέρωμα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καμιά φορά δεν χρειάζεται να αλλάξεις χώρα για να είσαι πρόσφυγας...

      Διαγραφή
  25. Αχ Πετρίνα μου καλα΄τα λες χρυσόστομη αλλα τα καινουργια τα έμαθες μάνα μου; αυριο ερρχονται οι τουρκοι αξιωματικοι να κανουν τον έλεγχο για ποιους και ποσους προσφυγες θα γυρισουν πίσω στην Τουρκια... ένς θα φευγει ενα θα ερχεται.... τωρα ποιοι θα κανουν κουναντο στο σπιτι μας δεν ξερω..αχ Ελλαδα μου μονο αυτό θα πω.. βρε φιλεναδα.. τι κριμα..!!
    περιπιπτώντος οι εικονες που βαζεις ειναι ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΕΣ..!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί βρε Σμαράγδι μου, υπήρξαμε ποτέ ανεξάρτητοι;.... Ευχαριστώ για τις φωτό!

      Διαγραφή
  26. πραγματικά που θα πάει αυτό Πετρούλα;; έχουμε γίνει, μην πω!!! φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Σωστά! Τα έχουμε κάνει σκατά!" που έλεγε κι ο Κωνσταντάρας!"

      Διαγραφή

ΦΙΛΕ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ TOY BLOG ΚΑΙ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ ΜΕ ΤΟΝ GDPR~ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ!

ΠΕΡΙ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ: ΠΡΟΣΟΧΗ! ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΝΟΜΟΣ 2121/1993 Copyright © Mia Petra

Απαγορεύεται από το δίκαιο Πνευματικής Ιδιοκτησίας η καθ' οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση και ιδιοποίηση τών κειμένων μου, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.
ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ - ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ Ή ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ, ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΚΤΡΙΑΣ -Mia Petra-
***IMPORTANT NOTE***:The reproduction, publication, modification, transmission or exploitation of any work contained herein for any use, personal or commercial, without my prior written permission is strictly prohibited.