Τρίτη 24 Μαΐου 2016

╰☆ Η Φωτογραφία της εβδομάδας: Δεν πας να.. #@#$@$#@# ;..


Η ζωή μου κι η εμπειρία μου με δίδαξαν πως, από την στιγμή που αρχίζουν οι αμφιβολίες, έχει χαθεί το "παιχνίδι". Όταν αρχίζεις να αμφιβάλλεις για την ακε-
ραιότητα τής συμπεριφοράς τού άλλου, χαιρέτα μου τον πλάτανο. Κι αυτό ισχύει σε κάθε διαπροσωπική μας σχέση, φιλική, ερωτική, συγγενική, επαγγελματική. 

Παρόλα αυτά, είμαι από εκείνους τους ανθρώπους που εξαντλώ τις ευκαιρίες που δίνω στους άλλους, μα κυρίως μέσα μου. Ακόμα κι όταν έχει χτυπήσει το πρώτο καμπανάκι, ακόμα και στο δεύτερο, εγώ μένω "εκεί", δίνοντας ευκαιρία στον άλλον, αλλά κυρίως δίνοντας ευκαιρία σε ενδεχόμενη δική μου λάθος αίσθηση. Μετά όμως.."στο τρίτο χτύπημα η πόρτα ανοίγει, μην επιμένεις, έχω φύγει" οριστικά και αμετάκλητα. Έχω φύγει ακόμα κι αν χρειαστεί να συναναστραφώ κάποιον. Αν οι συνθήκες είναι τέτοιες που θα πρέπει να τον συναναστραφώ, ναι το κάνω, αλλά εγώ δεν θα 'μαι ποτέ ξανά "εκεί" επί της ουσίας. Λείπω. Τέλος.


Με μαθηματική ακρίβεια, αν κάποιος "σου την κάνει", θα το επαναλάβει, ωστόσο επειδή άνθρωποι είμαστε και σφάλματα κάνουμε, άντε πες να του δώσεις την ευκαιρία που δικαιούται. Αργά ή γρήγορα (συνήθως πολύ γρήγορα..) θα φανεί αν είχε δίκιο το καμπανάκι μέσα σου ή αν έσφαλες. Άλλωστε, όσο περνούν τα χρόνια τής ζωής μας, πόσα περιθώρια έχουμε να συγχωρούμε αιωνίως τα άτομα που εμφανίζονται στις ζωές μας και χρειάζονται "δοκιμή" για να δούμε αν είναι άξιοι τής εμπιστοσύνης μας; Νισάφι πια. Θέλω ανθρώπους που να τους εμπιστεύομαι χωρίς να χρειάζεται να κοπιάζω, ζητάω πολλά; Να είναι δεδομένη η εμπιστοσύνη βρε αδερφέ, αλλιώς φασκελοκουκούλωστα! Η ζωή μας είναι γεμάτη από τόσα προβλήματα, το να φορτώνεται η ψυχή μας και με το "ξεπούλημα" τών άλλων, δε λέει. Όπως λέει και το μικρό -πλην σοφό!- κουκλοβαφτιστηρόνιμου "γενικά οι ζωές τών άλλων δεν είναι ταινία, να χρειάζεται να περάσεις από οντισιόν για να δεις τελικά αν πήρες την θέση!" Η "θέση" κατακτάται όταν ο άλλος είναι αληθι-
νός, αλλέως (!) τα επιχειρήματά μου, καλό είναι να περιοριστούν στο εξής ένα "σκληρό" σιγά μην πληγωθείς από το λεξιλόγιο!: "δεν πας να γαμηθείς κι εσύ;"..
..................................................foto..............................................
....................................................................................................

✰♡*•˛˛•*✰✰♡*•˛˛•*✰✰♡*•˛˛•*✰

❤¸¸.•*¨*•♫ ............................ο πιο πιστός φίλος του σκύλου.............................❤¸¸.•*¨*•

72 σχόλια:

  1. Τωρα να σου πω οτι θα διαφωνησω;; κι εγω πιστευω στις ευκαιριες και τις εξαντλω... οχι για τον αλλον αλλα για μενα για να εχω καθαρη συνειδηση. Αλλα αμα σπασει κατι μεσα μου...παει παγωνω...
    Φιλια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με κοινό τρόπο σκέψης λοιπόν.. Καλημερούδια και να σε χαιρόμαστε! ;)

      Διαγραφή
  2. Καλημέρα. Συμφωνώ απολύτως. Έχω δώσει πολλές ευκαιρίες σε ανθρώπους γύρω μου και έχω απογοητευτεί: όταν σου την κάνει μια φορά τη στραβή, σίγουρα θα την ξανακάνει!
    Όσο μεγαλώνω, λιγότερες ευκαιρίες δίνω.
    Όσον αφορά πολύ συγγενικά ή προσφιλή μου πρόσωπα, ναι μεν συνεχίζω να ανέχομαι τα στραβοπατήματα και τις προδοσίες τους, αλλά έχω "φύγει", ακριβώς όπως το λες. Αμφισβητώ πλέον την κάθε τους λέξη.
    Μην με παρεξηγήσεις: εννοώ στραβοπατήματα που δεν με βλάπτουν. Που οφείλονται στο χαρακτήρα τους, που δεν γίνεται να αλλάξει, που δεν μπορούν να ελέγξουν. Δεν μιλώ για εσκεμμένες κινήσεις, αλλά για μαλακίες. Υπάρχουν πολλοί τέτοιοι άνθρωποι και δεν τους κρατώ κακία. Απλώς τους αποφεύγω όσο μπορώ.
    Καλή σου μέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατάλαβα τι εννοείς και για τους συγγενείς
      και συμφωνώ κι εγώ με την σειρά μου, είναι
      ανάλογα τι πράττει ο καθένας μας.. Καλημέρα! :)

      Διαγραφή
  3. Προσωπικά αν δεν έδινα δεύτερες ευκαιρίες στους φίλους μου, θα είχα μείνει χωρίς φίλους.

    Αλλά υπάρχει ένα όριο. Δεν μπορείς να δίνεις συνεχώς δεύτερες, τρίτες και τέταρτες ευκαιρίες. Υποτίθεται ότι έχουμε ωριμάσει νοητικά, άρα ξέρουμε λίγο καλύτερα τι θέλουμε και τι μας ταιριάζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μόνο που υπάρχουν κι οι χαρακτήρες όλων μας, που δύσκολα -και εάν- αλλάζουν...

      Διαγραφή
  4. Χμ, συνήθως τα καμπανάκια δικαιώνονται.
    Και μια και το έφερε η κουβέντα, δεύτερες ευκαιρίες έπαψα να δίνω εδώ και 15 χρόνια. Διότι "ο λύκος κι αν εγέρασε κι άλλαξε το μαλλί του, μηδέ τη γνώμη του άλλαξε, μηδέ την κεφαλή του", που λέει και μια παλιά κινέζικη παροιμία.
    Ως εκ τούτου, κατανοείς ότι μείναμε λίγοι και καλοί στον περίγυρό μου!
    Καλό μεσημέρι Μία Πέτρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι λίγοι και καλοί, είναι το σημαντικότερο Αρτίστα μου... Καλημερούδια :)

      Διαγραφή
  5. Προτιμώ το "έχω φύγει" γιατί το φασκελοκουκούλωστα έχει μεν το "φάσκελο" αλλά ακολουθεί αυτό το ¨κουκούλωστα" που μας κάνει τεράστια ζημιά. Τα φιλιά μου!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ λέω να κρατήσω το φάσκελο, γιατί μερικές φορές μού χρειάζεται! :) Φιλάκια!

      Διαγραφή
  6. Τώρα δεν γίνεται να διαφωνήσω !!! Ευκαιρίες να δίνουμε αλλά νομίζω ότι πλέον δεν μπορούμε να κάνουμε εκπτώσεις Πέτρα μου !! Ισχύει και για κάθε άνθρωπο , μη νομίζουμε ότι εγώ είμαι εντάξει και πάντα το λάθος είναι του άλλου .Θέλω τους ανθρώπους μου με αλήθεια !!
    Υπομονή τεράστια αλλά έτσι κάπως όταν ΄΄φεύγω΄΄ είναι ΄΄έφυγα΄΄!! Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και βέβαια έχεις απόλυτο δίκιο Νικόλ μου..
      Πάντα χρειάζεται να επαν-εξετάζουμε -και- τον εαυτό μας,
      οι συμπεριφορές όμως όπως η προδοσία, η προσβολή, η εξαπάτηση..
      δεν επιδέχονται περιθωρίων, είναι καραμπινάτες περιπτώσεις.. Φιλί! :)

      Διαγραφή
  7. αγαπητή μου φίλη, αν μου επιτρέπεις. η αμφιβολία είναι η αρχή της δημιουργικής σκέψης. εισάγεται με το υποθετικό μόριο "αν", και ξεδιπλώνει μια σειρά ερωτημάτων που ζητούν απάντηση, ή καλύτερα, απαντήσεις. διότι, για το κάθε τι, υπάρχει το φαινομενικό, υπάρχουν και οι κρυμμένες παρενέργειες. συνεχίζει με τη διερεύνηση μέσα από τη γνώση, την εμπειρία, την ιστορία δηλαδή και, καταλήγει με την απόδειξη (την πράξη). θ' αρχίσω από το τέλος προς την αρχή. το "δεν πας να ...", που είναι η κατάληξη και αποτελεί την "πράξη" (την απόδειξη) ό,τι τα "σπάσαμε" μετά από σειρά επαναλαμβανόμενων λαθών, δικών μας κυρίως, διότι, ακόμη και αν το λάθος είναι από απέναντι, φταίμε και μεις γι' αυτό, μπορεί όχι απόλυτα, όμως, με κάποιο τρόπο, ή με τον τρόπο που ήρθε, που θα μπορούσε να δοθεί (το άντε και ...) και με πολλές άλλες εκφράσεις, όπως, "κούνησα μαντίλι" (πολύ soft βέβαια για περιπτώσεις grande giniol) αλλά προτίμησες, όπως λες, την πιο σκληρή (αν -υποθετικό κι αυτό- και δεν είναι τόσο σκληρή, καθημερινή είναι), δεν βάζει ένα τέλος όπως θα έπρεπε, φαντάζομαι, για την κάθε περίπτωση. εκτός από μια καθαρή απόρριψη (κι εδώ ναι, πρόκειται για σκληράδα, δικαιολογημένη ή αδικαιολόγητη) είναι και κάτι ακόμη. αφορισμός. και ο αφορισμός διαχωρίζει. όχι σε αληθινούς ή κάλπικους, αλλά σε αληθινούς και μη αληθινούς. αναζητούμε (διερευνούμε για) τους αληθινούς, για να νοιώσουμε αληθινοί. ή, προσφερόμαστε ως αληθινοί για να νιώσουν κάποιοι άλλοι εξ ίσου αληθινοί με μας. αγνοώντας ό,τι την αλήθεια (στο πλαίσιο που την έχεις τοποθετήσει) τη διαμορφώνει ο καθένας με την προσωπική του εμπειρία. αν διαθέτει. αν όχι; με τη φαντασία του, που είναι και πιο εύκολο. η αλήθεια, μπορεί να λέμε ό,τι είναι μια, δεν έρχεται, όμως, με το ίδιο πρόσωπο κάθε φορά. το "χαιρέτα μου τον πλάτανο" φαντάζομαι ό,τι είναι σχήμα λόγου. διότι, αν είναι συμπέρασμα, τότε το παιγνίδι δεν έχει χαθεί από την ώρα που άρχεται η αμφιβολία, αλλά έχει χαθεί απ' την αρχή. η αμφιβολία υπάρχει από την πρώτη πράξη. αγνοείται, όμως, προς ευόδωση μιας αναγκαίας αναζήτησης. αλλέως (μου άρεσε αυτό) υπάρχουν και τα συμβόλαια. αν βάλεις τη τζίφρα σου, δεν μπορείς να την ανακαλέσεις. αν δεν βρίσκεσαι μέσα στο πλαίσιο θα υποστείς τα δέοντα. Τι θέλω να πω; ό,τι τη δοκιμή, αλλά και το λάθος, δεν μπορείς να τα αποφύγεις. την πρώτη, τη δεύτερη ή την εκατοστή φορά. η επανάληψη είναι αναγκαία συνήθεια, και, για να ικανοποιήσουμε τον εγωισμό μας. ό,τι την επόμενη θα φερθούμε πιο έξυπνα. και επί της ουσίας; θα είσαι εκεί. ακόμη κι αν λείπεις από "κει".


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παντελόνι μου, να διευκρινίσω ότι την ανάρτηση την έκανα με αφορμή την εικόνα. Πρώτα βρήκα την εικόνα και μετά έγραψα το κείμενο. Κι αυτό που λέει στο τέλος η εικόνα, το είδα εντελώς χιουμοριστικά κι όχι με διάθεση...αηδίας, αν και χρειάζεται ενίοτε! :)) Πάντως δεν σου κρύβω ότι το σχόλιό σου δυσκολεύτηκα να το διαβάσω, καθώς είναι χωρίς παραγράφους και με μπέρδεψε το συνολικό νόημα.. :( Καλημερούδια!

      Διαγραφή
  8. Απόλυτα προσωπικό το βίωμά σου Πέτρα μου, δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει κάτι που νιώθεις ή βιώνεις. Αναφέρεσαι σε προσωπικές επιλογές και τρόπο σκέψης που θεωρώ δύσκολα αφήνει σε εμάς τους γνωστούς και φίλους περιθώρια παρέμβασης. Δεν έχουμε παρά να σεβαστούμε ότι λες χωρίς επί της ουσίας να μπορούμε να πούμε κάτι.
    Καλή σου συνέχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάθε εμπειρία μας αποτελεί προσωπικό βίωμα Γιάννη μου, απλά μερικές εμπειρίες τυγχάνει να τις έχουμε βιώσει σχεδόν όλοι στη ζωή μας, άλλος πιο τραυματικά κι άλλος λιγότερο. Την καλημέρα μου :)

      Διαγραφή
  9. Εκείνος που αισθάνεται το λάθος του και ίσως προσπαθήσει να μην το ξανακάνει, θα έρθει να στο πει πρώτος, δεν θα περιμένει να παραπονεθείς... Αυτό το μπούσουλα έχω πια για να δίνω ευκαιρίες.
    Και θα συμφωνήσω: δεν αξίζει να αφιερωθείς στις αμφιβολίες!
    Καλό φθινόπωρο να πω;;; Λέω καλή εβδομάδα, αφήνω φιλιά πολλά και συνεχίζω τρέχοντας τη blogοβόλτα μου, γιατί δεν ξέρω για πόσο ακόμα θα έχω internet...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρόσθεσες μια πολύ σημαντική παράμετρο Αλεξάνδρα μου, ότι όποιος σφάλει χωρίς σκοπιμότητα, έχει και το θάρρος να σε αντιμετωπίσει και να ζητήσει και μια συγνώμη. Ο καιρός φτιάχνει πάντως. "Τα νέφη θα διαλυθούν" που έλεγε κι ο "ναύαρχος" στο "δεσποινίς διευθυντής" ! Τα φιλιά μου :))

      Διαγραφή
  10. Είναι που μεγαλώνουμε μωρέ.
    Στενεύουν οι αν{τ}οχές μας, τσιμπάει λίγο και στην περιφέρεια ο εγωισμός μας, δεν κουμπώνει με τίποτα το παλιό μας ρούχο, ακούμε καμπανάκια και κουνάμε μαντήλια σε φιλίες και σχέσεις. Κι όσο μικραίνει ο χώρος μας, έχουμε την πεποίθηση πως τον καθαρίζουμε από ανούσιες σχέσεις και γνωριμίες. Είμαι σίγουρη πως το ίδιο θα πιστεύουν και οι μαντηλοχαιρετισμένοι.
    Συμφωνώ μεν με το "γαμήλιο ταξίδι" που στέλνουμε όσους μας απογοητεύουν, απ' την άλλη όμως νοσταλγώ την εποχή που είχαμε τη δύναμη και τη μαγκιά της παραδοχής, της συγνώμης και της συγχώρεσης.
    Καλή νέα βδομάδα να έχεις Πέτρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νοσταλγώ την εποχή που οι άνθρωποι είχαν πιο πολύ μπέσα Μαρία μου. Αν και η μπέσα είναι παντός καιρού. Ανεξάρτητα από εγωισμούς κλπ, ο κάθε άνθρωπος έχει βιώσει διαφορετικές απώλειες και προδοσίες. Είναι και κάποιοι τυχεροί που δεν τις έχουν βιώσει, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο είναι σε θέση να το εκτιμήσουν. Την καλημέρα μου :)

      Διαγραφή
  11. Κι εγώ δεν μπορώ να ζω σε συνθήκες ανεμπιστοσύνης. Πονάω όταν χαλάει μια οποιαδήποτε σχέση. Δίνω ευκαιρίες, διεκδικώ διάλογο, προσπαθώ να κατανοήσω, να δικαιολογήσω, κάνω την αυτοκριτική μου, μπορώ να συγχωρήσω ακόμη. ΄Οταν όμως έχω πεισθεί ότι η κατάσταση γίνεται τοξική, άδικα προσβλητική και επικίνδυνη για την ψυχική μου ισορροπία, απλά αποσύρομαι.
    Πάντα υπάρχει κάποιος λόγος που οι άνθρωποι συμπεριφέρονται αρνητικά. Προφανώς αφορά προσωπικά τους θέματα! Φιλιά Petra μου καλή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ιωάννα μου, κι εσύ πρόσθεσες άλλη μια σημαντική παράμετρο, ότι τα προσωπικά θέματα τού καθενός από εμάς, προκαλούν προβλήματα (εκτός από τον εαυτό μας) και στους άλλους. Είναι πάλι και κάποιοι που την προδοσία και το "άδειασμα" το έχουν στο dna τους.. Όλα παίζουν ρόλο στη ζωή.. Φιλάκια :))

      Διαγραφή
  12. Πετρούλα, τα καμπανάκια έτσι και βαρέσουν πάει... το χάσαμε το τρένο....
    Κι εγω είμαι εκεί... το καμπανάκι γίνεται βοή από καμπάνες κι εγώ επιμένω.... επιμένω να κρατάω κάποιες σχέσεις για διαφορετικούς λόγους κάθε φορά...
    Έχει δίκιο το κουκλοβαφτηστήρι όταν λέει ότι η ζωή δε είναι οντισιόν.... όχι ρε φίλες δεν είναι.... εμείς τη κάνουμ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θυμήθηκα και κάτι άλλο -πολύ σοφό επίσης- που έχει πει το κουκλοβαφτιστηρόνι μου! : "έμαθα στη ζωή να τα περιμένω όλα από όλους" !!! Πόσο σοφό γεννήθηκε ε;; :)) Καλημερούδια και φιλιά και χρόνια σου πολλά κι από δω ❤

      Διαγραφή
  13. Κάποτε έδινα ευκαιρίες.. Έκανα πίσω παίρνοντας ακόμα και το φταίξιμο (όσο και αν δεν έφταιγα) προκειμένου να μην πάμε στα άκρα.. Δεν ξέρω αν αργότερα, μεγαλώνοντας δηλαδή θα αρχίσω και πάλι, πάντως τα τελευταία χρόνια η δική μου υπομονή εξαντλήθηκε και δεν συγχωρώ κανέναν. Δεν τους κρατάω κακία όμως απο την στιγμή που με 'χαλάει' η συναναστροφή μαζί τους και με ζορίζει έπαψα να το κάνω! Δε μπορούν οι σχέσεις να είναι μονόπλευρες και να προσπαθεί μόνο ο ένας. It takes two to tango! Όταν λοιπόν ο άλλος κάνει αυτό που τον ευχαριστεί για να αισθάνεται καλά με τον εαυτό του, το ίδιο θα κάνω και εγώ! Η πλάκα είναι πως αυτοί οι συγκεκριμένοι ζητάνε και τα ρέστα όταν τους κάνεις τα ίδια ή δεν τους προσφέρεις πια αυτά που είχαν μάθει!
    Μου θύμισες μία ανάρτηση που άφησα στην μέση γιατι φοβήθηκα μην παρεξηγηθούν κάποιοι.. :))
    Καλή εβδομάδα Πέτρα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και μένα μού θύμησες μια μεγάλη προδοσία από "φίλη", η οποία αμέσως μετά την προδοσία, ήρθε και μου κλαιγόταν, επειδή την είχε προδώσει μια άλλη φίλη της! Αχαχαχα! Ε ρε θρασύτης!!! Χρόνια σου πολλά και να είσαι καλά κι άστους να βουρλίζονται! Τα φιλιά μου :)

      Διαγραφή
  14. Ρε Πέτρα, ρε Πέτρα (μην παρεξηγηθώ με το "Ρε" το λέω με την φιλική έννοια) μέσα στις σκέψεις σου είδα ΕΜΕΝΑ, που να πάρει. Και συμφωνώ σε όλα και ολα τα έχω βιώσει μέχρι το κόκαλο και "δεν πας να γ@μηθείς κι εσύ" είπα και ξεμπέρδεψα πρώτα από όλα από την υπομονή τη δική μου που ήταν πολύ παραπάνω από τα λογικά πλαίσια κιύστερα στον άλλον. Από τότε, ηρέμησα μέσα μου και βαδίζω πιο γαλήνια.
    Είμαι ανθρωπος(νομίζω πρέπει να με έχεις καταλάβει τόσο καιρό που με διαβάζεις) που έχω τόση υπομονή και παλεύω μέχρι τέλους για τα πάντα και πόσο μάλλον για τις σχέσεις μου σε όλους τους τομείς... αλλά... (καλώς ή κακός υπάρχει πάντα ένα "αλλά") πληγώθηκα, πόνεσα, πέθανα και ξανά γεννήθηκα απ΄πο τις σταχτες μου (από μικρή ηλικία) και πλέον στην τρίτη ευκαιρία ανοιγωμ χτυπάω την πόρτα και φεύγω! Δεν αξίζει να πεδευόμαστε βρε Πέτρα μου για καταστασεις και ανθρώπους που δεν μας κάνουν να αισθανόματε όμορφα και ήρεμα. Σπαταλάμε την σύντομη ζωή μας, γιατί; Αφού πιο πέρα, αργάα ή γρήγορα, θα βρούμε αυτό που μας αξίζει.
    Αυτή την εβδομάδα θα ανεβάσω μια ανάρτηση με κάποιες σκέψεις μου για το "Αντίο" και "Φεύγω", μέσα από την δική μου βιωματική ματιά.
    Πάντως, με την ανάρτηση σου τούτη ξεκίνησε η εβδομάδα μου πολύ όμορφα γιατί σου είπα, διαβάζοντας σε είδα ΕΜΕΝΑ!
    Καλή μας εβδομάδα!
    Την ❤ μου και τα φιλιά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρία μου, όταν εμείς εκτιμάμε -και σεβόμαστε- τον εαυτό μας, κανείς δεν μπορεί να μας κάνει ο,τι θέλει, το έχω διδαχτεί πάρα πολύ καλά αυτό τώρα πια στη ζωή.. Και ναι, έχω καταλάβει τι άνθρωπος είσαι κι εσύ, και ξέρεις πόσο σε εκτιμώ ❤ Καλημερούδια και φιλιά :)

      Διαγραφή
  15. Πες μου αν έστω και μια φορά που σε πλήγωσαν ή σε πρόδωσαν εσύ έδωσες δεύτερη (και τρίτη) ευκαιρία και τελικά άξιζε.
    Πες μου αν έστω και μια φορά είχες κάνει λάθος με το πρώτο καμπανάκι, ότι ο συναγερμός ήταν εσφαλμένος.
    Δυστυχώς αυτοί που μας προδίδουν εκμεταλλεύονται και τις δεύτερες και τις τρίτες ευκαιρίες. Και μάλιστα έχουν περισσότερο θράσος γιατί θεωρούν πως νίκησαν τις αντιστάσεις μας.
    Εύχομαι να μη σου έχει συμβεί ποτέ. Εμένα μου συμβαίνει πάντα και πάντα επιβεβαιώνεται το ίδιο παραμύθι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πέτρο μου, για να μιλάμε εδώ σε αυτήν την ανάρτηση, προφανώς και μου έχει συμβεί.. Επίσης, μου έχει συμβεί επανειλημμένα, να δίνω κι άλλη ευκαιρία, ενώ το ένστικτο μού έλεγε ΟΧΙ!.. Αυτό, που κάθε φορά πέφτω από τα σύννεφα, πότε θα πάψει να μου συμβαίνει, δεν ξέρω.. Την καλημέρα μου :))

      Διαγραφή
  16. πετρα μου γεια σου.μπορω να σε κουβααλησω στην πλατη μου και να σε παω στην θεσσαλονικη αλλα αν μου την κανεισ πεθανεσ για μενα. οσο για τουσ συγγενεισ συμφωνω με το λοτοφαγο.πολλα φιλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λίτσα, με πας μια Θεσσαλονίκη, γιατί δεν έχω τα ναύλα;;;
      Χαχα! Καλημερούδια και φιλιά! (μεγάλη πληγή οι συγγενείς) :)

      Διαγραφή
  17. Θα συμφωνήσω απόλυτα με τον Πέτρο!!!
    Απόλυτα όμως...οι δεύτερες και οι τρίτες ευκαιρίες απλά βοηθούν να βελτιώνουν τις τεχνικές τους οι πάσης φύσεως "προδότες" κι αν υπάρχουν εξαιρέσεις είναι για να επιβεβαιώνεται ο κανόνας!!
    Η εμπιστοσύνη το άλφα και το ωμέγα όλων, μα όλων των σχέσεων..αν λείψει φασκελοκουκούλωστα όπως πολύ σοφά λες!!
    φιλιά πολλά και καλή εβδομάδα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το συγχωροχάρτι στην προδοσία,
      είναι σαν την λευκή επιταγή...
      Καλημερούδια και φιλιά :)

      Διαγραφή
  18. Πολλες φορες όταν υπαρχει προβλημα σε συμπεριφορες ανθρωπων Πετρίνα μου προσπαθω να μπαινω στην θεση τους για να καταλαβω μηπως κατι εχω κανει εγώ .. αλλα οταν ξεκαθαριζουν τα πραγματα ...συμφωνω απόλυτα..μπορεί έτσι ακριβως να μην το έλεγα Πετρίνα μου..αλλα ένα ασιχτιρ.. θα το ριχνα..η το ευγενικοτερο...το κουβαδακι σου και σε αλλη παραλία.. αν προεκυπτε λαδιά..παντός φυσεως..!! η εμπιστοσυνη και η αλήθεια ..στις σχέσεις γενικως είναι το αλφα και το ωμέγα.. μου την έκανες; εφυγες.. τελος.. φιλακιαααα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλό είναι πάντα να κοιτάμε και τα δικά μας λάθη,
      -θα συμφωνήσω- υπάρχουν όμως περιπτώσεις που οι άλλοι
      μας πλήγωσαν τόσο ανεπανόρθωτα, που δεν υπάρχει καμία αμφιβολία
      για το ποιος το χειρίστηκε λάθος.. Και πίστεψέ με, έχω αυτογνωσία..

      Διαγραφή
  19. Αν χαθεί η εμπιστοσύνη....φύγε τρέχοντας λέω εγώ. Γιατί θα συμφωνήσω με τον Πέτρο,δεύτερη ευκαιρία ή τρίτη σε κάποιον που καταχράται την εμπιστοσύνη σου δεν αξίζει. Απλά με τη δεύτερη που δίνουμε-γιατί δίνουμε σαν μαζοχίστριες που είμαστε προφανώς- λες μπας και έκανα λάθος ή έκρινα αυστηρά; Αλλά όταν κάποιος δεν αξίζει με την πρώτη τελικά τσάμπα ευκαρίες χαλάμε. Και έχω βαρεθεί να μην υπάρχει εμπιστοσύνη να πάρει η ευχή...
    Καληνύχτα Πετρούλα μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μετά από ένα μεγάλο πλήγμα, από "φίλη", είπα να της δώσω άλλη μια ευκαιρία, όμως, κάθε φορά που πήγαινα να της μιλήσω για ένα προσωπικό μου θέμα, αντιλαμβανόμουν ότι κώλωνα, γιατί είχε χαθεί οριστικά η εμπιστοσύνη.. Καλημέρα Άννα :)

      Διαγραφή
  20. Καλημέρα.
    Είμαι επίσης απ τους ανθρώπους που δίνει και ξαναδινει ευκαιρίες.
    Και την εχω πατησει.
    Ευτυχώς μόλις τρεις φορές.
    Επίσης;έχω δώσει συγχωροχάρτι και όχι μόνο δεν την πατησα αλλά βγηκα και διπλα κερδισμένη.
    Είμαι υπέρ της αγάπης και της συγχώρεσης παρ όλο που την έχω πατήσει. Για τις φορές που κέρδισα !!!

    Αδυνατώ πάντως να νιώθω άδεια , αλλού,μίσος , αρνητικά. Αφήνω πισω μου.

    Πολλά γλυκά φιλιά από τη δουλειά Πετροτλα μου (σκοτώνονται σήμερα !!!!!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάντα παίζει ρόλο η πράξη. Ποια πράξη τού άλλου μάς οδήγησε στο να ραγίσει το γυαλί.. Αν ας πούμε μια καλή φίλη/ένας καλός φίλος, έχει κάποιο πρόβλημα μαζί μου και δεν μου το συζητήσει τετ α τετ, αλλά επιλέξει να με εκθέσει μπροστά σε τρίτους, η ευκαιρία απλά δεν υπάρχει.. Μερικά πράγματα δεν συγχωρούνται και όχι γιατί μας έχει προσβάλλει ο άλλος μπροστά στα μάτια τρίτων (με λίγα λόγια, όχι για το "τι θα πει ο κόσμος"), αλλά γιατί μέσα από αυτήν την πράξη του, βλέπουμε πως μας έβλεπε ο ίδιος και πόσο -δεν- μας εκτιμούσε.. Καλημερούδια και φιλιά :)

      Διαγραφή
  21. Καλημέρα αδυναμία μου.
    Θελω να σου πω οτι συμφωνω απολυτα σε οσα εγραψες, την ίδια άποψη έχω κι εγώ, αλλά εκτός αυτού έχω ζήσει ανάλογα περιστατικά και ακόμη το πάθημα δεν μου έχει γίνει μάθημα, με την έννοια του ότι συνεχίζω να δίνω ακόμη πολλές ευκαιρίες.
    Όμως... κι εδω υπάρχει πράγματι ένα μεγάλο όμως, πρώτον έχω μάθει να λέω έντονα τα όσα με ενοχλούν πριν αποκόψω και δεύτερον, είμαι πεπεισμένη πια πως χαμενοι ειναι οσοι με χανουν κι οχι εγω εκεινους
    χαχαχαχαχα (μετριοφρων)

    φιλια πολλα αδυναμια μου ομορφη
    να εισαι παντα καλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μεταξύ σοβαρού και αστείου, είμαστε οι επιλογές μας γενικώς..!
      "αδυναμία μου όμορφη";; Με σκλαβώνεις! Χαχα :) Την καλημέρα μου :)

      Διαγραφή
  22. Συμφωνώ απόλυτα με όσα λες! Δίνω ευκαιρίες, αλλά μέχρι ενός σημείου. Από κει και πέρα, ούτε υπομονή έχω, ούτε τη διάθεση για να διορθώσω όλα τα κακώς κείμενα και σκεπτικά του κόσμου (ειδικά όταν είναι επαναλαμβανόμενα).
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα μου ντε! Πόσα να διορθώσουμε κι εμείς; Αχαχαχα!
      Φιλιά ομορφιά, που γιόρταζες και δεν το ήξερα και να σε χαιρόμαστε :)

      Διαγραφή
    2. Κι άντε τώρα να δούμε αν θα σε θυμηθούμε και του χρόνου!!!

      Διαγραφή
  23. Τώρα τελευταία το λέω όλο και πιο συχνά. Έχω βαρεθεί ν'ασχολούμαι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πράττεις άριστα! Καλημερούδια και καλά να περνάς :) Φιλάκια!

      Διαγραφή
  24. Μεγαλώνουμε, έχουμε ένα σωρό πράγματα στο μυαλό μας, έχουμε ελάχιστο ελεύθερο χρόνο και πολύ σημαντικά ή/και πιο ενδιαφέροντα πράγματα να ασχολούμαστε. Αν με κάποιον δεν ταιρίαζουμε, αν κάποιος δε μας κάνει ή δεν του κάνουμε υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί δρόμοι να πάρουμε. Και καλή καρδία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όντως, έχουμε πιο σημαντικά πράγματα να κάνουμε "Μαίρη" μου!
      Τα φιλιά μου κι από δω στα γλυκά σου βασανάκια! Και σε σένα :)

      Διαγραφή
  25. Δεν είναι η ταύτιση των απόψεων που με εντυπωσιάζει Πετράδι μου, αλλά το timing (που λέμε και στα ελληνικά). Μίλησες μέσα μου!!!
    Φιλί γλυκό αφήνω
    Μαρίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι έγινε, σε πέτυχα στο δόξα πατρί;
      Βουλωμένο γράμμα διαβάζω το άτομο!
      Καλημερούδια και φιλιά Μαρίνα μου :)

      Διαγραφή
  26. Σωστά σωστά, πάρα πολύ σωστά. Είναι που λένε αμα σπάσει το γυαλί... άστο.
    Πληγώνομαι, στεναχωριέμαι και τα πράγματα δε μπορεί να είναι μετά ίδια.
    Μπορεί να συνεχίσεις να συναναστρέφεσαι αλλά ούτε τόσο δοτικός είσαι πια ούτε ανοιχτός.
    Επιχειρήματα ίσως την πρώτη φορά που θα μπεις στον κόπο να πεις κάτι, ναι.
    Μετά...σάλτα και...

    Φιλί Πετράδι μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κοίτα να περνάς εσύ καλά, την πιο όμορφη περίοδο τής ζωής σου..
      Κι οι άλλοι "σάλτα και"! Χαχα :) Καλημέρα από την ανοιξιάτικη Ελλάδα :)

      Διαγραφή
  27. Πόσο συμφωνώ...τι ωραία που θα ήταν να μπορούμε να εμπιστευόμαστε τους ανθρώπους....προσωπικά δεν το κάνω εύκολα και δεν μετανιώνω ιδιαίτερα...!
    Καλή σου μέρα Πέτρα μου :))))

    υ.γ. Εντάξει τέλειο αυτό που λέει το κουκλοβαφτιστηρόνισου...χαχαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προσωπικά το κάνω εύκολα και το μετανιώνω...πάντα μετά! Μαθαίνω όμως
      διότι όπως όλοι μας ξέρουμε, τα πρώτα...99 χρόνια είναι δύσκολα!! ;)

      Διαγραφή
  28. Πολύ καλό!!!!

    Όσο ανόητο είναι να εμπιστεύεσαι τους πάντες, άλλο τόσο ανόητο είναι να μην εμπιστεύεσαι κανέναν…

    -«Να τους αγαπάς όλους, να εμπιστεύεσαι λίγους, να μη βλάπτεις κανέναν.»
    (Γουίλιαμ Σαίξπηρ)

    -«Αν καταφέρεις να ξεγελάσεις κάποιον δεν σημαίνει ότι είναι χαζός. Απλά σημαίνει ότι δεν είσαι άξιος της εμπιστοσύνης του.»
    (Charles Bukowski)


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Γιάννη! Οι Σαίξπηρ και Μπουκόφσκι, τα είπαν πολύ σοφά :)

      Διαγραφή
  29. Αγαπημένη μου νονά, τι θέμα μας έθεσες πάλι. Κουράστηκα να σου πω την αλήθεια με αυτή την κοινωνία (#τηνκοινωνίαμουμέσα), γιατί έχει πολύ κακία για τα γούστα μου. Επίσης, με κουράζει η αχαριστία που επικρατεί και η ψευτιά. Ρε γαμώτο δεν υπάρχει πια αλήθεια στις σχέσεις και δεν εννοώ τις ερωτικές μιλάω για όλα τα είδη σχέσεων και με απελπίζει. Θα μου πεις δεν ισχύει για όλες και φυσικά θα συμφωνήσω, αλλά είναι πια ο κανόνας και όχι η εξαίρεση. Σε ευχαριστώ και για την επίκληση στην σοφία μου (#τρομάραμου) έχω μοιάσει στην νονά μου την θεά και είμαι πανέμορφη και πάνσοφη! (για μετριόφρων ούτε λόγος! Σου στέλνω τεράστιο φιλί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποτέ δεν υπήρχε αλήθεια στις σχέσεις κουκλοβαφτιστηρόνιμου..
      Απλά, όταν ζούσαμε με το πλαστικό (ψεύτικο) χρήμα, δίναμε
      σημασία μόνο στο πλαστικό (ψεύτικο) χρήμα, μόνο που κάπως
      έτσι, ήταν (είναι) κι οι περισσότερες σχέσεις μας.. Φιλάκι!

      Διαγραφή
  30. Είμαι κι εγώ από τους ανθρώπους που δίνω ευκαιρίες. Δεν τις μετράω, δεν μπαίνω στην διαδικασία. Δικαιολογώ τους πάντες και τα πάντα.. Αλλά μέσα σε όλα τα αρνητικά που χω , όποιος με πληγώσει δεν το ξεχνώ ακόμα κι αν χρειαστεί να το προσπεράσω για να υπάρξει η σχέση σε άλλο πλέον επίπεδο αν δεν θέλω να κοπεί. Οσο κι αν είναι αντιφατικό πάντως, γιατί είμαι του ύψους και του βάθους, είτε κόβω μαχαίρι την επικοινωνία είτε θα δώσω όσες ευκαιρίες. Εχω κόψει χωρίς πολλά πολλά επαφές κι αλάφρυνα μέσα μου. Αλλά αυτό εξαρτάται πάντα από το ποιος έκανε και μετά τι έκανε.
    Εχω πολλή δουλειά μπροστά μου να μάθω να συγχωρώ, ίσως παραείμαι εύθικτη, δεν είμαι και από τους ευκολότερους ανθρώπους, λίγο θα με έμαθες..
    Οσο μεγαλώνω δεν έχω χρόνο για τίποτα περιττό όμως, οπότε και τα περιθώρεια στενεύουν για άσκοπες ψυχικές σπατάλες.
    Σε φιλώ πολύ!!♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κοινώς, αν δεν ταιριάζαμε, δεν θα συμπεθεριάζαμε
      μικρό και γλυκό κουκλοσυμπεθερόνιμου! Όλο το σόι
      στη σειρά με επισκέφτηκε! Χαχα :) Λοιπόν, υπάρχει κι
      ένα τραγούδι ανάλογο: "δεν έχω χρόνο για άλλο πόνο"...

      Διαγραφή
  31. Εγώ πάλι πολύ δύσκολα κερδίζομαι πλέον από την αρχή...και σε μερικές περιπτώσεις ίσως να αξίζει κάποιος μια δεύτερη ευκαιρία αλλά όπως λέει και η επιστήμη έναν ανθρωπο τον κατατάσσουμε αυτόματα σε κατηγορία μέσα μας στα 5 πρώτα λεπτά που τον γνωρίζουμε και μάλιστα τον ψυχολογούμε σωστά "διαβάζοντας" το 70% του χαρακτήρα του.Όμως για κάποιο λόγο επιλέγουμε να μην το υπολογίσουμε και να το ξεχάσουμε..... τότε μήπως πρέπει να αρχίσουμε να έχουμε μια καλύτερη επαφή με το υποσυνείδητό μας? Θα γλιτώναμε μπελάδες, ε γλυκό μου Πετράδι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το κακό είναι ότι μπορεί να μας κερδίσει κάποιος μετά από
      μια μακρά περίοδο "δοκιμής" και μόλις "κατοχυρώσει" την
      εμπιστοσύνη μας, τότε να μας "την κάνει".. Τα 'χω δει όλα
      μικρό μου σεφάκι στη ζωή και προφανώς θα δω κι άλλα... :(

      Διαγραφή
  32. Συμφωνώ όσο δεν πάει..να δίνουμε ευκαιρίες, δε λέω, αλλά όταν το ένστικτο σωστά μας οδηγεί, τότε τέλος! Νομίζω πως μεγαλώνοντας έχουμε ξεκαθαρίσει μέσα μας τι ανθρώπους θέλουμε δίπλα μας και ίσως να βάζουμε τα Χ μας πιο εύκολα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ...και δεν είναι απαραίτητα κακό αυτό. Γιατί χρειαζόμαστε
      τους αληθινούς φίλους στη ζωή, κι όχι τους γιαλαντζί.. :))

      Διαγραφή
    2. Καθόλου κακό!! Αντιθέτως!! Η αλήθεια σπανίζει, αλλά δεν πειράζει..λίγοι και καλοί! Λέμε όχι στους γιαλαντζί!! Σαν κίνημα μου ακούγεται..χαχαχα

      Διαγραφή
    3. Λέμε όχι σε οτιδήποτε γιαλαντζί.. Εξαιρούνται τα ντολμαδάκια! :)

      Διαγραφή
  33. Πετράδι μου... !!!
    Εγώ θα συμφωνήσω με την Άννα που συμφωνησε με τη Μαρία που συμφώνησε με τον Πέτρο που συμφώνησε μαζί σου ...και γενικότερα επειδή έχω φάει αρκετές ήττες καθώς μεγάλωνα και επειδή μεγάλωσα αρκετά για να πέφτω και να σηκώνομαι ... έχω μεγάλη κατανόηση για την ανωριμότητα και την κακία των ανθρώπων, αλλά δεν την ανέχομαι δίπλα μου άμα τη εμφανίση.
    Ίσαμε εδώ !
    Δεν κρατώ κακία γιατί βασικά τους λυπάμαι που μιζεριάζουν μες στην κακία και την ψευτιά τους, αλλά φεύγω με γρήγορα βήματα.
    Όσους δεν μπορώ να τους αποφύγω στη δουλειά ή την οικογένεια απλά τους αντιμετωπίζω ως διάφανους..τους αγνοώ !

    Φιλιά λατρεία μου !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Την καλύτερη μέθοδο (εξόντωσης!) έχεις υιοθετήσει!
      Για να το πω λαϊκά, εγώ εκείνο που δεν ανέχομαι από
      "φίλο", είναι η πουστιά! Να φερθεί δλδ πούστικα και
      μετά να θέλει ντε και καλά, να τον δικαιώσω! Ουστ!..

      Διαγραφή
  34. Ο/Η Σταυρούλα Δεκούλου Παπαδημητρίου άφησε ένα νέο σχόλιο για την ανάρτησή σας:

    Πέτρα darling.... έχει ανάδρομο Ερμή ;
    Ξαναβγήκε από κάτω τούτο εδώ.. μη χειρότερα !
    (εχω δε να σου πω, πως μου χάλασε το πλυντήριο, η βρύση του μπάνιου, ο μεγάλος μου έπαθε ρηξη τυμπάνου και η μεσαία μου έβαλε γυαλιά...ααα και το έτερο ήμιση έκανε μια αναφυλαξία δεν ξέρουμε από τι ... άμα ακούσεις μπουμ να ξέρεις ΑΝΑΤΙΝΑΧΤΗΚΑ )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σταυρούλα, σίγουρα κάτι "ανάδρομο" κυκλοφορεί! (χαχα)
      αφού πήγα κι εγώ να σβήσω το διπλό σου σχόλιο και μου
      σβήστηκε και το από κάτω! Ψυχραιμία χαρά μου κι όπως λέει
      κι ο Ζήκος: "προσεχώς καλύτερα"! Έλα μωρέ, δεν είναι
      τίποτα τα γυαλιά, αυτό είναι το λιγότερο. Περαστικά! :))

      Υ.Γ Κι έτσι έγινα για άλλη μια φορά Mr Bean, αφού φαίνεται
      ότι στέλνω σχόλια στον εαυτό μου και μετά μού απαντάω!!! :)

      Διαγραφή

ΦΙΛΕ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ TOY BLOG ΚΑΙ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ ΜΕ ΤΟΝ GDPR~ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ!

ΠΕΡΙ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ: ΠΡΟΣΟΧΗ! ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΝΟΜΟΣ 2121/1993 Copyright © Mia Petra

Απαγορεύεται από το δίκαιο Πνευματικής Ιδιοκτησίας η καθ' οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση και ιδιοποίηση τών κειμένων μου, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.
ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ - ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ Ή ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ, ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΚΤΡΙΑΣ -Mia Petra-
***IMPORTANT NOTE***:The reproduction, publication, modification, transmission or exploitation of any work contained herein for any use, personal or commercial, without my prior written permission is strictly prohibited.