Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016

✿ Αγαπητό μου ημερολόγιο, χριστουγεννιάτικα μαλλιοκούβαρα!


Αγαπητό μου ημερολόγιο, δεν ξέρω αν στο έχω ξαναπεί, αλλά νομίζω ότι περνάμε κα-τα-πλη-κτι-κά μέσα σ' αυτό το σπίτι! Αυτό το "είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα, είμαστε", τώρα ΚΑΙ μέσα στα Χριστούγεννα! Διότι, ενώ ο μπαμπάς με τη μαμά ξεκίνησαν με την φαεινή ιδέα να το παίξουμε "λαμπερή διαφήμιση", όπου όλη η οικογένεια ευτυχισμένη και απαστράπτουσα, στολίζει το δέντρο δίπλα στο τζάκι, στο τσακ δεν καταλήξαμε με το δέντρο μέσα στο τζάκι, αλλά...και την μαμά μέσα στο τζάκι μη σου πω, αφού ο μπαμπάς τα πήρε στην κράνα (ε, ρε και να με άκουγαν να μιλάω αργκό!), όταν η μαμά, ανάμεσα σε στολίδια και λαμπιόνια, πέταξε στον μπαμπά ένα υπονοούμενο... ΟΧΙ σεξουαλικό καλέ, τέτοια υπονοούμενα έχουν να ανταλλάξουν από τότε που γεννήθηκα! 

Πολιτικό υπονοούμενο πέταξε η μαμά στον μπαμπά, κάτι που κάνει τον μπαμπά θηρίο, κι είναι αφορμή να ξεκινάνε οι καβγάδες και ποιος χέστηκε μετά για το πνεύμα τών Χριστουγέννων και λοιπές αμερικανιές! Θες πόλεμο μαντάμ; Θα τον έχεις! Την ώρα που λες, που ετοιμαζόταν ο μπαμπάς να βάλει το αστέρι στην κορυφή τού δέντρου, να 'σου και πετάγεται η μαμά με το εξυπναδίστικο υφάκι της και "την αμολάει": "έτσι είναι, οι ψηλοί μπορεί να κρεμάνε τα αστέρια στην κορυφή, τα αληθινά "αστέρια" όμως, είναι οι κοντοί"..! "Τι υπονοείς Ανθή;", δεν άφησε ο μπαμπάς το σχόλιο να πέσει κάτω!..πες το καθαρά, αρκεί να μην μας πεις τώρα τίποτα κρυάδες για τον Κυριάκο και τον Αλέξη, γιατί θα τα πάρω! ("στην κράνα";; τι; μιλάει και ο μπαμπάς αργκό;..) Αλλά η μαμά, καλή μουλάρα κι αυτή, αμέσως άνοιξε την στοματάρα της και είπε ότι ναι, τον Κυριάκο το ξυλάγγουρο εννοεί, που, άλλοι έχουν το μπόι (και τίποτα άλλο!) κι άλλοι κερδίζουν βραβείο τού πιο σέξι πολιτικού στον πλανήτη! Ωχ Παναγία μου, φούρκα έγινε ο μπαμπάς... "τα βραβεία σάς μαράνανε καημένηηηη! Δεν βλέπεις εκεί που ο δικός σας κάνει του κεφαλιού του και θα μας σχολάσουνε από την Ευρώπη μια ώρα αρχύτερα!" "Και γιατί θα μας σχολάσουνε παρακαλώ; Επειδή ο Αλέξης, είπε μέσα σε τόσες πίκρες, να δώσει και μια χαρά στους χαμηλοσυνταξιούχους, αμέσως να μας δείξετε πόσο γερμανοτσολιάδες είσαστε και να μιλάτε νυχτιάτικα με τις Βρυξέλλες για να σας πουν αν θα ψηφίσετε το επίδομα;;; Ούτε στην Κατοχή τέτοια κατάντια ρε, άσε που, στην κατοχή τουλάχιστον, οι προδότες φορούσαν μιά κουκούλα βρε αδερφέ, δεν έβγαιναν φόρα παρτίδα να ξε-πουλήσουν την πατρίδα! Όλα για την siemens τού Κυριάκου έλεος!"

Εντάξει, εκεί πάνω ήταν που ο μπαμπάς πέταξε το αστέρι μέσα στο τζάκι κι άρχισε να ανεβάζει πίεση: "ναι βρε άσχετη, γιατί εμείς κάνουμε πολιτική, δεν παίζουμε με τα κουβαδάκια στο νηπιαγωγείο! Που μας βάλατε εκεί για υπουργό Εργασίας μια που μόλις είχε τελειώσει το δημοτικό και για κυβερνητικό εκπρόσωπο έναν που μόλις είχε τελειώσει το προνήπιο!" "Πες τώρα ότι το φυσάτε και δεν κρυώνει, που στον ΣΥΡΙΖΑ έχουνε μαζευτεί όλα τα τεκνά κι εσάς τα "όπλα" σας είναι ακόμα η Βούλτεψη και ο Γεωργιάδης! Τι όπλα δηλαδή, πυροβολημένοι είναι οι τύποι! Ας όψεται ο Καλλιάνος τού Λεβέντη, που σας ήρθε κουτί, για να σας ξελασπώσει από...γοητηλίκι! Είναι βλέπεις μερικοί, που έχουν αποφασίσει να κάνουν πολιτική καριέρα ντε και καλά, κι από κόμμα σε κόμμα να πετάνε, αρκεί να μην μείνουν στην απέξω!"  Είχα πιάσει μιά γωνίτσα δίπλα στο τζάκι, αγαπητό μου ημερολόγιο και "απολάμβανα" άλαλος το...εορταστικό κλίμα!

Άλαλος κόντευε να μείνει κι ο μπαμπάς, μιας και η μαμά-Ανθή, τον είχε πιάσει μονότερμα. Ε, μη μου πεις ότι δεν είναι ρομαντικό, αγαπητό μου ημερολόγιο, να βρίζονται ο μπαμπάς και η μαμά δίπλα στο τζάκι, αλλά να στολίζουν μαζί το δέντρο, για να μην ξεχνιόμαστε! Μέχρι και τον Θεοδωρικάκο ξεφούρνισε η μαμά, που για πολλά χρόνια το έπαιζε δημοσκόπος, τρομάρα του! Και ξαφνικά αποδείχθηκε το δεξί χέρι τού ακροδεξιού Κυριάκου! "Όχι, έτσι για να δεις την φερεγγυότητα τών δημοσκοπήσεων!" Και πάνω που ετοιμαζόμουν να ανοίξω το λεξικό στην λέξη "φερεγγυότητα", πετάει η μαμά και την τελευταία φαρμακερή ατάκα: "που έχετε καταντήσει το κανάλι Έψιλον τοπική οργάνωση τής Νέας Δημοκρατίας! Κάθε μέρα, από το πρωί μέχρι το βράδυ, βγαίνουν οι Λαμπίρες και οι Τατιάνες και λοιπά ζαρζαβατικά, και στάζουν χολή, σαν απατημένες γκόμενες, που τις παράτησε ο Αλέξης, και δεν ξέρουν πως να εκτονώσουν την ζήλια τους! Βάζουν το χέρι στη μέση, και χτυπάνε το πόδι κάτω, ακόμα και γιατί τόλμησε να ανασάνει ο Αλέξης, αλλά δεν...ανάσανε προς την κατεύθυνσή τους! Γελοία υποκείμενα που δηλώνουν και δημοσιογράφοι!".. Τα τελευταία "βέλη" δεν έφτασαν ποτέ μέχρι τον μπαμπά, που είχε ανοίξει ήδη την πόρτα και είχε εξαφανιστεί... Έχουμε μερικές ημέρες ακόμα μέχρι τα Χριστούγεννα, αγαπητό μου ημερολόγιο, μπας και έχει...επιστρέψει ο μπαμπάς στο σπίτι, για να το παίξουμε αγαπημένη οικογένεια! Κι ας κάηκε το αστέρι τού δέντρου στο τζάκι!
.................................................................................................................
 Για όσους δεν το διάβασαν ακόμα  άλλαξα το όνομα τού blog μου και το βάφτισα: "οι σκέψεις μου κάνουν θόρυβο". 
Θα σας παρακαλούσα να το μετονομάσετε, όσοι το έχετε στο blogroll σας! Σας μερσώ! Art: Wooster Scott - John Sloane
....................................................................................................

✰♡*•˛❤˛•*✰✰♡*•˛❤˛•*✰✰♡*•˛❤˛•*✰

❤¸¸.•*¨*•♫ .............................οι σκέψεις μου κάνουν θόρυβο............................❤¸¸.•*¨*•

40 σχόλια:

  1. Αυτές είναι χριστουγεννιάτικες στιγμές!!!
    Από όλα που διάβασα σε δυο κόλλησα, τι να κάνουμε, αδυναμίες είναι αυτές... Στη siemens, που δεν απασχολεί και πολύ... Και σε αυτούς που δεν αντέχουν ούτε να ανασάνουν χωρίς να πάρουν σχετική εντολή...
    Πώς μετονομάζουμε το blog σου;;;
    Φιλιά! Καλή μας χριστουγεννιάτικη εβδομάδα! 🎄

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λοιπόν, επειδή σαφώς και η siemens δεν απασχολεί τον κόσμο
      (τι αξία έχει η siemens μπροστά στα μελομακάρονα άλλωστε..)
      να σου πω πως θα μετονομάσεις το blog: πας στην εφαρμογή που
      έχεις αποθηκεύσει όσα blog έχεις στο blogroll σου, βρίσκεις
      το δικό μου "ο πιο πιστός φίλος του σκύλου", πατάς εκεί που
      λέει "μετονομασία", σβήνεις τον παλιό τίτλο, γράφεις τον νέο
      και αποθηκεύεις! Φιλιά!

      Διαγραφή
    2. Αχ, πάω να το κάνω! Τόσο εύκολο ήταν;;;; Ευχαριστώ!

      Διαγραφή
  2. Αυτός ο λαός έχει μασήσει πολύ σανό και συνεχίζει ευχαρίστως την κατανάλωση.
    Ευτυχώς όσο πάνε και λιγοστεύουν οι σανοφάγοι.
    Τα σκατοκόμματα έχουν καταφέρει να διεισδύσουν και μέσα στρις οικογένειες και να χωρίσουν ανθρώπους σε στρατόπεδα, λες και βάζει κανείς τίποτα στην τσέπη του υποστηρίζοντας τον κάθε αλήτη (ελάχιστοι κονομάνε, δεν λέω, αλλά είναι σχετικά πολύ λίγοι).
    Αυτοί συνεχίζουν τη μάσα, εμείς είμαστε στην πείνα, αυτοί παριστάνουν τους τσακωμένους, εμείς τσακωνόμαστε στ' αλήθεια, αυτοί παίζουν το παιχνίδι τους, εμείς δεν σου λέω με τι παίζουμε γιατί θα βγει ακατάλληλο.
    Κάτι τέτοιες στιγμές είναι που θυμάμαι τα λόγια του Will Durant: "Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα γιατί το λες αυτό Πέτρο μου;
      Η διαιρεμένη πλειοψηφία δεν τρώει μόνο σανό..
      Τα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες ποιος τα τρώει;...

      Διαγραφή
  3. Τρυφερές οικογενειακές στιγμές γύρω απ' το τζάκι...
    Καλές γιορτές Πέτρα!
    ¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
    (¸.•´ (¸.•`

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρία μου, σε ευχαριστώ, ανταποδίδω και αντιγράφω χαχα!

      ¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
      (¸.•´ (¸.•`

      Διαγραφή
  4. Θα μπορούσε αυτή η "οικογένεια" που περιγράφεις Πέτρα μου, τηρουμένων των αναλογιών, αλληγορικά να ήταν η συνολική κοινωνία μιας χώρας. Και να αντανακλά τα συμβαίνοντα αυτές τις μέρες στα καφενεία και στους χώρους ζύμωσης γνώμης.
    Βέβαια, αυτή η "κοκορομαχία", πέραν του ότι έχει χαρακτηριστικά αλήθειας και ουσίας, αγνοεί ένα πράμα σοβαρό, που η Μαμά και ο Μπαμπάς έπρεπε να είχαν σκεφτεί πριν ξιφουλκήσουν.
    Τι ; μα το ότι ο καβγάς γινόταν για τα κλοπιμαία της δικής τους ζωής ήδη υπεξαιρεθέντα.
    Στο έχω ξαναπεί ότι είμαι ...οπαδός του χιούμορ σου και της γραφής σου. Το ενισχύω μια ακόμα φορά.
    Καλή βδομάδα γλυκιά μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολλά ζητάς κι εσύ Γιάννη μου...
      Η "Μαμά" και ο "Μπαμπάς" είναι ακόμα
      σε έναν δικό τους κόσμο.. Σ ευχαριστώ!

      Διαγραφή
  5. Φοβάμαι Πέτρα μου φοβάμαι
    πως θα καούν πολλά αστέρια φέτος....
    Πάμε στα χειρότερα ολοταχώς

    Σε φιλώ και σ' αγαπώ πολύ ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οξύθυμος και διόλου οικολόγος ο μπαμπάς που πέταξε ολόκληρο αστέρι στο τζάκι να καεί...αλλά και η μαμά Ανθή όλο σπόντες ήταν!
    Φιρί φιρί το πήγαινε να γίνει το αστέρι παρανάλωμα!
    Να της πεις πως στις "λαμπερές διαφημίσεις" όλα είναι "λαμπερά" επειδή απουσιάζει η πολιτική εντελώς..και φυσικά απουσιάζει και η Λαμπίρη...όσο για την Τατιάνα ούτε που την ξέρουν στον όμορφο κόσμο της μαργαρίνης....απουσιάζουν όλα εδώ που τα λέμε και όλοι έχουν λεφτά και ζεστά σπίτια και γεμάτα πορτοφόλια και μεταξένια μαλλιά και μακριές βλεφαρίδες και μόνο έχουν και τίποτα δε δίνουν.

    Μα καλά όμως...υπάρχουν σέξι πολιτικοί?
    Ποιος βιτσιόζος βλέπει έτσι τους πολιτικούς?
    Τι άλλο?
    Α η μίζενς του Κυριάκου...οι σανοφάγοι που λέει κι ο Πέτρος παραπάνω ήδη τη μασάνε μαζί με το σανό...

    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν δει κάποιος τις "φάτσες" που έχουν εκλεγεί ανά τον κόσμο ως
      πρωθυπουργοί, αλλά και όσους προσδοκούν να εκλεγούν, ε, νομίζω
      ότι ξεχωρίζει εκείνους που είναι εντελώς για τα μπάζα χαχα! ☺

      Διαγραφή
  7. Μια συνηθισμένη μέση οικογένεια Πέτρα μου χαχα
    Εσύ,απολαυστική πάντα! Τα φιλιά μου και καλές γιορτές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πως είναι στις διαφημίσεις; Καμία σχέση! ☺ Καλές γιορτές μικρό σεφάκι :)

      Διαγραφή
  8. Ακόμα και πάνω στο Χριστουγεννιάτικο δέντρο μια χαρά συζήτηση γίνεται ε και αν οξυνθούν λίγο τα πνεύματα είναι δείγμα υγείας !!! Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάνει καλό στην κυκλοφορία τού αίματος χαχα! Καλό ξημέρωμα :))

      Διαγραφή
  9. Απαντήσεις
    1. Μπα, δεν νομίζω, τα κουραμπιεδομελομακάρονα κλέβουν την παράσταση...

      Διαγραφή
  10. Αν δεν ήταν έτσι οι Οικογένειες και οι οικογενειακές στιγνές, Εγώ θα ανησυχούσα ότι κάτι δεν πάει καλά! Αχαχαχα!!!
    Φιλιά πολλά!😘😘

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το εκ παραδρομής λάθος σου -"στιγνές"- μια χαρά ταιριάζει νομίζω! Χαχα! Φιλάκια :)

      Διαγραφή
  11. Καλά τα λες κορίτσι μου μα όσο και να χτυπιόμαστε κανείς δεν νοιάζεται για μας..πάρτο απόφαση.Καλές γιορτές γλυκιά μου όπως ακριβώς τις ονειρεύεσαι και..ουστ οι πολιτικοί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι πολιτικοί είναι ο καθρέφτης τών πολιτών..
      Ας αναλάβουμε ο καθείς την ευθύνη του... :))

      Διαγραφή
  12. Αχ πρώτα τα καναν κουλουβάχατα μαμάδες και μπαμπάδες και μετά χτυπιούνται ποιος τα έκανε περισσότερο μπάχαλο.. Μάλιστα!!! Christmas spirit γύρω από το τζάκι!!! Χαχαχαχαχα!!!
    Μέρες που ναι δεν χαλώ με κανέναν από τους πολιτικάντηδες την διάθεσή μου!!! Τα είδαμε τα χαϊρια όλων τους πια.. Κι η κατρακύλα καλά κραττεί!!!
    Καλά να μαστε πάνω από όλα και να χαρούμε με τους αγαπημένους μας συμπεθέρα μου!!! Καλή γιορτινή βδομάδα να χουμε!!! Φιλάκια!! ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μα είναι δυνατόν να στολίζεις δέντρο μιλώντας για πολιτικά και να μη γίνουν όλα κουλουβάχατα στο σπίτι; Τς τς τς...
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα είναι δυνατόν να στολίζεις δέντρο
      και να μιλάς για οτιδήποτε άλλο; Χαχα! :)

      Διαγραφή
  14. Ασχετο! Οπως σε διαβαζα, μου ηρθε στο νου η διαφημιση για ενα σφουγγαρακι που διαλυει τα λιπη. Που ειναι η οικοδεσποινα σπιτι και περιμενει τις φιλες της, αλλα ενω ετοιμαζεται ολο και τριβει την κατσαρολα με τα καμμενα λιπη και τον ατριφτο εχει. Κι ερχονται οι φιλες της -στην πενα εννοειται με μαλλι νυχι μακιγιαζ- και τη βλεπουν την καημενη που παιδευεται και βγαζει η μια απο την τσαντα ενα ολοκαινουργιο σφουγγαρακι! Ως δια μαγειας η καρβουνιλα εξαφανιζεται και οι φιλεναδες περνουν ανεμελα με κους κους την υπολοιπη βραδια. Γιατι, πως να το κανουμε, οταν πας επισκεψη, μαζι με το κραγιον και το κινητο, ενα σφουγγαρακι για τα λιπη το βαζεις στην τσαντα για μια ωρα αναγκης βρε αδερφε!
    Καλα Χριστουγεννα Πετρα μουυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω ότι η διαφήμιση είχε γυριστεί εκείνες τις εποχές
      που δεν είχαν βγει τα κινητά, άρα ένα σφουγγαράκι ήταν
      απαραίτητο μέσα σε μια τσάντα! Χαχα! Καλά Χριστούγεννα :)

      Διαγραφή
    2. Καλε την περασμενη βδομαδα την ειδα!!!

      Διαγραφή
    3. Χαχα πλάκα κάνεις! Δεν την έχω αντιληφθεί!
      Χρόνια σου πολλά κι από εδώ κι ο,τι ποθείς!

      Διαγραφή
  15. Αχ, αυτό είναι που έλεγε ο αείμνηστος Ντίνος Ηλιόπουλος σε μια ταινία, δεν θυμάμαι ποια, "Είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα, είμαστε..."!
    Τι;
    Όχι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι καλέ, όπως τα λέμε κι οι δυό!
      Ο Ηλιόπουλος το έλεγε σε μια ταινία
      που μόλις έψαξα και την βρήκα, "ο ατσίδας":
      https://www.youtube.com/watch?v=i_hP4ZycbFU

      Διαγραφή
  16. Πέτρα μου καλές γιορτές να έχεις, με υγεία και ευτυχία!!!
    Πολλά φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ κι ανταποδίδω Στέλλα μου! Καλά να περάσεις πολλά φιλιά! ♥

      Διαγραφή
  17. Ο μπαμπάς θα γυρίσει σπίτι και αυτοί θα το παίξουν ευτυχισμένη οικογένεια.
    Εμείς προκοπή πότε θα δούμε; Ρητορική η ερώτηση.
    Η Αρτίστα μου έκλεψε την ατάκα που θα έγραφα πάντως! ☺
    Καλό ξημέρωμα :) (καλή λευτεριά μου ήρθε να γράψω!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα την διεκδικούσα κι εγώ την ατάκα,
      αλλά φοβάμαι μην θυμηθεί ο Ηλιόπουλος
      να μας ζητήσει πνευματικά δικαιώματα! :)

      Διαγραφή
    2. μετα απο τοσα χρονια ο ανθρωπος θα έχει παθει αλτζχάιμερα εκει πανω.. δεν θα θυματε τιποτα..!!! μην φοβασα Πετρινα μου.. οτως ατακα με τα όλα της και κολαει. παντου στην πολιτική..!!χαχα..

      Διαγραφή
    3. Ναι, αλλά κάποτε που θα συναντηθούμε εκεί πάνω...;! :)

      Διαγραφή

ΦΙΛΕ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ TOY BLOG ΚΑΙ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ ΜΕ ΤΟΝ GDPR~ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ!

ΠΕΡΙ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ: ΠΡΟΣΟΧΗ! ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΝΟΜΟΣ 2121/1993 Copyright © Mia Petra

Απαγορεύεται από το δίκαιο Πνευματικής Ιδιοκτησίας η καθ' οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση και ιδιοποίηση τών κειμένων μου, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.
ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ - ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ Ή ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ, ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΚΤΡΙΑΣ -Mia Petra-
***IMPORTANT NOTE***:The reproduction, publication, modification, transmission or exploitation of any work contained herein for any use, personal or commercial, without my prior written permission is strictly prohibited.