Τρίτη 18 Ιουνίου 2019

Περπατώ στη Ρουμανία όταν ο δράκουλας δεν είναι εδώ-Μέρος Β'

  Ξεκινώντας με ΚΛΙΚ επάνω στις φωτογραφίες για μεγέθυνση,  
φύγαμε για ένα φωτογραφικό ταξίδι στη χώρα τού Δράκουλα!

*..Αλλά εκτός από το όνειρο για το ταξίδι, τίποτα από
μένα δεν υπάρχει σ' αυτό. Όλα τα άλλα γη και ουρανός..

Πάμε ξανά; Ladies and gentlemen, αναχώρηση πτήσης για Ρουμανία, άφιξη σε μια ώρα κι είκοσι λεπτά. Αφήστε τα όλα εδώ δια της γνωστής μεθόδου: "κι όλοι αυτοί που σε πικράνανε από ψηλά αν τους κοιτάξεις, θα σου φανούν τόσο ασήμαντοι που στη στιγμή θα τους ξεχάσεις" και φύγαμε!
Ε, λοιπόν έχω ταξιδέψει τις παλιές χρυσές εποχές που επιτρεπόταν το κάπνισμα στις πτήσεις τής Ολυμπιακής, με γκρουπ που παράγγελνε ασταμάτητα σαμπάνιες στις αεροσυνοδούς και καθ' όλη τη διάρκεια τής πτήσης πίναμε και καπνίζαμε ασύδοτα. Έχω ταξιδέψει στην Κίνα τις παλιές εκείνες χρυσές εποχές που το δανεικό χρήμα τής χώρας έρεε "ράι θρου" κι όταν επιστρέφαμε, συζητούσαμε αναίσχυντα ότι τώρα, μετά την Ασία, πρέπει να "χτυπήσουμε" κι ένα ταξίδι στην Ευρώπη ρε φίλε, έτσι, για να.."ισιώσουμε", εμείς οι.. "ορίτζιναλ" Ευρωπαίοι, τρομάρα μας..! Έχω ταξιδέψει στην πλούσια Γερμανία το 2008 που είχαν υποστεί μειώσεις στους μισθούς, κι εμείς οι Ελληνάρες οι "πέρα βρέχει" κοροϊδεύαμε γιατί είχαμε πιο...ισχυρή οικονομία (!) και δεν είχαμε υποστεί μειώσεις μισθού! 
Ιδού το Κάστρο Μπραν ή αλλιώς ο Πύργος τού Δράκουλα (επάνω). Πολύ κακό για το τίποτα..!
Το πιο ωραίο κομμάτι είναι η θέα από τον Πύργο (επάνω), σε αντίθεση με το Κάστρο Πέλες που είναι αληθινή ζωγραφιά! (κάτω) 
Καρπάθια: η μαγευτική θέα μέσα από το όλο-γυαλί-ξενοδοχείο (έβδομος όροφος ουρανός!)

Αν για κάτι λάτρεψα την Ρουμανία είναι για την φυσική της ομορφιά που σου κόβει την ανάσα. Όχι ότι δεν το περιμένεις όταν όλο το ταξίδι γίνεται σε Καρπάθια και Τρανσυλβανία, ωστόσο η ομορφιά είναι τόση πολλή σε διάρκεια και ποσότητα, που λες ως εδώ. Ότι ανάμεσα σε τόση ομορφιά έχουν "ριζώσει" κάστρα και πύργοι, απλά σου εντείνουν το συναίσθημα τής πληρότητας. Κι όχι τόσο για το παραμύθι ρε γαμώτο, αλλά γιατί η αρχιτεκτονική αυτών τών κτηρίων, δεν θα μπορούσε να 'δενε καλύτερα με το τοπίο. Κάστρα και φύση, είναι πλασμένα το ένα για το άλλο, τέλος!  
Στο μεταξύ, για να μην ξεχνιόμαστε κιόλας καλέ, περπατώ στην Ρουμανία όταν ο Δράκουλας δεν είναι εδώ! Κι αν τον δεις και ποτέ αυτό τον Δράκουλα, εμένα σφύρα μου, μιας και είναι ένας μύθος όλο αυτό και τίποτα άλλο. Ναι, υπήρξε ο Βλαντ Τσέπες, ναι είχε κι έναν Πύργο -το Κάστρο Μπραν - που δεν έκανε και καμιά εντύπωση, μόνο κοσμοσυρροή και κακό, ωστόσο ο Τσέπες στην πραγματικότητα ήταν ένα τομάρι τής κοινωνίας, που σκότωνε τα θύματά του με την μέθοδο τού ανασκολοπισμού ("παλούκωμα"). Συνεπώς παντού υπάρχει ένας μύθος!
Για του λόγου το αληθές, να εδώ ο μύθος Petra, τώρα και στην Ρουμανία, πάντα και με καπέλο!

Σινάϊα, Μπρασόβ, Σιγκισοάρα...περπατώ σε Καρπάθια και Τρανσυλβανία, όταν ο Δράκουλας δεν είναι εδώ, είναι όμως εδώ η Άνοιξη με τα ανθισμένα με όλα τα χρώματα τού ουράνιου τόξου λουλούδια της στα απέραντα λιβάδια τής χώρας, είναι "σύνορα" εδώ κι ο Χειμώνας, με τα χιονισμένα του βουνά και τις παγωμένες πλαγιές να αναζωογονούν το δέρμα σου, είναι κάπου εδώ και το Φθινόπωρο σε κάποια δάση να..προηγείται ενός Καλοκαιριού που θα 'ρθει νομοτελειακά σ' αυτήν την ευλογημένη φύση...
Ένα..νόστιμο "τοπίο" ήταν τα τοπικά πιάτα (σούπες, ντολμάδες κλπ) στην πανέμορφη Σιγκισοάρα
Όπως συμβαίνει σε όλα τα ταξίδια, τα ωραιότερα τοπία μάλλον δεν έχεις καταφέρει να τα απαθανατίσεις. Κάπως έτσι και στη Ρουμανία οι εικόνες ήταν τόσο καταιγιστικές που στάθηκε αδύνατον να τις "φυλακίσω" σε μιά κάμερα, τις φυλάκισα όμως στις "αποθήκες" τής ψυχής μου. Δεν χόρταιναν τα μάτια μου να απορροφούν την ομορφιά τών χωριών, κάθε χωριό κι ένα μικρό θαύμα που συντελούταν αφενός από την συμβολή τού τοπίου αφετέρου από κάθε σπίτι με την επικλινή σκεπή του, τον κήπο του,  τα δαντελένια κουρτινάκια στα παράθυρα, τα χαμογελαστά παιδάκια στην αυλή του, κάθε ιδιοκτήτη που πρόσθετε την προσωπική του πινελιά, όπως σε κάθε σπίτι και αυλή αποτυπώνονται το γούστο κι η "σφραγίδα" μας...
Η Ρουμανία δεν έχει αποκτήσει ακόμα την "στόφα" τής τουριστικής χώρας. Ο τουρισμός έχει εισβάλλει στη ζωή της "άρδην", και την έχει πιάσει στον ύπνο. Οι υποδομές, το προσωπικό στα ξενοδοχεία, τα καταστήματα, όλα/όλοι..περπατούν στη Ρουμανία επειδή "και καλά" ο Δράκουλας είναι εδώ, αλλά το μόνο που "πουλάνε" είναι η εισπρακτική λογική κι όχι η γνώση σε σχέση με τον τουρισμό. Μιά χώρα "ξαφνιασμένη" που ξύπνησε ένα πρωί κι από κάπου..εισέρρεαν εκατομμύρια τουρίστες χωρίς να είναι η ίδια σε θέση να τους διαχειριστεί! Ας όψεται η φυσική ομορφιά που σε μαγεύει!
Κι αφού χόρτασα πια να περπατώ στην Ρουμανία όταν ο Δράκουλας δεν είναι εδώ, παίρνω το καπελάκι μου και φεύγω για αεροδρόμιο. Πτήση για Αθήνα, επιβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά δυο πράγματα: 1) ο Έλληνας τουρίστας που ταξιδεύει "περιφερειακά" τής χώρας του (βλέπε Ευρώπη) είναι κατά βάσει, ένας απαίδευτος και κακομαθημένος περιπλανώμενος, που έχει ελάχιστες γνώσεις, λίγη ευγένεια και πολύ "τουπέ" άνευ λόγου και αιτίας 2) το αεροπλάνο είναι το πιο ασφαλές μεταφορικό μέσο, κι όπως λένε κι οι πιλότοι: "το πιο επικίνδυνο κομμάτι μιάς πτήσης, είναι από το σπίτι μέχρι το αεροδρόμιο". Σας ευχαριστώ που πετάξατε μαζί μου!  Petra
✰♡*•˛˛•*✰✰♡*•˛˛•*✰✰♡*•˛˛•*✰

ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙΟΥ ΚΛΙΚ ΕΔΩ !

Όποιον τον απασχολεί η προεκλογική επικαιρότητα, μπορεί να διαβάσει και να σχολιάσει σε ένα άρθρο μου... ΕΔΩ ! 

Υ.Γ Το παρόν κείμενο υπόκειται στους νόμους περί πνευματικής ιδιοκτησίας
Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή! Οι...συνήθεις ύποπτοι το πιάσανε το υπονοούμενο...

*Ποίηση: Φερνάντο Πεσσόα ~ "Κάντε ταξίδια. Τολμήστε τα! Δεν υπάρχει τίποτα άλλο!" Τενεσί Ουίλιαμς

❤¸¸.•*¨*•♫ .............................οι σκέψεις μου κάνουν θόρυβο...........................❤¸¸.•*¨*•

38 σχόλια:

  1. Θα περάσω αύριο -ελπίζω πιο ξεκούραστη.
    Το έτρεξα λίγο, μα τα τοπία θέλουν και δεύτερη ματιά!
    Καλό ξημέρωμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εμείς σ ευχαριστούμε που μας πήρες και πετάξαμε μαζί σου με τις όμορφες φωτογραφίες σου !!! Δεν έχω πάει Ρουμανία και πρέπει να ομολογήσω ότι "ρούφηξα" την ανάρτησή σου με πολύ ενδιαφέρον και μου θύμησες και τα παλιά ταξίδια με Ολυμπιακή που επιτρεπόταν το κάπνισμα .... άλλες εποχές !! Να είσαι καλά να απολαμβάνεις τη ζωή με τα ταξίδια !!!!! Τα φιλιά μου !!!!
    ΥΓ η φωτό με το καπέλο τέλεια !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το μόνο "αρνητικό" για εμένα ως προορισμός,
      είναι ότι η Ρουμανία είναι "εδώ δίπλα"! 😊

      Υ.Γ Σ' ευχαριστώ γλυκιά μου Ράνια! Φιλιά!🌸

      Διαγραφή
  3. Πόσο μου αρέσουν τα ταξίδια μας, νονούλι, δεν λέγεται. Διότι, τα απολαμβάνω και δεν κουράζομαι.
    Πολύ ωραία περάσαμε βλέπω Ρουμανία κι εύχομαι εξίσου υπέροχος να είναι ο επόμενος προορισμός.
    ΥΓ: Ο Έλληνας δεν χρειάζεται να είναι τουρίστας για να είναι απαίδευτος και με τουπέ, τα κάνει και εγχώρια αυτά.
    Ματς μουτς νονούλι, να περνάς πάντα υπέροχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Υπέροχο ταξίδι, μαγικές παραδοσιακές εικόνες, πανέμορφη ...Πέτρα. Γεμάτη χρώμα και έκφραση. Τι να πω από το να απολαύσω τις όμορφες εικόνες αλλά και σένα μέσα σε όλο αυτό.
    Πέτρα μου, σε ευχαριστούμε πολύ για ένα ακόμα υπέροχο ταξίδι στο οποίο μας κάνεις κοινωνούς.
    Τα φιλιά μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πω πω, όλη η Ρουμανία ένας τεράστιος Κήπος. Απίθανη! Κι εσύ συναγωνίζεσαι άνετα την ομορφιά τής Ρουμανίας. *κλείνει το μάτι όλο νόημα :) :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οι περισσότερες φωτογραφίες δείχνουν λεπτομέρειες από τις οποίες μπορεί κανείς, σε συνδυασμό με τα σχόλια, να εξαγάγει συμπεράσματα. Εδώ έγκειται και η αξία τής ανάρτησης.
    Σημαντικό το οδοιπορικό σου, αγαπητή Πέτρα, σ’ αυτήν την κοντινή μας χώρα και πολύ εντυπωσιακή η παρατήρηση σου για την εισβολή τού τουρισμού σε μια χώρα «ξαφνιασμένη».
    Μία ακόμα …παρακινητική ταξιδιωτική σου εμπειρία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ φίλε Άρη!
      Ξαφνιασμένη αλλά πανέμορφη Ρουμανία..
      Όταν "χαμπαριάσει" θα κάνει -τουριστικά- θαύματα🎈

      Διαγραφή
  7. Σ ευχαριστω για το ταξίδι. Θα ήθελα κι εγω να πάω στη Ρουμανία, αλλά ένας Δράκουλας είναι αρκετός. Πολύ ωραιες οι φωτό, ειδικά οι δικές σου.
    Χάρηκα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ω, σε ευχαριστώ πολύ!
      Πάντως σαφώς και "ψηφίζω" τον "εκεί" δράκουλα
      που είναι και μύθος γιατί ο "εδώ" είναι σκέτη απατεωνιά!
      Δική του, κι όσων τον στηρίζουν. Οι φτωχομπινέδες εξαιρούνται.
      Αυτοί πάνε συνειδητά να τους "ανασκολοπίσει" ο Δράκουλας Κούλης..

      Διαγραφή
  8. Για κάτι τετοια ταξιδια που δεν μπορω να κανω πια Πετρινα μου εχω λατρεψει το ιντερνετ...γιατι χωρις αυτο πως θα βλεπαμε... και τις ταξιδιαρες φιλες σαν και σενα που μας ανεβαζεις σε αεροπλανα και μας πας αυτην την φορα στην χωρα του δρακουλα..χα..χα..και μεσα απο τον φωτογραφικο φακο σου ειναι σαν να ειμαστε και εμεις εκεί..φιλεναδα ..το οτι ειναι τοσο δεμενο το τοπίο με τα χωριουδακια και τους πυργους του τιποτα δεν ειναι τυχαιο..και στο επομενο να πας με το καλο..
    Και εγω φιλεναδα θελω το ταξιδι να ειναι μακρύ..χα..χα.. οπως αυτο που εκανα στο νησι των ερωτων!!!!!! υπεροχοοοοο!!!
    Σε ευχαριστουμε πολύ για το ταξιδι.. να περνας ομορφα οπου και να πηγαινεις ότι και να κανεις .. αυτο ειναι απολαυση...την αγαπη μου ..φιλακιαααα Πετρινα μου.!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αααα ξεχασα να σου γραψωοτι το βιβλιο " ο κομης δρακουλας " το ειχα διαβασει οταν ήμουν 17 στην Γερμανια..μεσα σε μια νυχτα μαζι με τον καλο μου ..(ναι απο τοτε τον εχω..χα..χα.) μεχρι το ξημερωμα δεν μπορουσα να το αφησω αν δεν εφτανα μεχρι το τελος...και ουτε που θυμαμαι πόσες σελιδες ηταν..προ αμνημονευτων χρόνων λέμε..χα...χα..

      Διαγραφή
    2. Πολύ ωραία το είπες Σμαράγδι μου,
      είναι "δεμένο" το τοπίο με τα χωριά
      και τους πύργους! Τι χαρά το νησί τών ερώτων;😉

      Υ.Γ Πάντως Ρουλάκι πες στον κόσμο ότι έρχεσαι
      ..οικειοθελώς κάθε τρεις και λίγο και μου λες ομορφιές,
      μη νομίζουν ότι παίρνεις τίποτις ποσοστά δηλαδή!😊 Φιλιά!

      Διαγραφή
  9. Σ' ευχαριστώ πολύ Πέτρα που με πήρες μαζί σου:)
    Πανέμορφο ταξίδι με πολύ πράσινο και αρκετή υγρασία, δυο προϋποθέσεις που με βάζουν
    σε κίνηση !
    Οι φωτογραφίες τέλειες, η ξεναγός -ταξιδιώτισσα μια κούκλα!!!
    Φιλιά πολλά:)
    Υπάρχει κανείς που να μη θέλει να ταξιδέψει μαζί σου; No..no!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όντως έχει πολλές βροχές, και φαντάσου ότι το Πάσχα
      είχε μέχρι και χιόνια στα βουνά, κάποιοι έκαναν σκι!
      Ευχαριστώ πολύ Μαράκι για τα κολακευτικά σου λόγια!🌸

      Διαγραφή
  10. Πάντα ήθελα να πάω και ο άντρα μου μου έλεγε ε εκεί είναι όλοι μαφιόζοι πού να τρέχουμε, αλλά μου επιβεβαίωσες τον πόθο. Βέβαια οι Έλληνες ταξιδεύουν στα πέριξ γιατί δεν φτάνουν και τα τάλαρα. Έχω κι εγώ μεγάλο κόλλημα με βουνό και κάστρα, πλακόστρωτες πόλεις με μπαρόκ κτίρια. Αγαπώ την Πράγα και κάθε πόλη που μοιάζει με αυτή. Να είσαι γερή πάντα να ταξιδεύεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με όλο τον σεβασμό, με τόσους (πολιτικούς) μαφιόζους εδώ,
      τι να μας πει κι η Ρουμανία μανίτσα; Να πάτε, είναι τέλεια!🌼

      Διαγραφή
  11. Το είχα ανάγκη αυτό το ταξίδι και σου υπόσχομαι να είμαι καλό κορίτσι και να μην κάνω κανέναν συσχετισμό του Ρουμάνου Δράκουλα με έναν ντόπιο που ακονίζει ήδη τα δόντια του!

    Υπέροχες οι φωτογραφίες σου, εξαιρετική η ξενάγηση!
    Εννοείται ότι ο μύθος Petra είναι μοναδικός, με καπέλο ή χωρίς!
    Καλά ταξίδια εύχομαι και σε σένα και σε μας!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Εσωτερικός Δράκουλας ακονίζει τα μαχαίρια του για..ανασκολοπισμό ενός ολόκληρου λαού..

      Χαίρομαι που σου άρεσαν οι φωτογραφίες Μαράκι μου, αλλά
      εμένα μου έχουν λείψει οι δικές σου, τι θα γίνει;.. 😉🌼

      Διαγραφή
  12. Ένα αεροπλάνο το γεμίζουμε άνετα Πέτρα μου, με σενα ξεναγό βέβαια.
    Τί ωραία χωριουδάκια!
    Τι καθαριότητα!
    Αυτό είναι που με ενοχλεί αφάνταστα στη χώρα μας, συν πολλά άλλα.
    Να είσαι καλά να ταξιδεύεις και να μας παίρνεις μαζί σου.
    Καλό καλοκαίρι και φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, το γεμίζουμε το αεροπλάνο και θα τραγουδάμε
      πετώντας έχω ένα μυστικό χαχα! Κοίτα τώρα, για την
      καθαριότητα, μην κοιτάς κι εσύ τις φωτογραφίες που
      είναι όλα ιδανικά, πολλές χώρες έχουν και σκουπίδια
      πεταμένα, και αμελείς κατοίκους.. Η Ρουμανία είναι
      μια εξ' αυτών. Είπαμε, η Ομορφιά την σώζει! Φιλιά!🌷

      Διαγραφή
  13. Πολύ κακό για το τίποτα.. Αυτό μου το επιβεβαίωσε και η αδερφή μου που επισκέφθηκε τον πύργο
    του κόμη, ένα χρόνο πριν.
    Οι υπόλοιπες φωτο έδειξαν πολύ φύση και ομορφιά.
    Από καθαριότητα πώς ήταν αλήθεια;
    Άντε!
    Και στο επόμενο ταξίδι!
    Πολλά φιλιά!

    υγ: Εξακολουθώ να φοβάμαι τα αεροπλάνα.
    Δεν με πείθει καμία στατιστική !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από καθαριότητα μόλις τα έγραψα στο Ρενάκι από πάνω.
      Όσο για τα αεροπλάνα, δεν παλεύονται έτσι οι φόβοι μας,
      δάσκαλε που δίδασκες..! Μπες σε αεροπλάνο να το παλέψεις!😉

      Διαγραφή
  14. Υπέροχο ταξίδι...και δεν ήταν ο δράκουλας εκεί ναι; Κοίτα να δεις που τον έχουμε εμείς και δεν μπορούμε να τον διαφημίσουμε!( Πάντως τομάρι ήταν δρακουλίσιο)
    Πανέμορφες φωτογραφίες! Λίγες είδαμε πολλά μάθαμε και εσύ υπέροχη ανάμεσα σε τόση ομορφιά.
    Και ναι το ταξίδι με το αεροπλάνο είναι το πιο ασφαλές!
    Υπέροχα.
    Και σ'άλλα ταξίδια ονειρεμένα εύχομαι
    Σ'ευχαριστώ γι αυτό το ταξίδι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι τελικά, Αννούλα. Πήγα στην Ρουμανία για τον Δράκουλα,
      και τελικά ο Δράκουλας είναι εδώ και καραδοκεί να ξημερώσει
      η 7η Ιουλίου.. 🙄 Σε ευχαριστώ για τα ωραία σου λόγια! 🌷🌺

      Διαγραφή
  15. Μαγεμένη όσο δεν φαντάζεσαι Πέτρα μου από την φυσική ομορφιά της Ρουμανίας που βρίσκεται στα άμεσα σχέδια μου !! Να ξεφύγω λίγο από του εδώ Δράκουλες !! ΠΟλύ σε φιλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Η Ρουμανία των θρύλων, του πράσινου, των γραφικών χωριών των Καρπαθίων, των μεσαιωνικών κτηρίων. Όλα τα άλλα τα παραβλέπω καθώς άσχημες εικόνες που χαλάνε την αισθητική μας (ημών των....Ευρωπαίων) υπάρχουν παντού (και στο Σύνταγμα)
    Νομίζω Πέτρα μου τα ταξίδια είναι πάντα συνάρτηση του τι θέλει να δει κάποιος.
    Πολύ όμορφη ξενάγηση σε ένα οδοιπορικό που ταιριάζει απόλυτα με το ύφος της χώρας. Σ'ευχαριστούμε
    Να είσαι καλά να μας ταξιδεύεις
    Φιλιά πολλά!

    Πρόσφατα ήμουν Λευκάδα. Βουλιάζει το νησί από Ρουμάνους. Αλήθεια! Εντύπωση μου έκανε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Αννίκα μου και καλή Κυριακή!
      Σχετικό είναι κι αυτό που λες ότι "τα ταξίδια είναι πάντα συνάρτηση του τι θέλει να δει κάποιος" γιατί υπάρχουν χώρες που "επιβάλλεται" να δει κανείς την πραγματικότητα και να μην περάσει από εκεί χωρίς να αντιληφθεί την ουσία. Πχ : http://pistos-petra.blogspot.com/2018/12/o-sinarpastikos-livanos-mesa-apo-40-fotografies-meros-B.html

      Με την απειλή μιάς σύρραξης ανά πάσα στιγμή και ώρα,
      θα είναι αδιανόητο να πάει κανείς εκεί μόνο σαν απλός
      επισκέπτης, και να αρνηθεί να δει τί σημαίνει η "εκεί"
      καθημερινότητα για την ζωή τών Λιβανέζων. Τα φιλιά μου!

      Διαγραφή
  17. Ο Δράκουλας έχει καμία σχέση με τη γνωστή οικογένεια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στο κομμάτι τού τί περιμένει τον λαό,
      εννοείται ότι η συγγένεια είναι πρώτου βαθμού!
      Ανασκολόπιση από τον Δράκουλα τής Ρουμανίας,
      ανασκολόπιση κι από τον Δράκουλα τής Ελλάδας..
      Έρχεται.. Όχι μόνος του. Τον φέρνει ο ελληνικός λαός..
      Με δόξα και τιμή! Θου Κύριε, φυλακήν τω στόματί μου...

      Διαγραφή
  18. Ωραίο ταξίδι, φύση που σου κόβει την αναπνοή αλλά και υπαίθρια αγορά που λατρεύω.
    Και με υπέροχες φωτό, από τις καλύτερές σου νομίζω.
    Και εις άλλα, πάρα πολλά όμως, με υγεία και το απαραίτητο μοίρασμα με φωτό ( και καπέλο βεβαίως βεβαίως).
    ❤ Καλό μήνα, Πετρουλίνι! 🍉

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ αγαπημένο Αλεξανδρούλι! Φιλιά πολλά και καλό μήνα🌸🌺🌷

      Διαγραφή

ΦΙΛΕ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ TOY BLOG ΚΑΙ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ ΜΕ ΤΟΝ GDPR~ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ!

ΠΕΡΙ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ: ΠΡΟΣΟΧΗ! ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΝΟΜΟΣ 2121/1993 Copyright © Mia Petra

Απαγορεύεται από το δίκαιο Πνευματικής Ιδιοκτησίας η καθ' οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση και ιδιοποίηση τών κειμένων μου, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.
ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ - ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ Ή ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ, ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΚΤΡΙΑΣ -Mia Petra-
***IMPORTANT NOTE***:The reproduction, publication, modification, transmission or exploitation of any work contained herein for any use, personal or commercial, without my prior written permission is strictly prohibited.