Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2020

✿ Επακούμβηση


Αλήθεια, πόσα πράγματα μαθαίνει κανείς από τότε που ανακαλύφθηκε το διαδίκτυο, ε; Και δεν τα μαθαίνει μόνο αυτός που ψάχνει στο διαδίκτυο, αλλά κι αυτός που ψάχνει να δει τί έψαξε ο άλλος στο διαδίκτυο! Με λίγα λόγια, "ρουφ" κανονικό το ίντερνετ. Και τί δεν αναζητήσαμε και πάλι φέτος. Από τα προφανή μέχρι τα πιο απίθανα. Δηλαδή είναι τρομερό το πώς δουλεύει η μηχανή αναζήτησης τού μυαλού μας. Τί ψάξαμε το 2020;

Άντε πες τα προφανή "κορονοϊός, κρούσματα και 13033", να το καταλάβω. Πες και "e-Class" να το δει ο τέρμα ούφο Πορτοσάλτε και να καταλάβει ότι οι Έλληνες κλεισμένοι συνολικά κάνα πεντάμηνο σε καραντίνα, άνεργοι οι μισοί κι απελπισμένοι, ε, για τί άλλο θα έψαχναν στο ίντερνετ παρά για το E-Class τής mercedes benz! -Παράλογοοο; Δεν απαντάει, άρα λογικό..!

Εμείς στο μεταξύ, καραντινιασμένοι και σαλταρισμένοι τού κερατά, κόβοντας βόλτες μεταξύ σαλονιού και κουζίνας -με την μερσέντες πάντα- εξακολουθούσαμε να αναζητούμε μέσω ίντερνετ, από το βιογραφικό τής Ιωάννας Τούνη (δεν άκουσα, πώς είπατε;), το ύψος τού Νίκου Χαρδαλιά (ορίστε;), σε πόσες εκκλησίες ψέλνει τα σ/κ ο Σωτήρης Τσιόδρας (συγνώμη κύριε, ποιος είστε;) Για ξεκάρφωμα ρίχναμε κι ένα ψάξιμο στην έκρηξη στον Λίβανο, στις εκλογές ΗΠΑ, στην Κική Δημουλά.
  
Και συνεχίζαμε με την επίθεση με το βιτριόλι, τη δίκη τής χρυσής αυγής (έναν Παπά που αγνοείται, τον ψάχνει κανείς άραγε;.. ρητορικό το ερώτημα), το nba, πού είναι υποχρεωτική η μάσκα, πότε είναι Κ. Δευτέρα.

Η καραντίνα συνεχιζόταν αμείλικτα, κι εμείς εκεί, στο ψάξιμο με όλο και περισσότερο σθένος. Από τί πέθανε ο Μαραντόνα, πότε έχουμε black Friday (γιατί είχαμε και στο χωριό μας), πότε ανοίγουν οι καφετέριες (καθαρά ζήτημα επιβίωσης), πότε είναι Πάσχα (να ψήσουμε στη βεράντα), ποιος αποχωρεί από το big brother, πότε θα ανοίξει το Τριώδιο (χρήσιμο)..!

Η μανία μας για ψάξιμο είχε αποκτήσει πια ιλιγγιώδεις ρυθμούς, πότε είναι τα Oscars, πού είναι το Κρανίδι (!), τί γίνεται παρακάτω στις Άγριες Μέλισσες, στις 8 Λέξεις, στο Καφέ τής Χαράς. Πότε παίζουν Άρσεναλ-Ολυμπιακός, πότε ανοίγουν τα γυμναστήρια, ποια από τις 20 πληρωμένες γκόμενες γουστάρει ο "Bachelor", πώς πρωτοπόρησε ο Κορεάτης Jung ll-woo κι έβαλε σε ένα ποτήρι δυο κουταλιές στιγμιαίου καφέ, δυο κουταλιές ζάχαρη, γάλα και παγάκια και τα..χτύπησε φτιάχνοντας τον μοναδικό dalgona coffee, που όταν μαλλλλάκα, οι Θεσσαλονικείς έπιναν τον..dalgona φραπέ με το καλαμάκι στη βεράντα, ο Jung ll-woo έτρωγε βελανίδια..!

Αλλά εκεί που το τερματίσαμε, ήταν όταν αναζητήσαμε πώς φτιάχνονται τα επικά παπουτσάκια (μελιτζάνες), πού γυρίστηκε το θρυλικό "γοργόνες και μάγκες" (απροπό, στην Ύδρα), αλλά και πότε "υπέστη" επακούμβηση η ελληνική φρεγάτα "Λήμνος" από το τουρκικό πολεμικό "Κεμάλ Ρέις", έτσι παθόντες καθώς είμαστε κι εμείς οι πολίτες, μιας και μας τον ακούμπησε τρυφερά τόσο όσο μας "επακούμβησε" κι εμάς με ευλάβεια ο-θεός-να-τον-κάνει-γκόμενο Κούλης, και σίδερο στη μέση μας.!

✰*•˛˛•*✰✰♡*•˛˛•*✰✰♡*•˛˛•*✰

                  Foto: pinterest.gr  // Δείτε όλες τις αναζητήσεις  στο ίντερνετ το 2020 ΕΔΩ  

❤¸¸.•*¨*•♫ .............................οι σκέψεις μου κάνουν θόρυβο...........................❤¸¸.•*¨*•

16 σχόλια:

  1. Έλα! Λείπει το επικό ΣΚΟΙΛ ΕΛΙΚΙΚΟΥ!
    Πώς σου ξέφυγε;
    Αποκλείεται να μην το αναζήτησε κανείς στην αρχή όταν άρχισε να
    διαδίδεται....
    Κατά τ' άλλα ...ωραία ανάρτηση!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λείπει νομίζω γιατί είναι μόνο τα δέκα πρώτα από κάθε κατηγορία.

      Υ.Γ Ευχαριστώ! 🎄

      Διαγραφή
  2. Είχα κάτι μαυρίλες, έτσι στο ξεκάρφωτο, όλο το απόγευμα, κάτι ο καιρός, (μάλλον ο κακός μου) κάτι η κλεισούρα (όχι αυτή της Καστοριάς παιδί μου) κάτι που από χθες πήξαμε στην Βουγιουκλάκη στα κ….ναλα, από κοντά κάτι σουβλιές στο κουλό μου (λόγω σπασίματος και καιρού) εεε...πολύ ήθελε να μου γυρίσει το μάτι;
    Και κάπου εκεί στα δεξιά είδα φως και μπήκα. Ε άμα διάβασα για όοολα αυτά τα ωραία, είπα, άει στο καλό, υπάρχουν και χειρότερα.
    Βρε Πέτρα πως τα πετάς έτσι, κορίτσι μου. Έλεος, μεγάλη γυναίκα είμαι. Κι όταν ίσιωσε επιτέλους το στόμα μου απ’ το χαμόγελο (σαν του Τζόκερ ήταν) είπα να γράψω δυο σειρές πριν με πάρει πάλι αποκάτω.
    Πάντως το φχαριστήθηκα (αν και ξέχασες πολλούς)
    Άντε Καλά Χριστούγεννα να χουμε, γιατί.....το "Μόνος στο σπίτι" δεν θα το γλυτώσουμε ούτε και φέτος.
    Φιλιά γιορτινά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αννίκα μου, χαίρομαι που σε έκανα και γέλασες!
      Όσο για τα στοιχεία, τα πήρα από το λινκ που
      βρίσκεται στο τέλος τής ανάρτησης, δεν είναι
      δικά μου. Υ.Γ Το μόνος στο σπίτι είναι σίγουρο! 😁

      Διαγραφή
  3. Δεν τα "καπέλωσε" όλα η εκλογή του Μπάιντεν; ;)
    καλημέρα όμορφή μου
    καλές γιορτές, με υγεία και χαρά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι "φτουράει" ο Μπάιντεν μπροστά στα παπουτσάκια; 😛 Θα τα πούμε και πάλι.

      Διαγραφή
  4. Απόλαυσα την χριστουγεννιάτικη διακόσμηση της ανάρτησης νονούλι, αφού δε μπορώ να απολαύσω την πραγματικότητα.
    Έκλαψα στο σχόλιο σου στο τέλος για τον Κούλη, αλλά σκέφτομαι ότι είναι καλύτερα να μην τον μελετάμε. Μη μας βρει κανένα κακό μέρες που 'ναι. Εδώ πήγε Πάρνηθα και την άλλη μέρα έκανε σεισμούλη. 4 ρίχτερ, αλλά σεισμούλη.
    Σε φιλώ νονούλι μου. Πάντα είσαι απολαυστική!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βρε ποιος σεισμός; Αυτός ευθύνεται για τον κορονοϊό
      σε όλο τον πλανήτη! 😊 Τη διακόσμηση την επιμελούμαι
      κάθε φορά με πολύ κόπο, για να περνούν ωραία οι φίλοι μου! 💖

      Διαγραφή
  5. Να σας χαρώ με τη μερσέντες πάτε από σαλόνι -κουζίνα;;; χααα κλαίω!!! Τι ωραία που τα γράφεις και σκέψου τώρα αν δεν υπήρχαν και τόσες αναζητήσεις πώς θα έκανες ανάρτηση; Ένα ευχαριστώ να λέμε και στους ''επακουμβητές'' του διαδικτύου!!
    Πάντως μέρες που είναι αυτή τη χαρούμενη ανάρτηση την χρειαζόμαστε. Να σαι καλά και να περάσεις ήρεμα, με χαμόγελα αυτές της γιορτινές ημέρες
    ΥΓ Για όσους έψαξαν το ''τουρισμός για όλους'' δεν είπες γιατί η αισιοδοξία τους ότι θα αμολυθούμε ελεύθεροι πρέπει να επισημαίνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υ.Γ Ο τουρισμός μάς έκαψε, Αννούλα μου..

      Ας γράφουμε κάνα αστείο, γιατί αλλιώς δεν
      την παλεύουμε. Καλό βραδάκι, τα λέμε 🌺🌷

      Διαγραφή
  6. Πέτρα μου τι δεν μας χρειαζόταν μια μερσέντες να διανύουμε τα άπειρα χιλιόμετρα σαλόνι-κρεβατοκάμαρα. σε παρακαλώ!
    Το επόμενο ψάξιμο θα είναι σε ποιο σαλέ θα πάμε στης ταράτσας ή του ακάλυπτου...
    Καλές γιορτές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τον χειμώνα στο σαλέ τού ακάλυπτου.
      Το καλοκαίρι ταρατσούλα (με την μερσέντες
      παρκαρισμένη στην είσοδο 😛) Καλό βραδάκι! 🌸

      Διαγραφή
  7. Χαχαχαχαχαχαχχα, Πέτρα μου, τι υλικό βρήκες βρε φιλενάδα! Κοίτα να δεις τώρα ε; Δηλαδή είναι έγκυρο όλο αυτό; Ισχύει δηλαδή; Γιατί συλλαμβάνω εαυτόν να μην έχει ....ακουμπήσει μήτε έστω μία από αυτές τις αναζητήσεις. Είναι σαν τα γκάλλοπ ένα πράμα. Μπροστά η ΝΔ 36 μονάδες σου λέει ο άλλος.... Εμένα γιατί δεν με έχει πάρει ποτέ καμία γκαλοπατζού ρε παιδί μου. Έτσι να ρίξω λίγο γέλιο με το πως θα σηκωθεί μετά το ....τηλεφώνημα μαζί μου.
    Φιλιά πολλά καλή μου φίλη. Καλές γιορτινές μέρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιάννη μου, πες μου ότι δεν είδες (ούτε κι εσύ)😊
      το λινκ που έχω στο τέλος τής ανάρτησης. Από εκεί
      εμπνεύστηκα, από τα επίσημα στοιχεία. Δες εδώ:

      http://www.i-diadromi.gr/2020/12/Google-ellines.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+i-diadromi%2FOvCU+%28%CE%97+%CE%94%CE%99%CE%91%CE%94%CE%A1%CE%9F%CE%9C%CE%97+%C2%AE%29

      Διαγραφή
  8. Τι λέξη!! Επακούμβηση!
    Την πετάς και ξεμπερδεύεις. Μέχρι να βγάλει ο άλλος άκρη με τα λεξικά εσύ έχεις γίνει μπουχός.
    Χοχοχοχοχο...δεν παίζεσαι κορίτσι μου :))
    Είναι βέβαια μια λύση να γελάμε. Ανοίγει το διάφραγμα, ενεργοποιούνται τα Τ-κύτταρά μας(ό,τι πρέπει για τον κορωνοϊό) γυμνάζονται οι κοιλιακοί.
    ΕΠΑΚΟΥΜΒΗΣΗ!! Ένιωσα ξαφνικά εντελώς αγράμματη. Επακούμβηση!! Κι αν την προφέρεις πολλές φορές, ξυπνάει μέσα σου η bitch. "Σου είπα να μην με επακουμβήσεις". Ωραίο! χαχα
    Σ'ευχαριστώ θερμά για το δεύτερο γέλιο της εβδομάδας.
    Υπέροχο το σκηνικό σου. Καινούργιο το συκώτι μου χαχαχαχαχα..
    Καλές Γιορτές και πολλά φιλιά Πέτρα μου!



    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άμα έκανες και καινούργιο συκώτι, τότε μπράβο μου χαχα!
      Επακούμβηση κι άγιος ο θεός! Και πάλι χρόνια μας πολλά 🎄

      Διαγραφή

ΦΙΛΕ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ TOY BLOG ΚΑΙ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ ΜΕ ΤΟΝ GDPR~ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ!

ΠΕΡΙ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ: ΠΡΟΣΟΧΗ! ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΝΟΜΟΣ 2121/1993 Copyright © Mia Petra

Απαγορεύεται από το δίκαιο Πνευματικής Ιδιοκτησίας η καθ' οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση και ιδιοποίηση τών κειμένων μου, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.
ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ - ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ Ή ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ, ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΚΤΡΙΑΣ -Mia Petra-
***IMPORTANT NOTE***:The reproduction, publication, modification, transmission or exploitation of any work contained herein for any use, personal or commercial, without my prior written permission is strictly prohibited.