Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021

✿ Η εξωτική Αίγυπτος μέσα από 30 φωτογραφίες ~ Μέρος Β' ✿

Ξεκινώντας με ΚΛΙΚ επάνω στις φωτογραφίες για μεγέθυνση
φύγαμε για ένα φωτογραφικό ταξίδι στη χώρα τών πυραμίδων!

Έχω πάει Αφρική κι έχω γυρίσει! Θα σέβεστε!😋

Ladies and gentlemen η πτήση για Αίγυπτο αναχωρεί άμεσα. Προσδεθείτε! Πάμε για ένα "κι όλοι αυτοί που σε πικράνανε από ψηλά αν τους κοιτάξεις, θα σου φανούν τόσο ασήμαντοι που στη στιγμή θα τους ξεχάσεις" και απογειωνόμαστε..τώρα! Δυό ώρες μετά θα προσγειωθούμε στην Αφρική!

Είμαι στο αεροδρόμιο Ελ.Βενιζέλος. Οι επόμενες τέσσερις ημέρες θα είναι για μένα πολύτιμες. Δυο έννοιες δε θα μου περάσουν από το μυαλό: κορονοϊός και κανονικότητα. Όταν ξεκινά η προσγείωση, έχω "φύγει" σε άλλη διάσταση. Πριν έρθει η στιγμή να φανούν οι Πυραμίδες, "ξαπλώνω" την ματιά μου και την ψυχή μου, επάνω στα σύννεφα! Είμαι ξανά σε αεροπλάνο! Ταξιδεύω ξανά! Εκτός Ευρώπης! Όνειρο ζω, μην με ξυπνάτε! 


Αν ακούσω κάποιον να διαμαρτύρεται ότι έχει κίνηση στους δρόμους, θα τον στείλω "πακέτο" στο Κάιρο (σιγά την τιμωρία!), να κάνει δυο ώρες με το αεροπλάνο ως το αεροδρόμιο Καϊρου, και.. τρεις (!) ώρες τα 20 χιλιόμετρα από το αεροδρόμιο ως την πόλη, για να μάθει! Το επίμονο κορνάρισμα μέχρι τρέλας και την μούντζα διαρκείας, τα ανακάλυψαν οι Άραβες. Η μόνη διαφορά με εμάς, είναι ότι, ακόμα κι αν βριστούν ή πλακωθούν στο ξύλο, η διαμάχη θα "κλείσει" με χειραψία και φιλί στο μάγουλο, ω ναι! Κάθε φορά δε, που διέσχιζα ένα δρόμο, έκανα κι ένα τάμα στο θεό Αλλάχ να με σώσει! Παραδόξως (αν και χριστιανή😋) με άκουσε.


Τέσσερις ημέρες μεταξύ Νείλου και Ερήμου, η Αίγυπτος σού παίρνει το μυαλό με το καλημέρα σας. Η αριστοκρατική Αλεξάνδρεια, κρατά ακόμα αυτό το δυνατό brand image που της ανήκει δικαιωματικά, από πάντα. Πότε με τους φοίνικες που ανεμίζουν προς την ανατολή, πότε με τις άμαξες στους δρόμους, πότε με τους σοκολατένιους της χουρμάδες, πότε με το σπίτι τού Καβάφη και τη Βιβλιοθήκη της, η Αλεξάνδρεια πάνω από όλα, είναι μια γόησσα. Συναγωνίζεται όσο μπορεί τον ποταμό Νείλο, που για χάρη του γράφτηκαν ποιήματα και τραγούδια, γι' αυτό κι εκείνος ρέει παντού, προσθέτοντας πάντα μιά κινηματογραφική πινελιά σε κάθε τοπίο.


Κι από την άλλη είναι το Κάιρο με τη φτώχεια του ή τον πλούτο του για λίγους, με τα ακριβά καταστήματα ή τα γραφικά μικρά δρομάκια, με το παζάρι τού Αλ Χαλίλ, με τα εκατομμύρια ανθρώπων που κινούνται γύρω σου, διακριτικά, ευγενικά και με χαμόγελο, κι αν τους πεις ότι είσαι και Έλληνας, είναι ικανοί να σε αγκαλιάσουν (κι ας "σούρνεται" κι ένας ιός!) 


Εκείνο που πλανάται όμως στον αέρα τής πόλης, είναι εκείνη η υπόσχεση ότι λίγο πιο πέρα από εδώ, θα συναντήσεις τα αιώνια θαύματα που λέγονται Πυραμίδες, θα φτάσεις εκεί και δε θα ξέρεις πώς να ευχαριστήσεις την τύχη που είχες, να δεις άλλο ένα ανθρώπινο επίτευγμα ρε φίλε, και να μην το πιστεύεις! Η δε Σφίγγα -"το μεγαλύτερο μονολιθικό άγαλμα στον κόσμο"- θα σε μαγνητίσει τόσο, που θα θες να την κοιτάς όσο ζεις, κι ακόμα να αναρωτιέσαι, αν έγινε από ανθρώπινα χέρια ή από θεϊκά!


Η Αίγυπτος είναι μια κλασσική αραβική χώρα, με τα ιδιαίτερα προβλήματα που έχει η ευρύτερη περιοχή, με τα συνηθισμένα προβλήματα που έχουν οι φτωχοί λαοί. Την κυβερνούν φιλόδοξοι μονοφαγάδες, που πετούν "δολώματα" φτιάχνοντας μεγάλες λεωφόρους, και στους ανθρώπους πετούν ένα κομμάτι ψωμί και τους κρατούν δέσμιους. Παντρεύονται, γεννούν, δουλεύουν, επιβιώνουν, αρρωσταίνουν, πεθαίνουν, ως θύματα..


Καθημερινά τούς επισκέπτονται χιλιάδες δυτικοί τουρίστες, που από τη μια θαυμάζουν μουσεία και πυραμίδες και Νείλους, κι από την άλλη εμμένουν να συντηρούν το "γουρουνίσιο" dna τους. Είναι πρωί στο -ομολογουμένως τεράστιο- μπουφέ τού ξενοδοχείου. Είμαστε μέσα περίπου 200 δυτικοί τουρίστες. Οι δίσκοι και οι πιατέλες τού μπουφέ άδειαζαν σε δευτερόλεπτα, τελείωναν οι καφέδες στις κανάτες τους, δεν υπήρχε κρουασάν και ντόνατ, ούτε για δείγμα! Οι 5-6 ντόπιοι υπάλληλοι έτρεχαν να ξαναγεμίσουν ασφυκτικά τις πιατέλες με κάθε λογής λιχουδιά. 

Να φέρουν φρέσκο καφέ. Να ψήσουν επτά διαφορετικές γεύσεις κέικ, να ικανοποιήσουν την λαιμαργία τού δυτικού επισκέπτη. Εκείνου τού επισκέπτη, που λίγη ώρα μετά, θα βρισκόταν στο δρόμο και θα παζάρευε ένα μαγνητάκι: "Ε, όχι δα και δυο ολόκληρα ευρώ! Θα μου το δώσεις 50 λεπτά, και πάλι πολλά είναι!" Για άλλη μια φορά, με εξέπληξε αρνητικά, το πόσο αγενείς είναι αρκετοί Έλληνες τουρίστες, ειδικότερα απέναντι σε ανθρώπους αδύναμους, όπως οι Αιγύπτιοι. Και εντέλει, πώς αφήνεις εν μέσω πανδημίας, την "ασφάλεια" τού σπιτιού και τής χώρας σου, μπαίνεις σε ένα αεροπλάνο και πετάς για άλλη γη; Αυτή ακριβώς ήταν η σημαντική διαφορά αυτού τού ταξιδιού μου από κάθε άλλο.. Σας ευχαριστώ που πετάξατε μαζί μου! Θα χαρώ να σας δω σε επόμενη πτήση μου!  Petra


✰*•˛˛•*✰✰♡*•˛˛•*✰✰♡*•˛˛•*✰

Οι αναρτήσεις μου είναι αφιερωμένες με την αγάπη μου, στη φίλη Τόνια Μαρίκογλου που ομόρφυνε

κι άλλο το ταξίδι!  Γιατί στην τελική "δεν ήρθαμε στην Αίγυπτο μόνο για να βγάζουμε φωτογραφίες!" 


ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙΟΥ ΚΛΙΚ ΕΔΩ !

Υ.Γ Το παρόν κείμενο υπόκειται στους νόμους περί πνευματικής ιδιοκτησίας.
Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή! Οι..συνήθεις ύποπτοι το πιάσανε το υπονοούμενο..

❤¸¸.•*¨*•♫ .............................οι σκέψεις μου κάνουν θόρυβο............................❤¸¸.•*¨*•

44 σχόλια:

  1. Συμπληρώνω εδώ ότι επισκέφθηκα επίσης, το Μουσείο Αιγυπτιακών Αρχαιοτήτων Καΐρου, το οποίο περιέχει σπουδαία ευρήματα, ωστόσο δεν επιτρεπόταν η χρήση φωτογραφικής μηχανής, οπότε δεν έχω φωτογραφικό υλικό

    https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9C%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%B5%CE%AF%CE%BF_%CE%91%CE%B9%CE%B3%CF%85%CF%80%CF%84%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CF%8E%CE%BD_%CE%91%CF%81%CF%87%CE%B1%CE%B9%CE%BF%CF%84%CE%AE%CF%84%CF%89%CE%BD_%CE%9A%CE%B1%CE%90%CF%81%CE%BF%CF%85

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να πω ότι δεν ζήλεψα; Ειδικά την αγορά του Αλ Χαλίλ,
    το σπίτι του Αλεξανδρινού Ποιητή μας, τη Βιβλιοθήκη, τις
    πυραμίδες, τον Νείλο, μα και κείνο το παγκάκι-βιβλίο-όνειρο!

    Θεά στις φωτογραφίες σου...ειδικά εκεί με το χαλαρό πασουμάκι!
    Για το σόπι σταρ έτοιμη ☺

    Φιλούρες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα είναι ψέμα! Ότι δεν ζήλεψα!
      Το ξέχασα ☺

      (ου γαρ έρχεται μόνο του το ρημάδι...)

      Διαγραφή
    2. Η αγορά τού Αλ Χαλίλ είναι ένας μύθος, γιατί μοιάζει με αρκετά παζάρια
      που έχω δει σε άλλες αραβικές χώρες. Γενικά, τα οργανωμένα παζάρια είναι
      ακριβά, και πουλάνε πράγματα που πρέπει να θες οπωσδήποτε να αποκτήσεις,
      δεν έχουν πχ πολλά απλά αναμνηστικά. Προτιμώ τα παζάρια τού δρόμου. Όμως,
      το καφενείο που έχω φωτογραφίσει είναι στην είσοδο τού παζαριού, και ναι,
      μου άρεσε πολύ! Έπαιζαν μουσική διάφοροι πλανόδιοι μουσικοί, και χόρευαν
      Αιγύπτιες που..απλά περνούσαν από εκεί! Πολύ ωραία στιγμή! Φιλάκια 🌷🌸🌺

      Διαγραφή
  3. Απολαυστικές οι φωτογραφίες, αλλά και η περιγραφή σου! Σαν να ήμουν κι εγώ εκεί! Πόσο "ζηλεύω" τα ταξίδια σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ Βίκυ μου! Προσπαθώ να σας μεταφέρω τον "σφυγμό" και την ατμόσφαιρα🌼

      Διαγραφή
  4. Χαίρομαι που απόλαυσες το ταξίδι σου. Και όντως ταξίδεψες σε δύσκολη εποχή. Όμορφες οι φωτογραφίες. Σε καμήλα ανέβηκες;; Άντε και στο επόμενο...
    Να σαι καλά να ταξιδεύεις
    Την καλημέρα μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είσαι καλά Άννα μου, και χρόνια σου πολλά κι από εδώ!🌸
      Σε καμήλα έχω ανέβει στην Ιορδανία (και σε ελέφαντα στην
      Ταϊλάνδη!) 🐪🐘 Σε ευχαριστώ πολύ που πέταξες μαζί μου!✈

      Διαγραφή
  5. Τέλειος προορισμός! Κάποτε πέταξα από πάνω...ο προορισμός ήταν για αλλού. Τέλειες οι φωτογραφίες και εσύ ειδικά γιατί Πέτρα χωρίς καπέλο δεν γίνεται.
    Ευχαριστώ λοιπόν Κυρία μου που με πήρες μαζί σου σε τούτο το όμορφο ταξίδι έστω και νοερά.
    Εύχομαι γρήγορα και σ' άλλα.
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α, κι εγώ είχα επισκεφθεί κάποτε το αεροδρόμιο στο Κάιρο, όταν
      πετούσα για Ταϊλάνδη. Το καπέλο εκεί επιβαλλόταν Ελενάρα μου,
      γιατί ειδικά στις Πυραμίδες είχε 36-37 βαθμούς! Μακάρι να έρχονται
      πάντα "επόμενα" ταξίδια, κι εγώ θα σας κάνω κάτι ξεναγήσεις μούρλια!🌼

      Διαγραφή
  6. Καλώς το ταξιδιάρικο κορίτσι μας. Κατ' αρχήν Πέτρα μου, θα μου επιτρέψεις, να κάνω μια φιλοφρόνηση για την εξαιρετικά γοητευτική κυρία που βλέπω στις φωτογραφίες. Μια κυρία που γοητεύει με την παρουσία της. (Αυτό το καπέλο ξεχωρίζει!)
    Στη συνέχεια να πω ότι μας έδωσες πολύ συγκροτημένα στοιχεία για μια ιστορική χώρα που σημάδεψε την ανθρώπινη ιστορία αλλά, δυστυχώς, ταλαιπωρείται αφάνταστα από μια γνωστή εμετική ισλαμική εξουσία. Αχ αναπολώ τις εποχές του μεγάλου Νάσερ! Που έδωσε το φως που άξιζε στην ιστορική αυτή χώρα.
    Τσεκάρω τις αναφορές για την άσχημη συμπεριφορά των ...πολιτισμένων Δυτικών τουριστών που συμπεριφέρονται ως ...ακρίδες στη χώρα του Νείλου.
    Περιμένω τα επόμενα Πέτρα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κοίτα να δεις που είδα το θέμα ανάποδα! Πέτρα μου συγγνώμη, πρώτα είδα αυτό εδώ και μετά το πρώτο μέρος. Δεν πειράζει. Δεν αλλάζει κάτι. Μόνο που κουβαλώ όλη εκείνη την πλήρη μαγεία των εικόνων και της ατμόσφαιρας από τις φωτογραφίες σου. Η εικόνα στην αγορά στο Κάιρο είναι εκπληκτική και πόσο θα ήθελα να είχα ένα τέτοιο φωτιστικό. Τέλεια κορίτσι μου όλα σε μια ιδιαίτερη ταξιδιωτική εμπειρία. Σε ευχαριστούμε.

      Διαγραφή
    2. Γιάννη μου, όντως τα φωτιστικά αυτά ήταν πανέμορφα,
      κι επειδή δεν υπήρχε προοπτική να τα αγοράσω, τα φωτογράφισα!
      Σε ευχαριστώ πολύ κι εσένα για τα τόσο όμορφα λόγια σου! 🌸🌺

      Διαγραφή
  7. Πω πω Τελειο το ταξιδι σου Μαγικό.Ολες οι φωτογραφιες εκπληκτικές μια και μια και εσυ εξαιρετική με το καπέλο σου.Παντα να περνας ομορφα.🌸🌸καλές γιορτές με υγεία και όλα τα καλά στο σπίτι σου🌸🌸

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ Γιάννη. Κι εσύ καλές γιορτές με υγεία! 🌺🌷

      Διαγραφή
  8. Α, τι όμορφο οδοιπορικό! Και τι ωραίες φωτογραφίες! Σε ευχαριστώ πολύ που μας πήρες μαζί σου στην Αίγυπτο, και εύχομαι να κάνεις και άλλα ταξίδια σε αγαπημένους σου προορισμούς!
    Φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είσαι καλά Πίπη γλυκιά! Χαίρομαι που σου άρεσε το οδοιπορικό μου! Φιλάκια 🌺🌷

      Διαγραφή
  9. Πρώτα πρώτα, να εξάρω το θάρρος σου, που σε καιρούς δύσκολους τολμάς να κάνεις ένα ταξίδι στην ονειρική Αίγυπτο. Μπορεί να σε πόνεσε η φτώχια, η αγένεια και η αχορτασιά μας αλλά σίγουρα σε αποζημίωσαν οι εικόνες και η αίσθηση του παραμυθιού, που βίωσες. Νάσαι καλά, να τολμάς όπως τώρα και να παρουσιάζεις και σε μας τις όμορφες αναμνήσεις σου!
    Την Καλημέρα μου, Πέτρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επειδή έχω ταξιδέψει αρκετά σε αραβικές χώρες, Βασίλη μου,
      γνωρίζω από κοντά τη φτώχεια.. Δυστυχώς οι άνθρωποι ζουν
      σε πολύ άσχημες συνθήκες κι ειδικότερα στα χωριά. Δεν είδα
      χωριά στην Αίγυπτο, έχω δει όμως σε άλλες χώρες.. Χαίρομαι
      πολύ για τα καλά σου λόγια και σε ευχαριστώ! Καλημέρα 🌷🌺

      Διαγραφή
  10. Αν εξαιρέσεις το τσιζκεικ που δεν το τρώω, άρα δεν με άγγιξε, απόλαυσα το ταξίδι που μας πήγες στην Αίγυπτο μέσα από τις φωτογραφίες σου και τις σκέψεις σου.
    Έχεις βγει θεά στις φωτό νονούλι. Ειδικά εκεί με το ανοιχτό βιβλίο παγκάκι, υπάρχει ένας κάποιος ενθουσιασμός πέρα από την ομορφιά σου.
    Να είσαι πάντα καλά να ταξιδεύεις και να γεμίζεις εικόνες και συναισθήματα.
    Σε φιλώ γλυκά.
    ΥΓ: Οποιοσδήποτε άνθρωπος είναι αγενής με ενοχλεί. Κατά τα άλλα ονειρευόμαστε έναν καλύτερο κόσμο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το τσιζκέικ ούτε εμένα με ξετρελαίνει (προτιμώ την σοκολάτα),
      ωστόσο το συγκεκριμένο επειδή δεν είχε μαρμελάδες και φρούτα
      επάνω, μου άρεσε αρκετά. Εξάλλου, το να τρως ένα γλυκό στην
      πανέμορφη Αλεξάνδρεια, είναι αξία ανεκτίμητη! Σε ευχαριστώ
      πολύ κουκλοβαφτιστηρόνιμου, για τα γλυκά σου λόγια! Σε φιλώ🌼

      Διαγραφή
  11. Μία και μία οι φωτογραφίες, Πέτρα, άριστες και οι λεζάντες!
    Και όπως και σε άλλες ταξιδιωτικές αναρτήσεις σου, ουσιαστικές κοινωνιολογικές πληροφορίες.
    Το άριστα με τόνο, στην φωτογραφία τού βιβλιοκαναπέ!
    Ευχαριστούμε για το ωραίο ταξίδι!
    Με τον δέοντα σεβασμό σε μια ριψοκίνδυνη ταξιδεύτρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άρη μου, σε ευχαριστώ πάρα πολύ! Αυτή η φωτογραφία
      στον καναπέ/βιβλίο τελικά, έχει πολλές προτιμήσεις.
      Τώρα το "ριψοκίνδυνη" μάλλον είναι μεγάλη κουβέντα.
      Θα σου πω μόνο, ότι ειδικότερα η Αίγυπτος είναι ένας
      προορισμός, που, όποτε θελήσει ένας επισκέπτης να πάει,
      θα βρει οπωσδήποτε άπειρες οργανωμένες εκδρομές για κάθε
      εποχή τού χρόνου! (το καλοκαίρι βέβαια, κάνει πολύ ζέστη)
      Θέλω να πω πως, δε γίνεται να ταξιδεύει τόσος κόσμος, κι
      εγώ να κάθομαι σπίτι! Ε, πότε! Να είσαι καλά Άρη μου! 🌺🌷

      Διαγραφή
  12. Τι εξαιρετικό και ενδιαφέρον ταξίδι !!!!!
    Οι φωτογραφίες σου δε και οι περιγραφές απόλαυση !!!!!
    Εντιπωσιακός ο καναπές-βιβλίο !!!!
    Σ ευχαριστούμε πολύ.....φιλώ σε !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όντως, το ταξίδι αυτό είχε πολύ ενδιαφέρον, Ράνια μου.
      Και να φανταστείς ότι πήγα μόνο Αλεξάνδρεια και Κάιρο..
      Υπάρχουν τόσες κρουαζιέρες στον Νείλο, αλλά είναι και
      τα χρήματα περισσότερα.. Να είσαι καλά και σε ευχαριστώ!🌼

      Διαγραφή
  13. Πωπω!!!!
    Τι ωραίο ταξίδι.
    Χρόνια το θέλω και δεν το πιστεύω από δω και πέρα.
    Χαρά στο κουράγιο σου που έκανες ταξίδι τώρα.
    Υπέροχες φωτογραφίες, υπέροχη ξενάγηση.
    Να είσαι καλά να μας πας κι αλλού.

    υγ είσαι κούκλα.
    Σε φιλώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υ.Γ Πολύ σε ευχαριστώ! 😉

      Είναι τόσο κοντά η Αίγυπτος Ρενάκι μου.
      Εύχομαι κάποια στιγμή να ταξιδέψεις ως εκεί!
      Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια! 🌼🌻🌼

      Διαγραφή
  14. Να εισαι καλα να μας ταξιδευεις φιλεναδιτσα μου!!!Με το καλο και στο επομενο ταξιδι!Εισαι μια κουκλα!....και οχι μονο εξωτερικα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πόσο χαίρομαι που σε βλέπω εδώ, φιλεναδίτσα μου γλυκιά!
      Τα λόγια σου με κάνουν τόσο χαρούμενη.. Εσωτερικά και
      εξωτερικά, είσαι κι εσύ ένα όμορφο πλάσμα! Φιλιά! 🌺🌸

      Διαγραφή
  15. Τι παραπάνω να πεις για το ταξίδι, όταν ξεδιπλώνεται μπροστά σου ένας ολόκληρος κόσμος εικόνων και αισθήσεων. Εντυπωσιάζουν οι φωτογραφίες και σε ταξιδεύουν σε μια χώρα πολύμορφη και σε ένα πολιτισμό από τους αρχαιότερους του κόσμου. Η εμπειρία του ταξιδιού υπέροχη Πέτρα μου!
    Φιλιά! Να είσαι καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προσπάθησα να επιλέξω αντιπροσωπευτικές φωτογραφίες,
      Αννίκα μου, αν και έβγαλα πάνω από 200 στο ταξίδι!
      Η χώρα αυτή -όπως και όλες- θέλει πολύ καιρό για
      να τη γνωρίσει κάποιος, πήρα όμως μια ωραία γεύση!🌼

      Διαγραφή
  16. Ήταν σαν να έβλεπα ταινία μικρού μήκους με αφηγήτρια μια κομψή κυρία με μεγάλο μαύρο καπέλο και γυαλιά. Δεν ξέρω τί να πρωτοκοιτάξω, την κομψή κυρία ή την ταινία; Ήρθε και έδεσε που λένε. Απορώ πως και δεν γύρισες πίσω με κανέναν πλούσιο Αιγύπτιο.
    Η χιουμοριστική σου αφήγηση με κέρδισε απ' την πρώτη στιγμή. Ξεκίνησα με μειδίαμα αλλά μέχρι να τελειώσω είχε γίνει γέλιο τρανταχτό. Σε απολαμβάνω Πέτρα μου. Πολύ μου αρέσεις έτσι που τα γράφεις.

    Θαύμασα, με σειρά σπουδαιότητας, την νέα βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας, η παλιά κάηκε το ξέρουμε αυτό και δυστυχώς χάθηκαν ανεκτίμητα κείμενα για τον παγκόσμιο πολιτισμό, το ελληνικό αρχοντικό ,τι αρχιτεκτονική - κέντημα!, τα φωτιστικά που κρέμονταν απ' την οροφή του μαγαζιού και το παγκάκι - βιβλίο. Πολύ έξυπνη ιδέα για μια χώρα που φημιζόταν και ακόμα φημίζεται, εκτός των άλλων και για την μεγάλη και σπουδαία βιβλιοθήκη της. Τη Σφίγγα, την έχω δει και σε ντοκιμαντέρ του National Geographic :) Καταλαβαίνω όμως πως είναι άλλη η χάρη της από κοντά.
    Σ' ευχαριστούμε Πέτρα μου για το όμορφο εξωτικό ταξίδι που μας χάρισες και που εσύ φρόντισες να το κάνεις και τόσο διασκεδαστικό.
    Περιμένουμε το καινούργιο "ιπτάμενο όνειρό σου".
    Πολλά φιλιά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πιο πιθανό ήταν να με κρατούσε ο πλούσιος Αιγύπτιος εκεί,
      παρά να ερχόταν εκείνος μαζί μου (είναι θέμα "ιδεολογίας"!)
      Ναι, είναι εντελώς "αλλιώς" το να βλέπει κανείς από κοντά
      ένα "θαύμα".. Ο όγκος και μόνο ενός τέτοιου δημιουργήματος,
      προκαλεί δέος στον επισκέπτη. Χαίρομαι που το απολαμβάνεις!🌸

      Διαγραφή
  17. Έλα μωρέ ήθελα κι άλλο, δεν μου έφτασε το ταξίδι.
    Σοβαρά δεν το χόρτασα! Να ξέρεις πως σε ζήλεψα (πάντα με την καλή έννοια το ξέρεις) γιατί τώρα τελευταία το μελετάω αυτό το ταξίδι πάνω σε τυχαίες συζητήσεις.
    Τους λέω μωρέ εμένα και στην έρημο με τις καμήλες να με αφήσετε θα είναι το όνειρό μου που όχι μόνο θα σας ευχαριστώ που θα με ξαποστέλνατε αλλά θα σας έδιωχνα κι όλα για να είναι όλα για πάρτη μου.😂😂 Τέτοια ταξίδια μου πάνε μου ταιριάζουν!😁
    Πόσο λάτρεψα τη φωτο μες τη βιβλιοθήκη που διαβάζουν!
    Οι Πυραμίδες, η αγορά, το σπίτι του Καβάφη και φυσικά εσύ πάντα πανέμορφη, γοητευτική... και περίμενα μέχρι να ολοκληρωθεί το ταξίδι να εμφανιστείς με καπέλο. Μην ξεχνιόμαστε!
    Πέτρα μου, σ' ευχαριστώ για αυτό το υπέροχο, μοναδικό, συλλεκτικό ταξίδι σου!
    ❣️❣️

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλέ μικρούλι, το πρώτο μέρος τού ταξιδιού, το είδες;;
      Γιατί, τί άλλο να σας έδειχνα η δόλια! Μέχρι γλυκό σάς
      "σέρβιρα"! Να πας στην Αίγυπτο, και όχι μόνο, Μαρία μου!
      Τα ταξίδια είναι (σε ό,τι με αφορά) το νόημα τής ζωής..🌼

      Διαγραφή
    2. Α' & Β' στην σειράάάά αλλά δεν το χόρτασα.
      Εντάξει, μας σέρβιρες και γλυκό, δεν έχω παράπονο.😂
      Συμφωνώ για τα ταξίδια!❣️

      Διαγραφή
    3. Να δεις που θα "φταίει" ότι δεν σας σέρβιρα και κυρίως γεύμα,
      κι έχω τώρα στο νου μου κάτι γεύσεις μούρλια! Πολλά φιλιά🌷🌺

      Διαγραφή
  18. Για την νέα Βιβλιοθήκη τής Αλεξάνδρειας, έμαθα πώς,
    επανδρώνεται με βήμα ταχύ, κι όταν ολοκληρωθεί ο όγκος
    βιβλίων που περιμένουν, θα είναι η δεύτερη μεγαλύτερη
    πηγή πληροφοριών στον κόσμο, μετά το ίντερνετ! Καλό σ/κ🌼

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ενα τέτοιο ονειρικό ταξίδι ποιος δεν θα το ήθελε πες μου και προπαντός μια Τοξοτίνα (για μένα το λέω 😊)Πετρίνα μου..ένα από τα απωθημένα μου, που θα μείνει εκεί, όπως και πολλά άλλα.
    Ευτχώς που ταξιδεύεις εσύ και μας παίρνεις από το χέρι μας βάζεις σε ένα αεροπλάνο, να δούμε τον κόσμο από εκεί πάνω!!!
    Αντε καλέ που ζήλεψα, ποιος το είπε; σαν να ήμουν εκεί στην Αλεξάνδρεια να θαυμάζω μαζί σου φίλη μου
    όσα τα δικά σου μάτια θαύμαζαν.. Σε ευχαριστούμε πολύ για την ξενάγηση να ταξιδεύεις εσύ, να απολαμβανουμε και εμείς μέσα απο τις φωτογραφίες σου...το βιβλίοπαγκακι όλα τα λεφτά σαν ιδέα!!!
    Να περνας όμορφα Πετρίνα μου οπου και να πηγαίνεις καλά και αξέχαστα ταξίδια να κάνεις!!
    Χαρούμενες γιορτές με υγεία και αγάπη παντού γύρω σου ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!! 🎄✨ φιλιαααα😘

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ σε ευχαριστώ Σμαράγδι μου!
      Κι εγώ χαίρομαι που σας φτιάχνω τη διάθεση.
      Προσπαθώ να σας περιγράψω όσο μπορώ, όσα βλέπω!
      Φιλάκια και ευχές, αν και θα τα πούμε! 😘🎄😉

      Διαγραφή
  20. Είναι ένα ταξίδι- όνειρο ζωής για εμένα και τον άντρα μου μιας και η μισή καταγωγή του είναι η Αλεξάνδρεια. Πρόσφατα μάλιστα αναρωτιόμασταν πότε και αν θα τα καταφέρουμε.

    Ελπίζω να γνωρίζεις πόσο τυχερή είσαι που μπορείς να κάνεις τόσο ξεχωριστά ταξίδια!
    Το απολαύσαμε μαζί με την περιγραφή σου (ειδικά στο Α μέρος η παρουσίαση με ξετρέλανε).

    Να είσαι καλά Πέτρα μου, πάντα με όμορφα ταξίδια να γεμίζεις εμπειρίες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απέραντη ευγνωμοσύνη για την τύχη μου νιώθω, τίποτα λιγότερο..
      Βέβαια, πέρα από αυτό, κάνω αρκετές θυσίες για να μπορώ να πάω
      τουλάχιστον ένα ταξίδι κάθε χρόνο. Αξιολογώ τις επιθυμίες μου. Εύχομαι
      Κατερινάκι μου, να δεις την Αλεξάνδρεια μαζί με τον αγαπημένο σου🌷🌺🌸

      Διαγραφή
  21. Συγχαρητήρια.
    Ατμοσφαιρική ανάρτηση με πλούσιο υλικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΦΙΛΕ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ TOY BLOG ΚΑΙ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ ΜΕ ΤΟΝ GDPR~ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ!

ΠΕΡΙ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ: ΠΡΟΣΟΧΗ! ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΝΟΜΟΣ 2121/1993 Copyright © Mia Petra

Απαγορεύεται από το δίκαιο Πνευματικής Ιδιοκτησίας η καθ' οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση και ιδιοποίηση τών κειμένων μου, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.
ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ - ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ Ή ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ, ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΚΤΡΙΑΣ -Mia Petra-
***IMPORTANT NOTE***:The reproduction, publication, modification, transmission or exploitation of any work contained herein for any use, personal or commercial, without my prior written permission is strictly prohibited.