Κυριακή 19 Μαρτίου 2023

✿ Πάμε κι όπου βγει...


Ο σάπιος Μητσοτάκης, από τότε που είπε "άλλοι μετράγαν φέρετρα, εμείς 
μετράμε στρέμματα", κοντεύει να γεμίσει όλα τα στρέμματα με φέρετρα...

Από πολύ παλιά, πριν ακόμα γεννηθούν πολλοί από εμάς, σ΄αυτόν τον γαμημένο τον τόπο, δυο ήταν τα δεινά και παρέμειναν: οι πολίτες και οι πολιτικοί. Έκοβαν και έραβαν μαζί, έκαναν "δουλίτσες", αντάλλασσαν "δωράκια", αλλά μετά τις κουτσουκέλες τους "δεν με ξέρεις δεν σε ξέρω, υποφέρεις κι υποφέρω". Ανάμεσά τους αρκετοί φτωχοί που δεν είχαν στον ήλιο μοίρα, αλλά και λεφτάδες που θεωρούσαν από πάντα ότι η γη τούς ανήκει. Ο συνδετικός κρίκος; Τα λαμόγια που πάντα είναι χρήσιμα, κι άστα εκεί στην άκρη να σου βρίσκονται όταν έρθει η ώρα τής άτιμης τής ανάγκης. Τα οποία λαμόγια προέρχονταν κατά κόρον από το χώρο τού Δημοσίου, γιατί το κράτος είναι παντού, όταν πρόκειται να εισπράξει και να καταστρέψει, αλλά πουθενά όταν οφείλει και πρέπει να προσφέρει.

Στο ρεζουμέ, ήθελες σπίτι στη μέση τού πουθενά; Χτίσε επάνω σε ένα ρέμα μπαζωμένο που από κάτω ρέει ο ποταμός. Ήθελες μια βίλα στη μέση τού δάσους; Μισό να κάψω όλο το δάσος να χτίσεις τη βιλάρα την παράνομη, να στην νομιμοποιήσει κιόλας ένας κολλητός από μιά πολεοδομία (δεν την ξέρεις) να κάνεις δουλειά σου. Ήθελες να χτίσεις χωρίς άδεια σε ένα δάσος που δεν είχες ιδιοκτησία; Ξεκίνα την οικοδομή άγρια μεσάνυχτα, μέχρι το πρωί κουκλίστικο το σπιτάκι μες στα πεύκα, πάρε κι ένα οκέι από το κράτος, κι από δω παν κι οι άλλοι. Όλα αυτά τα χαριτωμένα -πλην παράνομα- με την σφραγίδα γνησιότητας τής (ακρο)δεξιάς και τού ΠΑΣΟΚ. Αρκεί να ήσουν απίκο κάθε εκλογές. Τώρα, ποιος θα σε έσωζε όταν "άρπαζε" το δάσος καμιά φωτιά (κατά λάθος επίτηδες) ή όταν το ρέμα φούσκωνε και κουκούλωνε εσένα και το σπίτι,.. έλα μωρέ τώρα, σ' εσένα θα τύχει; Και το παραμύθι με το δράκο συνεχιζόταν και συνεχίζεται.

Ελλάδα 2023: οι σταθμάρχες επικοινωνούν με..τηλεγραφήματα! Πώς το είπε η κυβέρνηση Μητσοτάκη;; Η Ελλάδα ηγείται στην 4η βιομηχανική επανάσταση!

Κι ύστερα ήρθαν τα μνημόνια. Εμ; Σε τέτοιο μπουρδέλο που ζεις, πού θα πήγαιναν οι τρόικες; Στην Ελβετία; Στο Ελλαδιστάν θα έρχονταν, που έρρεε χρόνια τώρα το δανεικό (κι αγύριστο) χρήμα, κι ενώ στην ουσία τού φτωχού βρωμούσαν τα χνώτα του, χτυπούσε ένα ωραιότατο διακοποδάνειο, κι ένιωθε βασιλιάς στην τοποθεσία Μαλδίβες (κι όχι Μαλβίδες, έλεος! Πας που πας, μάθε το σωστά!) Εξακολουθώντας έχω να πω ότι φτάνουμε στο σήμερα, όπου τί; Έχουμε την απαίτηση να λειτουργούν σωστά οι δομές και τα τρένα; Hallooooo! 8 χρόνια μνημόνια σε μιά χώρα που ζούσε από πάντα της με δανεικά, κι εσύ θες να πιστεύεις ότι υπάρχει κάποιος να κάνει κάτι για σένα; Για το καλό σου; Σου έχω νέα φίλε! Τόσα χρόνια ασωτίας και εθελοτυφλούσης χρεοκοπίας;; Ε! Τώρα σού ήρθε ο λογαριασμός. Σκάσε και πλήρωνε. Με αίμα. Στα τρένα. Γιατί, ποιός

..περίμενες να μπαίνει στα αφημένα στη μοίρα τους προπολεμικά νοσοκομεία και λεωφορεία τής γραμμής και τρένα τού 1821 που βαφτίστηκαν intercity;; Ο Μητσοτάκης με τα 35 παλάτια, συν ένα το σπίτι τού Βολταίρου, 36;; Εσύ θα μπεις φτωχό μου θύμα. Εσύ που έχτισες το αυθαίρετο στο μπαζωμένο ρέμα τής Μάνδρας, εσύ που έφτιαξες το εξοχικό στο εγκληματικό αδιαχώρητο τού Ματιού, εσύ που βάζεις το βλαστάρι σου στο τρένο για να σπουδάσει στην συμπρωτεύουσα και περιμένεις τρώγοντας τα νύχια σου πότε θα σου στείλει "έφτασα".. Μα θα φτάσει;..

 - 800 νεκροί κάθε χρόνο, σε τροχαία δυστυχήματα στους ελληνικούς δρόμους/καρμανιόλες (στοιχεία τού 2014) Η Ελλάδα "τρώει" καθημερινά τα παιδιά της -

Παρ' ολίγο και θα τα ΄χες όλα καλά καμωμένα, αν δεν ψήφιζες τυφλά Μητσοτάκη. Ο οποίος Μητσοτάκης σε ρόλο Χάρου, αφού "καθάρισε" 17.000 πολίτες που τους άφησε εκτός ΜΕΘ για να δει αν θα..αντέξουν, αφού διέλυσε κάθε δημόσιο αγαθό, από νοσοκομεία, παιδεία, ρεύμα, μέχρι τρένα, χαρίζει ψίχουλα σε μορφή pass! "Ζωή με κουπόνια, θάνατος με εισιτήριο" που λέει και το πανό, 57 νεκρούς από εγκληματική "αμέλεια", μετά.. "Είμαστε στο πρώτο βαγόνι τής Ευρώπης!" είπε με έπαρση ο ολέθριος δολοφόνος πρωθυπουργός, κι έστειλε τον 45ο Καραμανλή να το παίξει ιτιά κλαίουσα επάνω στα πτώματα τών άτυχων παιδιών! Και δεν ήρθε ένα τρένο να τον ανταμώσει μετωπικά να γλιτώσουμε από τον όλεθρο! Γιατί μπορεί να μιλάμε για χρόνιες παθογένειες και διαχρονικές ευθύνες -σε κάθε τομέα- πιο ολετήρας όμως από τον εγω/ψυχοπαθή Κυριάκο Μητσοτάκη, δεν υπήρξε κανείς, ούτε καν ο Μητσοτάκης πατήρ.

Η υποκρισία τών επικοινωνιολόγων του και τού ίδιου τού ξετσίπωτου Μητσοτάκη, περίσσεψε! Χρειαζόταν επικοινωνιολόγο μπροστά στις κάμερες να πει σκύψε το κεφάλι ρε Γαμημένε Μαλάκα! Μπας και δείξεις στενοχώρια, αφού στερείσαι συναισθημάτων, σαν εργοστασιακό προϊόν!

Κι εσύ λαέ βασανισμένε μα ουχί κυρίαρχε, πότε θα καταλάβεις επιτέλους ότι δεν μπορείς να πορεύεσαι άλλο με το ζαμανφουτίστικο μότο "πάμε κι όπου βγει", γιατί έρχεται απέναντι από την ράγα, ένας Χάρος/Μητσοτάκης μετωπικά, και σου θερίζει τη ζωή για πάντα; Πότε; Ως πότε;

✰*•˛˛•*✰✰♡*•˛˛•*✰✰♡*•˛˛•*✰

Η ανάρτηση είναι αφιερωμένη στη μνήμη τών δολοφονημένων από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, θυμάτων, στα Τέμπη..

"Πάμε κι εμείς στην αυλή τού φθινοπώρου πίσω απ' τα πετρωμένα στάχυα τού καλοκαιριού"~ Art: Train Couple - Sri Lanka

❤¸¸.•*¨*•♫ .............................οι σκέψεις μου κάνουν θόρυβο...........................❤¸¸.•*¨*•

23 σχόλια:

  1. Πάντα βρίσκεσαι στις επάλξεις!♡
    Η πραγματικότητα μας, χρόνια τώρα ήταν "πάμε και όπου βγει" απλά κρατιόντουσαν κάπως τα προσχήματα!
    Τώρα έχει φτάσει ο κόμπος στο χτένι, τα προσχήματα έχουν πάει από εκεί που ήρθαν και η αγανάκτηση του κόσμου είναι άνευ προηγουμένου.
    Κάτι που με κάνει συγκρατημένα αισιόδοξη.
    Λυπάμαι βαθιά, που για να αφυπνιστεί η κοινωνία έπρεπε να φύγουν, ακόμα δεν ξέρουμε πόσες συνολικά ψυχές!
    Και νιώθω ότι ζούμε σε μια κοινωνία, που δεν μπορούμε ούτε να θρηνήσουμε γιατί αναρωτιόμαστε ποιος θα είναι ο επόμενος αδύναμος κρίκος.
    Καλό βράδυ νονούλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όπως το λες, δεν ξέρουμε πότε και ποιόν/ποιούς, περιμένει το Κακό στην επόμενη στροφή. Η ζωή στο Ελλαδιστάν είναι μιά ρώσικη ρουλέτα.. Την καλημέρα μου και βοήθεια μας!

      Διαγραφή
  2. Πέτρα συμφωνώ με όλα όσα λες...πλην την εξαίρεση της κυβέρνησης Σύριζα ΑΝΕΛ.. Κανένας δεν δικαιούται να βγαίνει από το κάδρο, όταν έχει παίξει τον δικό του κυβερνητικό ρόλο, στα χρόνια που ζούμε. Οι ευθύνες είναι όλων και περιμένω να δω, μια τίμια απόδοση ευθυνών στα πορίσματα που θα συνταχθούν. Ευθύνη ο σταθμάρχης και το σύστημα που τον έφτασε ως εκεί, ευθύνη η σημερινή κυβέρνηση, που διαβεβαίωνε ότι δεν υπάρχει κανένα είδους κινδύνου στις γραμμές του ΟΣΕ, ευθύνη στο ΠΑΣΟΚ, που κυβέρνησε με κομματισμό για πολλά χρόνια, αλλά και σε αυτούς, που δεν προχώρησαν κανένα σχετικό έργο στη θητεία τους.
    Και τα μνημόνια φταίνε, και οι ταγοί της Ε.Ε. φταίνε που επέβαλαν αυτές τις πολιτικές, κι αυτοί φυσικά μπαίνουν στο κάδρο των ευθυνών. Κι εμείς οι πολίτες, που τους ανεχόμαστε.
    Την Καλημέρα μου Πέτρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Βασίλη. Αναρωτιέμαι πού την είδες την εξαίρεση. Σε ό,τι αφορά τις δυο πρώτες παραγράφους τής ανάρτησής μου, εκ των πραγμάτων "απουσιάζει" ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν είχε κυβερνήσει ακόμα. Σε ό,τι αφορά τώρα, τα μετέπειτα γεγονότα, σαφώς και δεν εξαιρείται κανένας ΣΥΡΙΖΑ από καμία ευθύνη -που του αναλογεί. Συνεπώς, τηρουμένων τών αναλογιών: 50 χρόνια μεταπολίτευσης, 4,5 χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ο καθείς μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του.

      Ωστόσο, επειδή εγώ είμαι απλά πολίτης, τις εξηγήσεις τις έχουν δώσει στο μεταξύ, και ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στο mega: "η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε την υλοποίηση της περίφημης σύμβασης 717. Η αλήθεια είναι ότι στις 29/9/2018, με βάση την εισήγηση της ΕΡΓΟΣΕ είχε υλοποιηθεί το 69% της σύμβασης. Τον Μάιο του 2019 έφτασε το 72%. 14 Φεβρουαρίου 2023 επί ΝΔ ολοκληρώθηκε σε ποσοστό 77% "

      Και ο Σπίρτζης -ως υπουργός μεταφορών επί ΣΥΡΙΖΑ- είπε στην τηλεόραση τού Σκάι: "Επί ΣΥΡΙΖΑ οι σταθμάρχες στη Λάρισα ήταν 25. Με ΝΔ ήταν 10. Υπήρχε σύστημα τηλεδιοίκησης στη Λάρισα επί ΣΥΡΙΖΑ, υπήρχε και το δευτεροβάθμιο στην Καρόλου. Έφαγαν 9,5 δισ. σε απευθείας αναθέσεις και δεν έφτιαξαν το σύστημα στη Λάρισα, το οποίο κάηκε λίγο μετά αφού πήραν την εξουσία (29/7/2019). Το 68% της τηλεδιοίκησης παραδόθηκε τον Σεπτέμβριο του 2018, αλλά το Μαξίμου έβγαλε non paper ότι αυτοί έφτιαξαν το «σχεδόν 70%». Τα, δε, εγκαίνια που θα έκανε ο Μητσοτάκης την ημέρα του δυστυχήματος (1 Μάρτη 2023), αφορά κομμάτι που είχε παραδοθεί κατά 95%".

      Και ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, συντάκτης στο Βήμα και στα Νέα, είπε σε εκπομπή τού Ευαγγελάτου στο mega: "Στις 29/7/2019 -με κυβέρνηση Μητσοτάκη- πήρε φωτιά
      το σύστημα τηλεδιοίκησης στη Λάρισα. Τέσσερα χρόνια δεν αποκαταστάθηκε η βλάβη και τα τρένα έμειναν τυφλά στις ράγες".

      Ένα διαφωτιστικό άρθρο επίσης, είναι αυτό:
      https://tvxs.gr/news/egrapsan-eipan/tempi-oi-egklimatikes-diastaseis-tis-yper-symferonton-kybernitikis-politikis

      Και τέλος, θα σου πρότεινα να διαβάσεις και μια ανάλυση στοιχείων, τής δημοσιογράφου Αρετής Αθανασίου, εδώ: https://mobile.twitter.com/AretiAthanasiu/status/1633473117283577857

      Υ.Γ Αλήθεια, περιμένεις "μια τίμια απόδοση ευθυνών στα πορίσματα" για το τραγικό αυτό Έγκλημα, όταν έχουν ξεκινήσει ήδη παρατράγουδα για μέλη τής επιτροπής: https://www.newsbomb.gr/ellada/story/1402948/tempi-melos-tis-epitropis-o-athanasios-ziliaskopoulos-ta-erotimata-kai-oi-antidraseisη αλλά και όταν η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει αποδειχθεί αφερέγγυα σε όλα τα επίπεδα; Προσωπικά πιστεύω ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα κάνει τα αδύνατα, δυνατά, για να βγει ένα/όποιο πόρισμα, πριν από τις εκλογές, και να έχει "λύσει" το θέμα (σύμφωνα με την νοσηρή φαντασία της) ούτως ώστε να πορευθεί -"και καλά" δικαιωμένη- η κυβέρνηση, για το εν λόγω Έγκλημα.

      Διαγραφή
  3. Είπες όλα αυτά που σκεφτόμαστε χρόνια τώρα.
    Δεν ξέρω γιατί προκαλούμε τη μοίρα μας με όλα αυτά!
    Όποιος σπέρνει ανέμους, θερίζει θύελλες.
    Καιρός να το θυμηθούμε.
    Σε φιλώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα δε χρειάζεται πια να προκαλούμε την μοίρα μας, Ρένα μου. Ούτε το μικρό μας δαχτυλάκι να μην κουνήσουμε, όπως έγραψα στην ανάρτηση, ύστερα από όλα όσα έχουμε βιώσει ως λαός, τώρα έχει έρθει "ο λογαριασμός".. Ο οποίος δυστυχώς, πληρώθηκε με αίμα στα Τέμπη, αλλά και κάθε φορά που θα "πληρώνεται", θα είναι πάντα με απώλειες ζωών..

      Διαγραφή
  4. «… δυο ήταν τα δεινά και παρέμειναν: οι πολίτες και οι πολιτικοί»!
    Ενοχλητικά πράγματα γράφεις, αγαπητή μου Πέτρα:
    Νυστέρι κρατάς! Και η αλήθεια χρειάζεται νυστέρι.

    Το 1981 είπαμε θα φύγει η δεξιά και το ήθος της. Βέβαια ο Ανδρέας δημοκόπησε με συνθήματα: Έξω από ΕΟΚ και ΝΑΤΟ, κατάργηση πανελληνίων εξετάσεων κλπ.
    Ύστερα άρχισαν παροχές: Μπείτε όλοι στα λύκεια, άντε και στα ΤΕΙ με αναγκαστικό ποσοστό, και ας έχετε βαθμό πανελλαδικών ακόμα και 2!
    Σπουδάστε δάσκαλοι στο πανεπιστήμιο της Πρίστινας κι ελάτε να σας διορίσω. Πάρτε και μισθούς πέρα από την αντοχή τής οικονομίας, κλπ, κλπ. Πάρε, λαέ, και ξαναψήφισέ με. Ο φαύλος κύκλος.

    Πέρασαν τα χρόνια μέσα στην παρακμή τής «ευημερίας».
    Περιγράφεις ανάγλυφα αυτά που έγιναν.
    Και είμαστε στο μαύρο σήμερα. Η τύχη τής πατρίδας στα χέρια ενός αμόρφωτου σπουδαγμένου που συνδυάζει τη χαμηλή νοημοσύνη με την κακοήθεια, την εξουσιομανία με την κουτοπονηριά. Φασίστας με γλυκερό δημοκρατικό προσωπείο.
    Και έχει κύριο αντίπαλο έναν ασήμαντο πολιτικό, ανεπαρκέστατο και αναξιοπρεπή, ο οποίος ξεπερνώντας κάθε όριο δημοκοπίας και ανευθυνότητας, πέτυχε να πάρει την εξουσία. Και την ξαναθέλει!
    Και οι υπόλοιποι της σημερινής βουλής δεν παρέχουν καμία ελπίδα.
    Εκεί βρισκόμαστε.
    Θα υπάρξουν άλλες δημοκρατικές εκδοχές για τον κυρίαρχο λαό; Το μη χείρον βέβαια. Οι άγιοι δεν κατεβαίνουν στο στίβο…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νυστέρι κρατάς κι εσύ φίλε Άρη, μιας και, δε σου κρύβω, ότι με προβλημάτισε λίγο το σχόλιο σου, γιατί το βρήκα ισοπεδωτικό, μηδενιστικό, και επιπλέον, κάτι που με στενοχωρεί ως άποψη, αυτό του τύπου "όλοι ίδιοι είναι". Θα μπορούσα να παραθέσω πολλά επιχειρήματα και με πολλά στοιχεία, για τα πολιτικά πρόσωπα που αναφέρεις, αλλά δε θα μας έφτανε καμία "σελίδα".. Οι άγιοι, σαφώς και δεν κατεβαίνουν στον πολιτικό στίβο. Πιστεύεις αλήθεια πώς αν κατέβαιναν "άγιοι", θα τους επέλεγε ο ελληνικός λαός;; Επίτρεψέ μου να δηλώσω απερίφραστα πως όχι.

      {{ Εδώ θα κάνω μια παρένθεση, όχι για κάποιον.. άγιο πολιτικό φυσικά, αλλά για κάποιον σαν τον -τυχάρπαστο- (κατά την άποψή μου) Λαφαζάνη, ο οποίος έφυγε από τον ΣΥΡΙΖΑ, και έφτιαξε ένα κόμμα που πρέσβευε στην επιστροφή στη δραχμή, μιά χρονική στιγμή που μεγάλη μερίδα τού ελληνικού λαού, "έσκουζε" πώς αν γυρνούσαμε στη δραχμή, θα γινόμασταν ξαφνικά βασιλιάδες! (ΓΙΑ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ -ΟΣΟ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ- ΑΓΝΟΙΑ ΜΙΛΑΜΕ!) Αφού λοιπόν ο Λαφαζάνης έκανε ένα κόμμα, και τους έδωσε την εναλλακτική να τον ακολουθήσουν, προκειμένου να μας γυρίσει στη δραχμή! (ου, εμένα μου λες..) γιατί ο λαός δεν τον ακολούθησε και δεν τον ψήφισε με χέρια και με πόδια, παρά τον άφησε ακόμα και εκτός βουλής;; Κλείνω την παρένθεση }}

      Χρησιμοποίησες δυο φορές τον όρο "δημοκόπος" για δυο διαφορετικούς πολιτικούς, αλλά δεν βρήκα τον ίδιο όρο στον τρίτο πολιτικό (τον Μητσοτάκη). Επίσης, σύμφωνα με τα δικά μου σταθμά, μιλάμε για κόμματα που χρεοκόπησαν αυτόν τον τόπο, αλλά που μια χαρά ο λαός τα επέλεξε -ξανά και ξανά- να κυβερνήσουν. Αυτό αφορά αναμφισβήτητα, τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. Αν όμως αυτός ο ίδιος λαός, δίνει πολλές ευκαιρίες σε όσους τον χρεοκόπησαν, αλλά μόνο μια σε εκείνους που, φεύγοντας τού άφησαν τα ταμεία γεμάτα, λυπάμαι πολύ, αλλά ακριβώς αυτά τα κόμματα -και αυτές οι κυβερνήσεις- τού "πρέπουν" ενός λαού, που είναι "ακριβός στα πίτουρα και φτηνός στο αλεύρι"..

      Διαγραφή
  5. Σε ενα κειμενο καλυψες ολη τη θλιβερη πραγματικοτητα αυτης της χωρας ....που δε θελω πια να την λεω "πατριδα".....οσο ασχημαο και να ακουγεται.....για αλλη μια φορα μπραβο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πες την παΡτίδα, πιο κοντά στην σημερινή πραγματικότητα θα είσαι...

      Διαγραφή
  6. Τα τρία μνημόνια της χώρας, τάφος για το λαό μας, φέρουν φαρδιές πλατιές υπογραφές, δυστυχώς. Και όσοι πίστευαν ότι "εντάξει, τίποτα δεν έγινε", είναι καιρός που διαπιστώνουν τι σημαίνει να ζεις σε μια διαλυμένη χώρα από κοινωνικές υποδομές. Υγεία, μεταφορές, παιδεία κλπ κλπ Εκείνο που αβγαταίνει είναι οι Πραιτωριανοί και η έγνοια του κράτους και του συστήματος να έχει εξοπλιστεί σαν αστακός μην του κάτσει η στραβή από το αγριεμένο λαϊκό κίνημα. Ένα κίνημα, που δυναμώνει την περπατησιά του εδώ και καιρό, υψώνει ανάστημα, ταρακουνά. Ως πού θα φτάσει είναι το μεγάλο ζητούμενο. Γιατί το δικό του μπόι θα κρίνει τις ζωές μας κατά βάση και επίσης και τις εκλογές.
    Πέτρα μου, ξέρεις ότι ακολουθώ το λόγο σου, τον θεωρώ αληθινό γενικά και λέει την πραγματικότητα.
    Θα διαφωνήσω λίγο με τον αγαπητό μου Άρη. Φυσικά και υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις που παρέχουν ελπίδα. Αρκεί να θέλουμε αληθινά να τις δούμε, κριτικά, αυστηρά αλλά να τις δούμε. Γιατί έχω την εντύπωση ότι δεν θέλουμε να τις δούμε. Το να διαβείς τον ποταμό είναι μεγάλο βήμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επιπροσθέτως Γιάννη μου, όπως γράφω και στην ανάρτηση, θα συμπληρώσω πως η χώρα είχε τραγικό πρόβλημα πολλά χρόνια πριν από τα (νομοτελειακά. κατ' εμέ) μνημόνια, συνεπώς, μετά από αυτά, ήρθε και ισοπεδώθηκε.. Καμία έκπληξη. Όντως, το κίνημα τών ημερών, κάπου θα (μας) πάει, όπου κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει αυτή τη στιγμή. Ούτε καν το ίδιο το κίνημα..

      Διαγραφή
  7. Δεν θα πω πολλά: περιμένω τις εκλογές. Περιμένω την έκπληξη
    σε αυτή τη χώρα...
    (απελπισία...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτή η έκπληξη με ανησυχεί, μπορεί να είναι και δυσάρεστη.. Όλα τα περιμένουμε πια!

      Διαγραφή
  8. Αυτό που λέει το Αριστάκι μας πιο πάνω με έκανε και γέλασα Πέτρίνα μου ποιες εκλογές άραγε; ποιανής μελλοντικής χρονολογίας; Αχ αγάπες μου από όσο θυμάμαι τον εαυτό μου και είναι πολύ πάνω από μισό αιώνα μια από τα ίδια γ.μ.τ κάθε φορά τα ίδια και τα ίδια από όλους...μίζες και ρουσφέτια δεν αφήνουν αυτήν την χώρα να πάει μπροστά...δεν μπορώ να καταλάβω πως γίνεται οι πλούσιοι να γίνονται πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι...τέτοια κατάντια κρατικής αδιαφορίας ούτε στην Ουγκάντα Πετρίνα μου χρυσόστομη...το ίδιο έχω θυμώσει και εγώ, νομίζω και πολλοί από εμάς...αλλά είμαστε και εμείς υπεύθυνοι για αυτούς που βάζουμε να μας κυβερνούν...μυαλό δεν βάζουμε...
    Εχω την ελπίδα ότι η γενιά που έρχεται δεν θα μείνει αδιάφορη μπροστά στην αδικία και θα διεκδικήσει τα δικαιώματα της για ένα καλύτερο μέλλον για εκείνη!
    Και ας βρεθεί ένας άντρας με παντελόνια επιτέλους στην πολιτική...Σαν να περιμένουμε το Τζόκερ είναι αυτό που έγραψα... 😮
    Καλο ξημέρωμα Πετρίνα μου σσσσσσ η πατρίδα κοιμάται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εν συντωνυμία (Ζήκος!): καπιταλισμός! (this is capitalism!)

      Υ.Γ Και γιατί να μη βρεθεί μια γυναίκα; (λες να έρθει μια Θάτσερ; 😊)

      Διαγραφή
    2. Ναι ρε παιδί μου; γιατί όχι γυναίκα; γράψε λάθος για τα παντελόνια...

      Διαγραφή
    3. Ε, μα! Και στην τελική "κι εγώ με παντελόνια" που τραγουδά κι η Καραγιάννη!

      Διαγραφή
  9. Θλίψη και οργή Πέτρα μου, γιατί όπως λέει και η Ρούλα, αρκετά πάνω από μισό αιώνα ακούμε τα ίδια και τα ίδια απ ΟΛΟΥΣ....άδικο είχε τελικά ο γέρος Καραμανλής που με την τοπική προφορά του τους έλεγε "βολευτές";;;;;(καθαρά και μόνο για την προσφώνηση τον αναφέρω).
    Αδιαφορία για την χώρα και τους πολίτες της. Δυστυχώς όμως υπάρχουν και αυτοί που βολεύονται και δημιουργείται ένας φαύλος κύκλος με αποτέλεσμα να μην αλλάζει τίποτα.....
    Σε φιλώ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όπως έγραψα και πιο πάνω, δεν συμφωνώ με τους συμψηφισμούς,
      καταντούν ισοπεδωτικοί, κι αυτό μόνο εις βάρος μας μπορεί να αποβεί..

      Διαγραφή
  10. Κάτι φαίνεται να αλλάζει. Αυτό δείχνουν τα σκιρτήματα στο κοινωνικό πεδίο μετά χρόνια τέλματος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, αλλάζει, επιτέλους σπάει η σιωπή κι αδειάζουν οι καναπέδες.. Κι η νεολαία μας, πρωτοπόρα, όπως της αρμόζει, κι όπως μόνο αυτή γνωρίζει πώς να φέρει τις αλλαγές..

      Διαγραφή

ΦΙΛΕ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ TOY BLOG ΚΑΙ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ ΜΕ ΤΟΝ GDPR~ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ!

ΠΕΡΙ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ: ΠΡΟΣΟΧΗ! ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΝΟΜΟΣ 2121/1993 Copyright © Mia Petra

Απαγορεύεται από το δίκαιο Πνευματικής Ιδιοκτησίας η καθ' οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση και ιδιοποίηση τών κειμένων μου, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.
ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ - ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ Ή ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ, ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΚΤΡΙΑΣ -Mia Petra-
***IMPORTANT NOTE***:The reproduction, publication, modification, transmission or exploitation of any work contained herein for any use, personal or commercial, without my prior written permission is strictly prohibited.