Πέμπτη, 9 Μαΐου 2013

ΠΗΡΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΠΟ ΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΡΙΑ...

"ο πιο πιστός φίλος του σκύλου"

Η μετανάστρια ανιψιά μου βρίσκεται στην Ελλάδα για μερικές μόνο ημέρες. 
Ξέρω περίπου πως περνάει στο εξωτερικό, στην Αγγλία συγκεκριμένα, μα επειδή είναι μια νέα κοπέλα, της είπα να μου μιλήσει για το πως βιώνει την κατάσταση έξω και πως βλέπει τη σημερινή νεολαία της Ελλάδας, για να τα μεταφέρω και στους φίλους μου. 
Παραθέτω τη συζήτηση μας, ως μια μίνι-συνέντευξη: 

Πόσα χρόνια βρίσκεσαι στο εξωτερικό;
Έφυγα πριν από τέσσερα χρόνια από την Ελλάδα για το μεταπτυχιακό μου και στη συνέχεια αναζήτησα εκεί δουλειά, καταλήγοντας σχεδόν ένα χρόνο μετά, σε μια δουλειά η οποία με έχει απορροφήσει τα τελευταία δυο χρόνια περίπου.
Η δουλειά σου άπτεται των γνώσεων σου και της ειδικότητας σου ή είναι έξω από το αντικείμενο σου; Πόσες ώρες εργάζεσαι την ημέρα;
Η δουλειά μου είναι σχετική με το αντικείμενο των σπουδών μου, αλλά δεν άπτεται απολύτως. Θα την χαρακτήριζα υποδεέστερη των γνώσεων αλλά και των ικανοτήτων μου. Εργάζομαι 8 ώρες την ημέρα κι αν δεν έχω καταφέρει να ολοκληρώσω τις υποχρεώσεις μου, μπορεί να μείνω ίσως και μια ώρα παραπάνω ημερησίως ή να εργαστώ στο σπίτι μέσω ίντερνετ. Συνεπώς δουλεύω σχεδόν 10 ώρες την ημέρα. Αν προσθέσουμε και τον χρόνο για τις μετακινήσεις, λείπω από το σπίτι καθημερινά σχεδόν 12 ώρες.
Οι οικονομικές απολαβές είναι ικανοποιητικές για να μπορείς να καλύπτεις επαρκώς τις υποχρεώσεις σου αλλά και τις προσωπικές σου ανάγκες;
Στην Αγγλία είναι πάρα πολύ ακριβά τα ενοίκια. Σχεδόν όλοι μένουμε σ' ένα σπίτι μαζί με κάποιους άλλους, έτσι κι εγώ συγκατοικώ με άλλα δυο άτομα, για να μπορώ να ανταπεξέλθω στο υψηλό κόστος του ενοικίου. Το μισό μηνιαίο εισόδημα μου είναι μόνο για το ενοίκιο κι έτσι με το άλλο μισό προσπαθώ να καλύψω τις προσωπικές ανάγκες.
Πέρα από το υψηλό κόστος του ενοικίου, οι υπόλοιπες παροχές και τα αγαθά είναι εξίσου ακριβά; Π.χ. οι τιμές των εισιτηρίων, το κόστος για φαγητό, η διασκέδαση είναι σε ανεχτά επίπεδα;  
Οι παροχές ρεύματος, τηλεφώνου, ίντερνετ, είναι σε καλά επίπεδα καθώς και οι τιμές των εισιτηρίων. Εξάλλου οι συγκοινωνίες είναι επαρκείς για κάθε είδους διαδρομή και όλοι κινούνται αποκλειστικά με αυτές. Σε ότι αφορά το φαγητό και την διασκέδαση, θα έλεγα πως υπάρχουν για όλα τα βαλάντια, αν και η διασκέδαση είναι περιορισμένη λόγω του ιδιαίτερα φορτωμένου μου προγράμματος τις καθημερινές. Αυτό βέβαια ισχύει για όλους. Σχεδόν όλοι δουλεύουν πολλές ώρες την ημέρα, ψωνίζουν κάτι πρόχειρο για φαγητό ή αγοράζουν από το σούπερ μάρκετ τρόφιμα χαμηλής διατροφικής αξίας όπου τα περισσότερα είναι κατεψυγμένα, κοινώς πλαστικές τροφές.
Υπάρχουν πολλοί Έλληνες εκεί που ζεις; Όσο περνάει ο καιρός παρατηρείς να αυξάνεται η προσέλευση Ελλήνων για αναζήτηση δουλειάς ή είναι αρκετοί κι εκείνοι που επιστρέφουν πίσω στην Ελλάδα γιατί δεν κατάφεραν να βρουν μια δουλειά;
Όλα είναι σχετικά. Υπάρχουν διαστήματα που παρατηρείται ένα "κύμα" προσέλευσης, άλλοτε πάλι είναι πολλοί εκείνοι που έρχονται για μια "αναγνωριστική" εμπειρία. Πολλοί Έλληνες -και μιλάμε για νεολαία κυρίως σε ποσοστό 90%- απασχολούνται με ημιαπασχόληση, συνεπώς και οι μισθοί τους είναι αντίστοιχοι των ωρών εργασίας, άλλοι δουλεύουν με ολιγόμηνες συμβάσεις, συνεπώς είναι σε μια κατάσταση ανασφάλειας κι αρκετοί απελπίζονται γιατί δεν βρίσκουν δουλειά ή βρίσκουν κάποια με πολύ χαμηλές απολαβές κι αναγκάζονται να επιστρέψουν στην Ελλάδα.
Ποια θεωρείς ως θετικά της παραμονής σου σε μια άλλη χώρα και ποια ως αρνητικά;
Στα θετικά θα έλεγα το κομμάτι "αναζήτηση εργασίας". Είναι πολύ οργανωμένη χώρα η Αγγλία, δίνει πολλές ευκαιρίες αναζήτησης εργασίας μέσω τηλεφωνικών συνεντεύξεων ή και μέσω ίντερνετ, αλλά και μέσω γραφείων ευρέσεως εργασίας που αντιμετωπίζουν τους ενδιαφερόμενους με πολύ υπεύθυνο τρόπο. 
Στα αρνητικά τώρα, ως κύριο θα ανέφερα τις καιρικές συνθήκες οι οποίες είναι τόσο διαφορετικές από αυτές της Ελλάδας, σε βαθμό που προκαλούν κατάθλιψη ακόμα και στους ίδιους τους Εγγλέζους. Πέρα από αυτό, διαφέρει πολύ η ιδιοσυγκρασία, η νοοτροπία και η κουλτούρα τους από τη δική μας. Ακόμα και στο χιούμορ είναι χαοτική η διαφορά μας κι ο τρόπος που σκέφτονται και σχολιάζουν ή αντιμετωπίζουν ένα θέμα.
Πόσο συχνά έρχεσαι στην Ελλάδα και πως βλέπεις να αντιμετωπίζουν εδώ οι νεολαίοι το φαινόμενο της κρίσης; Πιστεύεις πως έχουν συνειδητοποιήσει τι συμβαίνει;
Έχω καταντήσει να επισκέπτομαι την Ελλάδα στις γιορτές και κάποιες καλοκαιρινές ημέρες μόνο, αφενός λόγω οικονομικών δυσχεριών κι αφετέρου λόγω των αυξημένων υποχρεώσεων μου στη δουλειά.
Η Ελληνική νεολαία μοιάζει διχασμένη. Οι μισοί αναζητούν εργασία στο εξωτερικό, άλλοι με ιδιαίτερο πάθος κι άλλοι πιο επιπόλαια και οι άλλοι μισοί παραμένουν στην Ελλάδα άπραγοι, αμήχανοι και χωρίς ιδιαίτερη διάθεση, όχι μόνο να συνειδητοποιήσουν τι ακριβώς σημαίνει "κρίση", αλλά και στο πως θα οργανωθούν μαζικά για να αντιμετωπίσουν ενωμένοι την κατάσταση. Για "επανάσταση"  βέβαια ούτε λόγος...
Ήταν συνειδητή η επιλογή σου να κατοικήσεις στο εξωτερικό; Τι περικλείει όλο αυτό;
Η αλήθεια είναι πως μια ξένη χώρα έχει πάντα ενδιαφέρον. Γνωρίζεις άλλους ανθρώπους, άλλους πολιτισμούς, συνήθειες, κουλτούρες, γνωρίζεις καλύτερα τον εαυτό σου, τις αντοχές σου, ενδεχομένως δοκιμάζονται και οι σχέσεις σου με κάποιους ανθρώπους που αφήνεις πίσω... Δε λέω, έχει ενδιαφέρον. Αλλά τι περικλείει όλο αυτό; Πολύ μοναξιά... 
Τι σου λείπει περισσότερο από την Πατρίδα;
Η μαμά. Ο μπαμπάς. Η γιαγιά. Ο παππούς. Οι φίλοι. Οι γιορτές. Οι πλάκες. Το κέφι. 
Το γέλιο. Το κλάμα. Ο ήλιος. Ο ουρανός. Η θάλασσα. Η νύχτα. Τα αστέρια. Ο αέρας.
Ο σκύλος. Το καλοκαίρι. Η χαρά. Η συγκίνηση. Το χιούμορ. Το ξενύχτι. Η Άνοιξη. 
Τα λουλούδια. Η αυλή. Το δάσος. Τα πουλιά. Τα σύννεφα. Η πανσέληνος. Οι στιγμές.
Τα τηλεφωνήματα. Οι αγκαλιές. Τα φιλιά. Το συναίσθημα. Τα σ' αγαπώ. Τα πάντα...
Τι μετράς τα βράδια στο μαξιλάρι; Τις ώρες. Τις μέρες. Τα χρόνια. Που χάνω. Αλλού... 

"ο πιο πιστός φίλος του σκύλου"

24 σχόλια:

 1. ΜΗΝ καθεσαι σε παγκακι..Διοτι και οι Αγγλοι θελουν να κατσουν εκει...
  Και τους το πιανεις...!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Φίλε Μαχαίρη καλησπέρα.
   Η αλήθεια είναι πως δεν μου έχει αναφέρει κανένα
   συμβάν ρατσιστικής συμπεριφοράς των Άγγλων απέναντι της.
   Ίσα-ίσα, της συμπεριφέρονται αρκετά καλά.
   Δεν μπορώ να ξέρω αν έχουν υπάρξει με κάποιους άλλους μετανάστες
   τέτοια θέματα.
   Καλό σου βράδυ φίλε μου.

   Διαγραφή
 2. Μπορει να μην εχω να φαω,
  ουτε να μπορω καν να ζησω το "δημιουργημα" μου
  λογω ανεργιας
  μα δεν θα επελεγα ποτε να χασω
  την υποσταση μου.
  Αν ειναι να "κλαψω" ας κλαψω εδω...
  πιο γονιμο θα ειναι το δακρυ στο χωμα τουτο.
  "Εκει" θα ειναι μια ακομα καιρικη βροχη.
  Τιποτα δεν μου λεει ο βωμος του χρηματος.
  Η ανασα ειναι η επιβεβαιωση
  και δικαιωση μας!

  Καλημερολουλουδο

  (ειμαι σιγουρη πως εχει τομους βιβλιων
  να μας πει απ'αυτα που της λειπουν
  μα θα καταντουσε εθνικη βιβλιοθηκη)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μελούσα μου, που δεν είσαι καθόλου. . άγρια,
   συμφωνώ τόσο πολύ μαζί σου.
   Αλλά όπως συμβαίνει με όλα,
   αν δεν βιώνουμε κάτι παρόμοιο με κάποιον
   δεν μπορούμε να μπούμε απόλυτα στην ψυχή του..
   Ψηφίζω όμως "δαγκωτό" τα λόγια σου:
   "Ειμαι σιγουρη πως εχει τομους βιβλιων
   να μας πει απ'αυτα που της λειπουν
   μα θα καταντουσε εθνικη βιβλιοθηκη"...

   Καληνυχτολούλουδα από βάθη καρδιάς...

   Διαγραφή
 3. Ή εδώ ή αλλού τίποτα δεν είναι εύκολο...
  Ίσως οι ευκαιρίες που δίνονται εκεί να είναι περισσότερες..όλα όμως έχουν ένα τίμημα....
  Ελπίζω οι νέοι να βρουν τις ισορροπίες τους όπου κι αν βρίσκονται και να φτιάξουν ένα καλύτερο μέλλον από αυτό που κάποιοι θέλουν να τους δώσουν!
  Φιλιά πολλά!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μαράκι μου, μέσα από αυτήν την "συνέντευξη"
   ήθελα απλά να θίξω το θέμα της μετανάστευσης των Ελλήνων
   και τα συναισθήματα εκατοντάδων παιδιών,
   που θεωρώ πως έχουν αρκετά κοινά....
   Πολλά φιλάκια γλυκό μου! :)

   Διαγραφή
 4. ''Τις ώρες. Τις μέρες. Τα χρόνια. Που χάνω. Αλλού...''
  Πολύ συγκινήθηκα.
  Καλή πατρίδα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Θυμάσαι τι είχαμε κουβεντιάσει μια φορά;
   ΞΕΝΑΚΙΑ...
   Και σε πληροφορώ πως εδώ (στο κείμενο)
   προσπάθησα να μετριάσω το συναίσθημα μου, όσο γίνεται...
   Σε φιλώ!

   Διαγραφή
 5. όσο δύσκολη και ακριβή είναι η ζωή στην Αγγλία, άλλο τόσο ωραία είναι. και γεμάτη ευκαιρίες κάτι που λείπει από εδώ (Ελλάδα και Κύπρο). Πες της να περνά να καλά, να φτιάξει τη ζωή της και να μην βλέπει την ιδέα της πατρίδας με νοσταλγία αλλά ρεαλισμό.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. "Μάνα" μου γλυκιά, ο παράγοντας "χαρακτήρας"
   παίζει πάντα ρόλο για την αντιμετώπιση των καταστάσεων...
   Δεν αντέχουμε όλοι στις ίδιες δοκιμασίες.
   Ο καθένας μας βιώνει διαφορετικά την πραγματικότητα.
   Φιλούθκια και καλό σου βράδυ!

   Διαγραφή
 6. λοιπον τι λες....?ειναι το σωστο ζυγισμα αυτο?τι χανεις..{ολα αυτα που σου λειπουν και πονανε πολυ}και τι κερδιζεις{μια δουλεια με λιγο πιο "ανθρωπινες" συνθηκες απ οτι εδω...{εστω αν την εχεις}αν δεν την εχεις ΑΓΩΝΙΣΟΥ γαμω το κερατο μου και μην το βαζεις στα ποδια.δεν μιλαω απο θεση ισχυος....το λεω και στην κορη μου που εχει ζησει εξω,και παρ ολο που γυρισε πισω τρεχοντας,οντας δυο χρονια ανεργη σκεφτεται να ξαναφυγει...αυτο ομως δεν ειναι συνειδητη επιλογη ειναι απελπισια .απο κει και περα βεβαια εξαρταται τι συμπεριλαμβανει για τον καθενα ενα καλο βιοτικο επιπεδο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Εν...συντωνυμία: Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα.......
   Σε φιλώ γλυκά Καμάρι μου! :)
   Επιλογή απελπισίας... Πόσο σοφό!

   Διαγραφή
 7. Ναρκωτικό η χώρα αυτή δεν ξέρω τι να πω.
  Σχέση μίσους και λατρείας!
  Φιλιά!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ο ξεριζωμός Ελενάκι μου έχει πάντα πάρα πολύ πόνο...
   Για όλους τους μετανάστες.
   Αυτό ήθελα να θίξω με αυτά τα λιγοστά λόγια μου σήμερα.
   Πολλά φιλάκια καλό μου! :)

   Διαγραφή
 8. Είναι πάρα πολλά αυτά που λείπουν στην ανιψιά σου και δεν ξέρω αν αντισταθμίζονται με τα λεφτά των Άγγλων. Καταλαβαίνω πως η μετανάστευση δεν θα ήταν η πρώτη της επιλογή, αλλά μάλλον λύση ανάγκης. Ενδεχομένως αν ήμουν μικρός, άνεργος ή τυχοδιώκτης (ή όλα μαζί) να την είχα κοπανήσει κι εγώ. Όχι μόνο για τα λεφτά, αλλά για να αποφύγω τους αλήτες που μας κυβερνούν και που θέλουν το κακό μας.

  Ζούμε σε μια υπέροχη χώρα και κάποια καθάρματα προσπαθούν να μας κάνουν τη ζωή δύσκολη. Και δυστυχώς το καταφέρνουν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μα ΟΙ ΑΛΗΤΕΣ ευθύνονται για τα δεινά όλων των Λαών.......
   Τα καθάρματα μας έχουν διαλύσει τις ζωές μας
   και τις οικογένειες μας.
   Πόσο θα τα προσκυνάμε ακόμα γαμώτο; Πόσο;...
   Πόσο θα συνυπογράφουμε ακόμα με την ψήφο μας;

   Διαγραφή
 9. Θα είχε ενδιαφέρον να μας πεις εσύ τα συναισθήματα που σου άφησε αυτή η "συνέντευξη". Εφόσον και ο γιος σου θα ακολουθήσει αυτό το μονοπάτι... Φαντάζομαι ότι το μυαλό σου θα έτρεξε στιγμιαία και σ' αυτόν.
  Τη γνώμη μου την αποτύπωσε ήδη εξαιρετικά το Αγριόμελο. Όπως ακριβώς τα γράφει. Δεν αλλάζω ούτε τελεία!

  Φιλιά δημοσιογραφάρα μου! Πλάκα-πλάκα έκανες επαγγελματική δουλειά :-)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Εδώ μέσα Μαρία, όχι μόνο
   ΔΕΝ ΛΕΙΠΕΙ το συναίσθημα μου.
   Ίσα-ίσα, είναι διάχυτο...
   Μην ξεχνάς πως έχω συντάξει αυτό το κείμενο
   και πίστεψε με, αυτό έχει γίνει με πολύ πόνο ψυχής...
   Δεν θέλω να σκέφτομαι τίποτα άλλο...
   Αρνούμαι να βλέπω να κουνάμε μαντήλια
   σε αεροδρόμια και λιμάνια...
   ΟΧΙ!

   Ειδικά ΟΧΙ σε αεροδρόμια! (Χαχαχα! για να ελαφρύνουμε
   λίγο και το κλίμα! ;)

   Η αλήθεια είναι πως είναι δύσκολο πράγμα
   τελικά η "συνέντευξη"
   κι αυτό ήταν το πρώτο μου εγχείρημα..!

   Διαγραφή
 10. Θα συμφωνήσω κι εγώ κάργα με αγριομελούσα!

  Αν ειναι να "κλαψω" ας κλαψω εδω...
  πιο γονιμο θα ειναι το δακρυ στο χωμα τουτο.
  "Εκει" θα ειναι μια ακομα καιρικη βροχη.
  Τιποτα δεν μου λεει ο βωμος του χρηματος.

  Υποκλίνομαι!

  Γεννήθηκα στην Αμερική από μετανάστες Έλληνες!
  Στερήθηκα τον πατέρα μου για 30 χρόνια!
  Τα βράζω όλα! Και τις ανέσεις και το σπίτι που μου δώσανε!

  ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ στα καλύτερα μου χρόνια ποιος μου τον δινει πίσω;;;;;;;

  Χέστηκα για τα λετφτά!

  Παρ'όλα αυτά σούπερ το θέμα σου!!!!!!!!!!
  Φιλούθκια

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μα συμφωνώ τόσο πολύ μαζί σου Αριστέα μου...
   Πραγματικά κι αυτό που λες με το μπαμπά σου
   είναι τόσο πολύ συγκινητικό...
   Όλα για την επιβίωση γίνονται
   αν και σε κάποιες περιπτώσεις
   απλά δεν παλεύεται η κατάσταση...
   Φιλούθκια γλυκό μου! ;)

   Διαγραφή
 11. Θα ήθελα τα παιδιά μου να ζήσουν σε μια χώρα που θα τους χαρίζει λύσεις στα προβλήματά τους, αξιοπρέπεια, καλή ζωή, κουλτούρα καλύτερη απ' αυτήν της πατρίδας τους.
  Τότε δεν θα με πείραζε να λένε τη χώρα εκείνη πατρίδα...
  Όμως όποιο Ελληνάκι που ζει στο εξωτερικό, γιατί δεν το χώραγε η Ελλάδα... έχω ακούσει, πάλι δεν είναι ευχαριστημένο.
  Αυτή η ταπεινή, δύστυχη πατρίδα έχει μέσα της μαγνήτη που δεν αφήνει τις καρδιές των παιδιών μας να απομακρυνθούν απ' αυτήν κι ας τους φέρεται σαν την πιο σκληρή μάνα στον κόσμο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δεν φεύγουν τα παιδιά μας γιατί δεν τα χωράει η Ελλάδα, απλώς...
   Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΩΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ Ή ΤΑ ΔΑΓΚΩΝΕΙ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ...

   "Αχ Ελλάδα σ’ αγαπώ
   και βαθιά σ’ ευχαριστώ
   γιατί μ’ έμαθες και ξέρω
   ν’ ανασαίνω όπου βρεθώ
   να πεθαίνω όπου πατώ
   και να μην σε υποφέρω..."

   Διαγραφή
 12. Joan το κακό με την ανιψιά σου και όλες της ανιψιές και ανιψιούς του κόσμου είναι η ταμπέλα που τους κολλάνε και η οποία λέει ότι…… «μετανάστης είναι ένας άνθρωπος …..οικειοθελώς εγκαταλείπων την χώραν του και εγκαθιστάμενος μονίμως εις άλλην χώρα», και άιντε εσύ να τους πείσεις ότι δεν ήταν οικιοθελή η μετανάστευση σου αλλά……..ήταν τα άσχημα όνειρα που έβλεπες τελευταία και πριν φτάσεις να τα κάνεις λιανά με την βοήθεια του……Γιάλομ,είπες να τα ξορκίσεις με την βοήθεια του….Κάμερον,της Μέρκελ……αίντε και του υπηρεσιακού πρωθυπουργού της Βουλγαρίας Μαρίν Ράικοφ,που για υπηρεσιακός μια χαρά σταυροκόπημα έριξε στο Άγιο Όρος. Αμήν!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Τι με αγριεύεις νυχτιάτικα μάνα μου με αυτά τα μαύρα/κατάμαυρα σκυλιά;
   Άστα να πάνε στο πυρ το εξώτερο...
   Να γίνουν στάχτη και μπούλμπερη, γίνεται;;;

   Διαγραφή

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΚΑΙ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ GDPR~ΣΕ ΙΣΧΥ ΑΠΟ ΤΙΣ 25/5/2018~ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ!

ΠΕΡΙ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ: ΠΡΟΣΟΧΗ! ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΝΟΜΟΣ 2121/1993 Copyright © Mia Petra

ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ - ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ Ή ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ, ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΚΤΡΙΑΣ -Mia Petra-
***IMPORTANT NOTE***:The reproduction, publication, modification, transmission or exploitation of any work contained herein for any use, personal or commercial, without my prior written permission is strictly prohibited.