Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

ΤΟ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ...


Ξέρεις πόσο γρήγορα κυλάει ο χρόνος; Πως περνούν έτσι γρήγορα οι μήνες, οι μέρες, οι ώρες;
Ξέρεις πόσο γρήγορα περνούν οι Παρασκευές; Κι έρχονται τα Σάββατα κι οι Κυριακές παρέα;

"Οριοθετώ" τον χρόνο φτάνοντας στις Παρασκευές της ζωής μου. Η Παρασκευή για μένα είναι η πιο κουραστική μέρα της εβδομάδας. Έχω μαζέψει όλη την κόπωση των προηγούμενων ημερών και την έχω στοιβάξει επάνω της. Όλη η σωματική κούραση είναι επάνω σ' εκείνη την ημέρα. Αλλά κυρίως, είναι η ψυχική.... Με μαθηματική ακρίβεια, τις Παρασκευές κλαίω...

Παραδόξως, επίσης, ενώ τις υπόλοιπες ημέρες είμαι σε εγρήγορση και κοιμάμαι αργά το βράδυ, τις Παρασκευές λυγίζω και κοιτάζω το ρολόι από νωρίς. Βάλε κι εκείνο το....."κλάμα της ημέρας" που έχει ξεκινήσει από νωρίς το απόγευμα;... Ε, πόσα να αντέξει ένας άνθρωπος;......

Και ξέρεις, ε; Αν αρχίζεις να κλαις για κάτι, το πιο πιθανό είναι να καταλήξεις να κλαις για κάτι άλλο!! Είναι.....αναθεωρητικό το κλάμα και σε παρασύρει για αλλού! Κι ενώ ξεκινάς να κλαις για τη δουλειά ας πούμε, καταλήγεις να κλαις για τα παιδικά σου βιώματα, για τις επιλογές σου, για την τύχη σου, για το Σύμπαν, για τα αστέρια!!!

Ζω ένα σκωτσέζικο ντους τον τελευταίο καιρό. Όχι μόνη. Το βιώνω με πολλούς άλλους παρέα. Είμαστε πολλοί και μας ενώνει η επαγγελματική στέγη. Η οποία όμως το τελευταίο διάστημα -αρκετά μεγάλο ομολογώ- τρίζει κι όλο περιμένουμε πότε θα πέσει επάνω μας και θα μας πλακώσει..... Νύχτα-μέρα ζούμε στιγμές πάθους! Νύχτα-μέρα μια απειλή μας κυκλώνει!

Θα μείνουμε. Θα φύγουμε. Στον επόμενο τόνο θα μείνουμε. Στον επόμενο τόνο θα φύγουμε!
Στον επόμενο τόνο θα είμαστε εργαζόμενοι. Στον επόμενο τόνο θα είμαστε άνεργοι. Τελεία.
Κι όλα αυτά συμβαίνουν εναλλάξ, κατά τη διάρκεια μιάς και μόνο ημέρας! Ψυχολογία σκατά!
Φτάσαμε στο σημείο να παρακαλάμε να έρθει το τέλος, να λυτρωθούμε από την αγωνία πια.
Κι έτσι οι Παρασκευές αδειάζουν επάνω μου, ακόμα μεγαλύτερο φορτίο, μη διαχειρίσιμο.....

Όταν βλέπετε να γελάω κάπου μέσα μου φωνή λέει να κρατηθώ, να μην διαλυθώ στο παντού.
Όταν βλέπετε να κλαίω κάπου μέσα μου πονεί πληγωμένο αηδονάκι που του πήραν τη φωνή.

_______ (Στίχος του Λ. Παπαδόπουλου) _____ "o pio pistos filos tou skylou" ___ Foto ______

76 σχόλια:

  1. ελα ρε συ! πω πω! στεναχωρεθηκα τωρα!
    δε περιμενα ποτε πως πισω απο αυτο το μπλοκοσπιτο με τα τοσο αστεια ποστ κρυβεται ενας ανθρωπος που ζει αυτα που μολις περιεγραψες.
    λυπαμαι παρα πολυ που αντιμετωπιζεις αυτη τη κατασταση. και λυπαμαι που ειστε τοσοι πολλοι που ζητε ολα αυτα. ολοι μας ζουμε μεσα στο αγχος αλλα το να περιμενεις μερα με τη μερα πως θα ακουσεις το ασχημο το νεο ειναι δυσκολο οπως και να το κανεις..

    δε ξερω τι να πω για αισθανεις καλυτερα, γενικα δε ξερω τι να λεω σε τετοιες καταστασεις, λυπαμαι και αρκουμε στο να μη μιλαω για να μη μεταδοσω περεταιρω τη λυπη μου.

    ξερεις τι θα κανω;

    θα ευχηθω οτι καλυτερο! ξερω πως αυτο δεν ειναι κατι σπουδαιο αλλα να ξερεις πως βγαινει μεσα απο τη ψυχη μου! ειλικρινα!

    ευχομαι αυτο το σκ να σου χαρισει απλοχερα ηρεμια, κυριως ψυχικη!

    φιλακια αδυναμια μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αμάν ρε Κική!!! Είπα να κάνω.......θεαματική είσοδο με το....από κάτω -τώρα πια!- σχόλιο κι ήρθες εσύ και μου πήρες τα πρωτεία;; Έλεος!! Κι όχι τίποτα άλλο, αλλά όσο έγραφα το από κάτω σχόλιο έλεγα: "θα προλάβω να βγω (στη σκηνή!) πριν από την Κική ή δεν θα προλάβω;;" Χαχαχα! Στο ορκίζομαι, αυτό σκεφτόμουν, αλλά δεν πρόλαβα, εσύ όμως, πολλά χρόνια θα ζήσεις κι εύχομαι να είναι και χαρούμενα! Σ' ευχαριστώ που είσαι εδώ -ΑΠΙΚΟ!!! ΧΑΧΑΧΑ!- όλες τις στιγμές της διάθεσης μου! Σε φιλώ γλυκά χαρά μου και σου εύχομαι να περάσεις πολύ όμορφα το Σαββατοκύριακο! :)))))

      Διαγραφή
    2. χα χα χα χα
      σε προλαβα στη γωνια!

      ακου σκηνικο:

      εκει που ετρεχες σα σκυταλοδρομος εσυ να προλαβεις την εναρξη με τα ποδια και τα αθλητικα ρουχα-παπουτσια, λαχανιασμενη, ιδρωμενη και παει λεγοντας, περναω εγω απο διπλα αραχτη με το καφεδακι στο χερι και το τσιγαρακι στα χειλη, καθισμενη μεσα στη λευκη μου λιμουζινα που ναι ανοιχτη απο πανω, βγαζω το κεφαλι, τραβαω μια τζουρα, βγαζω το καπνο επειδικτικα και σε χαιρεταω. μεχρι να στριψεις στη γωνια σε εχω ηδη προσπερασει και σου παταω και κορνα. χαχαχα

      εχω παιδι μου αδικουμε, σκηνοθετης πρεπει να γινω. χαχαχαχα

      συγνωμη δεν ηξερα οτι ηθελες να γραψεις κατι επιπλεον, αν το ηξερα... ίσως... ίσως λεω.... και να σου άφηνα λίγο χρόνο.... χαχαχαχα

      (ξερω τυφλο συστημα και γραφω γρηγορα γι αυτο σε προλαβα)

      να εχεις ενα καλο σκ ευχομαι ολοψυχα και εννοειτε πως θα ειμαι παντα απικο στο σπιτι της αδυναμιας μου!

      φιλακιαααα

      Διαγραφή
    3. Χαχαχαχα! Καλά, εντάξει! Μου έφτιαξες το κέφι με το σκηνικό! Μόνο ο....Μπουγάς λείπει να ξεχύνεται από τα μεγάφωνα του κάμπριο, όταν με προσπερνάς αλαζονικά!!! Αλλά να ξέρεις, εμένα με αθλητικά να τρέχω στο δρόμο, δεν πρόκειται να με πετύχεις ποτέ! Βαριέμαι τα μάλα!! Σε φιλώ βρε ψώνιο! Χαχα!! :)))
      (Αμ, δεν ξέρω εγώ τυφλό σύστημα, που πατάω το "+" στις αναρτήσεις μου;;; !!!

      Διαγραφή
    4. ο μπουγας λεει. χαχαχαχα
      και να τραγουδαει το: θελεις μπουζουκια παμε, θελεις μπαρακια παμε, και εγω να σου κουναω επιδεικτικα τα 500ευρα και να σου κλεινω συνομωτικα το ματι! χαχαχα

      αει στο καλο σου, εχω λυθει στο γελιο μονη μου εδω.

      φιλακιααααααα και χαιρομαι που σε νοιωθω πλεον πιο χαρουμενη απ οταν οταν διαβασα την αναρτηση σου...

      Διαγραφή
    5. Ρε συ ναι! Κι εγώ εδώ πέρα γελάω μόνη μου σαν την ηλίθια!!! Αχαχα! Να είσαι καλά ρε Κική!
      Κι αφού την καταντήσαμε σούργελο την ανάρτηση........πάρε κι αυτό, μόνο για μας τις δυο, γιατί αν το ανοίξει και κανείς άλλος, τη βάψαμε! Θα ξεφτιλιστούμε πα-ντε-λώς !!!!!!!
      http://www.youtube.com/watch?v=pER_glS0GYI

      Διαγραφή
    6. Αμάν!! Τι Μπουγα-δα ήταν αυτή που άκουσα;;
      Να συλληφθεί πάραυτα ο τύπος για σύσταση αντιπολιτιστικής συμμορίας!!

      Διαγραφή
    7. Μπουγα-δα λεει. χαχαχα καλο!

      Εγω λεω να συλληφθει και η Πετρα μαζι που κανει εικονιτσες (συννεφακια) στο νου, τη φωνη του Μπουγα να ξεχυνεται μεσα απο το ραδιοφωνο της προσωπικης μου λιμουζινας.

      (έτσι θα σε πάω και στη στενή σήμερα) (και δε ξέρω και που θα σε βάλουν) χαχαχαχα :P

      Διαγραφή
    8. @ Ανταίο,
      μα που ζεις εσύ τόσα χρόνια βρε αγόρι μου;;; Ο Μπουγάς ένα τραγούδι τραγούδησε -γιατί, πρέπει να σε πληροφορήσω ότι έχει γράψει πολλά για άλλους κι είναι και ωραία!- κι εσύ τον ανακάλυψες σήμερα;; Έλεος! Κινδυνεύεις να χαρακτηριστείς εσύ απολιτίκ στο τέλος! Χαχα! Ο Μπουγάς λοιπόν έχει γράψει πάρα πολλά τραγούδια ΩΣ ΣΥΝΘΕΤΗΣ και σου παραθέτω ένα, έτσι, για να ξέρουμε πως, όλα τα νομίσματα έχουν δυο όψεις! http://www.youtube.com/watch?v=T2SRwkELWsM

      Διαγραφή
    9. @ Κική,
      ότι "Το απόσταγμα του Σαββάτου" θα ήταν ο Μπουγάς.....δεν μπορούσα να το φανταστώ καν!! Ούτε κι εκείνος βέβαια το διανοείται!! Χαχα! Ευκαιρία όμως να ακούσουμε και κάνα ωραίο τραγούδι -πέρα από την πλάκα!- Πάτα κι εσύ να ακούσεις το τραγούδι που έγραψα στον Ανταίο, για να δούμε τι εστί Μπουγάς, όχι αστεία! Φιλί!

      Διαγραφή
    10. Κι επειδή, όντως θα έρθουν να με συλλάβουν τελικά, λόγω βλακείας και αμορφωσιάς -και θα έχουν και δίκιο!!!- να αποκαταστήσω την κατάσταση, που μόλις πληροφορήθηκα! (ας πρόσεχα!), διότι ο Μπουγάς που έχει γράψει ως συνθέτης, δεν είναι ο ίδιος του πρώτου άσματος. Είναι ο ΤΑΚΗΣ ΜΠΟΥΓΑΣ κι όχι ο Τάσος!!! Ζητώ συγνώμη από τους φίλους, αλλά κι από τον συνθέτη ΤΑΚΗ Μπουγά! Τα υπόλοιπα, παραμένουν ως έχουν! Ευχαριστώ! (Αχ, βρε Κική, πήγαμε να φάμε έναν λαγό και μας έφαγε ο λαγός!!)

      Διαγραφή
    11. χαχαχαχα.

      Σαββατο ειναι σημερα, ολα επιτρεπονται! χααχαχα

      Διαγραφή
  2. Για να ξέρετε και να μην με λέτε ψώνιο, κάποια μέρα πάτησα κατά λάθος κάτι -γύρευε τι!!- κι από τότε, μόλις κάνω ανάρτηση, "τσιμπάω" κι ένα "+1: Προτείνετε το στο Google"!!! Χαχαχα! ΑΥΤΟ είναι προϊόν της ασχετίας μου κι όχι ψηφοφορία του εαυτού μου σαν τον Mr Bean!!! Καλημέρα σε όλους και καλό Σαββατοκύριακο! Σας φιλώ γλυκά! :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καταλάβατε τώρα όλοι ότι αυτό το σχόλιο......προσπάθησα να ήταν στην αρχή, αλλά η Κική είναι......πρωταθλήτρια κι έτσι κατοχύρωσε την έναρξη! Χαχα! Σε κάθε περίπτωση, ισχύουν αυτά που έγραψα και θυμάμαι πως, μια φορά μου σβηνόντουσαν τα σχόλια σας (εννοείται πως δεν ξέρω γιατί!), εγώ τα έβρισκα στα ανεπιθύμητα, τα επανέφερα, μετά σας απαντούσα και στο τέλος είχε γεμίσει η σελίδα πάλι με........μένα!!! Και πάλι είχα θυμηθεί τον Mr Bean!!! :))

      Διαγραφή
    2. Αν το θυμάμαι λέει!
      Είχα μπει κι εγώ στο παιχνίδι αι στο τέλος παίζαμε μόνες μας μπάλα!

      Α ρε Πέτρα πόσο σε λατρεύω!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
    3. Ναι, ρε συ, το θυμάμαι!! Η σελίδα είχε τα δυο τρίτα από δικά μου σχόλια κι ένα τρίτο από τα δικά σου!! Αχαχα! Είχε πολύ μεγάλη επιτυχία ΚΑΙ αυτή η μέρα!! Δυο Mr Bean στη συσκευασία του ενός!! Σμουτς! :))

      Διαγραφή
  3. Πετρούλα μου, το είχα καταλάβει από καιρό από τα συμφραζόμενα ότι αντιμετωπίζεις τέτοιο θέμα και σε θαυμάζω για το πείσμα και την τρέλα σου - αυτή μας σώζει στην τελική! Κι είναι ανθρώπινο να λυγίζεις...όμως να ξέρεις, δεν είσαι μόνη, κι είναι κι αυτό κάτι. Εύχομαι δύναμη σε σένα και στους συναδέλφους σου!
    Η Παρασκευή πέρασε! Καλό ΣΚ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα χαρά μου. Ευτυχώς που γελάμε με την Κική, από πάνω κι έχω επανέλθει αρκετά ψυχολογικά! Είπαμε σκωτσέζικο! Αυτό πάντως που δεν είμαι μόνη, μμμμμμ, είναι λιγάκι σχετικό, όπως λέει κι ο Πέτρος. Όλοι σε κάτι τέτοια είμαστε μόνοι..... Απλά, είναι πια πολλοί "οι μόνοι" γύρω μας, αν και θα έπρεπε να είχαμε ενωθεί σ' ένα κοινό μέτωπο... Σε φιλώ γλυκά και σ' ευχαριστώ! Καλό Σαββατοκύριακο! :))

      Διαγραφή
  4. Λίγοι καταλαβαίνουν πραγματικά τι σημαίνει χιούμορ. Οι περισσότεροι το εκλαμβάνουν ως πλάκα, ανέκδοτα και χαβαλέ. Και συνήθως παρεξηγούν την πηγή του, θεωρώντας πως ζει στον κόσμο της!
    Υπάρχουν κατά καιρούς περιγραφές σου, κομμάτια ενός άρθρου, ακόμη και μικρές λέξεις που όποιος μπορεί να δει κάτω από την επιδερμίδα καταλαβαίνει το αληθινό τους νόημα.
    Στον αγώνα που δίνεις είσαι μόνη σου. Το μόνο που μπορούν να κάνουν οι μπλογκόφιλοι είναι να συμμερίζονται τις αγωνίες σου και να σε στηρίζουν.
    Καλό Σ/Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πέτρο καλημέρα! Αν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές, ναι! Μόνοι μας δίνουμε στη ζωή τέτοιες μάχες, ας μην γελιόμαστε! Απλά, επειδή η κατάσταση είναι πια εκτάκτου ανάγκης (εδώ και πολύ καιρό, όχι τώρα που έχω κι εγώ θέμα), πιστεύω ότι έπρεπε -πέρα από την αλληλεγγύη μας- να είχε λειτουργήσει και η ομαδικότητα. Με προβληματίζει που όλοι "οι μόνοι" είναι κλεισμένοι κάπου ερμητικά, γιατί, πέρα από τα προβλήματα που βιώνουν ήδη, τους προστίθεται και η παραίτηση και η κατάθλιψη δυστυχώς... Σε φιλώ γλυκά και καλά να περάσεις! Καλό Σαββατοκύριακο για όλους! Γίνεται;......

      Διαγραφή
    2. Συμμεριζόμαστε! Συμμεριζόμαστε!

      Διαγραφή
    3. Το ξέρω αυτό πολύ καλά, καλό μου..........

      Διαγραφή
  5. Ευτυχώς σήμερα είναι Κρονία ημέρα (ελληνιστί) ή Σάββατο (εβραϊστί) οπότε αυτά ανήκουν ήδη στο παρελθόν...
    τουλάχιστον μέχρι την άλλη Αφροδιτία ημέρα ή Παρασκευή..
    Πάντως, επειδή κι εγώ, λίγο πολύ, στην ίδια θέση βρίσκομαι επαγγελματικά, προσπαθώ να σκέφτομαι την ρήση
    που λέει: Θεέ μου χάρισέ μου την ηρεμία για να δεχτώ τα πράγματα που δεν μπορώ ν’ αλλάξω, το κουράγιο για ν’ αλλάξω τα πράγματα που μπορώ και τη σοφία για να μπορώ να διακρίνω τη διαφορά.
    Καλή σου μέρα με ψυχραιμία κι ας σκεφτούμε πως υπάρχουν άνθρωποι που βιώνουν πολύ χειρότερες καταστάσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανταίε, αν κατάλαβα αυτά που υποβόσκουν στις πρώτες δυο σειρούλες - κι όχι αυτά που ήθελα να δω - χαίρομαι διπλά για τα κοινά μας! ;)

      Διαγραφή
  6. Έμαθα και καινούργια πράγματα σήμερα, με τις ημέρες! Το "Αφροδιτία" και το "Κρονία" μου αρέσουν περισσότερο μπορώ να πω, αν και -ομολογώ- πως δεν τις ήξερα! Έπρεπε να μου γράψεις και τις υπόλοιπες ημέρες, αν θες έλα να τις συμπληρώσεις. Και να σου πω, μια τέτοια ανάρτηση σου, θα είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον νομίζω!

    Ξέρεις κάτι; Δεν με παρηγορεί που είμαστε πολλοί -άλλοι με περισσότερα κι άλλοι με λιγότερα προβλήματα. Δεν με παρηγορεί που υπάρχουν και χειρότερα! Ίσα-ίσα, με καταβάλλει περισσότερο...... Γιατί αυτό σημαίνει ότι η κοινωνία ΝΟΣΕΙ μαζικά και θα έπρεπε να μας είχε κινητοποιήσει όλο αυτό, αλλά κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει κι αυτό είναι δυσοίωνο...

    Κι από την άλλη, η παραδοχή/αποδοχή μοιάζει λίγο με παραίτηση, στα χέρια κάποιων απόλυτα επιτήδειων... Κι εγώ αρρωσταίνω σ' αυτήν τη σκέψη! Ποια είναι τα πράγματα που δεν μπορούμε να αλλάξουμε;; Όχι όλα!!! Για πάρα πολλά από αυτά ευθυνόμαστε, μέσω των επιλογών μας, άρα δεν συμφωνώ ότι δεν μπορούμε να τα αλλάξουμε, απλά δεν προσπαθούμε καν ή τουλάχιστον, όχι αρκετά! Κι αυτό με τρελαίνει! Με σαλτάρει θα έλεγα καλύτερα. Σε φιλώ κι όσο για την ψυχραιμία; Στον επόμενο τόνο είμαι ψύχραιμη, στον επόμενο τόνο δεν είμαι ψύχραιμη.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κοριτσάκι μου,
      Μακάρι να ενωνόντουσαν όλες οι αγανακτισμένες Φωνές. Ίσως δεν είχαμε φθάσει εδώ σήμερα..
      Αγανακτώ όταν βλέπω ανθρώπους που δεν το θεωρούν καθήκον τους αυτό - να ανατρέψουν, δηλαδή, την καθεστηκυία τάξη κι όλα αυτά που έχουν επιβληθεί. Πόσο πιο όμορφος θα ήταν ο κόσμος! Τέλος πάντων, πόσο αγαπώ αυτούς που κρίνουν, αυτούς που βάζουν κι ένα ερωτηματικό και δεν είναι απόλυτοι!

      Φιλί ανοιξιάτικο από Μελβούρνη!

      Διαγραφή
    2. Αγαπητό Αγριμάκι,
      ήρθες κι έφερες την Άνοιξη στο Φθινόπωρο/Χειμώνα της ημέρας μου και σ' ευχαριστώ πολύ γι' αυτό! Υπάρχει μια εκκωφαντική σιωπή από πλευράς μας, τόσο αδικαιολόγητη και τόσο τραγικά ενοχική, δεν καταλαβαίνω τίποτα, απλά, όσο πάει, εκπλήσσομαι όλο και πιο πολύ! Γλυκά φιλιά από την χειμωνιάτικη (έτσι ξαφνικά) Ελλάδα... :)))

      Διαγραφή
  7. Joan μου,
    σήμερα καθώς έκανα δουλειές στο σπίτι, σκεφτόμουν πως δεν έχει και τόσο νόημα πια να έχει κανείς πτυχία και μεταπτυχιακά, αλλά να κάνει μια επιχείρηση με μια πετυχημένη ιδέα.. εκεί θα δει λεφτά με το τουλούμι, γιατί; Γιατί όλα τα πρόβατα του κόσμου θα την ακολουθήσουν.. - Ε κάνε μια δική σου επιχείρηση ντε!! ;) χεχε!-
    Η σκέψη μου βέβαια δεν ήταν γύρω από τα λεφτά, μα κυρίως γύρω από την εξασφάλιση και την ευημερία που αν έχεις μια σταθερή δουλειά και κατ' επέκταση χρήματα, ίσως εντέλει έχεις κατά ένα μεγάλο ποσοστό το κεφάλι σου ήσυχο..-κάτι που δε συμβαίνει στην περίπτωσή σου-
    Από προσωπική εμπειρία θα ήθελα να πω πως υπάρχει μεγάλη δυσκολία να ενταχθεί κανείς στην αγορά εργασίας και πόσο μάλλον σε αυτό που έχει σπουδάσει και αγαπάει.. πρέπει να εργάζεσαι πολλές ώρες για ψίχουλα.. και αν εκτιμηθεί η δουλειά σου.. Φρίκη!! Και η ασφάλεια, η υγεία σου;; μη ρωτάς καν γι αυτά...
    Λυπάμαι για σένα και τους συναδέλφους σου που κάθε τόνο βιώνετε και ένα διαφορετικό συναίσθημα... μα έτσι είναι τα πράγματα τη σήμερον ημέρα και δεν θα έλεγα απόλυτα πως αυτό είναι καθαρή επιλογή... Συνήθως, επιλέγεις με γνώμονα το καλό σου, άλλο τι συμβαίνει και σου ρχεται στην πορεία..
    Συμμερίζομαι τις αγωνίες μέσα από τις σκέψεις σου και εύχομαι να πάνε όλα καλά και να μην επηρεάζεται όσο είναι εφικτό η ψυχική σου υγεία!
    Φιλάκια και καλό σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εκ των πραγμάτων επηρεάζεται η ψυχική υγεία όλων μας γλυκιά μου paloma.
      Είμαστε ένας λαός στα κάγκελα, αλλά, γιατί είμαστε με τα χέρια σταυρωμένα δεν θα το καταλάβω ποτέ... Σε φιλώ και σ' ευχαριστώ πολύ, να είσαι καλά και καλό Σαββατοκύριακο! :))

      Διαγραφή
  8. Να σου πω; Τώρα γράφεις και για μένα χωρίς εμένα;
    Αυτές είναι δικές μου σκέψεις, δικά μου λόγια, δικά μου βιώματα!
    Θέλω το copy right πάραυτα!

    αχαχαχα! Α ρε Πέτρα! Αν δεν είχα κι "εσένανε" να μου επισημαίνεις τα δυσλεξικά μου λάθη....αν δεν είχα κι "εσένανε" σε κάτι στιγμές κρίσης, κάτι ΠαρασκευοΣάββατα και χωρίς τηλέφωνο! Αχ βρε Πετρούλα μου!

    Καρμική τη λέω τη συνάντηση τούτη! ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καρμική δε λες τίποτα! Και μάλιστα πριν από την.........αλλαγή "φύλου"!!!!!!!!
      Χαχαχαχαχα!!! Τα θυμάμαι και γελάω ΚΑΙ αυτά! Μεγάλες στιγμές έχουμε ζήσει!
      Σήμερα πάντως έχεις τηλέφωνο! (μάλλον, γιατί ο ΟΤΕΣ είναι για τα μπάζα!)

      Διαγραφή
  9. Εμένα η Παρασκευή μου αρέσει πολύ :) από το πρωί της Παρασκευής κιόλας έχω πολύ κέφι, γιατί έρχεται σαββατοκύριακο. Εντάξει, μέχρι πέρσι τα σαββατοκύριακα για εμένα σήμαιναν δουλειά από τις 9πμ ως τις 8μμ... Σάββατα και Κυριακές... Αλλά όσο να'ναι ήταν σαββατοκύριακα! :p
    Μην πέφτεις τόσο πολύ ψυχολογικά... Και κυρίως για πράγματα που αφορούν το παρελθόν και δε γίνεται τώρα να αλλάξουν... ΚΑΙ ΜΗ ΣΤΕΝΟΧΩΡΙΕΣΑΙ για τίποτα και για κανέναν! Έχουμε τα πάνω μας, έχουμε και τα κάτω μας, αλλά ας μένουμε στα κάτω όσο γίνεται λιγότερο! :))))
    Σε φιλώ πολύ γλυκά! Με αισιοδοξία! :* :* :*

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μικρό πλασματάκι, όταν προστίθενται τα καινούργια, τα παλιά ξεχνιούνται
      και σήμερα έχουμε τα τωρινά βλέπεις τα χάλια μας, έτσι όπως μας καταντήσανε!
      Η αισιοδοξία σου με κάνει να νιώθω ήδη καλύτερα και χαίρομαι που είσαι χαρούμενη καρδιά μου!
      Σας φιλώ γλυκά! :))))

      Διαγραφή
  10. Μαζί θα είμαστε. Στα πάνω και στα κάτω. Στην αγωνία και στην απογοήτευση. Εξασκηθήκαμε να υπομένουμε και να αντέχουμε. Δεν γίνεται αλλιώς... Προσαρμοστικότητα δεν το λένε αυτό;
    Το θέμα είναι να μη χάσουμε τον εαυτό μας. Την ανθρωπιά μας. Να μην γυρνάμε το κεφάλι σ' όσους δοκιμάζονται ήδη πολύ σκληρά. Να βάζουμε τους εαυτούς μας στη θέση τους. Να είμαστε αλληλέγγυοι.
    Πέτρα μου η τακτική του να μας τσακίσουν το ηθικό, είναι παλαιά και αλάνθαστη. Είναι ο στόχος και η επιδίωξή τους.
    Δεν θα τους κάνουμε αυτή τη χάρη. Δεν το αξίζουμε αυτό που περνάμε. Είμαι πολύ θυμωμένη και συμμερίζομαι τη διάθεσή σου. Ας το μοιραζόμαστε & ας το εκτονώνουμε δημιουργικά. Το ελάχιστο που οφείλουμε...
    Φιλιά πολλά και καλό σαββατόβραδο να έχεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η τακτική τους αυτή λοιπόν, έχει πολλές φορές αποτέλεσμα, καθώς τα φαινόμενα απατούν και δεν είμαστε φτιαγμένοι από.......petra........Κι εγώ είμαι θυμωμένη κι αγανακτισμένη και ξυπνάω τις νύχτες και λέω "Θεέ μου, πως κοιμόμαστε στα σπίτια μας (όσοι έχουμε), τον ύπνο του "δικαίου" κι αυτοί γράφουν ιστορία επάνω στην ανυπαρξία μας" και μετά....ξανακοιμάμαι!!....... Καλό σου Σαββατόβραδο επίσης Μαράκι μου, να είσαι καλά και σ' ευχαριστώ! :)))

      Διαγραφή
  11. Λυπάμαι που δεν μπορώ να κάνω κάτι παραπάνω για σένα (και για όλους όσους βρίσκονται σε αυτή τη θέση), πέρα από το να σου στείλω ένα φιλί και μία αγκαλιά...
    Και λυπάμαι που δεν μπορώ να σε παρηγορήσω. Θέλω, αλλά δεν ξέρω τι να σου πω που να στέκει."Μην ανησυχείς";!
    Το μόνο που μπορώ να σου πω, είναι να μην το βάζεις κάτω όσο μπορείς. Ίσως καλυτερέψουν τα πράγματα, δεν ξέρεις. Εννοείται πως είναι ψυχοφθόρο το "σήμερα φεύγω-όχι δεν φεύγω" για όλους σας, αλλά βρε κορίτσι μου, έχει δίκιο η Κανελλάκη πιο πάνω: δεν πρέπει να τους κάνουμε τη χάρη να πεθάνουμε όρθιοι, γμτ...
    Φιλιά πολλά & τη σκέψη μου.
    Κοίτα να έχεις ένα όμορφο Σ/Κ και άσε την Παρασκευή πίσω - πάει,πέρασε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κανείς δεν μπορεί να κάνει τίποτα για κανέναν Έλλη μου!
      Μόνο όλοι μαζί θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι αλλά δεν το θέλουμε ακόμα (;;) αρκετά.......
      Σου εύχομαι καλό Σαββατοκύριακο και σ' ευχαριστώ πολύ καλό μου! Φιλιά! :)))

      Διαγραφή
  12. Μαζί στο ίδιο καζάνι βράζουμε με το ζουμί μας και την αβεβαιότητα παραμάσχαλα!! Εκείνο είναι που θέλουν να χτυπήσουν το ηθικό μας και την ψυχική μας ισορροπία. Χρόνια αποφασίζουν για το δήθεν καλό μας , σφυρίζοντας αδιάφορα!!
    Τον φόβο θέλουν να σπείρουν στην ψυχή μας και εν μέρει τα κατάφεραν.
    Μόνο να αποφασίζαμε να πάμε να τους πνίξουμε ένας λαός ολόκληρος, αλλά δεν πάμε .....
    Φιλάκια Τζόαν μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μόνο εν μέρει;; Κι ολοκληρωτικά μη σου πω!!
      Σ' ευχαριστώ γλυκιά μου nikol που είσαι εδώ, για μένα κάθε μέρα!
      Σε εκτιμώ πολύ -και- γι' αυτό!
      Σε φιλώ γλυκά και καλό Σαββατοκύριακο! :)))

      Διαγραφή
  13. Δεν βρίσκω λόγια παρηγορητικά.
    Δεν ξέρω τι να σου πω.
    Το μόνο που ξέρω είναι πως ο ύπνος μετά από κλάμα είναι βαρύς
    και συνήθως κρύβει χαρούμενα όνειρα.
    Καλό μου Joanάκι, βάστα πάνω σου...
    με δύναμη μπορείς να αντιμετωπίσεις τις καταστάσεις
    χωρίς αυτήν όλα είναι πιο δύσκολα.
    Εύχομαι αυτό όλο να είναι ένα κακό όνειρο
    και του χρόνου τέτοια εποχή να μην το θυμάσαι πια καθόλου.
    Η δουλειά μας είναι κάτι πολύ σημαντικό στη ζωή μας
    αλλά δεν είναι το σημαντικότερο.
    Να σκέφτεσαι μετά από όσα χαστούκια κι αν έχεις φάει
    τι είναι αυτό που είναι πολυτιμότερο απ' όσα έχεις χάσει
    ή όσα κινδυνεύεις να χάσεις.
    Και να χαίρεσαι γι' αυτό που ο Θεός σου χάρισε και δεν σου το πήρε κανείς.
    Να αντλείς δύναμη απ' αυτό και να προχωράς.
    Και ρίξε τη ματιά σου δίπλα σου....
    Είμαστε κι εμείς κάπου εκεί για σένα...
    Σε φιλώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η δουλειά μπορεί να μην είναι το σημαντικότερο -ιεραρχικά- στη ζωή μας Φλωρούκο,
      αλλά μόνο η δουλειά λύνει θέματα επιβίωσης και τίποτα άλλο.
      Άρα, σε ότι αφορά την επιβίωση μας, είναι το σημαντικότερο.
      Άσε που είναι τόσοι άνθρωποι γύρω μας άνεργοι και παραιτημένοι,
      συνεπώς τίθενται και θέματα προσωπικής αξιοπρέπειας....
      Πέρα από όλα αυτά πάντως, όλοι σκεφτόμαστε και τους διπλανούς μας, αλλά αυτό δεν φτάνει....
      Κάτι πρέπει να κάνουμε ΟΛΟΙ μαζί για όλους μας, πριν γίνουν ακόμα πιο τραγικά τα πράγματα!
      Σ' ευχαριστώ πολύ που είσαι εδώ και σε φιλώ γλυκά!

      Διαγραφή
  14. Τι να πω φιλενάδα....
    Η γνωστή ιστορία.
    Δυστυχώς!!!
    Πως φτάσαμε εδώ;...
    Αφήσαμε τα πράγματα να φτάσουν στο μη περαιτέρω.
    Τουλάχιστον υπάρχουν οι φίλοι.
    Χέρια να πιαστείς, να κρατηθείς......
    Μαζί θα κλαίμε μη νοιάζεσαι.....

    Κουράγιο ωρέ!!!
    Φιλάκια πολλά:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελπίζω να έχει γίνει αντιληπτό μέσα από τα λόγια μου ότι δεν προβληματίζομαι μόνο για μένα, μα και για πολλούς άλλους συμπολίτες μας που είναι σε δύσκολη θέση επίσης, αλλά πέρα από αυτό, προβληματίζομαι γιατί θα προκύψουν κι άλλα προβλήματα σε πολλούς πολίτες της χώρας μας, αλλά ας το σταματήσω για σήμερα.....
      Σ' ευχαριστώ πολύ Σερενάτα! (τι έκανες με το άλλο θέμα; θα το αναρτήσεις;) Σε φιλώ!

      Διαγραφή
  15. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καλησπέρα...για κάμποσο καιρό τα διαβαζα στο ίντερνετ για όλο αυτό που σύμβαινε στην Ελλαδα...Τροικα , μνημόνιο, οικονομική κρίση, ανεργίες κλπ.... που να ξερα οτι κάποια μέρα θα έφταναν και στη Κύπρο όλα αυτά.... δυστυχώς και δω τα ίδια συμβαίνουν...
    εμένα η καλύτερη μου μέρα ειναι η Παρασκευή..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελλάδα-Κύπρος: τα συνήθη θύματα, χρόνια τώρα...
      Πάντως, δεν ξέρω για σας, αλλά εμάς τα τραβάει ο οργανισμός μας, όχι μόνο με τις λάθος επιλογές μας, αλλά και με την ανοχή μας απέναντι σε χυδαίες καταστάσεις. Φιλούθκια Δελφινάκι μου! :)

      Διαγραφή
  17. Καλή μου φίλη, κουράγιο. Τετριμμένη λέξη, μα δεν βρίσκω κάτι άλλο. Η κόρη μου πέρασε το ίδιο άγχος όλο τον Σεπτέμβριο. Μαζί της κι εμείς. Τελικά, δεν απολύθηκε. Και δεν εργάζεται στην Ελλάδα, όπως ξέρεις.
    Εύχομαι τα καλύτερα.
    Καλό σαββατοκύριακο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, το ξέρω φίλε μου και ξέρω κι άλλα παιδιά που είναι έξω και ζούνε και εκεί την αγωνία μήπως και χάσουν τη δουλειά τους και δεν βρουν κι άλλη, δε λες;; Είναι κι αυτό άλλη μια σοβαρή παράμετρος... Το άλλο το άκουσες; Διάβασα ότι κάποιες (ή όλες οι...) χώρες της Ευρώπης δεν θα δέχονται Έλληνες μετανάστες...... Εντάξει, άμα γίνει κι αυτό, τελειώσαμε οριστικά..... Μόνο η ταφόπλακα μας μένει πια.... Πάντως σ' ευχαριστώ και καλό Σαββατοκύριακο για όλους, αμήν, γιατί αυτή δεν είναι χώρα! Κι όλα είναι ανοιχτά, πόσο μάλλον οι δυσάρεστες εκπλήξεις..

      Διαγραφή
  18. αγαπημενη μου, μπηκα μονο για να σου αφησω σχολιο, μιας κ βιαζομαι πολυ.
    δυσκολοι καιροι, περιεργες μερες, πως να μη ξεσπας.. ασε τα δακρυα σου να κυλησουν οποτε φτασουν στα ματια σου κι ας ειναι το καθενα απο μια προσευχη για καλυτερη επομενη μερα.. ολοι μερικες φορες φτανουμε στα ορια μας κ πρεπει να ξεσπασουμε. ειναι τοσο ανθρωπινο κ φυσικο, οσο το γελιο σε ενα καλο αστειο!
    ειναι οπως τα συννεφα, οταν βαραινουν δεν κλαινε κι αυτα κ πεφτει πανω μας το κλαμα με τη μορφη της βροχης?
    μια βροχερη μερα λοιπον, θα σε κερασω ζεστο καφε που θα αχνιζει,σε μικρο τραπεζακι με τεραστια παραθυρα!
    φιλι ντε! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Μια βροχερη μερα λοιπον, θα σε κερασω ζεστο καφε που θα αχνιζει,σε μικρο τραπεζακι με τεραστια παραθυρα!"... Δεν ξέρω τίποτα, εγώ δεν θέλω τίποτα άλλο, μετά από αυτό! Απλά, περιμένω ανυπόμονα, σαν τα μικρά παιδάκια!!! Α! Και δεν περιμένω οπωσδήποτε να είναι η μέρα βροχερή, όπως και να είναι η μέρα, εγώ ανυπομονώ! Το νου σου μικρό! Φιλί μεγάλο! Τεράστιο! :)))

      Διαγραφή
  19. Κάποτε βρέθηκα , σούρουπο, με κάμποσο βοριαδάκι, σε μια ψαρόβαρκα (καλεσμένη του ψαρά, να δω πώς βγαίνει το μεροκάματο), στα ανοιχτά μιας ερημικής ακτής.
    Όσο έπεφτε η νύχτα και η βάρκα τραμπαλιζόταν δυνατά και το βαθύ, χωρίς κανένα φως σκοτάδι σ'έκανε να αποπροσανατολίζεσαι τόσο, που να μην ξέρεις πια προς τα πού είναι η στεριά, ο φόβος ήταν το αίσθημα που σε γέμιζε ως τις άκριες από τις τρίχες σου.
    Ώσπου, ξαφνικά, έγινε κάτι : το σκοτάδι, γέμισε φωνές, από άλλους ψαράδες, που αόρατοι, κάπου κοντά ή μακρύτερα, έδιναν τον δικό τους αγώνα με τα δίχτυα και τα κύματα. Και φώναζαν δυνατά, ο ένας του αλλουνού, άλλοτε δίνοντας θάρρος ο ένας στον άλλον κι άλλοτε ανταλλάσοντας πειράγματα, μόνο και μόνο για να δείξουν στην φουρτούνα και στη σκοτεινιά, ότι ΑΥΤΟΙ έχουν το πάνω χέρι.
    Έτσι, ξεγελάστηκε ο φόβος. Κι ο ψαράς με έβγαλε στην στεριά, έχοντάς μου δώσει ένα μεγάλο μάθημα για το πώς είναι αλλιώτικος ο μοναχικός αγώνας, όταν συντροφεύεται από πολλούς μοναχικούς αγωνιστές.
    Η ιστορία, είναι εντελώς αληθινή.
    Έγινε αντιληπτό τι θέλει να πει ο ποιητής;
    Ε! Εσύ από την βάρκα! Αγάντα και μαζί θα πιάσουμε στεριά. Συγχώρα με μόνο, που άργησα να σου φωνάξω μέσα στα σκοτάδια.
    (Άλλος με τη βάρκα μας;;;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι πλάσματα που είσαστε, πως και συναντηθήκαμε έτσι μαγικά όλοι μαζί, σαν τους ήρωες του παρά πέντε;;;; Τι ωραία περιγραφή (ως συνήθως άλλωστε!!), πόσο με παρηγορήσατε όλοι σας σήμερα;;; Θέλω να έρθω με τη βάρκα σου... Μπορώ;;; Σε φιλώ πολύ-πολύ γλυκά ειδικά γι' αυτό που γράφεις εκεί προς το τέλος..... :)))))

      Διαγραφή
  20. Oχι βρε πετροκόριτσο η Παρασκευή πρέπει να είναι η κάλυτερη μέρα της εβδομάδας και όχι η χειρότερη.
    Εγώ μπάινω επιδεικτικά μέσα στην εταιρία με ένα χαμόγελο μέχρι τα αυτιά κάθε Παρασκευή, λεω καλημέρα φωναχτά σε όλους και έβαλα προσφάτως και ήχο στο κινητό, το οποίο το βάζω τέρμα στο γραφείο, με το απίστευτο φοβερό ρεφρεν απο το παρακάτω τραγούδι.
    http://www.youtube.com/watch?v=j-VKjZew-MM
    Δεν σου λέω τίποτα είμαι σίγουρη ότι του χαλάω όλο το Σαββατοκύριακο του αφεντικού!
    Χαχαχα!
    Αφου στο λέω τώρα και χαμογελάω τρελά!
    Τέτοια θέλει η Παρασκευή!!!
    Τρέλα , τρέλα , τρέλα.
    Μην μασάς και μην στεναχωριέσαι με τίποτα!
    Φιλιά γλυκό σου στέλνω πιάστο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι ύστερα ήρθε η Έλενα.....!!! Κι όλα τα φώτισε και με έκανε να γελάσω!!
      Ειδικά με το τραγούδι που το ακούει ο αφεντικός και παθαίνει απανωτά τα εγκεφαλικά!!!
      Αχαχαχα! Να είσαι καλά γλυκιά μου, με σώζεις ΚΑΙ εσύ από την τρέλα...
      Σε φιλώ γλυκά και σ' ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου..... :)))

      Διαγραφή
  21. Μαζί σου. Τις Παρασκευές σέρνομαι και ο νους υπολειτουργεί.

    άντε καλή μας ξεκούραση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή σου ξεκούραση λοιπόν "Μάνα" μου και καλό βραδάκι! Φιλούθκια! :)))

      Διαγραφή
  22. Η ζωή έχει τη μορφή κύματος με υψηλά και χαμηλά (όρη και κοιλάδες, λέμε στη Φυσική). Το περίεργο της ζωής είναι ότι τα υψηλά και τα χαμηλά τής ψυχικής μας κατάστασης (ευτυχία-μη ευτυχία) δεν συμπίπτουν υποχρεωτικά με τα οικονομικά υψηλά και χαμηλά.
    Το μυστικό λοιπόν είναι να μπορεί κανείς να συμπιέζει το πλάτος των ψυχικών του χαμηλών. Να είμαστε δηλαδή «και εν τοις δεινοίς ευέλπιδες». Φοβερή η δύναμη του ανθρώπου…
    Τα γράφω αυτά (συνοπτικά), ζώντας την «ασφάλεια» του συνταξιούχου και ταυτόχρονα την ανασφάλεια των εργαζόμενων παιδιών μου.
    Αγαπητή Joan, αγαπητή φίλη, θέλω να σ’ ευχαριστήσω για τη διαδικτυακή μας συνάντηση.
    Πρόλαβα αρκετές από τις τελευταίες σου αναρτήσεις. Λέω πρόλαβα, γιατί, εγώ μεν μπορώ να διαθέσω λίγο χρόνο μπροστά στην οθόνη, εσύ δε παράγεις με ταχύτατο ρυθμό. Αναρτήσεις με διάχυτη την ευαισθησία, πνευματώδεις, περιεκτικές, ευρηματικές. Πολλές μπορούν κάλλιστα να πάρουν τη θέση χρονογραφήματος σε εφημερίδα. Εύγε!
    (Με δυσκόλεψε η σημερινή σου πικρή ανάρτηση. Όταν βρεις χρόνο ρίξε μια ματιά στις αναρτήσεις μου «Ανυποχώρητα», «Μία φορά», «Επιμονή», «Μοίρα»).
    Χαίρομαι που σε βρήκα. Εύχομαι καλή συνέχεια και υψηλό το φρόνημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πω πω!!! Τι μεγάλη τιμή και τι μεγάλη χαρά με περίμενε απόψε!!! Μα είναι μαγικός ο κόσμος του blogging τελικά! Συγκινήθηκα τόσο πολύ φίλε Άρη και χάρηκα ιδιαίτερα από την επίσκεψη σου, αλλά και τα τόσο κολακευτικά σου λόγια...... Και βέβαια θα σε επισκεφτώ -και πάλι!- καθώς το έχω ξανακάνει κατά το παρελθόν! Χαίρομαι κι εγώ πάρα πολύ που συναντηθήκαμε κι ευχαριστώ τόσο πολύ για όλα! Καλό σου βράδυ φίλε Άρη. :))

      Διαγραφή
  23. Μην τρελλαινεσαι....
    χρονια το ζουσα(ιδιωτικος τομεας)
    με το να μου κανουν συμβασεις μηνα -μηνα....
    Το μαρτυριο του Τανταλου.
    Επιμενω να πιστευω πως ολα για καποιο λογο γινονται
    και ολα ΙΣΟΠΟΣΑ.

    Αναφλεξου ,σπιρτοκουτο,μα οταν ερθει η ωρα!

    Καλησπερολουλουδοζουμεκαιμεταλιγαπιστεψεμεμηνπωμετοτιποταγιατιδενθατοπιστεψειςμετιποτακιομως

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βρε, τι σπιρτόκουτο;; Εγώ λέω να γίνω σκέτο σπίρτο!..........
      Καλησπεροκαληνυχτοκαλοβραδοκαλακρασιατελοσπαντωνκαιπολλαφιλιαεπισηςθελωναζουμεανθρωπιναοχιετσιοπωςγουσταρουνκαποιαλαμογιαρε!
      Άϊντε! Μας κόλλησες κολλημένα λόγια! Χαχα!

      Διαγραφή
  24. Φιλενάς δεν μας τα λες καλά!
    Εσύ είσαι ικανή να ανακηρύξεις την Παρασκευή……persona non grata!χα,χα,χα

    Κουράγιο Joan!
    Φαντάζομαι την ψυχολογική πίεση που υφίστανται οι σημερινοί εργαζόμενοι.
    Η πολιτεία δεν κατανοεί ότι με εργαζόμενους στα όρια τους δεν μπορεί να περιμένει παραγωγικότητα.
    Είναι σκληρή η σημερινή εργασιακή πραγματικότητα!
    Ψιλά το κεφάλι και όλα θα πάνε καλά!
    Τις γλυκές φιλούρες μου



    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λες και τι κατάλαβε η πολιτεία;; Μόνο να ζητά ξέρει, να δίνει, τίποτα.......
      Πάμε για κάνα τσίπουρο λέω εγώ, να ξεχάσουμε τον πόνο μας;;;
      Φιλιά γλυκά και καλό βραδάκι Χριστινάκι μου! :)

      Διαγραφή
    2. Τώρα που επέστρεψα στην βάση μου θα το πιούμε το τσιπουράκι εσύ και το κρασάκι εγώ ο Θεός..... sorry,ο Μιχαλολιάκος να σκάσει!

      Διαγραφή
    3. Άσε, τελικά εγώ θα πάρω καφέ, γιατί μόλις θυμήθηκα ότι δεν πίνω!! Αχαχα! Φιλάκια!!

      Διαγραφή
  25. δεν ξέρεις πόσες φορές έχω μπει εδώ, από την ώρα που έκανες τούτη την ανάρτηση. πόσες φορές ξεκίνησα να γράψω ένα σχόλιο και μετά το διέγραφα. γιατί κάθε φορά σκεφτόμουνα τι να σου γράψω. ένα σχόλιο με χιούμορ, σαν αυτά που διάβασα και μ’ έκαναν τόσο να γελάσω; ένα σχόλιο παρηγοριάς και συμπαράστασης; τι να γράψω; πες μου.

    είναι που δάκρυα κυλούν και από τα δικά μου μάτια. είναι που δυο χρόνια τώρα σε εργασιακό καθεστώς ομηρίας ζω και εγώ, όπως και χιλιάδες άλλοι συνάνθρωποί μας. είναι που είμαι πολύ θυμωμένη με το "πάγωμα" των ανθρώπων τούτης της χώρας της ξεπουλημένης. Είναι που μας σκοτώνουν και κανείς δεν αντιδρά. είναι που δεν θέλω λόγια και συμπάθεια, μα δουλειά και υγεία και παιδεία και κυρίως ΑΞΙΟΠΡΈΠΕΙΑ. θέλω να μας δώσουν πίσω την αξιοπρέπειά μας, Joanάκι μου. θέλω, θέλουμε τ’ αυτονόητα.

    μια μεγάλη αγκαλιά και ένα καλό ξημέρωμα σου στέλνω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μακράν, το πιο συγκινητικό σχόλιο που έλαβα σήμερα..... Η ζωή μας είναι σαν κι αυτή την ανάρτηση, μια γελάμε και μια κλαίμε, το κατάλαβες, έτσι; Λίγο πολύ είμαστε όλοι στην ίδια ψυχολογική κατάσταση και παρουσιάζουμε μεταπτώσεις, ευτυχώς ή δυστυχώς, επηρεαζόμαστε ο ένας από τον άλλον.... Σ' ευχαριστώ που κατέθεσες μέρος της ψυχής σου εδώ απόψε...... Το εκτιμώ τόσο πολύ...... Σε φιλώ γλυκά και καλό ξημέρωμα Βίκυ μου! :))))))

      Διαγραφή
  26. Μελαγχόλησα τώρα...εύχομαι να πάνε όλα καλά!!
    Είμαι καμένη και δε θέλω να το πάθει άλλος...δυστυχώς όμως τα "κρούσματα" αυξάνονται....η αβεβαιότητα μαζί με την απελπισία πάνε χεράκι χεράκι τόσα χρόνια τώρα...ακόμα και μια ελπίδα που ανοίχτηκε αβέβαιη είναι κι αυτή, όπως όλα στις μέρες μας..αλλά ελπίζω πάντα...μέχρι να αποτρελαθώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αμ, δεν θα πάνε καλά.....
      Κι όχι μόνο για μένα, αλλά για πολλούς άλλους... Για πάαααρα πολλούς άλλους.......
      Κι αυτό δεν είναι οιωνός, είναι είδηση, αλλά και πάλι μην περιμένεις να δεις αντιδράσεις...
      Να μου το θυμηθείς......
      Ξέρουνε τα κοράκια να μας κουλαντρίζουν....

      Διαγραφή
  27. «ΔΙΑΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ .. ΑΝ ΤΟΛΜΑΤΕ»
    O λόγος του Αμερικάνου λογοτέχνη (και όχι μόνον), Robert Najemy για την Ελλάδα, που μας κάνει να ανατριχιάζουμε από υπερηφάνεια!
    Γκρεμίστε όλη την Ελλάδα σε βάθος 100 μέτρων .
    Αδειάστε όλα τα μουσεία σας, ανά τον κόσμο .
    Γκρεμίστε κάθε τι Ελληνικό από όλο τον πλανήτη .
    Έπειτα σβήστε την Ελληνική γλώσσα από παντού .
    Από την ιατρική της χώρας σας, από την φαρμακευτική .
    Από τα ανώτερα μαθηματικά (γεωμετρία, άλγεβρα) .
    Από τη Φυσική και από τη χημεία .
    Από την αστρονομία, από την αστροφυσική .
    Από την πολιτική της χώρας σας .
    Από την καθημερινότητα σας .
    Διαγράψτε και τα απλά μαθηματικά, διαγράψτε κάθε σχήμα.
    Κάντε το τρίγωνο-οκτάγωνο, την ευθεία-καμπύλη,
    σβήστε τη γεωμετρία από τα κτίρια σας,
    από τους δρόμους σας, τα παιχνίδια σας, τα αμάξια σας,
    σβήστε την ονομασία κάθε ασθένειας και κάθε φαρμάκου,
    διαγράψτε τη δημοκρατία και την πολιτική,
    διαγράψτε τη βαρύτητα και φέρτε το πάνω κάτω,
    αλλάξτε τους δορυφόρους σας ώστε να έχουν τετράγωνη τροχιά,
    αλλάξτε όλα τα βιβλία σας (γιατί παντού θα υπάρχει έστω μια λέξη ελληνική), σβήστε από την καθημερινότητα σας κάθε ελληνική λέξη,
    αλλάξτε τα ευαγγέλια, αλλάξτε το όνομα του Χριστού,
    (κι αυτό βγαίνει από τα Ελληνικά και σημαίνει αυτός που έχει το χρίσμα), αλλάξτε και το σχήμα κάθε ναού (ώστε να χάσει την ελληνική γεωμετρία), σβήστε τον Μέγα Αλέξανδρο,
    σβήστε όλους τους Μυθικούς και Ιστορικούς ήρωες,
    αλλάξτε την παιδεία σας, αλλάξτε το όνομα της ιστορίας,
    αλλάξτε τα ονόματα στα πανεπιστήμια σας,
    αλλάξτε τον τρόπο γραφής σας, χρησιμοποιήστε τον αραβικό,
    διαγράψτε τη φιλοσοφία, διαγράψτε, διαγράψτε, διαγράψτε .Θα πείτε .. «δεν γίνεται» .
    Σωστά, δεν γίνεται, γιατί μετά δεν θα μπορείτε να στεριώσετε ούτε πρόταση!
    Δεν γίνεται να σβήσει η Ελλάδα, ο Έλληνας, η προσφορά του πάνω σε αυτόν τον πλανήτη .
    Η πρόκληση πάντως ισχύει .


    απροσκλητη κι εδω, αλλα το απαιτει η ωρα! σκεφτηκα αντι σχολίου, να σου στειλω αυτο εδω, και επισης να σου θυμισω οτι μετα την καθε σου Παρασκευή και το κάθε σου Σάββατο ξημερώνει μια ΚΥΡΙΑΚΗ για όλους!Κι εδω δηλωνω παρoύσα στις αγωνιες σου! θετικη σκεψη! φιλια.Βarby-b....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα και......ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΕΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ!
      Το κείμενο δεν το ήξερα, είναι πολύ καλό και σ' ευχαριστώ πολύ!
      Ξέρεις, προσπαθώ να μπω στο μπλογκ σου και δεν μπορώ.
      Ή είμαι ξανθιά ή δεν έχεις μπλογκ ή και τα δυο!!! Χαχαχα!
      Πάντως άμα δεις το σχόλιο έλα να με βοηθήσεις (για το μπλογκ, γιατί για το μαλλί δεν προλαβαίνεις, το έχω βάψει εδώ και καιρό!!) Καλό σου βράδυ και καλή εβδομάδα! :))

      Διαγραφή
    2. Δεν είσαι δα και τόσο ξανθιά! Εννοώ δεν έχει περικόψει από μέσα!
      Βρες τη Βαρβάρα από μένα κάτω στα μπλογκ που παρακολουθώ ...Κέρινα ποιήματα φυσικά!

      ΥΓ: Εγώ έκανα τις καλές συστάσεις ;-)

      Διαγραφή
    3. Ευχαριστώ κοπελιά! Το βρήκα! :))))

      Διαγραφή
    4. και γω σας ευχαριστώ και τις δυο, γιατι...ακόμα δε βαφω τα μαλλιά μου, χαχα, και δεν ξέρω πως να χειριστω το blog!Nα ειστε παντα καλα, παντα θετικη σκεψη, σέυχαριστώ Αριστέα μου για τη συστατική επιστολή!Συνήθως είναι χρήσιμη!πολλά φιλιά. καλη εβδομάδα!ΑΥΡΙΟ είναι μια ά λ λ η ΜΈΡΑ!!!κανουμε το σταυρό μας και ξεκινάμε!

      Διαγραφή
    5. Σε βρήκα -μέσω...Λαμίας!...Αριστέας εννοώ!- και θα τα πούμε κι από κει!
      Σε φιλώ!

      Διαγραφή
  28. Εγώ τώρα σε διαβάζω Πέτρα μου κι εύχομαι να έχεις ανατάξειι ψυχικές δυνάμεις κι ελπίδα για μια όμορφη και δημιουργική εβδομάδα! Όλοι μας ζούμε την ανασφάλεια, την οικονομική πίεση στο πετσί μας κι αυτό μας τρομάζει. Δεν ξέρω αν και πότε μπορεί ν' αλλαξει κάτι, αλλά εμείς να μη χάνουμε το κουράγιο και την πίστη μας για καλύτερες προοπτικές. Τα φιλιά μου και τη θετική σκέψη μου δεδομένα για σένα γλυκια Joan!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είμαι δυο μέρες στο διαδίκτυο κι έτσι έχω ξεφύγει.
      Από αύριο όμως επανέρχομαι στην ρουτίνα του εκφοβισμού.........
      Σ' ευχαριστώ πάρα πολύ για το ενδιαφέρον σου, όλους σάς ευχαριστώ από καρδιάς!

      Διαγραφή

ΦΙΛΕ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ TOY BLOG ΚΑΙ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ ΜΕ ΤΟΝ GDPR~ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ!

ΠΕΡΙ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ: ΠΡΟΣΟΧΗ! ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΝΟΜΟΣ 2121/1993 Copyright © Mia Petra

Απαγορεύεται από το δίκαιο Πνευματικής Ιδιοκτησίας η καθ' οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση και ιδιοποίηση τών κειμένων μου, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.
ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ - ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ Ή ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ, ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΚΤΡΙΑΣ -Mia Petra-
***IMPORTANT NOTE***:The reproduction, publication, modification, transmission or exploitation of any work contained herein for any use, personal or commercial, without my prior written permission is strictly prohibited.