Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

ΔΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΣΑΡΕΛΑ ΤΙΣ ΠΕΝΤΕ ΕΠΟΧΕΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ!


Χειμώνας~Γλαύκη: Χειμωνιάτικες στιγμές σιωπηρής προσμονής και γκρίζας υποβόσκουσας εκρηκτικότητας. Η φύση αναπαύεται υπομένοντας με στωικότητα και βαθιά περισυλλογή, τα 
μουντά χαμόγελα, τα συννεφιασμένα πρόσωπα, το χαλασμό και την αντάρα! Ελπιδοφόρα συντροφιά της οι ζεστές ανάσες των ανθρώπων.. Οι δοκιμασίες θα της παραδώσουν το στε-
φάνι της νίκης, μιας και έχει στην αγκαλιά της τη σοφία αιώνων. Προσμένει…


Άνοιξη~Σοφία: Μετά την καταχνιά και τη νάρκη του χειμώνα, η άνοιξη είναι εποχή αναγέν-
νησης και προσμονής για το καλύτερο που έρχεται! Μια ανεξήγητη αισιοδοξία σε συνεπαίρνει. Από τα πρώτα φύλλα που πετάγονται στα δέντρα, από τις πρώτες ηλιόλουστες ζεστές μέρες, από τη μυρωδιά της πασχαλιάς, από το κόκκινο της παπαρούνας! Δεν είναι τυχαίο ότι οι πιο φωτισμένες εποχές στην ιστορία του ανθρώπου χαρακτηρίζονται ως "άνοιξη". Και είναι κι η εποχή της πρώτης νεότητας, όταν όλος ο κόσμος βρίσκεται στα πόδια σου, όταν το παιχνίδι της ζωής είναι μπροστά σου και περιμένει να το ανακαλύψεις! Άνοιξη να 'ταν η ζωή μας!



Καλοκαίρι~Άννα: Το Καλοκαίρι είναι η εποχή που συνδέει την ανοιξιάτικη ανεμελιά της πρώτης νιότης, με τους καρπούς της ωριμότητας και την αναπότρεπτη επίγνωση της φθοράς του Φθινοπώρου. Γι αυτό, η θερινή φύση επιδίδεται σε μια σπάταλη έκρηξη ζωής και φωτός, όσο προφθαίνει, καθώς αισθάνεται ότι δεν είναι μακριά, η νάρκη του Χειμώνα...


Φθινόπωρο~Κλαυδία: "Το φθινόπωρο είναι το τελευταίο και γλυκύτερο χαμόγελο του έτους" (Ιουβενάλιος). Αυτό το δροσερό χαμόγελο συνοδεύει ταξιδιάρικα σύννεφα, στάλες βροχής, μυρωδιές νοτισμένου χώματος και χρυσοκόκκινων φύλλων, τα δώρα του Διόνυσου και τα...
φίνα λιλά κυκλάμινα που ξεπροβάλλουν από τις σχισμές των βράχων...


Η Πέμπτουσία Του Χρόνου~Πέτρα: Μάζεψε τα νοτισμένα σύννεφα από τα αλήτικα νυχτο- περπατήματα τους στις απάτητες βουνοκορφές, μήνυσε τους να περάσουν κι από τη γειτονιά των ανθισμένων αισθήσεων, κι αφού σιγοψιθυρίσουν γλυκά στο αυτί του ωκεανού, το μυστικό κωδικό των τεσσάρων εποχών, τότε μονάχα ας πετάξουν -όμοια με χαρταετό- επάνω από τον έναστρο ουρανό, λίγο πριν παραδοθεί η φύση στη γοητεία των απογυμνωμένων κλαδιών της!

(Προϊόν Πνευματικής Ιδιοκτησίας. Απαγορεύεται Ρητά Η Αντιγραφή Και Η Αναδημοσίευση)
Οι 4 Άστεγες Καταληψίες: Γλαύκη~Σοφία~Άννα~Κλαυδία (με τη σειρά των εποχών!) και η Petra, γράψαμε η κάθε μια ένα Ολιγόλεκτο για κάθε εποχή! Ευχές για καλό Σαβ/κο!
____________________ "o pio pistos filos tou skylou" ___________________ Foto  ______________________

152 σχόλια:

  1. Καλημέρα σας ! Ακολουθεί σύντομα μουσικό σχόλιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άννα, αν υποψιαστώ ότι γράφεις και τραγούδιιιιιι!!!
      Να σας ευχαριστήσω κι από δω όλες σας για τις υπέροχες συμμετοχές σας και τα ξαναλέμε κατά την διάρκεια της ημέρας! Καλή σου μέρα και την καλημέρα μου σε όλους!

      Διαγραφή
    2. Καλημέρα Άννα με την καλοκαιρινή σου αύρα! Ανυπομονώ να εμφανιστούν η χειμωνιάτικη λιακάδα και το φθινοπωρινό κυκλάμινο!

      Διαγραφή
    3. Ο δρόμος για να διασχίσουμε τέσσερις ολόκληρες εποχές, προβλέπεται μακρύς. Και όλος αυτός, χώρεσε στο πιο φιλόξενο σκυλοσπιτάκι του κόσμου!
      Ορίστε και η "ασορτί" μουσική υπόκρουση.
      Για τον Χειμώνα, : ΕΔΩ
      Για την Άνοιξη, : ΕΔΩ
      Για το Καλοκαίρι, : ΕΔΩΗ
      Για το Φθινόπωρο, : ΕΔΩ

      Αφιερωμένο σε όλους και ειδικά στην Αριστέα, που έχει επείγουσα ανάγκη να αλλάξει μουσικά ακούσματα. :-)

      Διαγραφή
    4. Χάθηκε αυτός ο Vivaldi να είχε γράψει ένα μουσικό κομμάτι και για την..πέμπτη εποχή του χρόνου;; Αλλά που να το φανταζόταν ο άνθρωπος τότε ότι θα προέκυπτε και πέμπτη εποχή!!!

      Διαγραφή
    5. Τι να σου κάνει ο Vivaldi, εσένα, μάνα μου! Για την πέμπτη εποχή σου, η πεμπτουσία της αγάπης μου, αφιερώνει στον ρευστό σου χρόνο, ΑΥΤΟ !!!

      Διαγραφή
    6. Αννα μου επέλεξες την κορυφαία μουσική επένδυση και την αφιέρωσες σε όλες μας τόσο γενναιόδωρα, τόσο τρυφερά, σίγουρα για την Αριστέα τη γλυκειά μας πριγκήπισσα θα είναι βάλσαμο στ΄αυτιά.....ο Vivaldi
      Δεν με εξέπληξε που η Πέτρα έσπασε το μυστικό κωδικό των τεσσάρων εποχών... έχω πεισθεί ότι όλα μπορεί να τα καταφέρει και όσα δεν καταφέρνει μπορεί να τα κάνει να συμβούν....όπως καλή ώρα τέσσερις άνθρωποι άγνωστοι μεταξύ τους, χωρίς καμία προ συνεννόηση να γράψουνε τόσο συναρπαστικά και τόσο ιδιαίτερα για τις χειμωνιάτικες στιγμές σιωπής, τις φωτισμένες εποχές στην ιστορία του ανθρώπου, τη σπάταλη έκρηξη της ζωής .....το μαγευτικό αποτέλεσμα μιάς καταπληκτικής ιδέας που έκανε πραγματικότητα το απίστευτο Πετροκόριτσο !!!

      Διαγραφή
    7. Αυτά συμβαίνουν, όταν συντονίζονται μεταξύ τους διάφορα...δεξιά εγκεφαλικά ημισφαίρια !
      Κι επειδή αδίκησα το ντεφιλέ, του αφιερώνω κι ένα τραγούδι, ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ, ύμνο στην γυρισμένη πλάτη. ;-)

      Διαγραφή
  2. ποσο υπεροχα παντρεψατε,οικοδεσποινα και αστεγες καταληψιες,τις σκεψεις σας!τι ταξιδι στο χρονο ηταν αυτο!πετρα μου ειλικρινα εχεις δωσει στη φιλοξενια νεα εννοια!να ειστε καλα για την ομορφη συνεργασια.δεν ξερω ποιου ιδεα ηταν,υποκλινομαι παντως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ πεταλου(λου)δένια μου, υποκλίνομαι στις 4 μαγικές πένες των κοριτσιών! Σ' ευχαριστούμε πολύ και να είσαι καλά! Φιλιά και καλή σου μέρα!

      Διαγραφή
    2. Καλημέρα, πεταλουδίτσα! Μην την ακούς, είναι και μετριόφρων! Δική της ήταν η ιδέα και θα συμφωνήσω ότι έχει δώσει άλλο νόημα στη φιλοξενία! Χαίρομαι που σου άρεσε!

      Διαγραφή
    3. Καλά, μ΄αυτή την οικοδέσποινα έχουμε βρεί τη χαρά μας και από άστεγες καταληψίες μάλλον σε στεγασμένες θα πρέπει να μετονομασθούμε κάτι σαν τα συστεγασμένα Φαρμακεία, τελικά αυτό το σκυλοσπιτάκι μπορεί να συστεγάσει πολλά άστεγα....

      Διαγραφή
    4. Πες της κι άλλα Ομορφοπεταλούδα μας! Εδώ χωρίς καλοπιάσματα, και κοντεύουμε να βγάλουμε στο Υπόστεγο τον Χειμώνα. Φαντάσου να τσιγκλίσουμε και το φιλότιμό της τι έχει να γίνει. Θα το κάνει το σκυλόσπιτο... πολυκατοικία!
      Όσο για τις "μαγικές πένες", Petra μου, κάτι σε Μάγισσες του Ήστγουικ βλέπω να το γυρίζουμε!

      Διαγραφή
  3. είστε υπέροχες και οι πέντε.....!!!!!!! Πραγματικά ψάχνω να βρώ ποιά εποχή θα ήθελα να ήμουν και δεν μπορώ να διαλέξω!!!!!! φιλάκι!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από....πλάτες μια φορά, σκίζουμε, δεν μπορείς να πεις!! Αχαχα!! Μπορείς να είσαι λίγο από όλες αν θες! Πολλά φιλιά και καλή σου μέρα Μαρία μου!

      Διαγραφή
    2. Η φύση είναι υπέροχη, Μαρία! Εμείς απλώς προσπαθούμε να αποτυπώσουμε με λέξεις λίγη από τη χάρη της!
      Φιλιά!

      Διαγραφή
    3. Μπορείς να διαλέξεις άνετα την πέμπτη, εμπεριέχει και τις τέσσερις....

      Διαγραφή
    4. Μην διαλέξεις, ζήσε τις όλες!!!
      Με τέτοιο ευγενικό σχόλιο και οι πέντε θα χαρούν να σε σεριανίσουν στις καλές τους όψεις...

      Διαγραφή
  4. Καλημέρα κι από μένα. Για να προλάβω τις ερωτήσεις, να διευκρινίσω ότι στις φωτογραφίες είμαστε εμείς σε απλές καθημερινές στιγμές και είμαστε όλες κούκλες!
    Είναι καταπληκτικό πάντως πως 'δεσαν τα κείμενα μεταξύ τους χωρίς να ξέρει η μια τι γράφει η άλλη! Α, ρε Πέτρα! Το κανες το θαύμα σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σοφία, όντως ήταν μαγικό αυτό που συνέβη! Έβλεπα τα κείμενα σας και έτριβα τα μάτια μου! Μέχρι...κοινές λέξεις βρήκα, τέτοια ταύτιση μεταξύ σας! Φυσικά και είμαστε εμείς, στο δρόμο προς το..σούπερ μάρκετ, έχω να πω!! Καλή σου μέρα, σε ευχαριστώ κι εσένα κι από δω και τα λέμε αργότερα! Φιλάκια!

      Διαγραφή
    2. Γι αυτά τα μαγικά ζώ εγώ......αυτός ο συγχρονισμός των δεξιών μας ημισφαιρίων θα παραμείνει ένα μυστήριο ...τώρα μπορώ να δανειστώ τη λευκή τουαλέττα της Σοφίας για αύριο που θα μας πάει για παϊδάκια ο κουμπάρος ο Θανάσης, επειδή σήμερα φόρεσα τη γκρίζα στη γιορτή του ξάδελφου του Αντώνη και θέλω να μπώ στο μάτι του σογιού που ψοφάει για κουτσομπολιό και ίντριγκα.....θα τους έρθει ταμπλάς !!!

      Διαγραφή
    3. Ε! Ή να 'μαστε ομάδα, ή να μην είμαστε. Τι, τσάμπα τον φτιάξαμε το σύλλογο; Πού να συντονιστεί και η Βάσω μας! Σκέτο "Παρά 5" θα γίνουμε!

      Διαγραφή
  5. Υπέροχη ανάρτηση!Το πάντρεμα της φύσης με την μόδα παρουσιασμένο από άστεγες καταληψίες και την αυτού εξοχότητά σου έδωσε άλλο νόημα στα ολιγόλεκτα!Εύγε σε όλες σας για την έμπνευση!
    Τις καλημέρες μου και από ένα φιλί στην καθεμιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλιά κι από μένα, Μιράντα! Εμείς για τα βουνά και τους λόγγους ξεκινήσαμε, σε πασαρέλα καταλήξαμε! Δεν είν' κακό όμως! Αρκετή μαυρίλα έχουμε γύρω μας!

      Διαγραφή
    2. Το νέο μας σλόγκαν : "Ντυθείτε τη Φύση. Είναι μόδα."
      Τα φιλιά μας και σε σένα, αγαπητή Μιράντα. Ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια.

      Διαγραφή
  6. Dear Miranta Konstantinidou, είπαμε να το κάνουμε (εγώ δηλαδή, τα κορίτσια δεν ήξεραν τίποτα!)...πιο γκλα-μουράτο το πράμα σήμερα! Να είσαι καλά, πολλά φιλιά και καλή σου μέρα! (παραμένεις το Λαχανάκι μου! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τέτοια ήσουνα και τέτοια κάνεις!
      Παραμένω το λαχανάκι σου?
      Εσύ είπες θα με κάνεις βασίλισσα...
      :P

      Διαγραφή
    2. Κάτσε καλλλλά!
      Τη Σοφία είπα πως θα κάνω βασίλισσα, ένεκα.....που είμαι κι ο σχεδιαστής!

      Διαγραφή
    3. χαχαχχα με το μπαρδόν,λάθος αντελήφθην,πάντα ήθελα να τα παρατήσω όλα και να γίνω βασίλισσα και νόμιζα ότι βρήκα τον άνθρωπο που επιτέλους θα με κάνει! :))

      Διαγραφή
    4. Ο,τι θέλει το μανάκι!/λαχανάκι!...(με το...αζημίωτο μόνο, γιατί έχω κάτι κ...σφυξούρες τώρα τελευταία!!)

      Διαγραφή
  7. ελα ρε συ!
    τι τελεια αναρτηση!
    τι υπεροχα ολιγολεπτα!
    μπραβο μπραβο μπραβο!
    μπραβο σε ολες!
    φιλακια πολλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστούμε, Κική, να 'σαι καλά! Καμιά φορά μια απλή ιδέα μπορεί να εξελιχθεί σε κάτι ξεχωριστό!

      Διαγραφή
    2. Τα υπέροχα ολιγόλεκτα προέκυψαν με μαγικό τρόπο !!! Αυτές οι απλές ιδέες της Πέτρας εξελίσσονται πάντα σε κάτι ξεχωριστό......τυχαίο ; Δε νομιζω !!!

      Διαγραφή
    3. Δεν ξεκίνησαν για "ολιγόλεκτα". Μας το... εκμαίευσε η Petra.
      (Μετά από τόσα μπράβο, μήπως να υποκλιθουμε;)

      Διαγραφή
  8. Να είσαι καλά Κική μου! Σε ευχαριστούμε πολύ, πολλά φιλιά και καλή σου μέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ρίξατε κάτι πρόχειρο επάνω σας, γράψατε κάτι απλό (Τέτοια εγώ γράφω για πλάκα:))))) ) και βγήκατε και είσαστε και οι πέντε αριστούργημα! Μπράβο κορίτσια!!!! Σας φιλώ καλλιτέχνισες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να φανταστείς, Ειρήνη μου, αυτά είναι τα πολύ πρόχειρά μας! Που να μας δεις και σε βραδινή έξοδο! Φιλιά!

      Διαγραφή
    2. Το φαντάζομαι Σοφία μου, μπορεί να μην γράφω όπως εσείς, αλλά λίγη φαντασία διαθέτω :) Μια ανάρτηση παρακαλώ, από βραδινή έξοδο, συνοδευόμενη από μικρά νυχτερινά! Πέρα από την πλάκα πολλά συγχαρητήρια!!! Φιλάκια!

      Διαγραφή
    3. Αφηνόμαστε στην έμπειρη στυλίστρια Πέτρα με το καταπληκτικό γούστο, γι αυτό και κάθε μας βραδινή έξοδος γίνεται θέμα συζήτησης, κυκλοφορούνε φήμες ότι πολλές επώνυμες κοσμικές κυρίες και καλλιτέχνιδες την πολιορκούν να τις αναλάβει, αλλά προς το παρόν είναι αφοσιωμένη αποκλειστικά σε εμάς...!!!

      Διαγραφή
    4. Και σε σας να παραμείνει αφοσιωμένη, διότι ανάμεσα στις κυρίες που προείπες, σιγά μην βρει τέτοια ταλέντα :)

      Διαγραφή
    5. Ναι καλέ, η Petra μας έντυσε. Από την γκαρνταρόμπα της (έχεις ακουστά για την Ντάλια του παρά 5; )

      Διαγραφή
  10. Ειρήνη μου, δεν ξέρω για σένα, αλλά εγώ έτσι κυκλοφορώ καθημερινώς! Ακόμα και εντός οικίας!! Αχαχα! Καλημερούδια και πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχαχαχαχα.....Καλέ κι εγώ έτσι κυκλοφορώ! Μόνον, που εντός της οικίας, ρίχνω από πάνω το καλιμαύκι μου για να βλέπει ο άντρας μου τη αγία που είμαι! Καλημέρα, ταλαντούχα Πέτρα μου, με τα ταλαντούχα σου μοντέλα!

      Διαγραφή
    2. Ξύπνησε ο Λάκης Γαβαλάς μέσα μου!!

      Διαγραφή
    3. Αχαχαχα....μόνο στην μπουζού μην σε δούμε! Που λεφτά για έξτρα τσιγάρα, άντε το πολύ μια πίτα να φτιάχνω να σε φέρνω!

      Διαγραφή
    4. Σώπασε κυρά και μη στενοχωριέσαι!!! Δεν καπνίζω (εκτός μπουζούς!!!), άσε που, όταν βγω με το καλό θα βρεθώ βουρ στο...dancing with the stars!!! Πάλι κέρδος θα έχω βρε!! Αχαχα!

      Διαγραφή
    5. Δεν νομίζω ότι υπάρχει περίπτωση να βρεθεί η Πέτρα στη μπουζού, αν μπουζοθριάσουνε ένα μικρό τυπικό δείγμα λαμόγου και Έλληνα πολιτικού της τελευταίας 30ετίας οι μπουζούδες όλης της χώρας θα πρέπει να δεκαπλασιάσουνε τα τετραγωνικά τους....

      Διαγραφή
    6. Όχι Κλαυδία μου, να αφήσουν τα τετραγωνικά ως έχουν και να τους μπουζουριάσουν τον ένα πάνω στον άλλον ,να πεθάνουν από την μπόχα τους! Όσο για την Πέτρα, μιας που ξύπνησε μέσα της ο Γαβαλάς δεν ξέρεις ποτέ που μπορεί να φτάσει :)))

      Διαγραφή
  11. Καλημέρα κορίτσια μου
    Στολίσατε τις εποχές θεσπέσια
    με τα χρώματα και τις ανάσες
    της γραφής...συνεχίστε αυτό το έργο!!!
    Σας αξίζουν πολλά συγχαρητήρια!!!

    φιλιά της αλκυόνας φωτεινά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστούμε, Ελένη, για τα καλά σου λόγια! Τα περισσότερα συγχαρητήρια αξίζουν στη συντονίστρια! Σου αντιγυρίζω τα φιλιά!

      Διαγραφή
    2. Οι εποχές είναι θεσπέσιες από μόνες τους και είναι κρίμα που λίγοι μόνο μπορούνε να τις νιώσουνε πραγματικά, να απολαύσουνε τους ήχους και τ΄αρώματά τους να ρουφήξουνε την ενέργειά τους να συντονιστούνε με τον παλμό τους....η Πέτρα πάντως κατάφερε με την εξαιρετική ιδέα της να συντονίσει άψογα τέσσερις διαφορετικούς ανθρώπους χρησιμοποιώντας το δικό της μυστικό κώδικα...

      Διαγραφή
    3. Ευχαριστούμε, Ελένη, για την ενθάρρυνση. Και ευχαριστούμε, που φώναξες την Αλκυόνη, κι έγιναν οι μέρες φωτεινές!!!

      Διαγραφή
  12. Είδες;; Πέσαμε και στις Αλκυονίδες ημέρες! Ευχαριστούμε Ελένη μου! Ειδικά εσύ, έχεις αναγάγει τα Ολιγόλεκτα σε Τέχνη! Φιλιά πολλά και καλή σου μέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ζωγραφίσατε με πολύχρωμα μολύβια τη μέρα μου!
    Να'στε καλά :)))

    Θα περάσω να διαβάσω ξανά από το σπίτι με προσοχή. Ακούω Παντελίδη. Πόσο να
    συγκεντρωθώ η καημένη;
    Τις καλημέρες μου και την αγάπη μου σε όλες ανεξαιρέτως !

    ♥♥♥♥+♥ = ☼

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Για τον ίδιο άνθρωπο μιλάμε πίνουμε μαζί και τραγουδάμε
      Για τον ίδιο άνθρωπο μιλάμε τυραννιέται αυτή και εμείς γελάμε"....!!!!!!
      Καλό κουράγκιο! Καλή σου μέρα! Σ' ευχαριστώ! ;)

      Διαγραφή
    2. Και στο 'πα! Σπάστο το ρημάδι το ραδιόφωνο να ησυχάσεις!
      (Αγαπώ τις καρδούλες σου!)

      Διαγραφή
    3. "Κλείστο ρε και μ' έκαψες! Ερωτική εξομολόγηση με μπουζούκια;;; Κλείστο και βάλε το....άντε Μαρία"!!! Αχαχα! Γοργόνες και μάγκες/Γεωργίτσης προς Εξαρχάκο (Αριστέα...με..."Ε" μπροστά!!)

      Διαγραφή
    4. Δεν πιάνει 103,7 και 90,9 το ραδιόφωνο ;;;;;Αριστέα μου ξεγοφιάστηκα σήμερα να τρέχω από το σπιτάκι της Πέτρας, στο δικό σου, από τη μία απόλαυση στην άλλη.....

      Διαγραφή
    5. Είμαι ανάμεσα σε τρεις άντρες κι αντί να με έχουν στα ώπα ώπα μου κάνουν τη ζωή μαρτύριο! Ούτε μια φορά δεν έχουν δεχτεί να παίξει κάτι άλλο από τα λαϊκά που ακούν! Κι έχω και το τρελό ανίψι να σιγοντάρει κι από πάνω με τον Παντελίδη! ΣΑΔΙΣΤΕΣ όλοι τους! Θα κάνω στάση : δεν ξαναπλένω την τουαλέτα! :))))

      Διαγραφή
    6. Αριστέα μου επιβάλλεται να τους το κάνεις το χουνέρι !!! Μόνο έτσι θα καταλάβουνε τι εστί καταπίεση, σε συμμερίζομαι γιατί επι 25 χρόνια μοιραζόμουνα το ίδιο γραφείο με 4 συναδέλφους καπνιστές/φουγάρα και ένας ο Διευθυντής που μας κατσικωνότανε ένα τρίωρο την ημέρα...κι εγώ η μόνη που δεν κάπνιζα.....ενεργά γιατί παθητικά....πάντως είχα επιβάλλει τις μουσικές προτιμήσεις μου δηλ. μου το επιτρέψανε για να τους ανέχομαι....

      Διαγραφή
    7. Αυτό με το παθητικό κάπνισμα στην δουλειά, μη μου το θυμίζεις! Κάπως έτσι πέρασα την πρώτη μου εγκυμοσύνη.
      Αριστέα, για σένα δούλεψα το πρωί. Ελπίζω να το ευχαριστηθηκες και να αποζημιώθηκαν λιγάκι τα αυτάκια σου!

      Διαγραφή
  14. Έλα ρε 'σεις!!!
    Τί όμορφη ανάρτηση!!! Πανέξυπνα δοσμένη και υπέροχη! Δεν έχω λόγια!!
    Μπράβο σε όλες σας!!!
    Καλό Σαββατοκύριακο και στις εποχές και στην... Πεμπτουσία!!!
    ;-)
    ΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω ότι η ανάρτηση αυτή είναι ότι πρέπει για να μας πάει καλά το Σαββατοκύριακο! Φιλιά!

      Διαγραφή
    2. Γιάννα πώς τα συνδύασε τώρα η Πέτρα,4 εποχές που τις έκανε 5, αλκυονίδες ημέρες, ξώπλατες τουαλέττες
      είναι ένα πολύ ενδιαφέρον θέμα με το οποίο αξίζει να ασχοληθούμε το Σαββατικύριακο...

      Διαγραφή
    3. Γειά σου, γειτόνισσα Κυκλαδίτισσα. Σ'ευχαριστούμε για την παρουσία σου και τα καλά σου λόγια.
      Τώρα αποσύρομαι, τα μάτια πια κλείνουν. Το πρωί, το πρώτο πράγμα που βλέπω από το παράθυρό μου, είναι η Σύρος. Θα σου κουνήσω το μαντήλι!

      Διαγραφή
  15. Ευχαριστούμε Γιάννα μας! Είπαμε να δώσουμε λίγο ακόμα χρώμα στις Αλκυονίδες ημέρες μας! Καλό Σουκου και για σένα και πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καλημερούδια καλημερούδια σε όλες τις τσούπρες!!!!
    Πανέμορφο συνονθύλευμα χρωμάτων, μυρωδιών κι αισθήσεων!!!! Πως να ξεχωρίσεις μια εποχή αφού η καθεμία έχει τη χάρη της???
    Πολλά πολλά φιλάκια σε όλες κι ιδιαιτέρως στην πετροσυμπεθέεερα!!!! Καλό σ.κ με ήλιο ας έχουμε!!!!!!Μάκια!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Μαριλένα. Οι άστεγες τσούπρες περνούν ωραία όλες τις εποχές στο ευρύχωρο σκυλοσπιτάκι.
      Τα ηλιόλουστα φιλιά μου σου στέλνω.

      Διαγραφή
  17. Με ήλιο θα είναι, ένεκα οι Αλκυονίδες αφενός κι αφετέρου...γιορτάζει ο Σωτήρας μας κι είναι χαρά μεγάλη! (φτου!) Φιλιά πολλά γλυκό συμπεθερόνι μου και καλό Σουκου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Καλημέρα, συμπεθέρα της Πέτρας! Μα να μη μπορεί καμιά να διαλέξει μια εποχή! Τόση ανωτερότητα πια! Πασαρέλα χωρίς ίντριγκα γίνεται; Τι κάνω εγώ εδώ σήμερα όλο το πρωί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τσάμπα έχεις ωρέ την πιο αποκαλυπτική.........πλάτη....ever;;; (δεν ξέρω αν το έχεις καταλάβει, αλλά είσαι εκείνη με την λευκή και άκρως...συντηρητική τουαλέτα!!)

      Διαγραφή
    2. Επειδή το κατάλαβα το λέω! Μα να φοράω μια τόσο...συντηρητική τουαλέτα που αφήνει και κάποια σημεία του σώματος καλυμμένα και να μην το αναγνωρίζει κανείς;;;

      Διαγραφή
    3. Σοφία μου εγώ τη ζήλεψα την τουαλέττα σου γι΄αυτό σου ζητώ να μου τη δανείσεις για αύριο μόνο, εξηγώ τους λόγους παραπάνω.

      Διαγραφή
    4. Σοφία, πράγματι η πλάτη σου καλύπτεται από ένα ωραία στολισμένο τίποτα. Δεν είσαι το μόνο θύμα του συντηρητισμού, πάντως. Πού να με δεις κι εμένα ανφάς, που φοράω μια λουλουδάτη διαφάνεια!!!

      Διαγραφή
    5. Eννοείται ότι μπορείς να τη φορέσεις Κλαυδία μου, έτσι να σκάσουν όλες από τη ζήλεια τους! (Θέλω φωτογραφίες! Όχι δικές σου! Των αλλονών την ώρα που θα εμφανιστείς!)
      Άννα, το φαντάζομαι! Δεν είναι δυνατόν το καλοκαίρι να είναι πιο συντηρητικό από την άνοιξη!

      Διαγραφή
  19. Μα τέτοια έμπνευση θα τη ζήλευε κι ο πιο διάσημος μόδιστρος, Πετροκόριτσο! Χαιρετώ τις γλυκιές καταληψίες με τα εξής:
    Χειμώνας - Γλαύκη: Υπέροχο το Ολιγόλεκτο! Μα, ελπιδοφόρα συντροφιά είσαι εσύ κοπέλα μου, που με τις απόψεις και τη δυναμική σου προσδίδεις χρώμα στον μουντό. . . χειμώνα μας!
    Άνοιξη - Σοφία: Προσεγμένο κι Αισιόδοξο! Πάντα συνοδεύεις με "ηλιόλουστη" διάθεση τις στιγμές μας Σοφάκι!
    Καλοκαίρι - Άννα: Τρυφερό κι Ανέμελο σαν Καλοκαίρι! Αγκαλιάζουμε τις σκέψεις σου με τη "σπάταλη" αφοσίωσης της παρέας σου Άννα μου!
    Φθινόπωρο - Κλαυδία: Γλυκό και Ταξιδιάρικο! Χρυσοκόκκινη κι ευχάριστη νότα στο ημερολόγιο του χρόνου μας είναι η συντροφιά σου, Κλαυδία, με το υπέροχο όνομα!
    Η Πεμπτουσία του χρόνου - Πέτρα: Ολιγόλεκτο με Ανθισμένα Συναισθήματα! Είσαι ανατρεπτική κι απρόβλεπτη Πέτρα μου, με συμπεριφορά που πολλαπλασιάζει τον εσωτερικό μας πλούτο!
    Είσαι πραγματικά μια "φωτισμένη" όαση στις ωχρές θίνες της σημερινής Πασα(τ)ρέλας της ζωής μας!
    Να είσαι πάντα καλά γλυκιά μου! Φιλιά πολλά!:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γλυκιά μας Κατερίνα:.......τα λογάκια σου μας καίνε, γιατί είμαστε μανεκένε, κυριολεκτικώς κιόλας, από ο,τι είδες!! Να είσαι καλά και πολύ σ' ευχαριστούμε, από καρδιάς! Πολλά φιλιά και καλό Σουκου! :))

      Διαγραφή
  20. Υπέροχο και το δικό σου σχόλιο, Κατερίνα! Πολύ σ' ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατερίνα τώρα που βγήκαμε στις πασαρέλες, διαβάζουμε τα θαυμάσια σχόλιά σας, εισπράττουμε τα φιλιά σας και την έκδηλη ικανοποιήσή σας , ζώ με την αγωνία μήπως μου μείνει κουσούρι να μην πατώ στη γή αλλά να υπερυψώνομαι 2-3 εκατοστά από το έδαφος...!!! Καλό Σαββατοκύριακο !!!

      Διαγραφή
    2. Τι να πω κι εγώ, μετά από ένα τόσο προσεγμένο και συγκινητικό σχόλιο; Ίπταμαι κάπου δίπλα στην Κλαυδία!

      Διαγραφή
  21. Είστε καταπληκτικές!!!!! Μπράβο σας κορίτσια!!!!
    Καλό ΣΚ να έχετε!!!! Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστούμε γλυκιά μας Silena!! Να είσαι καλά κι εσύ και καλό Σουκου! Πολλά φιλιά!!

      Διαγραφή
    2. Silena ήτανε πραγματικά μια καταπληκτική εμπειρία αυτή η συνεύρεση !!! Καλό Σαββατοκύριακο !!!

      Διαγραφή
    3. Ζήσαμε σε μια καταπληκτική ατμόσφαιρα, Silena μας. (Λες να φταίει το άρωμα του σπιτιού της Πέτρας;)
      Αχ αυτά τα ζουμπουρλούδικα κερασάκια σου! Με κάνουν να ονειρεύομαι την Άνοιξη!

      Διαγραφή
  22. Απαντήσεις
    1. Ας είναι καλά το photoshop.....εξαιρετικός αυτός που το επιμελήθηκε, που να δείς και στην πρόσοψη τι καλή δουλειά έκανε....!!!

      Διαγραφή
    2. Μα, αν δεν ακολουθούσες κι αυτήν την ομορφιά, τι Beauty Follower θα ήσουν. Καλό ΣουΚου του γιου τουου. :-D

      Διαγραφή
    3. Ποιο photoshop καλέ! Αυτές οι ωραίες πλάτες είναι δικές μας! Τέλος! Να μη σώσει να βγάλει τη χρονιά ο Αντωνάκης, αν λέω ψέματα!

      Διαγραφή
  23. Beauty Follower, και που να μας δεις και ολόσωμες! Φιλιά και καλό Σουκου επίσης! :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Έχω δηλώσει πολλάκις ότι η εποχή που λατρεύω είναι το καλοκαίρι. Με τούτη την ανάρτηση με αναγκάζεις να τις λατρέψω όλες.
    Άσε που με τόσες πλάτες και τουαλέτες αισθάνομαι σαν κριτική επιτροπή σε πασαρέλα.
    Εντάξει κυρία Κοκό Σανέλ. Μας έριξες με τα πανέμορφα μοντέλα σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν χρειάστηκε και πολύ για να πείσει τα μοντέλα, από ένα μέηλ τους έστειλε, άμα έχεις σπάσει τους μυστικούς κωδικούς....όλα γίνονται παιχνιδάκι

      Διαγραφή
    2. Μετά από αυτήν την δηλωμένη λατρεία, αρχίζω και το παίρνω πάνω μου! Άντε, θα σου στείλω τον ζεστό μου ήλιο, να σου κάνει μασάζ στον αυχένα (περαστικά σου, καλέ μου!)

      Διαγραφή
    3. Γι' αυτό βρε της μιλάς ακόμα! Γιατί έχει τον τρόπο να μας παρασύρει στον κόσμο της με όλες τις εποχές και όλες τις διαθέσεις! Και δε θα βρεις αλλού καλύτερα μοντέλα!

      Διαγραφή
    4. @ Ακυβέρνητε,
      ε, αφού είμαθτε ακαταμάχητεθ χριθτιανέ μου!
      Παραδέκθου το επιτέλουθ, να πάει θτο διάολο να πάει!
      Α! Και που 'θαι: Δεν θα μάθω κι εγώ θκι;; Θα θου δείκθω!
      (Ε, μα, δεν μπορώ! Έγραπθεθ την ατάκα τηθ χρονιάθ και μου έχει κολλήθει!!)

      Διαγραφή
  25. Όχι που δεν θα ερχόμουν ξανά με ησυχία και με τη σωστή συνοδεία μουσική! Vivaldi βέβαια!
    @Γλαύκη μου: γλυκιά η προσμονή της άνοιξης! Μου έδωσες μια γαλήνια υπόσχεση! Σε ευχαριστώ!
    @Σοφία μου: μου θύμισες τι όμορφη που ήταν η νιότη, ο έρωτας! Τα θέλω ακόμα στη ζωή μου κι ας μεγαλώνω. Την άνοιξη μπορώ να την έχω στη ψυχή. Πολύ σε ευχαριστώ!
    @Αννούλα μου: η γλυκιά ήρεμη δύναμη! Η γλύκα της ωριμότητας σαν το σύκο το μεστωμένο. Λάτρευα πάντα τα ώριμα σύκα γιατί είναι γλυκά σαν μέλι! Τσαπέλες τα αποκαλούμε στον τόπο μου. Όσο άσημα ακούγονται τόση γλύκα έχουν. Μα μόνο αν τα γευτείς το μαθαίνεις. Σαν την ώριμη περίοδο της ζωής... Σε ευχαριστώ για τη γλύκα που μου έδωσες ( και δεν παχαίνει)
    @Κλαυδία μου: Οι αλλαγές πάντα χρειάζονται στη ζωή.Μετά από τους καύσωνες, την ξεγνοιασιά και τη χαλάρωση το πρωτροβρόχι έρχεται ως ευλογία στη ζωή μας! Το φθινόπωρο πάντα μου θυμίζει τον Έρωτα...χρειάζονται κι οι σταγόνες, το πρώτο γλυκό αεράκι κι αγκαλίτσα για να σε ζεσταίνει. Σε ευχαριστώ που έδωσες ένα χρυσαφί τόνο στην αποψινή μου βραδιά!

    @ Πεμπτουσία Πέτρα μου: κατέχεις τον κωδικό των τεσσάρων εποχών! Πολύτιμη η ύπαρξη σου δηλαδή! Κρίκο θα σε έλεγα! Κρίκο γερό σε μια πανίσχυρη αλυσίδα: αυτή του κύκλου της ζωής! Εσένα σε ευχαριστώ που μας έδωσες μια μεθυστική σε χρώματα κι αρώματα δημοσίευση! Η έμπνευση μέσα σου! θα ήταν ένας υπότιτλος κατ'εμέ!

    Θα το πιστέψεις πώς δεν έδωσα προσοχή σε φωτό, κολεξιόν,πασαρέλες! Δεν έχω προλάβει να διαβάσω τους διαλόγους σας πάνω ( ευελπιστώ αύριο που δεν θα έχω δημοσίευση -θανκς γκοντ) Τα λόγια σας μου τράβηξαν όλη την προσοχή! Μπήκα μέσα σε κάθε μία και για λίγο ταυτίστηκα με όλες σας! Απίστευτο. Αυτό γαι μένα ήταν το πιο συγκλονιστικό τούτης της ανάρτησης!

    ♥♥♥♥+♥= ☼ ♫ ♪

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν το διορθώνω ! Μπορείτε να το διαβάσετε και με τα λάθη μου φαντάζομαι ...λείπουν μέχρι και κόμματα. Αλλά η κούραση μου είναι απίστευτη- μέχρι να βγει το Συμπόσιο πέθανα! Όταν είμαι ευαίσθητη κι ευσυγκίνητη λειτουργεί το δεξί ημισφαίριο και κάνει του κεφαλιού του!

      Διαγραφή
    2. Τελικά αυτό το δεξί ημισφαίριο είναι σε υπερδιέγερση αυτές τις ημέρες, το σχόλιό σου μια ωδή σ΄αυτή την ανάρτηση που έχει απογειώσει τα καλλίτερα αισθήματά μας......τρέχω το σπιτάκι σου πριγκίπισσα για τρίτη ανάγνωση.....και πολλαπλή απόλαυση, θα κοιμηθώ με το άρωμα του έρωτα απόψε.....

      Διαγραφή
    3. Ωδή στον έρωτα, ωδή στις εποχές...Αριστέα, πετάς αυτές τις μέρες! Ο λόγος σου πάντα γλυκός και καλοδεχούμενος!

      Διαγραφή
    4. Ήρθε και το τσαπελόσυκο, να πάρει μέρος στην εξίσωση της ♥.
      Στα νιάτα μου, ο καλός μου με έλεγε "κερασάκι μου". Τώρα που... μέστωσα, μάλλον σε σύκο πρέπει να φέρνω!!!
      Τα γλυκά φιλιά μου σου στέλνω, Πριγκίπισσα, ελπίζω να ξεκουράστηκες λίγο.

      Διαγραφή
    5. @ Αριστέα,
      άμα διαθέτεις τις κατάλληλες "τουαλέτες" όλα είναι εφικτά!
      Α!..."What....τσαπέλες";;;.....Βουτσάς προς Παπαγιαννόπουλο!!!

      Διαγραφή
    6. Αυτό το να θυμόσαστε όλες τις σωστές ατάκες την κατάλληλη στιγμή με τρελαίνει!
      Υστερώ πολύ ! Όταν τις γράφετε τις θυμάμαι ! Αλλά δεν μου έρχονται μαμώ το εργαλείο μου μέσα! Υπολειτουργεί όπως ο υπολογιστής μου! Όλα τα εργαλεία ένα ένα με εγκαταλείπουν με τα χρόνια! αχαχα!
      Καλησπέρα σας! Άρτι αφιχθείσα από το Σαββατιάτικο καφέ μου ☼

      Διαγραφή
    7. Αριστέα, από τον πολύ Παντέλα πας κι εσύ, έκαψες εγκέφαλο!!! Αχαχα!
      Βρε, άμα έχεις δει 217 φορές την κάθε ελληνική ταινία, σου έχει γίνει δεύτερη φύση!

      Διαγραφή
  26. Κορίτσια, είστε φρέσκο αεράκι από ανοιχτό παράθυρο.
    Α ρε κουμπαρόνι.. εσύ και οι ιδέες σου!!! ♥

    Χαιρετώ και φιλώ άπασες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παίρνω τα φιλιά και τους χαιρετισμούς και πάω στην Αριστέα για απολαυστικό σεργιάνι.....

      Διαγραφή
    2. Ένα αεράκι σε τρύπια φύλλα και ζωές θα δώσει λύση
      από ένα τόσο δα μικρό παραθυράκι που κάποιος ξέχασε να κλείσει!
      (Μποφίλιου)
      Φιλιά!

      Διαγραφή
    3. Το κουμπαρόνι λειτουργεί ως... κουμπαράς φρέσκων ιδεών.
      Όχι, όχι αυτός ο παλιομοδίτικος "γουρουνάκι". Είναι χάι φάσιον κουμπαράς (σειφ μποξ τα λένε τώρα) σε σχήμα Τζέσικα Ράμπιτ, αλλά στο ξανθό !

      Διαγραφή
    4. @ Κουμπαρόνι μου τρελό:
      "Είσαι το ταίρι μου
      το ιδανικό μου ταίρι
      είσαι το ταίρι μου
      και της μισής καρδιάς μου το άλλο μισό!"

      Διαγραφή
  27. Είστε φανταστικές όλες!
    Πολύ μου αρέσατε όλες μαζί!
    Μια μικρή αδυναμία στο καλοκαιράκι!
    Πολλά φιλιά σε όλες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελα βραβειάκι!
      http://miakalimera.blogspot.gr/2014/01/blog-post_17.html

      Διαγραφή
    2. Ελενα πραγματικά είναι απίστευτο πως χωρίς τη παραμικρή προσυνεννόηση, κουμπώσαμε και οι πέντε τόσο αρμονικά.......

      Διαγραφή
    3. Ευχαριστούμε, Έλενα! Κι εμένα μου άρεσε το τελικό αποτέλεσμα! Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι μαζί μπορούμε καλύτερα!

      Διαγραφή
    4. Κι εμένα μου αρέσει, όταν είμαστε όλες μαζί. Την Καλημέρα μου και τα φιλιά μου, Έλενα!

      Διαγραφή
    5. @ Έλενα,
      μια χαρά τα πήγαινες, ως την στιγμή που είδα το βραβειάκι! :(
      "Σ' αγαπώ, σ' εκτιμώ
      όσο άλλος κανείς...♪ ♪"...
      με σκλάβωσε το δώρο σου και σε ευχαριστώ από την καρδιά μου, μα δεν ξέρω αν θα μπω στη διαδικασία να παίξω -και- αυτό το παιχνίδι, καθώς με έχουν κουράσει λιγάκι όλα αυτά. Σου ζητώ συγνώμη, αλλά τα αισθήματα μου παραμένουν...σφόδρα -έτσι κι αλλιώς- φορ γιου! Γλυκό φιλί! :))

      Διαγραφή
  28. Τι όμορφο όλο αυτό που κάνατε!! Μπράβο και στις πέντε σας, που ενωθήκατε έτσι και μας χαρίσατε τα υπέροχα ολιγόλεκτά σας, τα γεμάτα με τόσες όμορφες εικόνες!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το Πετροκόριτσο το έκανε !!! Είχε την τέλεια ιδέα και την πραγματοποίησε !!! Εμείς απλά φορέσαμε τις τουαλέττες μας και σουλατσάραμε στην πασαρέλα αφού προηγουμένως είχαμε στείλει με μεηλ τα ολιγόλεκτά μας....

      Διαγραφή
    2. Έτσι είναι! Τα εύσημα στην Πέτρα! Να 'σαι καλά, Έλλη!

      Διαγραφή
    3. Βεβαίως, βεβαίως, έτσι είναι! Σε μια Πέτρα πατήσαμε όλες!
      (πού είσαι, Πέτρα, τα ποσοστά μου μην ξεχάσεις! Α και την τουαλέτα είπαμε την κρατάμε μετά ε;)

      Διαγραφή
    4. @ Έλλη μου,
      άμα κατεβάζεις -δωρεάν- ιδέες, μια χαρά είναι όλα, ως την στιγμή που σου ζητάνε...ποσοστά και διεκδικούν κι αυτές τις υπέροχες τουαλέτες υψηλής ραπτικής!!! Φιλιά πολλά και καλό Σουκου!

      Διαγραφή
  29. Απαντήσεις
    1. Σ΄αυτό το σκυλοσπιτάκι συμβαίνουνε καταπληκτικά πράγματα, ενίοτε και ντεφιλέ με τουαλέττες haute couture

      Διαγραφή
    2. Το πιο όμορφο, είναι ότι γνωριζόμαστε, Μαρία Έλενα και περνάμε καλά, όσο μακριά κι αν βρισκόμαστε. Φιλιά.

      Διαγραφή
    3. Ευχαριστούμε Μαρία Έλενα! Κατά κάποιο τρόπο παίρνουμε δύναμη ο ένας απ' τον άλλο.

      Διαγραφή
    4. @ Μαρία Έλενα, ευχαριστούμε πολύ! Φιλάκια!

      Διαγραφή
  30. Απαντήσεις
    1. Επεράσαμε όμορφα, όμορφα, όμορφα.........άξιζε τον κόπο !!!

      Διαγραφή
    2. Hengeo, ελπίζω να πέρασες τόσο καλά όσο κι εμείς.
      Καλό Σαββατοκύριακο και σε σένα!

      Διαγραφή
    3. @ Hengeo,
      να είσαι καλά φίλε μου! Καλό Σουκου επίσης!

      Διαγραφή
  31. Τι να πρωτοζηλέψω...τις πλάτες, τις τουαλέτες, τα όμορφα σχόλια, τι;.... άντε να έρθει το καλοκαιράκι γιατί με τέτοιες αναρτήσεις η έλλειψη του γίνεται ακόμα πιο αισθητή!
    ΑΦιλάκια μ' ένα ξεκούραστο και χαλαρό Σ/Κ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα τι να ζηλέψεις, εσύ, που έρχεσαι και μας τιμάς με την παρουσία σου!
      Κι όπως έλεγε κι ο Κηλαηδόνης :" ♪ ♪ Κάντε υπομονή, ώσπου να 'ρθει Καλοκαίρι
      Κάντε υπομονή, όπου νά' ναι θα φανεί ♪ ♪ ♪ "
      (οι ♪κλεμμένες από την Αριστέα φυσικά)

      Διαγραφή
    2. Τα λόγια σου μας τιμούν Στεφανία! Και που θα πάει; Θαρθεί και το καλοκαίρι! Καλά να είμαστε!

      Διαγραφή
    3. @ Στεφανία μου,
      ευχαριστούμε πάρα πολύ για τα καλά σου λόγια! Να είσαι καλά, σε φιλώ και καλό Σουκου επίσης!

      Διαγραφή
    4. Στεφανία το χαρήκαμε αφάνταστα το παρεϊστικο αυτό δρώμενο και από τα σχόλιά σας εισπράξαμε τη μέγιστη χαρά και ικανοποίηση !!!

      Διαγραφή
  32. Κοντά σας φαντάζουν ονειρικές όλες οι εποχές.
    Σταματά ο νους να σκέφτεται τις άσχημες στιγμές τους
    και γεμίζει με τα χρώματα και τα αρώματα που τους δώσατε
    για να φωτίζονται και να ευωδιάζουν.
    Τα φιλιά μου σε όλες σας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πω πω Φλώρα!! Τώρα κοκκίνησα!!! Και δεν ταιριάζει καθόλου με το ύφος της τουαλέτας (ή μήπως είναι τουαλέττας;) μου.
      Να είσαι καλά, να χαίρεσαι τους λεβέντες σου!

      Διαγραφή
    2. Πολύ χαίρομαι Φλώρα αν καταφέραμε να σε διασκεδάσουμε!

      Διαγραφή
    3. @ Φλωρούκο,
      κι εμείς αυτό προσπαθήσαμε να κάνουμε: να ξεχαστούμε, η κάθε μια, από τα άσχημα που βιώνουμε και να προσπαθήσουμε να σας το μεταδώσουμε κι εσάς, μπας και ΔΕΝ σαλτάρουμε όλοι μαζί! Πολλά φιλιά!

      Διαγραφή
    4. Δεν ήτανε συνάντηση, Φλώρα μου κορυφής,
      ωραίο συναπάντημα και άγγιγμα ψυχής !!!!

      Διαγραφή
  33. Η εποχή του χειμώνα είναι γεμάτη από εκπλήξεις, ευχάριστες ή δυσάρεστες, οπότε πρέπει να είμαστε σε ετοιμότητα για κάθε τι που έρχεται.
    Έτσι, θα ήθελα να με συγχωρέσετε και τα κορίτσια των άλλων εποχών και οι φίλοι αναγνώστες που δεν μπορώ αυτή τη στγμή να απαντήσω στα σχόλιά σας και να συμμετέχω στη συζήτηση. Τα απρόοπτα δεν είμαστε σε θέση ποτέ να τα ελέγξουμε.
    Αν τα καταφέρω μέσα στην ημέρα, ίσως συμμετέχω, και πάντα με μεγάλη μου χαρά!
    Τα κείμενα απόλυτα ταιριαστά και οι ενδυμασίες εκπληκτικές, ακόμα και ως ιδέα!!!!
    Σας ευχαριστώ όλους θερμότατα!!!
    Γλαύκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. @ Γλαύκη αγαπημένη μου,
    εγώ θα ήθελα να ήταν όλα αλλιώς και να κατάφερνες -έστω και για λίγο- να εκτονωθείς κι εσύ (ξέρω πόσο πολύ το ήθελες γαμώτο!) όπως προσπαθήσαμε να κάνουμε όλοι μας, μέσω μιας ανάλαφρης ανάρτησης, από ο,τι μας βαραίνει καθημερινά. Ας πάνε όλα καλά και μην σε νοιάζει για τίποτα άλλο. Εξάλλου, το έχει πει κάποιος άλλος σοφότερος, πολύ πριν από μας πως...."Ζωή είναι ο,τι συμβαίνει ενώ κάνεις σχέδια" (John Lennon).... Σε φιλώ γλυκά!! :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Petra Bank καλησπέρα!
    Με τέτοιους ισχυρούς καταθέτες που έχεις στο χαρτοφυλάκιο σου, η τράπεζα πνεύματος θα μεγαλουργήσει!
    Δεν ξέρω αν τυχαία διαλέξατε την εποχή για την καθεμιά σας. Μάλλον όχι. Δεν θα μπορούσα να φανταστώ αλλιώς τη σειρά.
    Μπράβο ρε κορίτσια! Μεγαλουργήσατε!...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Μαρία μου, ευχαριστούμε πάρα πολύ για τα πολύτιμα λόγια σου! Αποτελούν άλλη μια ισχυρή κατάθεση στο χαρτοφυλάκιο μου! Να ρέει παιδιά το "χρήμα", να κυκλοφορεί! Που ξέρεις; Μέχρι και την ανάπτυξη μπορεί να φέρουμε καμιά μέρα! Καλημερούδια Μαρία μου και καλή Κυριακή! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Κανελλάκι μου σ αυτή την τράπεζα και δεν κινδυνεύουνε οι καταθέσεις και σίγουρα οι αποδόσεις είναι οι μεγαλύτερες μακραν....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Γειά σου Μαρία. Ευτυχώς που υπάρχουν και τέτοιες τράπεζες. Και όλο και καταθέτουμε, από το υστέρημά μας, λίγο πνεύμα, λίγο ψυχή, λίγο από Εμάς. Κι έτσι, το λίγο, γίνεται πολύ.
    ΥΓ. Εσύ Το έχεις πολύ από μόνη σου!
    Τα φιλιά μου όλα και καλή βδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Μπράβο σε όλες σας και σε σένα Πετρούλα που έχεις ανοιχτό το μπλοκόσπιτο σου να γράψουν και φιλοξενηθεί οι άστεγες φίλες σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Με τέτοιες φίλες Δελφινούι μου -τόσο δημιουργικές και ονειροπόλες- το λιγότερο που μπορώ να κάνω, είναι να παραχωρήσω το μπλογκόσπιτο! Φιλούθκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άστα , Δελφινάκι, έχουμε καταντήσει " Η Άστεγη Μάστιγα"!!! Αλλά σε τέτοιο... Αρχοντικό Σκυλοσπιτάκι, είναι μεγάλος πειρασμός να κάνεις κατάληψη!!! :))
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  41. 152: Μόλις σχηματίσαμε αυτοδύναμη κυβέρνηση!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΦΙΛΕ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ TOY BLOG ΚΑΙ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ ΜΕ ΤΟΝ GDPR~ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ!

ΠΕΡΙ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ: ΠΡΟΣΟΧΗ! ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΝΟΜΟΣ 2121/1993 Copyright © Mia Petra

Απαγορεύεται από το δίκαιο Πνευματικής Ιδιοκτησίας η καθ' οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση και ιδιοποίηση τών κειμένων μου, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.
ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ - ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ Ή ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ, ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΚΤΡΙΑΣ -Mia Petra-
***IMPORTANT NOTE***:The reproduction, publication, modification, transmission or exploitation of any work contained herein for any use, personal or commercial, without my prior written permission is strictly prohibited.