Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

# Κλειδώνουμε κι ο κλέφτης είναι μέσα...


Όχι πες, αν πει κάποιος τώρα ότι παρέλαβε καμμένη γη και χάος, θα 'χει άδικο;
Τόσες μέρες παρακολουθώ την επικαιρότητα. Φύλλο και φτερό.
Αν κάτι θα 'πρεπε να μας μάθαινε η κρίση, αυτό θα ήταν ελαφρά αποστασιοποίηση.
Τα γεγονότα είναι καταιγιστικά κι εμείς είμαστε τα ίδια τα γεγονότα
Ριγμένοι οι περισσότεροι από εμάς, στον αγώνα της προσωπικής δικαίωσης:

"Εγώ το είχα φανταστεί!", σας τα' λεγα αλλά δεν με ακούγατε!"...
..κι άλλες τέτοιες παπαριές, από κάθε εγχώριο και μη παπαγαλάκι του κερατά!
Απλά σας σιχαίνομαι μαλάκες! Ανεύθυνα και ποταπά παπαγαλάκια!
Τελικά, εκείνη η λίστα που αφορά τον κάθε φωτεινό (μη χέσω!) παντογνώστη, είναι ατελείωτη. Και πάλι αποδεικνύεται περίτρανα ότι κλειδώνουμε κι ο κλέφτης είναι μέσα.

Και ναι, είμαστε εφτάψυχοι. Παράλληλα όμως είμαστε και σκατόψυχοι.
Ποιος μας πήρε το ΝΑΙ μας και το 'κανε ΟΧΙ; Ποιος μας πήρε το ΟΧΙ μας και το 'κανε ΝΑΙ; Ποιος μας έκλεψε το δίκιο που το 'χαμε βουνό; Ποιος με πήρε απ' το δωμάτιο και λείπω;
Καμία κρίση ποτέ, δεν θα γίνει ευκαιρία για να ξεστραβωθούμε.
Βρε, δεν 'πα να περάσει από πάνω μας ο Αρμαγεδδών; Ο Εχθρός θα είναι πάντα ο άλλος!

Δεν θέλουμε Μνημόνιο, αλλά θέλουμε ευρώ, δεν θέλουμε άλλα μέτρα
αλλά θέλουμε άλλα σταθμά. Δεν θέλουμε νύχτα, αλλά ούτε και μέρα.
Όπως αναμενόταν (κάνατε κάποιοι πως δεν το ξέρατε ε;) έσκασε στην κεφάλα μας άλλο ένα Μνημόνιο. Κάποιοι το είπαν φαρμακερό και κάποιοι άλλοι "το τρίτο το μακρύτερο". 
Τη λύση όμως, κανένας δεν βρήκε να μας την πει! Την εναλλακτική.
Μόνο κραξίματα και κορώνες και προδοσίες. Ναι, αλλά μην βγάζετε τις ουρές σας απέξω!
Έλεος πια με την υποκρισία και τη μαγκιά τού κώλου! Νισάφι ρε! 

Όσοι από σας είσαστε στο εξωτερικό -πλην νεολαίας που δικαιολογείται- τσακιστείτε και γυρίστε πίσω εδώ να δουλέψετε. Ή να πληρώνετε τους φόρους σας. Ή να τρώτε μαζί μας το αγγούρι. Ελάτε από κοντά ρε κότες τού κερατά, να δείτε τι εστί βερίκοκο! Τσουτσέκια!
Όσους πάλι σας είχε πάρει ο πόνος και θέλατε ευρώ -πάση θυσία- αν σας κοντάει, φέρτε πίσω τα λεφτά που στείλατε σε τράπεζες του εξωτερικού! Όλοι! Και όλα! Για να στηρίξετε αυτό που λέτε πως θέλατε περισσότερο από οτιδήποτε άλλο: το ευρώ. Κι αφήστε τα σάπια! Τζάμπα μάγκες
Μόνο λάθη βρίσκετε και μόνο κριτική ξέρετε να κάνετε και μόνο εσείς είσαστε οι ξύπνιοι.

Στέκομαι με κάθε σεβασμό απέναντι σε κάθε άνθρωπο που έχασε τη δουλειά του και το σπίτι του. Απέναντι σε κάθε άστεγο κι ανήμπορο.
Υποκρισία όμως άλλη -με ΟΧΙ βροντερό- δεν αντέχω, δεν θα πάρω, πως το λένε;
Το δικό μου ΟΧΙ δεν πέθανε. Το δικό μου ΟΧΙ παραμένει δυνατό. Και δεν το χαλαλίζω σε κανέναν. Ακόμα κι όσοι είπαν το δικό τους ΟΧΙ μέσα στη Βουλή, θεωρώ πως ήταν ο,τι πιο υγιές μπορούσε να συμβεί. Πως θα γίνει δηλαδή; Εμ, καλέστηκαν να πιουν το πιο πικρό ποτήρι, εμ, δεν δικαιούνταν να βγάλουν ούτε κιχ; Κάθε υγιές κόμμα αφήνει τα μέλη του να πάρουν οξυγόνο (έστω και "αναγκαστικής" αξιοπρέπειας), αλλιώς είναι σκέτος φασισμός.

Εμείς ως Λαός πότε θα το βουλώσουμε και θα ανασκουμπωθούμε;
Πόσα χρόνια θα το αναλύουμε ακόμα ρε Θεέ; Πόσα "πάνελ" διχόνοιας ακόμα; Φτάνει πια!
Φτάνει πια μια κοινωνία καμωμένη από μικρούς και μεγάλους Ιούδες. Σκασμός λέμε!

Υ.Γ Εξακολουθώ να έχω ασύρματο ίντερνετ. Είναι μακράν η μεγαλύτερη απάτη. Τις μισές ώρες της ημέρας -και παραπάνω- δεν έχω σήμα. 
Και πληρώνω το κορόιδο! Ευχαριστώ όλες και όλους σας για την κατανόηση και σας εύχομαι καλές διακοπές, όπως και όσο μπορεί ο καθένας μας.
Η...ακριβώς από κάτω αφίσα, δεν απευθύνεται σε εσάς! Αχαχα! Αφορά τα γραφόμενα μου παραπάνω. Καλό Σουκου, πολλά γλυκά φιλιά και ψυχραιμία!

Οι πυρκαγιές σαφώς και είναι οργανωμένο σχέδιο αποσταθεροποίησης. Θλιβερός όσο και επικίνδυνος λαός.

......................................... Foto Google ....................................

"Ένας άνδρας κάνει το καθήκον του σε πείσμα των 
συνεπειών που αυτές θα είχαν επί του ατόμου του.
Αυτό αποτελεί τη βάση της ανθρώπινης ηθικής"
Τζον Κένεντι 
Μένει να αποδειχθεί αν αυτό έπραξε ο πρωθυπουργός.
Μόνο με φορολογική και κοινωνική Δικαιοσύνη
μπορεί να υπάρξει έστω και μια σπίθα φωτός. Θα την τολμήσει;



❤¸¸.•*¨*•♫ ............................ο πιο πιστός φίλος του σκύλου.............................❤¸¸.•*¨*•

16 σχόλια:

  1. Όσο οι φτωχοί θα εξακολουθούμε να ψάχνουμε πολιτική εκπροσώπηση από πλούσιους (είτε "αριστερούς" , είτε δεξιούς), τόσο η Ιστορία θα επαναλαμβάνεται.
    Σαν τραγωδία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να λες πάλι καλά που έχουμε τόσους πολλούς έξυπνους που μπορούμε και εξάγουμε κιόλας.
    Διότι τι θα γινόμασταν χωρίς γενίτσαρους;
    Η ζωή τραβάει την ανηφόρα και μερικοί τον κατήφορο. Αυτή η ταχύτατη απομάκρυνσή μας από τα παχύδερμα εξωτερικού είναι από τα καλά της κρίσης. Διότι το κάθε ερπετό ξεμπροστιάσθηκε. Άντε τώρα που το μάθαμε όλοι, να κρύψει τη διχαλωτή του γλώσσα.
    Και επειδή μεταξύ μας καταλαβαινόμαστε (οι υπόλοιποι δεν θα καταλάβουν τίποτα), αυτός ο κόσμος θα γίνει καλύτερος όταν ο τελευταίος τρομερός πνιγεί με τα άντερα του τελευταίου βιτέξ!

    Καλημέρα και καλή ξεκούραση.
    Όσο για το ασύρματο ίντερνετ, να βρεθούμε κάποια μέρα να το βρίζουμε για ώρες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλά να περνάς και παράτα το ιντερνετ!!! Και λεφτά χαλάς και σε νευριάζει. Μη νομίζεις και εγώ τον άλλο μήνα με ασύρματο θα είμαι. χαχααχα
    Όσο για την κατάσταση μην τρελαθούμε.Το βλέπουμε ότι δεν γινόταν αλλιώς. Αλλά θα διαφωνήσω με το ''υγιές ΟΧΙ της ψηφοφορίας''. Καμιά υγεία δεν βλέπω εγώ. Απεναντίας το ερμηνεύω ως ασφαλή αντίσταση,''πώς λέμε εκ του καναπέ'';; Για μένα οι ψηφίσαντε ΟΧΙ εκπροσωπούν ψηφοφόρους και θα πρεπε να πουν τι γίνεται μετά το ΟΧΙ . Δραχμή; Το είπαν προεκλογικά; Συμμετείχαν σε συζητήσεις , παρουσίασαν μελέτες; Και ότι μάθαμε για δραχμή σημερα, από διαρροές το μάθαμε.Μόνο ο Λαπαβίτσας είναι ειλικρινής. Οπότε σεβομαι το ΟΧΙ του. Τσάμπα μάγκες έχουμε. Αγωνιστές που κάνουν υποχωρήσεις και ας χάσουν μάχες -αρκεί ο πόλεμος να μην είναι σίγουρη ήττα- έχουμε ανάγκη. Και κυρως έχουμε ανάγκη αγωνιστές που και στην ήττα τρώνε τα @@ατά μαζί με το λαό!!!!
    Καλά μπανια!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άννα, κάνω την εξαίρεση να απαντήσω μόνο εδώ (και ζητώ συγνώμη από τους άλλους), αλλά όσο κι αν με πειράζει η ζέστη και το νέο μνημόνιο, τους Προδότες τους Σαμαροβενιζέλους, τα Ποτάμια τα βρωμερά, τα γεμάτα σαπίλα και διαπλοκή και τα μνημόνια που μας φόρεσαν οι πρωτεργάτες του διεφθαρμένου συστήματος, δεν τα ξεχνώ ποτέ! Διακοπές κάνω, δεν έχω πάθει αμνησία. Αυτό μου έλειπε δα, να βαφτίσω επαναστάτες τους ποταμοσαμαροξεφτίλες και να βγουν απολωλόντα πρόβατα όσοι τόλμησαν να αρθρώσουν ένα ΟΧΙ! Ε όχι!

      Διαγραφή
    2. Δεν κατάλαβα την απάντηση. Ποιος ξεχνάει τους σαμαροβενιζελοποταμίσιους;; Αυτοί είναι υπεύθυνοι της κατάστασης που ζούμε! Ποιος ξεχνάει; Και ποιος θέλει εκτός από τους ίδιους να ξεχάσει;; Η ιστορία πάντως όχι. Τέλος πάντων λείπεις και το ιντερνετ χάλια στις διακοπές.Τα λέμε οταν γυρίσεις

      Διαγραφή
  4. τα λέω και τα φωνάζω ότι κάτι πρέπει να ξεκινήσει απο εμάς !!! αλλά ολοι στο τέλος φοβούντε !!!! αμα δεν ξυπνήσουμε πραγματικά να πάρουμε σοβαρά την κατασταση και κυρίως να ξεχάσει επιτέλους ο καθένας το συμφέρον του!!!!! να πεθάνει η κατσίκα του γείτονα ..... δεν αλλάζει η κατάσταση !!! θέλει μαζική ένωση και επιτέλους ξεθόλωμα εγκεφαλικό !!!!!! σε έξι μήνες πάλι γκρέξιτ θα έχουμε και πάλι τα ίδια και θα δείς θα πέσω μέσα και ας με λένε γραφικό ...επιτέλους ας απομωνοθούμε απο όλους και ξαναδουλέψουμε αυτά όλα που μας έβαλαν να βάλουμε στον πάγο να τα εκμεταλλευτούμε για πάρτη μας !!!!! σταματάω ειναι μεγάλες κουβέντες και τονίζω δεν θέλω να μαλώνω με κανέναν σέβομαι όλες τις απόψεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλημέρα Πετράδι μου
    Δυσκολεύομαι να πιστέψω αν υπάρχει
    τρόπος αυτή η χώρα να ανορθωθεί...
    Αυτός είναι ο καημός μου κι οι ψεύτικες
    αντιστάσεις κάποιων όψιμων πιστεύω
    πως είναι εκ του ασφαλούς!!!

    Σε φιλώ και καλή συνέχεια στις διακοπές σου ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "Τη λύση όμως, κανένας δεν βρήκε να μας την πει! Την εναλλακτική.
    Μόνο κραξίματα και κορώνες και προδοσίες. Ναι, αλλά μην βγάζετε τις ουρές σας απέξω!"

    Αυτή σου η φράση τα λέει όλα!!!!!
    Φιλιά πολλά και κοίτα να περνάς όμορφα (ακόμα και με όσα συμβαίνουν), γιατί πρέπει να μείνουμε δυνατοί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλημέρα Πετράδι μου! Είναι τόσο εύκολο να έχουμε να δείχνουμε κάποιον με το δάχτυλο μας ως υπεύθυνο για αυτά που τραβάμε. Ο χειρότερος εχθρός του εαυτού μας είμαστε εμείς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ειλικρινά δηλαδή θέλετε να με κάνετε να πιστέψω ότι η ΜΟΝΑΔΙΚΗ, ΕΦΙΚΤΗ, ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΗ και ΔΙΕΞΟΔΗ λύση για την Ελληνική Κοινωνία και το πρόβλημα χρέους γενικότερα είναι η Εμμονή, η υστερική εγώ θα έλεγα, η αποκτώσα πλέον χαρακτηριστικά τοτεμισμού, είναι το ΕΥΡΩ και η παραμονή στο άρμα της Ε.Ε. μέσα σε αυτή την Εξουσία, μιας συγκεκριμένης Τάξης που ηγεμονεύει αυτή τη στιγμή.
    ΟΧΙ παιδιά μου συχωράτε με αλλά διαφωνώ.
    Αν ναι θεωρούμε θέσφατο, την συνέχιση της ηγεμονίας της Αστικής τάξης, τότε ναι δεν υπάρχει άλλη λύση πλήν της ριζικής και κτηνώδους εξαθλίωσης του Ελληνικού λαού μέχρι τέλους.
    Ο Καιρός του KEYNES, του NEW DEAL και των καπιταλιστικών μεταρρυθμίσεων έχει προ πολλού περάσει. Τώρα είμαστε στη φάση του 1939 με τις μετωπικές αναμετρήσεις να σχηματοποιούνται.
    Σε φιλώ Πέτρα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. To διάβασα στο hysteria και με εκφράζει απόλυτα.
    "Ζούμε τα sos κεφάλαια της ιστορίας του 2200"...
    Θα τα διαβάζουν τα παιδιά τότε και θα μας σιχτιρίζουν. Πεντακόσια γιούρογκρουπ το μήνα, άντε να θυμηθείς ημερομηνίες και ονόματα...

    Καλές διακοπές Πέτρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Και συνεχίζοντας το θλιβερός κι επικίνδυνος λαός που γράφεις, να επισημάνω δημοσκοπήσεις που δεν έρχονται ακόμα στο φως καθώς φέρνουν τα χρυσαύγουλα δεύτερο κόμμα... Μάλιστα..
    Κατά τα άλλα να περνάς ωραία και ξεκούραστα συμπεθέρα μου!! Απόλαυσε το διάλειμμα, το απαιτεί η εποχή!!
    Φιλιά πολλά και καλή βδομάδα να χεις!! :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πέτρα τα λες έξω από τα δόντια... Εγώ στεναχωρήθηκα πάρα πολύ με αυτή τη κατάσταση. Περίμενα οτι το όχι θα έπιανε τόπο. Αυτό αισθάνθηκα όταν στάθηκα μαζί με όλη τη λαοθάλασσα στη πλατεία του Συντάγματος εκείνο το βράδυ. Δυστυχώς όμως δεν είχε καμιά σημασία. Το τι θέλουμε τελικά δεν έχει καμιά σημασία.
    Το αλληλοφάγωμα συνεχίζεται και νομίζουν οτι με το να βαλουν φωτιά στα δάση θα μας κάνουν να ξεχαστούμε. Οχι. Καιγόμαστε εδώ και πάρα πολύ καιρό έτσι κι αλλιώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Να λυπόμαστε όταν ένας λαός αναθέτει τις τύχες του σε «σωτήρες» αντί να μάχεται για τη ζωή του βγαίνοντας ο ίδιος στο προσκήνιο των εξελίξεων…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ♥ Πέτρα μου,
    Μια Σαββατιάτικη καλησπέρα και την αγάπη μου, μετά από βδομάδες απουσίας! ♥

    Εναλλακτική προφανώς υπάρχει, τίποτα δεν είναι μονόδρομος (μα, κι απ' τα κατσάβραχα, κάποιο μονοπάτι οδηγεί στον προορισμό), το θέμα είναι ότι οι εγκληματίες της τελευταίας 5ετίας (δεν αφήνω έξω τους προηγούμενούς τους, αλλά δεν ωφελεί τώρα μια αναφορά σ' αυτούς), μας έδεσαν πισθάγκωνα. [Περισσότερα περί Αγγλικού Δικαίου]

    Θα ήθελα να συμφωνήσω με τον Γιάννη (Giannis Pit) αλλά και με τον Ιχνηλάτη, τους οποίους σέβομαι και εκτιμώ πολύ.
    Γιάννη, "η παραμονή στο άρμα της ΕΕ" είναι αναγκαίο κακό, κάτα την ταπεινή μου άποψη, καθόσον πιθανή έξοδος θα επιφέρει καταστροφικούς τριγμούς, όχι μόνο σε οικονομικό επίπεδο. (Εάν υπάρχει ρεαλιστική λύση για την επιβίωσή μας εκτός ΕΕ, θα με ενδιέφερε πολύ να τη διαβάσω / ακούσω.)
    Ιχνηλάτη... στις αστικές δημοκρατίες, φαίνεται πως -τελικά- υπάρχουν αδιέξοδα.
    Επανάσταση. Είναι ο ελληνικός λαός ώριμος / έτοιμος; Όχι. Ακόμη κι αν ήταν, ερχόμαστε στο "μετά". Και πάλι θ' αναρωτηθώ: υπάρχει ρεαλιστική λύση;

    Πέτρα μου κι εκλεκτή ομήγυρη,
    Τα φιλιά μου και τους χαιρετισμούς μου!
    Να είστε και να περνάτε καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αυτό το κείμενο το είχα διαβάσει στα ξένα που ήμουν
    και μετά ξέχασα ότι δεν είχα σχολιάσει
    (αφού δεν μπορούσα να συνδεθώ με τους λογαριασμούς μου- έχω και μάρτυρα☺)
    Καλά....σε είχα παραδεχτεί! Σαν κείμενο ...στο (χώσιμο) με το γάντι δεν σου βγαίνει κανείς!
    Φιλιά♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΦΙΛΕ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ TOY BLOG ΚΑΙ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ ΜΕ ΤΟΝ GDPR~ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ!

ΠΕΡΙ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ: ΠΡΟΣΟΧΗ! ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΝΟΜΟΣ 2121/1993 Copyright © Mia Petra

Απαγορεύεται από το δίκαιο Πνευματικής Ιδιοκτησίας η καθ' οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση και ιδιοποίηση τών κειμένων μου, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.
ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ - ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ Ή ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ, ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΚΤΡΙΑΣ -Mia Petra-
***IMPORTANT NOTE***:The reproduction, publication, modification, transmission or exploitation of any work contained herein for any use, personal or commercial, without my prior written permission is strictly prohibited.