Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016

# Τι είναι το blog σου και το blogging για σένα;...


Κάθε φορά που γυρίζω από ένα ταξίδι, κάθε φορά που διαβάζω ή ζω ένα κοινωνικό φαινόμενο, κάθε φορά που με πνίγει ο εαυτός μου ή οι άλλοι, κάθε φορά που με κατακλύζει το δημιουργικό μεράκι, υπάρχει ένα αποκούμπι εδώ για μένα: είναι το blog μου. Αλλά και το blogging για τους ίδιους ή και περισσότερους λόγους.. Το blogging είναι ένα ατελείωτο ταξίδι!

Όταν είχα γυρίσει από το Βιετνάμ και ήθελα όσο τίποτα να γράψω για το ταξίδι, έκανα δυο αναρτήσεις για αυτό εδώ και εδώ! Μέσος χρόνος προσω-
πικής εργασίας: δεκαπέντε ώρες! Ω ναι! Όσο δυο ένσημα! Εγώ όμως το 'χα κάνει με πολύ μεράκι, ούτε είχα καταλάβει ότι είχα αφιερώσει τόσες ώρες (διακεκομμένες φυσικά), αν και, όταν είχα ολοκληρώσει την κάθε ανάρτη-
ση, δεν σας κρύβω ότι είχα αγωνία όσο και επιθυμία μαζί, να διαβαστεί!

Έχω καταλάβει καλά, ότι το blog/blogging δεν είναι όλη η ζωή. Η ζωή είναι εκεί έξω. Από εδώ -από το blog & blogging- τροφοδοτούνται ένα σωρό ιδέες και ανησυχίες. Είναι το μέσον αναπαραγωγής ιδεών κι ανησυχιών. Η ζωή είναι έξω από τα Παράθυρα. Το blog/blogging, είναι παράθυρο στον κόσμο! Για μένα όμως σχεδόν όλα είναι πολιτική και κοινωνία κι ως τέτοια τα ζω. Ακόμα και τις ημέρες που αναρτώ θέματα με προσωπική πινελιά ή ανε-
μελιά, στο πίσω μέρος τού μυαλού μου, "παραμονεύουν" τα κοινωνικά και πολιτικά θέματα. Άλλωστε πιστεύω πως πολιτική και κοινωνία είναι ένα. 

Για του λόγου το αληθές, τα πιο πρόσφατα θέματα που μού κέντρισαν το ενδιαφέρον, είναι: 1) Έδιωξαν χθες πολλούς καρκινοπαθείς από το Λαϊκό νοσοκομείο Αθηνών λόγω έλλειψης φαρμάκων χημειοθεραπείας! Και το: 2) Επειδή τα σκουπίδια έπνιξαν τον Πύργο Ηλείας και δεν μεριμνά κανείς... οι μαθητές έκαναν κατάληψη χθες στα σχολεία. Για να μην κατηγορούν κάποιοι τα παιδιά ότι κάνουν κατάληψη για την πλάκα τους. Εδώ μιλάμε για την υγεία των κατοίκων τι πιο σημαντικό; "Δεν αντέχουμε να κάνου-
με μάθημα με κλειστά παράθυρα, ενώ βρίσκουμε ποντίκια στους χώρους" 
Για μένα το blog είναι επίσης ένας τρόπος διαμαρτυρίας κι αλληλεγγύης.
Λοιπόν; Με 3 ή με 1013 λέξεις, τι είναι το blog και το blogging για σένα; 


❤¸¸.•*¨*•♫ ............................ο πιο πιστός φίλος του σκύλου.............................❤¸¸.•*¨*•

109 σχόλια:

  1. Μπράβο σου που είσαι ευαισθητοποιημένη με τέτοιου είδους θέματα και τα γνωστοποιείς και στους άλλους ανθρώπους μέσω του blog σου. Τρέχω λίγο και δεν προλαβαίνω να καλοδώ τις αναρτήσεις σου για το Βιετνάμ, πάντως φαίνονται τρομερά δουλεμένες όντως!
    Εγώ διατηρώ το blog (τόσο αυτό που είναι καινούριο, όσο και το προηγούμενό μου με το οποίο ασχολιόμουν πολύ καιρό) για να γράφω κυρίως για προσωπικά μου θέματα. Είναι κάτι σαν ημερολόγιο σκέψεων. Ενίοτε ενώνω βιώματα δικά μου και άλλα φανταστικά και προκύπτουν μίνι ιστοριούλες, ή σκέψεις που έτσι όπως είναι διηγημένες φαίνονται δικές μου, αλλά στην πραγματικότητα είναι πάλι φανταστικές. Τι να πω. Πάντως είναι εκτόνωση!
    Καλή σου μέρα! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ που διάβασες τις αναρτήσεις μου περί Βιετνάμ.. Ε, 15 ώρες ήταν αυτές! :) Δεν ήξερα (ή δεν θυμάμαι;) ότι είχες άλλο blog πριν. Τα φιλιά μου! :)

      Διαγραφή
  2. Το μπλογκ είναι η φαντασίωση ότι είμαστε δημοσιογράφοι και έχουμε δικό μας περιοδικό/εφημερίδα με θέματα που μας αφορούν, όχι κατ'ανάγκη σοβαρά ή εμπεριστατωμένα. Είναι η εκτόνωση του βίτσιου και του συγγραφικού μας ψώνιου, είναι το μέσο για να μοιραστούμε τη λύπη και χαρά μας με την ελπίδα ότι κάπου εκεί έξω κάποιος θα συμπάσχει και θα συμμεριστεί τα συναισθήματά μας. Αυτά πάνω κάτω, όχι όλα σε ισότιμες δόσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βάλε κι άμα όλα αυτά τα κάνεις πετυχημένα..
      ε, τότε πια είναι τύχη για τους αναγνώστες σου! χχ

      Διαγραφή
  3. Καλή σου μέρα. Άνοιξα το μπλογκ μου το καλοκαίρι του 2007, όταν η μεγάλη μου κόρη έφυγε για μεταπτυχιακά, ενώ η μικρή ήταν στη Θεσσαλονίκη. Σκόπευα απλώς να τις ενημερώνω για την τρέχουσα ελληνική επικαιρότητα. Κάτι σαν επιστολές. Πολύ γρήγορα άλλαξα κατεύθυνση, αφού εκείνες τις μέρες οι μπλογκερ μαζεύτηκαν στο Σύνταγμα, διαμαρτυρόμενοι σιωπηλά για την πυρκαγιά στην Πάρνηθα.
    Μετά κάναμε κάποια ταξίδια, τα οποία περιέγραφα με κέφι, μέχρι που μας χτύπησε αμείλικτα η κρίση. Το αποκορύφωμα ήταν η αναχώρηση των παιδιών μας για το Βορρά.
    Τώρα, όπως ξέρεις, είναι και πολιτικό και οικολογικό και πολιτιστικό. Ό,τι του φανεί του Λωλοστεφανή, που λένε. Ό,τι με συγκινήσει, ό,τι με εξοργίσει βρίσκει τη θέση του στις αναρτήσεις μου. Άλλωστε, είναι τόσο πολλές οι εξελίξεις και τόσο γρήγορες, ώστε μοιάζει σαν να έχει περάσει ένας αιώνας από τότε.
    Χαίρομαι πάρα πολύ που "γνώρισα" πολύ ενδιαφέροντες ανθρώπους, που συνομιλώ μαζί τους, που ανταλλάσσουμε απόψεις, είτε μέσω μπλογκ είτε μέσω e-mail. Το μπλογκ με βοήθησε επίσης να εξοικειωθώ με το ίντερνετ.
    Το μόνο πρόβλημα είναι πως "κολλάω" και κλέβω χρόνο από το διάβασμα: βουνά οι εφημερίδες και τα βιβλία! Δεν μετανιώνω όμως. Εξάλλου, αν δεν το είχα, πώς θα σου μιλούσα τώρα; :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ χαίρομαι που γνωρίζω αξιόλογους ανθρώπους..
      Κι εγώ λυπάμαι που τα βιβλία δίπλα μου είναι αδιάβαστο βουνό.. :)

      Διαγραφή
  4. Το blog/blogging για μένα είναι πολλά! Τα έχω πει τόσες πολλές φορές. Τα είχα πει/γράψει και τον περασμένο Νοέμβριο για τα 5 χρόνια του blog μου.
    Το blog μου κι Εγώ είμαστε ΕΝΑ! Είναι κομμάτι της ζωής μου, της ψυχής μου, της προσωπικότητάς μου, της καθημερινότητας μου, της διασκέδασης μου, το καταφύγιο μου, η διαφυγή μου, η εκτόνωσή μου, το "ναρκωτικό" μου, ο ψυχολόγος μου... Είναι αυτό που γουστάρω να κάνω στη ζωή μου, να γράφω! Και το τότι γράφω εκτός από τα τετράδια μου και σε αυτό τον διαδικτιακό χώρο και μοιράοζμαι μαζί με μερικούς ακόμα τις σκέψεις μου, τους προβληματισμούς μου... έχω μια επαφή με ανθρώπους. Φυσικά και η πραγματική ζωή είναι εκεί έξω και δόξα τω Θεό τη ζω. Αλλά και ο χώρος μου είναι κομμάτι της πραγματικής μου ζωής. Και αυτό φαίνεται ότι είναι η ίδια εικόνα μου παντού. Ό,τι και όσα είμαι Εγώ, όλα αυτά είναι και το blog μου! Και τα αστεία μου θα πω,. και τα σοβαρά μου, και τα βιώματα΄μου και τα όσα βιώνω έξω σε αυτό τον κόσμο, θα πω και θα μοιραστώ. Εξάλλου, οι άνθρωποι έχουεμ γίνει τόσο απόμακροι, ε! μέσω του blog/blogging κάποιοι ερχόμαστε πιο κοντά!
    Την ΚΑΛΗΜΕΡΑ μου Πέτρα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ω ναι, είναι ολοφάνερο ότι είσαι ο ίδιος άνθρωπος εντός κι εκτός blogging! Είσαι ο υπέροχος εαυτός σου! :)

      Διαγραφή
  5. Γράφω για να μπορέσω να ξορκίσω το κακό, για να φέρω το καλό στην σκέψη μου, να αλλάξω εμένα και μετά όλο τον κόσμο.
    Είναι μια ψυχοθεραπεία, μια ευκαιρία έκφρασης.
    Επίσης ευκαιρία επικοινωνίας.
    Νιώθω ευτυχισμένη που το ξεκίνησα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πέτρα πάντα αγαπώ αυτά που γράφεις μου αρέσει η αναρχικη ψυχή σου! Για εμένα το blogging είναι ένα είδος έκφρασης αλλά κυρίως ανάγκη επικοινωνίας με κόσμο που συμμεριζομαστε στο περίπου τις ίδιες απόψεις και ενδιαφέροντα. Keep blogging Petra... Εσύ ειδικά με το blog σου παραγεις σπουδαίο έργο! Σε φιλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σπουδαίο έργο; Σιγά τα λάχανα!
      Τις ανησυχίες μου εκφράζω μόνο
      ενώ παράλληλα γνωρίζω αξιόλογα άτομα! :))

      Διαγραφή
  7. για εμένα ειναι μια αποφυγή -δραπετευση απο προβλήματα της καθημερινότητας γι'αυτο αποφευγω να διαβαζω δυσαρεστα -καταθλιπτικά κείμενα . Προτιμώ ως επί των πλειστων χιουμοριστικά μπλογκς.
    Κάποτε ηταν ψυχοθεραπεια και για εμένα ,αλλά τωρα στο δικό μου γραφω μόνο όταν δεν εχω τίποτ'άλλο να κανω ...έρχεται η κατιούσα δηλαδή χαχαχα
    Καλό μεσημερι Πέτρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ή κατιούσα παραμονεύει παντού, τι θα κάνουμε ρε παιδιά; Χαχα!

      Διαγραφή
  8. Πιστεύω πως το μπλοκ ειναι κατι απο τη ψυχη μας.
    Κατι που μας δινει χαρα ή μετριαζει τον πονο
    Αναλογα τη "φαση" του μεσα μας εκεινη τη στιγμη

    φιλια πολλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, συμφωνώ, είναι ένα κομμάτι από την ψυχή μας, πως αλλιώς άλλωστε;..

      Διαγραφή
  9. Καλώς σε βρίσκω! Θα συμφωνήσω με τα γραφόμενά σου. Ίσως κάποιοι άλλοι να μην μπορούν να μας καταλάβουν αλλά εγώ ως blogger μπορώ! Είναι το αποκούμπι μου, είναι η χαλάρωσή μου, η γλυκιά κούρασή μου, το ημερολόγιό μου, ο τρόπος να μοιράζομαι με φίλους και αγνώστους μ έναν μαγικό τρόπο! Το λατρεύω το Ανθομέλι μας! Το λατρεύω το blogging!

    ...Μπαίνω να διαβάσω το ταξίδι σου!! Λατρεύω τα ταξίδια και το Βιετνάμ δεν είναι κι ένας συνηθισμένος προορισμός!

    Kathy by anthomeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλωσόρισες μέσα από την καρδιά μου συντρόφισσα συν-blogger Κάθυ! :))

      Διαγραφή
  10. Καλησπέρα Πέτρα μου για εμένα η σελίδα μου
    είναι καταφυγή εκφραση παρέα και δημιουργία
    Επειδή είναι ένα καθαρά ποιητικό μπλογκ έχει
    και πιο στενά περιθώρια αλλά δεν με νοιάζει
    άλλωστε μέρα στην ποιητική ματιά περικλείονται
    τα πάντα!!!
    Χαίρομαι επίσης πολύ γιατί μέσα από αυτή τη
    διαδικασία επικοινωνίας έχω γνωρίσει πολλούς
    κι αξιόλογους ανθρώπους (καλή ώρα σαν εσένα!!!)
    και έχει χτιστεί μια επαφή πολλές φορές ουσιαστική

    Σε φιλώ πολύ και να ξέρεις πως μας έχεις
    γίνει απαραίτητη ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα τι λες αγαπημένη;.. Μετά την Ποίηση, το χάος.. Γλυκαίνει τη ζωή..
      Υ.Γ ♥

      Διαγραφή
  11. Καλημέρα Πέτρα μου! Είμαι πολύ νέα στο χώρο του blogging, συμπλήρωσα μόλις 2 μήνες, αλλά έχω να πω πως το "Νεράιδες και Δράκοι" είναι κατά βάση η ψυχοθεραπεία μου! Όταν έχασα τη δουλειά μου επέλεξα να μην πάθω κατάθλιψη αλλά να γίνω δημιουργική! Είναι η ελπίδα μου για ένα καλύτερο αύριο, είναι η χαρά της επικοινωνίας, είναι η εκπλήρωση ενός παιδικού ονείρου... είναι πολλά! Σε φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πόσο ελπιδοφόρο μήνυμα Κλέλια μου!
      Κι εμείς εδώ μαζί σου, μια αλυσίδα συμπαράστασης..! Καλή συνέχεια! :))

      Διαγραφή
  12. Για αρχή ήταν ανάγκη έκφρασης, μετά κατέληξε να είναι η ψυχοθεραπεία μου που δεν μπορώ πλέον χωρίς αυτήν κι ας μου τρώει χρόνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι δημιουργικός χρόνος όμως κι αυτό είναι το ζητούμενο :))

      Διαγραφή
  13. Δεν μπορω να το προσδιορισω ακριβως...μια εσωτερικη αναγκη εκφρασης και μοιρασματος και χαλαρωσης που αλλοτε ειναι επιτακτικη αλλοτε παλι αποκοιμιεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πέτρα μου καλησπέρα. Να το ξαναπώ μία ακόμα φορά λοιπόν. Κάθε φορά που επισκέπτομαι αυτό το όμορφο "σπίτι" σου, διαπιστώνω και κάθε φορά κάτι ακόμα πιο φωτεινό, ανθρώπινο, δημιουργικό.
    Πλέον έχω μάθει να σε "διαβάζω". Δεν διεκδικώ βέβαια δάφνες τέτοιες απλά το λέω θέλοντας να τονίσω ότι νιώθω ότι πίσω από κάθε σου ανάρτηση, κάθε σου θέμα, κρύβεται κάτι σημαντικό που γίνεται μέσα σου.
    Στα συναισθήματά σου, στη σκέψη σου, στο θυμικό σου. Μια πανδαισία αναταραχής που γυρεύει να βγεί.
    Δεν στο κρύβω ότι, με ανάλογο τρόπο, λειτουργώ και εγώ στο CINEFIL όπου μέσα από μια Κινηματογραφική ταινία μπορείς να "διαβάσεις" πράγματα που γίνονται μέσα μου.
    Έτσι κατορθώνω να σε νιώσω απόλυτα.
    Προχώρα λοιπόν καλή μου σε αυτό που κάνεις. Πέραν του ότι είναι πολιτισμός, τέχνη, είναι και μοίρασμα στιγμών.
    Καλό σου απόγευμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τιμητικά όσο τίποτα, τα λόγια σου φίλε Γιάννη
      κι ανταποδίδω, όχι από υποχρέωση, και το ξέρεις.. :)

      Διαγραφή
  15. Ωραίο το θέμα σου και γενικότερα οι ανησυχίες σου ως προς το blogging,που όλοι πολύ ή λιγο αφιερώνουμε χρόνο .Για μένα είναι ένας τρόπος έκφρασης μέσα απο τη δική μου οπτική και φυσικά αισθάνομαι ότι είναι πλασματικός αλλά και τόσο αληθινός αυτός ο κόσμος.Είμαστε όλοι πλέον ".συνδεδεμένοι"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όπως το λες, αυτή η αίσθηση ότι είμαστε όλοι μαζί online.. :)

      Διαγραφή
  16. Άρχισα το blogging λόγω εγκλεισμού στο σπίτι για δύο μήνες -σπόνδυλος σε λάθος θέση -,δεν γνώριζα τον "κόσμο "του ,διαπίστωσα όμως ότι υπάρχουν ακόμη άνθρωποι ,με ανησυχίες ,σκέψεις ,προβληματισμούς, δημιουργία , χαρά και σκέφτηκα να γίνω ένα μικρό -πολύ μικρό λιθαράκι σε αυτό το "σπίτι " που λέγεται blogging .Είμαι ευγνώμων που μου δόθηκε η ευκαιρία να επικοινωνώ περισσότερο ,να ακούω απόψεις , να βλέπω την διαφορετική προσέγγιση του καθενός ,να βλέπω πολλούς αληθινούς κόσμους να μεταφέρονται στη οθόνη μου !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "να βλέπω πολλούς αληθινούς κόσμους να μεταφέρονται στην οθόνη μου!"..
      πόσο συμφωνώ, είμαστε ο καθένας ξεχωριστά, ένας κόσμος ολόκληρος.. :))

      Διαγραφή
  17. - Ο πυροσβεστήρας που σβήνει αυτά που με καίνε.
    - Το σπίρτο που ανάβει συνεχώς άλλα.
    - Το πάρκινγκ της σκέψης.
    - Το μοίρασμα.
    - Η γνωριμία με ενδιαφέροντες ανθρώπους.
    - Η συνειδητοποίηση πως εντέλει αυτόν τον τόπο δεν τον κατοικούν μοναχά ηλίθιοι αλλά και άνθρωποι με νου, μεράκι, όνειρα, αλτρουϊσμό, αγάπη.

    Αν δεν υπήρχε το μπλογκ θα τα έγραφα και θα τα διάβαζα μόνος μου.
    (και τώρα αυτό γίνεται)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν δεν υπήρχε το blog σου, θα είχαμε βυθιστεί
      ακόμα περισσότερο μέσα στην ανυπαρξία μας Πέτρο...

      Διαγραφή
  18. Σου μεταφλερω κάτι που έχω γράψει σχεδόν δύο χρόνια πριν σε ανάρτησή μου γιατί τίποτα δεν έχει αλλάξει:

    "(...) προσωπικό μου στοίχημα ήταν να γράφω με μεράκι και ποτέ αναγκαστικά. Να μην ξεμένω από ιδέες. Να μην αφήνω τη σκέψη να πλαγιάσει. Να έχω καθημερινή εκτόνωση συναισθημάτων, θετικών κι αρνητικών, καθώς η ζωή έχει απ' όλα! Να σας λέω κάθε μέρα "καλημέρα" ακόμα κι όταν μέσα μου γινόταν πανικός.
    Αμέτρητες οι φορές που μετριάστηκε η ένταση, που συρρικνώθηκε η θλίψη, που ένιωσα τα λόγια σας βάλσαμο και χάδι στην πλάτη!

    Για μένα Η ζωή είναι Ωραία είναι το μπαλκόνι μου στον ήλιο.
    Σας ευχαριστώ για τις φορές που καθίσατε μαζί μου, ήπιατε το καφεδάκι σας, γελάσατε με τις γελιο-θεραπείες μου, χαρήκατε με την τρέλα μου και τον παιδικό μου ενθουσιασμό,ακούσατε τα παραπονάκια μου,ανεχθήκατε την γκρίνια μου, δακρύσατε μαζί μου!"

    Νομίζω ότι δεν χρειάζεται να προσθέσω ή να αφαιρέσω λέξη!
    Φιλιά πολλά και σκέψου...χάρη στα μπλογκς μας γνωριστήκαμε, μιλάμε, μοιραζόμαστε, βοηθάμε η μία την άλλη ... έχουμε κάνει (κατά την αλεπού στον Μικρό Πρίγκιπα) εξημέρωση Πετρούλα μου! Αυτό! ΕΞΗΜΕΡΩΣΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αριστεα ποια συγκεκριμένα είναι αυτή σου η ανάρτηση; Θέλω να την διαβάσω!

      Διαγραφή
    2. Μαίρη μου , η ανάρτηση που ζήτησες!
      http://princess-airis.blogspot.gr/2013/12/2_31.html
      (σόρρυ για την καθυστέρηση αλλά τώρα πια όλα τα κάνω ετεροχρονισμένα)
      Φιλιά !

      Διαγραφή
    3. @ Αριστέα, είπες την μαγική λέξη: εξημέρωση,
      αν και έχουμε πολλές δυνατότητες ακόμα! :))

      Διαγραφή
  19. To blog μου είναι μια διέξοδος, ένα μέσο έκφρασης, εκτόνωσης, η μανία μου, η χαρά μου, το αποκούμπι μου. Είναι ένα παράθυρο επικοινωνίας ανάμεσα σε εμένα και σε άλλους, ενδιαφέροντες ανθρώπους (και όχι σκέτα πληκτρολόγια). Το blog μου είμαι εγώ, αλλά είναι και αυτό, γιατί εξελίσσεται και μόνο του, πέρα από μένα, χάρη στην αλληλεπίδραση με τους ανθρώπους που προανέφερα.
    Το blogging είναι μοίρασμα, δώσε και πάρε, είναι εικόνες, ταξίδια του νου και της ψυχής, ομορφιά, γνώση ότι υπάρχει και κάτι καλό εκεί έξω στο αχανές διαδίκτυο, κάτι που κι αυτό θέλει το ίδιο με εμένα: να ελευθερωθεί, να του δοθεί η ευκαιρία να υπάρξει, να εκφραστεί, να ανταλλάξει απόψεις, και ενίοτε, να φωνάξει γιατί το πνίγει το δίκιο.
    Θα μπορούσα να γράψω χιλιάδες πράγματα, αλλά σε πολλά με έχεις ήδη καλύψει και εσύ, και οι προλαλήσαντες.
    Μου τρώει χρόνο, αλλά για μένα είναι χρόνος ποιοτικός, ουσιαστικός, και γι΄αυτό και δεν με κούρασε ποτέ. Είπες για τις αναρτήσεις σου για το Βιετνάμ και τις ώρες που αφιέρωσες και σε κατάλαβα πλήρως: οι δικές μου "Διαδρομές" για παράδειγμα, έχει τύχει να μου πάρουν ακόμη και μέρες ολόκληρες μέχρι να λάβουν το "σχήμα" και τη μορφή που έχω κατά νου, αλλά το αποτέλεσμα πάντοτε με αποζημιώνει. Κάνουμε τα ταξίδια μας μαζί, τι καλύτερο;
    Φιλιά, Πέτρα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτός είναι ο στόχος: να κάνουμε τα "ταξίδια" μας μαζί, ομορφιά μου :)

      Διαγραφή
  20. Καταρχήν να πω το βασικό κλισέ!
    Πρώτα ζούμε, μετά γράφουμε!Χεχε!
    Τι είναι για μένα...πολλά πράγματα..
    Όταν το άρχισα, ήμουν άνεργη και απελπισμένη...σκέφτηκα πως καλό θα ήταν αφού δεν έβρισκα δουλειά να μπορώ να περνάω κάποιο χρόνο κάνοντας κάτι ουσιαστικό!
    Δεν το έκανα από την αρχή! Το ουσιαστικό λέω, γιατί προφανώς δεν το είχα πάρει σοβαρά από την αρχή!
    Πολύ διστακτικά στην αρχή, κάνοντας βηματάκια αργότερα που τα συνεχίζω μέχρι σήμερα, προσπαθώ να πω κάτι...μέσα από φωτογραφίες, από ιστορίες (χιουμοριστικές, σοβαρές, σκοτεινές,αλλοπρόσαλλες..μέσα από μνήμες, περνάω στο παρόν, χώνομαι ενίοτε και στην επικαιρότητα, μη σου πω ξορκίζω και τα όνειρα!
    Μόνο μου παράπονο που συνήθως ξεπετάω τα θέματά μου...παράδειγμα η χθεσινή ανάρτηση.
    Εκεί που καθόμουν, μου ήρθε ο συνειρμός του Άδωνη με τους σπόρους που είχα αγοράσει την άνοιξη και είναι είδος παπαρούνας. Σε δυο λεπτά είχα βρει τις φωτογραφίες, διάλεξα μία στα γρήγορα την έφτιαξα ακόμα πιο γρήγορα και σε δέκα λεπτά ανέβασα ανάρτηση που ίσως ένας άλλος την είχε προσχέδιο για άλλη ανάρτηση..αυτό που θέλω να πω είναι πως μετά μου ήρθαν κι άλλα στο μυαλό, πιο αστεία, πιο "χτυπητά",.. ακόμα και και λατινικές ονομασίες του φυτού, π.χ. Adonis Megalopiasious και άλλα παρόμοια και χειρότερα (χεχε), αλλά η ανάρτηση είχε γίνει!
    Είμαι του τσακ μπαμ...δε σχεδιάζω. Όταν μου έρθει η ιδέα και έχω υπολογιστή τσακ μπαίνει, αν δεν έχω τσακ ξεχνιέται!
    Πολλά έγραψα όμως!
    Θα πω ένα τελευταίο για να τελειώνω...αγαπώ αυτό που κάνω, γιατί αν δεν το αγαπούσα θα σταματούσα να το κάνω!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και τι ξέχασα να πω πριν;Το σπουδαιότερο!
      Το όνομα του μπλογκ μου είναι τα ταξίδια μου στα μπλογκς...που σημαίνει πως χωρίς τα άλλα μπλογκς και την αλληλεπίδραση χάνει όλο τούτο τη γοητεία του!

      Διαγραφή
    2. Κάτι από τη γοητεία του, ήθελα να γράψω κι έφαγα το κάτι!
      Φεύγω, μείνε ήσυχη!!!
      Δεν ξανάρχομαι....απόψε!

      Διαγραφή
    3. Μαρία, όντως μπορούσες να το παρατραβήξεις το θέμα
      "Άδωνης" κι εγώ θα ήμουν μαζί σου! Ακόμα μπορείς να
      κάνεις "διορθωτικές" και προσθετικές πινελιές πάντως! :)

      Διαγραφή
  21. Δεν ξέρω τι να πρώτο πω, αλλά θα σου έλεγα για την Σειρήνα, και αλλά θα σου έλεγα προφανώς για το τωρινό.
    Σίγουρα είναι τρόπος έκφρασης ακόμα και διασκέδασης.
    Η αλήθεια είναι ότι μετά από τόσα χρόνια (7 χρόνια πλέον) δεν νιώθω όπως ένιωθα για το blogging τα συναισθήματα μου, έχουν αλλάξει, δεν στρέφομαι τόσο πολύ σε αυτό και μάλλον ίσως το κάνω από συνηθεια; Προς το παρόν το καινούργιο είναι ένα πείραμα. Εάν νιώσω την ιδία αγάπη και ζεστασιά που είχα όταν πρωτάρχισα το blogging για πρώτη φορά με την Σειρήνα τότε μάλλον όλα θα πάνε καλά.
    Τρόπος έκφρασης και καταφύγιο για κάποια πράγματα ίσως ακόμα να παραμένει.
    Σε φιλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όπως νιώθεις κι όσο πάει Έλενα μου!
      Αφού είναι καταφύγιο, όπως πολύ σοφά λες!

      Διαγραφή
  22. Το εκτός σχεδίου χωραφάκι μου. Το έχω σαν εκτόνωση, σαν ευκαιρία να το ισιώσω και να καλλιεργήσω τα "ζαρζαβατικά" μου, σαν πρόκληση να τα δω να μεγαλώνουν και να βγάζουν καρπούς, αλλά και σαν ευκαιρία να μοιραστώ κοινές εμπειρίες με τους καλούς μου "γείτονες".
    Δεν περίμενα να έχει τέτοια δυναμική και ευγνωμονώ την πλούσια σοδειά που μου έχει δώσει. Γνωριμίες, φίλους, συγκινήσεις, αλληλεπίδραση, συμμετοχές σε κοινά δρώμενα και συντροφικότητα.
    Ένας ζωντανός οργανισμός δηλαδή. Αν ήμασταν σε εποχές ευμάρειας, ίσως και να μην υπήρχε τέτοιο δέσιμο. Κι αυτό είναι που του δίνει προστιθέμενη αξία.
    Καλό μπλόγκινγκ και κυρίως καλές αντοχές να έχουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάντα αλληγορική Μαρία μου.. Και πάντα πλούσια σε σοδειά.. :))

      Διαγραφή
  23. Με έχει εντυπωσιάσει πόσους πολλούς συνταξιδιώτες βρήκα , πόσους ανθρώπους γνώρισα , πόσα μοιράστηκα και πόσα πολλά μαθαίνω , πόσα καταλαβαίνω μέσα από τις λέξεις για την προσωπικότητα των φίλων , και είναι πολλά αυτά Πέτρα μου !!!Εχω εισπράξει πολύ συναίσθημα και έχω αφήσει τις σκέψεις μου απλά όπως σκέφτομαι !!!
    Καλή μας συνέχεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ πάντως έχω να πω ότι έχεις δώσει πολύ περισσότερα
      από την πλευρά σου, πολύτιμα μοναδική συνεισφορά.. :)

      Διαγραφή
  24. Είναι η επικοινωνία μου με όλον τον κόσμο! Πατάω το κουμπάκι της δημοσίευσης κι έχω την αίσθηση / ψευδαίσθηση ότι μοιράζομαι με το Σύμπαν.
    Περισσότερο με ενδιαφέρει να διαβάζω και να γράφω για όσα με απασχολούν και λιγότερο να γράφω και να διαβάζω ξερά γεγονότα.
    Καλό βράδυ και καλή συνέχεια στο blogging σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι, κι εγώ το πιστεύω ότι μοιράζομαι με το Σύμπαν,
      δεν ξέρω αν το σύμπαν έχει την ίδια αίσθηση με μένα :))

      Διαγραφή
  25. Καλή σου μέρα. Είμαι καινούρια, δεν ανήκω στην παρέα σας αν και πολύ θα το ήθελα. Το blog για ΄μενα ήταν το δικό μου "ποτέ μη λες ποτέ". Μέχρι που με "στρίμωξε" η μεγάλη μου κόρη και μου το "πάσαρε" φέτος ως Χριστουγεννιάτικο δώρο. Από πάντα θυμάμαι τον εαυτό μου να γράφει διάφορα, κυρίως προσωπικούς προβληματισμούς. Η γραφή με βοηθούσε να αποφορτίζομαι για να μπορώ να συνεχίζω. Έγραφα και πετούσα αυτά που αποτύπωνα στο χαρτί. Και από πάντα θυμάμαι την κόρη μου, την μεγάλη, να την αγγίζουν αυτά που γράφω όταν από λάθος έπεφταν στα χέρια της. Μέχρι που μπήκε στη ζωή μου το fb. Εκεί δειλά δειλά και χωρίς να το καταλάβω πέρασα σε μια άλλη διαδικασία. Ήξερα ότι αυτά που γράφω διαβάζονται από κάποιον/κάποιους μα στην πορεία δεν με ένοιαζε γιατί ξεχνώ πολύ εύκολα και σκεφτόμουν πως και αυτοί που θα τα διάβαζαν θα τα ξεχνούσαν αμέσως. Με λίγα λόγια στρουθοκαμήλιζα. Ένιωθα δηλαδή πως και στο fb έγραφα και πετούσα στα σκουπίδια τα γραφόμενά μου. Αλλά δεν ήταν έτσι. Πλέον αυτά που έγραφα τα διάβαζε και η κόρη μου και οι φίλοι οι οποίοι στην πραγματική ζωή συζητούσαν τις αναρτήσεις μου και προβληματιζόμουν. Άρχισα να εκθέτω την ευαίσθητη πλευρά του εαυτού μου, πράγμα που με έκανε μια ευάλωτη παρουσία στα μάτια τους και όχι αυτήν που προσπαθούσα να τους περάσω στις συναντήσεις μας. Παρακολουθώντας κάποια σεμινάρια δημιουργικής γραφής πέρισυ, γνώρισα ανθρώπους που με παρότρυναν να γράφω και να μοιράζομαι και "δυστυχώς" γνωρίζοντας στην πορεία και την κόρη μου, της είπαν χαριτολογώντας, να με κυνηγάει και να μαζεύει ό,τι γράφω. Υπερβολές ανάμεσα σε ανθρώπους που εντυπωσιάζονται με μικρά και ασήμαντα πράγματα σκεφτηκα. Δεν είναι φυσικά ο τρόπος που γράφω αλλά αυτά που γράφω. Είναι σα να πηγαίνω πίσω από τις γρίλιες τους και να ξεγυμνώνω την ψυχή μου γράφοντας. Γι' αυτό και οι λίγοι που με παρότρυναν συμβούλεψαν το παιδί μου να με "στριμώξει". Να όμως που το πήρε σοβαρό το κορίτσι μου και έτσι βρέθηκα εγώ να της υπόσχομαι πως θα ασχοληθώ με το δώρο της. Και να ΄μαι λοιπόν εδώ, στο γελοίο ξεκίνημά μου, να θέλω να γράψω για να την ευχαριστήσω και να μην μπορώ γιατί νιώθω η αλήθεια είναι μια αδιόρατη πίεση. Δεν έχω κοινοποιήσει τη δ/νσή μου σε φίλους, αν και παίρνω μνμ στο fb γι' αυτό, δεν έχω φίλους στο χώρο που βρέθηκα για συνομιλία εκτός από τον ηλιογράφο και δεν ξέρω και πόσο θα καθίσω ακόμη εδώ. Είναι περίεργα και ανάμοικτα αυτά που νιώθω, είμαι πολύ μουδιασμένη γιατί δεν ξέρω τι άλλο θα μπορούσα να γράψω εκτός από τις σκέψεις μου, οι οποίες όμως είναι προσωπικές και δεν αφορούν κανέναν, και γενικότερα νιώθω έξω από τα νερά μου.Προσπαθώ να πείσω τον εαυτό μου να μάθει να κολυμπάει και σε άλλα νερά γιατί δεν μου αρέσει να τα παρατάω με την πρώτη δυσκολία. Σ' ευχαριστώ που με την ερώτησή σου μου έδωσες την ευκαιρία να πάρω θάρρος σε μια συζήτηση που γίνεται μεταξύ φίλων.Ίσως να είναι και θράσσος δεδομένου ότι δεν ξέρω αν πρέπει να συμμετάσχω, εγώ η άγνωστη στη συνομιλία σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλωσορισες φίλη μας.
      Ετσι σκεφτομουν κι εγω στην αρχή.
      Είσαι ήδη στην παρέα μας.

      Διαγραφή
    2. Ευχάριστο ξάφνιασμα τόσο το καλωσόρισμά σου Ρένα Χριστοδούλου, όσο και το σχόλιο σε ανάρτησή μου της "Tis Annios". Θερμά σας ευχαριστώ γιατί με ενθαρρύνετε με το ζεστό σας καλωσόρισμα!!!

      Διαγραφή
    3. @ Γλυκιά Ανέσπερη (με το υπέροχο όνομα!) καλωσόρισες μέσα από την καρδιά μου! Πρώτη και τελευταία φορά που λες ότι δεν ανήκεις στην παρέα μας (θα σε μαλώσω), αφού θεωρώ ότι είσαι ήδη μέλος από τις 13 Ιανουαρίου! Το σχόλιο σου θα γινόταν μια υπέροχη ανάρτηση από μόνο του, μήπως να το αναρτήσεις λοιπόν; :)) Σε καλωσορίζω -μέσω τού blog μου- ως νέο μέλος, σε μια παρέα που χωρά τους πάντες και δεν υπάρχει όριο σε αριθμό και συναισθήματα.. Τα φιλιά μου και καλή μας συνέχεια :))

      Διαγραφή
    4. Δεν εκπλήσσομαι πλέον με τα ζεστά καλωσορίσματα που μου γίνονται σ' αυτήν την γωνιά του διαδυκτίου. Μόνο ένα συναίσθημα ήρεμης χαράς σε βάθος με κατακλύζει! Σ' ευχαριστώ από καρδιάς "Mia Petra" για την γεμάτη θαλπωρή αποδοχή στην παρέα σας! Οι αναρτήσεις στη σελίδα μου είναι αυθόρμητες και δεν έχουν συνειρμό. Είναι ότι να ΄ναι. Κάποια στιγμή ίσως αν κάτι συνδέσει το σχόλιό μου με κάποια σκέψη μου, οι οποίες παρεμπιπτόντως κι αυτές ανάκατες είναι καθ΄όλη τη διάρκεια του 24ώρου, ίσως περάσω απ' εδώ να την αντιγράψω και να την αναρτήσω. :)

      Διαγραφή
    5. Επίσης θα ήθελα να επισημάνω πως στο μυαλό μου μέσα υπάρχει ένα χάος. Αποτέλεσμα έχει πολλές φορές, προκειμένου να προλάβω να γράψω τη σκέψη μου πριν ξεχαστεί, να κάνω ορθογραφικά λάθη τα οποία δεν ξέρω πως να διορθώνω κατόπιν, όπως π.χ. το "ανάμεικτα" που το έστειλα με "οι". Συγχωρήστε με λοιπόν γι' αυτά τα λαθάκια αν υπάρχει τρόπος να τα διορθώνω πείτε τό μου γιατί έχω ένα μεγάλο θέμα με τα λάθη. ΜΟΝΟ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ! ;)

      Διαγραφή
    6. Ανέσπερη, όλα καλά και με το πέρασμα τού χρόνου,
      θα γίνονται όλο και καλύτερα! * Έχω δει το μέιλ και θα τα πούμε :)

      Διαγραφή
  26. Το blogging για μένα είναι ψυχοθεραπεία. Τον ξεκίνησα τον καιρό που αρρώστησε ο πατέρας μου (το 2011) και πέρα από την οικογένειά μου ήταν το μέσο που με βοηθούσε να χαλαρώσω και να ξεχνώ για λίγο τη στεναχώρια μου. Κι εγώ καταναλώνω ώρες ατελείωτες, πρωινές, βραδυνές, όποταν μου δοθεί η ευκαιρία χωρίς ιδιαίτερα ανταλλάγματα αλλά "γουστάρω τρελλά". Και πιστεύω πως θα γουστάρω και για τα επόμενα χρόνια. Δεν είναι κάτι παροδικό. Καλημέρα σου!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Διαβαζοντας ολα τα σχολια ενιωσα πως γινεται μπροστα μου κατι μαγικο! Αυτο ειναι το μπλογκινγκ, τουλαχιστον οπως το μοιραζομαστς εμεις εδω, δεν ξερω σε αλλες χωρες τι γινεται...
    Διαβασα για φιλιες γνωριμιες αλληλοβοηθεια αλληλεγγυη διοργανωσεις και θυμηθηκα γιατι εχω παρουσια σταθερη -αν και οχι συνεπη- στι χωρο απο το 2007. Για τους ωραιους και καλοπροαιρετους ανθρωπους. Γιατι ειναι η κοινωνια που θα ηθελα να ζω με την ειδοποιο διαφορα οτι εδω τον αναγωγο το τρολ τον κακο ανθρωπο μπορεις πολυ ευκολα να τον διαγραψεις σε αντιθεση με την πραγματικη ζωη...
    Ευχαρισρω για αυτη την αναρτηση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και για μένα το σπουδαιότερο είναι ότι υπάρχουν bloggers
      που δουλεύουν ομαδικά, παράγουν, προσφέρουν εθελοντισμό..
      Μόνο μπράβο τούς αξίζουν και πολλά συγχαρητήρια! :))

      Διαγραφή
  28. Σου απάντησα αναλυτικότατα εδώ http://wp.me/p1gbjD-1Ur σε όλα νονά!!!! Σε ευχαριστούμε που μας προβληματίζεις με τον πιο όμορφο τρόπο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ένα από τα πιο όμορφα δώρα τού 2016 είναι ΑΥΤΗ η ανάρτηση σου
      γλυκοβαφτιστηρόνιμου ❤❤ κι εγώ η γαϊδούρα δεν έχω βρει ακόμα
      τον χρόνο να έρθω..αλλά που θα μου πάει.. Προς το παρόν πανηγυρίζω!

      Διαγραφή
  29. Ευγε για τις σκεψεις σου που μοιράζεσαι μαζι μας, αληθεια ποσο μας εκπροσωπούν ολα αυτα.... καλη συνεχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σώπα καλέ, "ο καθένας την παλεύει όπως ξέρει και μπορεί"..

      Διαγραφή
  30. Ήμουν Πολύ αρνητική με το διαδίκτυο πριν μερικά χρόνια, φυσικό αφού δεν το γνώριζα.
    Θα γελουσα αν μου έλεγαν οτι θα γράφω και θα συνομιλω με άγνωστους ανθρώπους.
    Όταν ξεκίνησα πριν πέντε νομίζω χρόνια, το πρώτο που σκέφτηκα ήταν τί θέλω εγώ στην παρέα σας, αυτό αφορά την Ανεσπερη πιο πάνω, που είδα οτι δισταζει να γράψει γιατί νομίζει οτι αυτό θα σκεφτουμε.
    Εδώ βρήκα κόσμο με κοινά ενδιαφέροντα, φίλους που δεν δισταζουν να μοιραστούν τις ιδέες τους και τις τεχνικές τους.
    Να πουν τις απόψεις τους και να ακουσουν των άλλων.
    Θα μου πεις; Δεν είχες φίλους Γύρω σου;
    Είχα κι εχω πολλούς, όπως όλοι σας και τώρα έχω περισσότερους χάρη στο blogging.
    Γνώρισα μέσα εδώ υπεροχους ανθρώπους, αρχικά μόνο διαδικτυακα και μετά πάρα πολλούς κι από κοντά.
    Ακόμη και στην πόλη μου , γνωρισα φίλες δυό βήματα από το σπίτι μου , που δεν θα τις συναντούσα ποτέ αν δεν είχαμε τα blog.
    Συνεργαστηκαμε άνθρωποι άγνωστοι μεταξύ μας και διοργανωσαμε παζαρια για φιλανθρωπικό σκοπό με πολύ μεγάλη επιτυχία, χωρίς να έχουμε βοήθεια από Ραδιόφωνο η τηλεόραση.
    Η σημερινή σου αναρτηση Πέτρα, είναι το θέμα που θέλω να γράψω για να γιορτάζουμε μαζί τις πανω από 1.000.000 επισκέψεις στο μπλογκ μου.
    Να είστε όλοι καλά και να συνεχίσουμε για πολυυυυ καιρό ακόμη αυτή την διαδικτυακή κι οχι μόνο φιλια.
    Φιλακια πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εύχομαι να γίνουν πολύ περισσότερα τα εκατομμύρια,
      Ρένα τής προσφοράς και της δημιουργίας! Μετά τιμής! :))

      Διαγραφή
  31. το μπλογκ ειναι αυτο που ενιωσα διαβαζοντας σε, ενα γλυκο χαμογελο κια λιγη συγκινηση στο τελος της αναρτησης
    η δυναμη καθε λεξης σου που με διαπερναει , οπως κι ολω αυτων που θαυμαζω κι ακολουθω και σχολιαζω συχνα η οχι συχνα! μ αρεσε πολυ η αναρτηση σου, θα σου απαντησω με την επομενη αναρτηση μου
    σευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Τι είναι για μένα το βλογ/βλόγινγ; Μα διασκέδαση φυσικά! Και μια φωλιά για τις κότες μου και τα αβγά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Σε διάβασα και εχθές.. έρχομαι ξανά... λοιπόν το μπλογκ για εμένα είναι εκτόνωση, μία έκφραση των συναισθημάτων και των σκέψεών μου.. μία σύντομη περιγραφή της καθημερινής μου ζωής.
    Μου αρέσει να μοιράζομαι, αλλά όχι να επιβάλλομαι. Γι' αυτό και ξέρω ποιοι από όσους έχω γνωρίσει μέσα από τα μπλογκς έρχονται για εμένα, επειδή με αγαπούν.
    Κι έχω πάρει πολλές φορές την απόφαση να το παρατήσω, αλλά το μπλογκιν είναι κάτι παραπάνω από μια σελίδα. Είναι οι άνθρωποι κι οι σχέσεις που έχουμε φτιάξει! :)
    Φιλάκια πολλάάά! Καλό βράδυ Πέτρα μου <3 <3 <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όντως..είναι η μεταξύ μας σχέση, η παρέα, το μοίρασμα, όλα! :))

      Διαγραφή
  34. Πέτρα μου η ερώτηση σου είναι πολύ ενδιαφέρουσα! Για εμένα το blogging είναι ο τροπος μου για να εκφράσω τις καλλιτεχνικές μου ανησυχίες (και τις έχω πολλές, άγουρες μεν αλλά πολλές!) Να δείξω σε ανθρώπους που συμμερίζονται τη λαχτάρα της δημιουργίας, του χειροποίητου, το να φτιάξεις κάτι γιατί αγαπάς να το κάνεις, και όχι γιατί θέλεις να γλιτώσεις την αγορά ενός δώρου! Παράλληλα, είναι και ο τρόπος μου να συλλέξω σε ενα μέρος σκέψεις, στιγμές, αναμνήσεις που διαφορετικά θα παρασυρθούν στο κύμα του χρόνου και θα σβηστούν τα αχνάρια τους από τη φτωχή μου μνήμη (που να γεράσω κιόλας!). Θέλω να αποτυπώσω ενα κομμάτι μου, το οποίο μέσα από τα γραπτά αυτά θα γίνει γνωστό στα παιδιά μου σαν ενήλικες, και -γιατί όχι- και στα εγγόνια μου!
    Οπως βλέπεις λοιπόν τα κίνητρα μου ειναι καθαρά εγωιστικά, καμία σχέση με τη προσφορά στο κοινό στην οποία έχεις ταχθεί εσύ. Και μπράβο σου καλή μου Πέτρα!
    Σε φιλώ!
    ΥΓ Καλή Χρονιά σου είπα; Η μηπως όχι; Καλή Χρονια λοιπόν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα τι είναι αυτά που λες στον επίλογο ομορφιά μου;
      Το blog σου προσφέρει αυτό το πολύτιμο που λες, για
      τα παιδιά σου και το πιστεύω ακράδαντα και μου αρέσει! :)
      Καλή χρονιά να ξαναπούμε, δεν βλάπτει, ίσα ίσα! :)

      Διαγραφή
  35. Αγαπημένη μου Mia Petra και αναγνώστες. Για μένα το blog μου είναι μια προσπάθεια αποτύπωσης ιδεών, δημιουργικών αναζητήσεων, παρουσίασης των έργων μου αλλά και ένα επιπλέον εργαλείο έμπνευσης και διασκέδασης με την κόρη μου Αριάδνη. Έχω 3 blog. Στο ένα παρουσιάζω μόνο τα έργα μου και τις εκθέσεις που έχω πάρει μέρος. Στο δεύτερο είναι μεν η καλλιτεχνική μου δραστηριότητα αλλά εχω και άλλα θέματα, κοινωνικά και ευαίσθητα. Στο τρίτο που απευθύνεται σε παιδιά και γονείς και έχει δημιουργηθεί μαζί με την κόρη μου παρουσιάζονται διάφορα θέματα εκπαιδευτικά αλλά και διασκέδασης. Οπότε όπως καταλαβαίνεις είμαι πλήρης από blog. Δεν θα έφτιαχνα κάποιο καινούριο γιατί ήδη εντοπίζω και εγω το θέμα του χρόνου που λές και εσύ. Το να ενημερώνουμε τις αναρτήσεις μας συχνά και να έχει κινητικότητα ένα blog εξαρτάταιαπό εμάς. Εμείς το κάνουμε με αγάπη και μεράκι όπως καλά λες Mia Perta μου και εκφραζόμαστε μέσα από το γράψιμο. Το να πετυχαίνουμε ένα αποτέλεσμα είναι πολύ σημαντικό γιατί εξελισσόμαστε. Σ΄αυτόν τον δημιουργικό οίστρο των blog έχω πιάσει τον εαυτό μου να ενθουσιάζεται σαν παιδί, να συγκινείται, να χαίρεται... τόσα συναισθήματα... αξίζει? Ναι! Αξίζει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η αγάπη σου και το μεράκι σου
      ξεχειλίζουν μέσα από το blog σου, αγαπημένη Εύα!
      Κι είμαι πολύ χαρούμενη που βρεθήκαμε!
      Καλή μας συνέχεια και καλές σου δημιουργίες :))

      Διαγραφή
    2. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ αγαπημένη φίλη!

      Διαγραφή
  36. Δεν ξέρω!
    Απλά μου φτιάχνει την διάθεση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λίγο το 'χεις; Το σημαντικότερο όλων! :))

      Καλό μεσημέρι σε όλους και πολλά ευχαριστώ! :))

      Διαγραφή
  37. Πέρα από όλα τ΄ άλλα που είπαν οι φίλοι παραπάνω...
    ΜΟΙΡΑΣΜΑ.
    Μοίρασμα...και βάλε δίπλα, όποια λέξη θέλεις...
    Σκέψεων
    Ιδεών
    Προβληματισμών
    Χαράς
    Λύπης
    Δημιουργίας
    Εικόνας
    Συγκίνησης
    Μουσικής
    .......
    .......
    ΄Ολες ταιριάζουν!
    Σε φιλώ!
    **Αννιώ**

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλες αυτές οι λέξεις ταιριάζουν κι ακόμα παραπάνω Αννιώ γλυκιά! :)

      Διαγραφή
  38. Ήθελα να αλλάξω τον κόσμο και να τον κάνω καλύτερο και αντί να κάνω ο,τι ο Δον Κιχώτης άνοιξα αυτό το μπλογκ.
    Το βρήκα πιο εύκολο και πιο σνέξοδο.
    Είναι που δεν μου άρεσε και η δημοσιότητα (αυτόγραφα,συνεντεύξεις) και για το λόγο αυτό επέλεξα να εμφανίζομαι με ψευδώνυμο.
    Βέβαια μπορεί να μη κατάφερα να αλλάξω το κόσμο αλλά μήπως τα κατάφερε καλύτερα ο Δον Κιχώτης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αφού δεν τα κατάφερε ολόκληρος Δον, τι να πούμε κι εμείς οι θνητοί..

      Διαγραφή
  39. Πολλά θα μπορούσα να σου γράψω αγαπημένη μου, μα δε με παίρνει ο χρόνος... Έτσι θα σου γράψω το καλύτερο μου, απ΄ όλη αυτή την δεκαετή μου περιπλάνηση στα μπλογκς (περισσότερο ως αναγνώστρια και πολύ λιγότερο ως μπλόγκερ). Ήπια, που λες, τις προάλλες έναν υπέροχο καφέ (εσύ πάλι τσάι μετά κρουασανίου άθλια ΚΟΡΜΆΡΑ!!!!!!) Και σκέφτομαι, ναι πίσω από τις φοβερές λέξεις και εικόνες των ανθρώπων υπάρχουν και υπέροχα πλάσματα! Σ΄αγαπώ πολύ! Ειρήνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οκ! Έχω γελάσει μέχρι δακρύων με το σχόλιο!!!
      Άσε που είδα κι έπαθα μέχρι να..συνειδητοποιήσω
      ότι ένας "Μάνος" είναι και "Ειρήνη"!! Αχαχα! ❤❤
      Υ.Γ Επέστρεψα με έναν πονοκέφαλο..σκέτο θάνατο.. :((

      Διαγραφή
  40. Το blogging για μένα Πέτρα μου είναι ψυχοθεραπεία και έκφραση. Με βοήθησε να ξεπεράσω δύσκολες καταστάσεις και να γνωρίσω αξιόλογους ανθρώπους. Κάποιες φορές με κουράζει και με αγχώνει λόγω έλλειψης χρόνου αλλά και πάλι δεν θέλω να το αποχωριστώ γιατί δεν θέλω να αφήσω αυτή την όμορφη παρέα. Φιλάκια πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ψυχοθεραπεία, δεν θα πει τίποτα..
      Και η όμορφη παρέα είναι η αποζημίωση Θάλεια μου!

      Διαγραφή
  41. Κάλλιο αργά παρά ποτέ... Ήρθα κι εδώ!
    Έχω εκφράσει πολλές φορές τι είναι η διαδικτυακή παρουσία για μένα.
    Πριν από τρία χρόνια δεν ήξεραν καν τι γινόταν εδώ μέσα και δεν με ενδιέφερε να μάθω να σου πω την αλήθεια. Ήμουν τελείως αρνητική με το διαδίκτυο γενικά, άσε που το θεωρούσα χάσιμο χρόνου...!
    Μπαίνοντας σιγά-σιγά σε ειδησεογραφικά σάιτ, για να έχω επαφή με την επικαιρότητα, αλλά και για να μπορώ να διαμορφώσω δική μου άποψη και όχι καθοδηγούμενη από την τηλεόραση, έπεσα εντελώς τυχαία στον Γαλάτη κι έπειτα σε σένα και τους υπόλοιπους αγαπημένους φίλους και σε έναν κόσμο που συμπάθησα πολύ. Μοιράστηκα αναρίθμητες αγωνίες, σκέψεις, συναισθήματα και ό,τι άλλο μπορεί κανείς να φανταστεί εδώ μέσα και με βοήθησε όλο αυτό να περάσω πιο λίγο πιο ήπια το μεγάλο διάστημα της κρίσης στην χώρα μας!
    Πριν έναν χρόνο ακριβώς πήρα ξαφνικά την απόφαση να δημιουργήσω τον δικό μου διαδικτυακό χώρο, γιατί αισθάνθηκα την ανάγκη λόγω των πολιτικών εξελίξεων να πω ελεύθερα τις σκέψεις όποτε μου ερχόταν, χωρίς να επιβαρύνω όλους εσάς που με φιλοξενούσατε μέχρι τότε. Είμαι λίγο κι εγώ σαν την Μαρία παραπάνω που λέει ότι γράφει όπως της έρθει τσακ μπαμ.
    Δεν θέλω να το πάρω σοβαρά το blogging. Για μένα είναι εκτόνωση, ξεκούραση, διέξοδος σκέψεων, έκφρασης συναισθημάτων, μια δημιουργική απασχόληση (όπως η ζωγραφική - την οποία έχω παρατήσει - το πλέξιμο ή το κέντημα για άλλους) και ύστερα όλα τα άλλα που αναφέρεις στο κείμενό σου. Φυσικά, είναι λυτρωτική η επικοινωνία με κάθε τρόπο και θεωρώ ότι αυτός είναι και ο βασικός σκοπός ύπαρξής του! Φέρνει πολύ κοντά τους ανθρώπους που βρίσκονται συχνά πολύ μακριά με ένα πολύ εποικοδομητικό τρόπο!!!
    Πήρες ένα σεντόνι όλο δικό σου να το προσθέσεις στην προίκα σου... χεχε!!!!
    Φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συγνώμη για τα λάθη και τις επαναλήψεις, αλλά φταίει η αποχή...

      Διαγραφή
    2. Κοίτα τώρα να δεις, που δεν θυμάμαι να μου έχεις πει
      ότι ζωγραφίζεις, θα μου τα πεις όμως αναλυτικά προσεχώς! :)
      Ευχαριστώ για την προίκα, ένα σεντόνι ακόμα, ποτέ δεν βλάπτει :)

      Διαγραφή
  42. Εχεις φτιάξει έναν υπέροχο κόσμο στο διαδικτυακό σου σπίτι Πέτρα μου αγαπημένη κι η φιλοξενία σου είναι από τις ζεστές κι αγαπησιάρες που χω συναντήσει στην γειτονιά!!! Πάντα θέλω να διαβάζω τα σχόλιά σου, τις αναρτήσεις σου, τις σκέψεις σου κι αυτό γιατί τρελαίνομαι όπως στροφάρεις!!! ❤
    Το blogging είναι και για μένα μια δίοδος επικοινωνίας και μοιράσματος με φίλους που έχουμε τα ίδια ενδιαφέροντα ή κι ας μην τα έχουμε φτάνει που υπάρχει αμοιβαία ανάγκη για επικοινωνία και μοίρασμα!!
    Στο blog μου γράφω πως ''εκφράζω δημιουργικές πτυχές του εαυτού μου'' κι εμμένω στο ''πτυχές'' γιατί δεν εκφράζω το 100% του εαυτού μου. Δεν έχω αναρτήσει σχεδόν ποτέ, κι ούτε πρόκειται, τις δύσκολες στιγμές, τις προσωπικές αγωνίες, τις αναποδιές.. Τελευταία το blogging δεν με γεμίζει όπως παλιότερα, δεν νιώθω την ανάγκη να μοιραστώ όπως πρώτα χωρίς να σημαίνει πως είμαι αδιάφορη.. Απλά περνάμε μια φάση στην σχέση μας!! :)))
    Το σαράκι του ανικανοποίητου το ξέρεις;; Α γεια σου, αυτό λέω, αν ξέρεις..
    Φιλάκια κουκλοσυμπεθέρα μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι έρχομαι ύστερα από όλο αυτό το υπέροχο σχόλιο
      να αναρωτηθώ: μα στροφάρω;; (πως και δεν το αντιλαμβάνομαι; χαχα)
      Κι η δική σου γωνιά αρωματίζει την γειτονιά μας με τέχνη και μεράκι :))

      Διαγραφή
  43. Το blogging για μένα είναι πηγή πληροφόρησης, έκφρασης και δημιουργίας!Ανάλογα τη στιγμή και τη διάθεση μου δίνει την ανάλογη ικανοποίηση!Καλή εβδομάδα Πετρούλα μου<3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εμείς περιμένουμε πως και πως να μοσχομυρίσουν οι αναρτήσεις σου σεφάκι! :)

      Διαγραφή
  44. Χμ... το bloggonig για μένα!Το blogging για μένα είναι δημιουργία, έμπνευση, χαρά, επαφή με ανθρώπους σημαντικούς, πολύτιμους, που αλλιώς δεν θα είχα την ευκαιρία να γνωρίσω. Είναι τρόπος να ξορκίσω το κακό, να φωνάξω ή να ενημερώσω γι' αυτά που μαθαίνω... είναι βουτιά στην ψυχή μου και ταυτόχρονα λύτρωση! Με το blogging νιώθω πιο δημιουργική και πολλές φορές και χρήσιμη ακόμα. Κάθε φορά που πατάω το κουμπί "δημοσίευση" είναι σα να ανοίγω φτερά για καινούργια ταξίδια, παίρνοντας μαζί μου κι όλους αυτούς που μας τιμούν με επίσκεψή τους, στο περιοδικό. Κάθε φορά που δημοσιεύω μια ιστορία μου, είναι σαν μια μικρή εξομολόγηση, αφού έχει κομμάτια της ψυχής μου μέσα της...
    Πετράδι μου αγαπημένο, κατάφερες με αυτή την ανάρτησή σου, να μας κάνεις όλους να κάνουμε κατάθεση ψυχής...
    Σου αφήνω μαζί μ'αυτή κι ένα γλυκό φιλί
    Μαρίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα είναι ένα ξεχωριστό ταξίδι, η κάθε ανάρτηση μας, Μαρίνα μου
      κι εύχομαι σε όλους μας πολλά τέτοια ταξίδια! Ευχαριστώ για την κατάθεση..

      Διαγραφή
  45. Το φέρνω από εδώ, το φέρνω από εκεί, έχω τόση ώρα εδώ μέσα και ειλικρινά δεν ξέρω τι να απαντήσω. Ξεκίνησα το μπλογκ μου μέσα σε πολύ άσχημες στιγμές για να ξεχνιέμαι. Οπότε μόνο σαν διασκέδαση μπορώ να το δω. Ακούγεται κάπως αλλά ειλικρινά δεν ξέρω αν το πετσί μου σηκώνει οτιδήποτε άλλο! Όχι τουλάχιστον ακόμα! :) Φιλάκια πολλά Πέτρα μου και καλή εβδομάδα να έχεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πλάκα κάνεις για! Η διασκέδαση είναι αυτό που έχουμε
      περισσότερο ανάγκη. Η καλύτερη οπτική, μακράν, Βιβή μου!

      Διαγραφή
  46. το blog μου, είναι για μένα ένας καμβάς ιδεών και σκέψεων, ένα ημερολόγιο που γεμίζω τις σελίδες του όποτε εγώ η ίδια έχω ανάγκη.. είναι ένα μέσο έκφρασης, ένα μέσο ψυχοθεραπείας ίσως.. το blogging είναι ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, προβληματισμών, στιγμών, εικόνων..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι καταπληκτικό και ταυτόχρονα τόσο ευχάριστο, πόσα πράγματα είναι ένα blog! :)

      Διαγραφή
  47. Eστω και αργα ήρθα να απαντησω και εγω Πετρινα μου τι ειναι το μπλοκιν για μενα ...βρε πως χανω τόσες αναρτήσεις..!! και δεν τις χάνω κυριολεκτικα αφου κανω μια βουτια στο προσφατο παρελθον σου μεχρι να βρω που είχα μεινει..χι.χι απο εκει συνεχιζω αργα αλλα σταθερα φιλεναδα.. και διαβαζω την ερωτηση... και δεν μπορω να εκφρασω με λογια τι ειναι το μπλοκιν για μενα οπως διαβασα και πιο πανω .. ειναι ενα παραθυρο στον κόσμο...που το κοιτω με ορθανοιχτα ματια... φιλακιαααααα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποτέ δεν είναι αργά να επισκεφτεί μια blogger μια άλλη blogger,
      άλλωστε τα blogs είναι σαν τα φαρμακεία: εφημερεύουν πάντα! :)

      Διαγραφή

ΦΙΛΕ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ TOY BLOG ΚΑΙ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ ΜΕ ΤΟΝ GDPR~ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ!

ΠΕΡΙ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ: ΠΡΟΣΟΧΗ! ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΝΟΜΟΣ 2121/1993 Copyright © Mia Petra

Απαγορεύεται από το δίκαιο Πνευματικής Ιδιοκτησίας η καθ' οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση και ιδιοποίηση τών κειμένων μου, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.
ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ - ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ Ή ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ, ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΚΤΡΙΑΣ -Mia Petra-
***IMPORTANT NOTE***:The reproduction, publication, modification, transmission or exploitation of any work contained herein for any use, personal or commercial, without my prior written permission is strictly prohibited.