Τετάρτη 24 Μαρτίου 2021

1821-2021 // 200 χρόνια


Ναι. Ότι τί; Τί γιορτάζουμε σήμερα που κλείνουν 200 χρόνια από την επανάσταση τού 1821; Τί είναι αυτό το διαφορετικό που καλούμαστε να γιορτάσουμε, πέρα από αυτή καθαυτή την επανάσταση τού τότε, όπως κάθε χρόνο δηλαδή. Είναι αυτή η στρογγυλοποίηση τού "200"; Ή μήπως είναι έτσι απλά η κακή συγκυρία ότι "γιορτάζουμε" μιά επανάσταση μέσα σε μιά ατμόσφαιρα πολέμου; Έστω, πανδημικού. Μα αυτό κι αν είναι ήττα!

Μήπως πάλι από την άλλη, γιορτάζουμε την ακεραιότητά μας και την κυριαρχία μας π.χ στα οικονομικά; "Και καλά", ότι είμαστε μιά ελεύθερη χώρα επειδή στεκόμαστε μόνοι μας στα πόδια μας; Είναι ελεύθερη μιά χώρα που βιώνει, αιώνες τώρα, την ίδια ιστορία; Από δανεισμό σε πόλεμο, κι από κατοχή σε δανεισμό; Πότε σταμάτησε αυτή η χώρα να ζει με δανεικά; Και πότε θα 'ναι αδέσμευτη και στα εθνικά μας θέματα, αλήθεια;

Μόνο ως ειρωνεία μπορώ να το εκλάβω, ότι την 25η Μαρτίου τού 2021, κι ενόσω η κυβέρνηση -που ζει στον κόσμο της, ξεκάθαρα- θα γιορτάζει "κεκλεισμένων τών θυρών" παρελαύνοντας, την ίδια ακριβώς ώρα η Τουρκία θα εκθέτει στην Ε.Ε τα "παραπονάκια" της σε σχέση με την Ελλάδα. Οποία απελευθέρωσις! Οποία εθνική κυριαρχία! Οποία χλεύη!

Και συμβολικά να το πάρεις, ποιος κερδίζει στο παιχνίδι τών εντυπώσεων σε μιά μέρα-ορόσημο για την ελληνική Ιστορία; Λέτε να σώσει την αξιοπρέπειά μας η παρουσία τού Καρόλου και της Καμίλλα στην καρακίτς φιέστα που ετοιμάζουν ο τραγιΚούλης και το τραγικοσινάφι του; Ένας αξιοθρήνητος -από κάθε άποψη- όσο και επικίνδυνος πρωθυπουργός, που δέχεται να "ντυθεί" Μακρυγιάννης και να ποζάρει σε περιοδικό τού δημοσιοκαφρικού σιναφιού του, και δεν κοκκινίζει; Και δεν του πέφτει στο κεφάλι, και να του το ανοίξει, ένα βιβλίο τής Ιστορίας από αυτά που μοστράρει στη βιβλιοθήκη του, και που ποτέ δεν άνοιξε, και πορεύεται έτσι ανιστόρητος κι ανέμελος μέσα στο χρόνο. Κι αν βαριέται στην τελική να ανοίξει ένα ρημαδοβιβλίο, ας ανοίξει ένα λήμμα στη βικιπαίδεια, κι ας ξεστραβωθεί! Η Ιστορία τής Οικονομίας τής Ελλάδας θα τον διαφωτίσει.

Ο ίδιος αυτός πρωθυπουργός που έχει εγκλωβίσει εκατομμύρια κόσμου μέσα στα σπίτια του εδώ και πέντε μήνες, ο ίδιος που έχει εγκλωβίσει χιλιάδες κρούσματα -εν δυνάμει θύματα!- μέσα σε ανύπαρκτες ΜΕΘ! Είναι όλα αυτά λόγος για "γιορτάσματα"; Εκείνος ο πρωθυπουργός που δεν αισχύνεται και επιτρέπει σε τυχάρπαστες και επιτήδειες Γιάννες να μοστράρουν με φέικ συνολάκια κι ασορτί τσαντάκια. Είναι αυτά τα καφριλίκια σεβασμός στην μνήμη τών αγωνιστών τής επανάστασης και συμβολισμός για τα 200 χρόνια μετά; Συμβολισμός θα ήταν, να άφηναν τα επίσημα δείπνα ο πρωθυπουργός και η ΠτΔ, και να πήγαιναν μαζί σε πέντε νοσοκομεία τής χώρας.  200 χρόνια μετά, κι είμαστε ακόμα εκεί όπου ο λαός εξακολουθεί να ψηφίζει ανιστόρητους "τζακάτους" χαραμοφάηδες! Αυτό "γιορτάζουμε" την 25η Μαρτίου τού 2021. Εβίβα!

✰*•˛˛•*✰✰♡*•˛˛•*✰✰♡*•˛˛•*✰

Art: Igor Morski

Η ΠτΔ ετοιμάζει κορονοπάρτι με 45 άτομα καλεσμένους, 
αλλά είναι για καλό σκοπό βρε κουτά. Πρέπει να φαγωθούν κάτι..
μπισκότα με μελάνι σουπιάς και κάτι κιμάδες γαρίδας με κρόκο! 
Να χαλάσουν; Κάνας μπάτσος να κόψει πρόστιμα για το κορονοπάρτι;
Ρητορικό το ερώτημα.. Ε, δεν είναι τυχάρπαστοι πολίτες οι Θεσμοί!

❤¸¸.•*¨*•♫ .............................οι σκέψεις μου κάνουν θόρυβο...........................❤¸¸.•*¨*•

30 σχόλια:

  1. Εύστοχα, αληθή και πονεμένα όσα έγραψες!
    Πολύ καλή η τελική σου πρόταση.
    Κατά τ' άλλα, είμαστε ανιστόρητη ως λαός.
    Το μόνο που ξέρουν οι μπατριώτες είναι να
    βγάζουν σημαία στο μπαλκόνι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σημαία στο μπαλκόνι, και μιά γλώσσα "νααα" για την μπατριώτητά τους..

      Διαγραφή
  2. Απαντήσεις
    1. Να είσαι καλά Χρύσα και σε ευχαριστώ για την επίσκεψη. Καλό σ/κ

      Διαγραφή
  3. Πέτρα μου, δεν πιστεύω πως θα βρεθεί νοήμων Έλληνας που να μην συμφωνήσει με όσα γράφεις. Και ναι η τελευταία σου πρόταση έχει ζουμί και μακάρι να είχαμε πιο σοφούς πολιτικούς και κυρίως πιο ευαίσθητους ή έστω διπλωμάτες για να πράξουν τα ουσιώδη.
    Προσωπικά αυτό που έχω να πω είναι πως οι εθνικές γιορτές, όπως όλοι γνωρίζουμε, είναι γιορτές μνήμης και τιμής. Ας τιμήσουμε λοιπόν την ελπίδα, την πίστη, τον αγώνα και την αυτοθυσία εκείνων των ανθρώπων που βγήκαν στα βουνά να διεκδικήσουν την ελευθερία του έθνους. Γράφω σαν να βγάζω λόγο και δεν το θέλω καθόλου αυτό.
    Ο αγώνας εκείνων των ανθρώπων δεν δικαιώθηκε. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Το αίτημα για ελευθερία υπάρχει ακόμα. Οι σημερινές πολιτικές και κοινωνικές συνθήκες το κάνουν πιο επιτακτικό για όλους μας αν λάβουμε υπόψη μας την ασύδοτη άσκηση εξουσίας της Εξουσίας, εις βάρος μας.
    Το μεγάλο λάθος των Ελλήνων, κατά την ταπεινή μου άποψη, είναι πως πίστεψαν και ακόμα πιστεύουν πως ζουν σε ελεύθερο κράτος. Δεν έχουμε ελεύθερο κράτος. Δεν είχαμε ποτέ!
    Το αίτημα για ελευθερία παραμένει ζωντανό και σήμερα.
    Γιορτάζουμε λοιπόν, περισσότερο από ποτέ, την οργή, το πείσμα, την αυτοθυσία όλων εκείνων που πολέμησαν τότε. Κι αυτό είναι που αναβιώνουμε σε κάθε γιορτή, μαζί με την επίγνωση πως ο αγώνας τους,εξαιτίας των πολιτικών, δεν δικαιώθηκε ποτέ, ούτε έχει ολοκληρωθεί.
    Τουλάχιστον προσωπικά αυτό πιστεύω.
    Εύχομαι να έρθει η εποχή που θα καταφέρουμε ως λαός να αλλάξουμε τα πράγματα.
    Μέχρι τότε να θυμόμαστε και να αντιστεκόμαστε με κάθε δυνατό τρόπο.
    Όπως άλλωστε κάνεις κι εσύ τώρα.
    Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ξέρω αν αντιστέκομαι Μαράκι μου, εκείνο
      που προσπαθώ να κάνω, είναι να βλέπω με όσο
      πιο καθαρή ματιά τί συμβαίνει στις εξουσίες..

      Διαγραφή
  4. Μου αρέσει ο λόγος σου, ο συγκροτημένη οργή και ο προβληματισμός που βάζει. Δίνει μια έμπνευση ένα καθάριο συναίσθημα.
    Προσωπικά, όταν ακούω τη λέξη "Έθνος" κουμπώνομαι. Το ίδιο και για το επίθετο "Εθνικός". Για μένα ο συνεκτικός κρίκος δεν είναι αυτός αλλά η λέξη "Λαός" και "Λαϊκό". Γιατί πείτε μου δηλαδή ποια η σχέση μεταξύ του κοτζάμπαση και του κλέφτη ή του κολλήγα στην περίοδο του 1821. Απλά μιλούσαν την ίδια γλώσσα, ίδια καταγωγή και θρησκεία. Όνειρα, προβλήματα, στόχους είχαν ίδιους;
    Γιατί δηλαδή ήταν καλύτερος ο κοτζάμπασης ο Έλληνας από τον Τούρκο αγά; ήταν; Πιστεύει κανείς πως είχαν διαφορά;
    Τα 200 χρόνια της επανάστασης των Ελλήνων θα μπορούσαν να έχουν ένα κύρος και συμβολισμό 2 αιώνων ακριβώς, (όχι στην 25η Μάρτη γιατί αυτή η ημερομηνία είναι μύθευμα του Όθωνα και της παρέας του, εντάξει;). Όμως, όπως πάντα σε κάθε χώρα, η κυρίαρχη τάξη δίνει στην ιστορία το προφίλ που την βολεύει. Έτσι η πρωτομαγιά έγινε γιορτή των λουλουδιών, η 25 Μάρτη γιορτάζεται αυτό που είναι και η 28 Οκτώβρη γιορτάζονταν από τους κουκουλοφόρους συνεργάτες των Γερμανών και τους προδότες που συγκρότησαν το επίσημον Ελληνικόν κράτος.
    Τραβάμε λοιπόν την κουρτίνα σε αυτήν την παράτα, μια ακόμα στις χιλιάδες προηγούμενες και τιμάμε τον ξεσηκωμό των Ελλήνων με το δικό μας τρόπο.

    Υ.Γ. Ανάμεσα σε πολλές προσεγγίσεις, το κανάλι του ΚΚΕ αύριο έχει πρεμιέρα μεγάλο αφιέρωμα στην ταξική και λαϊκή προσέγγιση της επανάστασης του 1821. Θα είναι μια διαφορετική προσέγγιση που μπορείτε και πρέπει να τη δείτε, όχι να συμφωνήσετε με τις αρχές του κόμματος ή την τακτική του αλλά γιατί αποτελεί μια σοβαρότατη ιστορική διαφορετική προσέγγιση από την πλευρά των "αιώνια υποταγμένων".

    Πέτρα μου, για μια ακόμα φορά έχεις το σεβασμό μου για τη θεματολογία και το προφίλ της ματιάς σου.
    Σε καλησπερίζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιάννη μου, ποιο είναι το κανάλι τού ΚΚΕ; Δεν το γνωρίζω.
      Ωστόσο συμφωνώ, μια διαφορετική προσέγγιση όπως λες, θα έχει
      σίγουρα ενδιαφέρον. Προσπαθώ να βλέπω όσο πιο σφαιρικά μπορώ
      Γιάννη. Δεν ξέρω αν το καταφέρνω, αλλά σίγουρα βελτιώνομαι😉

      Διαγραφή
  5. Νονούλι είμαι τόσο περήφανη για τους Ήρωες του 1821.
    Για αυτή τη γαλανόλευκη που πέθανε τόσος κόσμος και αγωνίστηκε πολύ!

    Και προσπαθώ να καταλάβω πώς τους τιμά ένα τραπέζωμα των εκλεκτών (με γκουρμεδιές), όταν ο λαός είναι κλεισμένος στο καβούκι του και φοβάμαι και για τη ζωή και για το μέλλον του.
    Προφανώς δε μπορώ να καταλάβω.
    Αλλά τι ξέρω εγώ;
    Να 'σαι καλά νονούλι να θορυβείς πάντα με τις σκέψεις σου. Σε φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο ηρωισμός προϋποθέτει αυταπάρνηση και θυσίες και ασφαλώς, αίμα..
      Συνεπώς δεν είναι καθόλου εύκολο να "μετατραπεί" ένας απλός άνθρωπος
      σε Ήρωα. Η κατηγορία όμως "γιαλαντζί ήρωας" (τζάμπα μάγκας, κοινώς)
      είναι εκείνη που αμαυρώνει τις μνήμες για τις θυσίες ενός "1821"..

      Διαγραφή
  6. Η σημερινή εγγραφή σου αποτελεί την μία μόνο πλευρά των διακοσίων χρόνων, από την ανεξαρτησία μας. Όλοι μας, πολλές φορές τα έχουμε καταγράψει αυτά, έχουμε στενοχωρηθεί για τις παθογένειες της φυλής μας, για τις χρεωκοπίες αλλά... δεν είναι μόνο αυτά. Μέσα σε αυτά τα διακόσια χρόνια κερδίσαμε και πάρα πολλά.
    Μεγαλώσαμε την έκταση της χώρας, περιλαμβάνοντας σε αυτήν πολλές περιοχές που ζούσαν συμπαγείς ελληνικοί πληθυσμοί, κατορθώσαμε να βρεθούμε, τις περισσότερες φορές, στη σωστή πλευρά της ιστορίας και έστω με τη δύναμη των όπλων αλλά και της διπλωματίας να μην υποστούμε βίαιες ήττες { πλην του Μικρασιατικού, που πάντα πληγώνει). Ανήκουμε ακόμα, στις 30 πλουσιότερες χώρες του κόσμου και έχουμε πια κατατάξει την χώρα μας, στις κοινοβουλευτικές δυνάμεις της Δύσης δίχως να αμφισβητείτε σοβαρά, από κάποιον αυτό. Προτιμώ, σήμερα, στην επέτειο των 200 χρόνων να μείνω σε αυτά.
    Από εκεί και πέρα, η κάθε μέρα είναι μέρα εγρήγορσης για έναν νοήμων και συνετό πολίτη, Ημέρα αγώνων για την εμβάθυνση των δικαιωμάτων μας και ημέρα αισιοδοξίας ότι ως λαός έχουμε τη δύναμη για το καλύτερο.
    Οι τελετές φέτος, ελέω πανδημίας, είχαν τα αναγκαίο μέτρο, που να μην προκαλούν. Ίσως να εξαιρέσω την Γιάννα. Έμφαση στον πολιτισμό και φυσικά η καθιερωμένη δοξολογία (έχουμε ένα θεματάκι με τις σχέσεις κράτους-εκκλησίας να λύσουμε ακόμα) και φυσικά την στρατιωτική παρέλαση. Και πάλι δυστυχώς, η ισχύς των όπλων, είναι απαραίτητη για την επιβίωση μας.
    Την Καλημέρα μου, Πέτρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ Βασίλη, συμφωνώ με πολλά από όσα λες, και σε ευχαριστώ που με συμπλήρωσες. Θεωρώ την Οικονομία (μαζί με την εθνική κυριαρχία, όπως ανέφερα), το πιο ουσιώδες, και στάθηκα σε αυτό κυρίως. Όσο για ότι "ανήκουμε στις 30 πλουσιότερες χώρες του κόσμου" όπως λες, δεν ξέρω αν κατάλαβα σωστά. Ακούω ότι κάποιες εταιρείες τού εξωτερικού διεκδικούν (και εκμεταλλεύονται) τον ορυκτό μας πλούτο ; -ωστόσο δεν ξέρω τί αποκομίζει η χώρα μας από αυτό, αν κερδίζει δηλαδή η οικονομία μας, κι όχι μόνο οι τσέπες τών ιδιωτών. Συγχώρεσέ με, αλλά αυτό το κομμάτι δεν το γνωρίζω καθόλου.

      Όσο για το εορταστικό κομμάτι τών 200 ετών, όπως έγραψα και μέσα στο κείμενό μου, θα έπρεπε να εξέλιπε ολοκληρωτικά. Μια σοβαρή κυβέρνηση -εν μέσω επιδημικού πολέμου- θα έπρεπε να βρισκόταν στον "στίβο" τών νοσοκομείων και να δίνει φωτεινό παράδειγμα, έτσι, συμβολικά. Όχι όμως ότι το ανέμενα κιόλας αυτό από μια κυβέρνηση που αρνείται να εντάξει τα ιδιωτικά νοσοκομεία στην κρίσιμη μάχη ενάντια στον κορονοϊό. Πρόκειται ξεκάθαρα για μια κυβέρνηση που δια στόματος πρωθυπουργού, "την ενδιαφέρει η επικοινωνία και όχι η ουσία".. Τα περί δοξολογίας και στρατιωτικών παρελάσεων, με αφήνουν παγερά αδιάφορη. Εδώ ο κόσμος καίγεται, και η εξουσία χτενίζεται. Καλό σου βράδυ.

      Διαγραφή
  7. Τα επίσημα κορονοπάρτι της μάσας πάνε χέρι-χέρι με την υποτέλεια και το γενικότερο αντιλαϊκό κρεσέντο.
    200 και πλέον χρόνια...
    Καλημέρα.
    Δοξα και τιμή στους επαναστάτες (εκείνους...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είδες φαντάζομαι ότι πάνε να μας φορτώσουν rapid test
      "και καλά" δωρεάν, αγορασμένα εντελώς συμπτωματικά, από
      την siemens, την κολλητούλα τού Κούλη; Υ.Γ Καλό αγώνα!

      Διαγραφή
  8. Μέσα σε ένα κόσμο όπου η παγκοσμιοποίηση εκφράζει το συναίσθημα του φόβου, της μοναξιάς, της απόγνωσης για το αύριο…περίσσεψαν τα πανηγύρια. Η ιστορία γράφεται απ’ τη συνείδηση Πέτρα μου. Και δυστυχώς εύκολα, πολύ εύκολα ξεχνάμε. Σήμερα θα τρίζουν τα κόκαλα του Μακρυγιάννη, των Αγωνιστών του ’21 και των χιλιάδων γενναίων ανώνυμων που θυσιάστηκαν για να μπορούμε ανερυθρίαστα να κάνουμε φιέστες με αισθητικό αποτέλεσμα. Και η αλήθεια είναι πως ναι κερδίσαμε, κάποια, κάτι, τι δώσαμε όμως γι αυτά, τι ξεπουλήσαμε και τι χρωστάμε ακόμα. Αυτές τις καθαρές αξίες που αγωνίστηκαν να μας κληροδοτήσουν οι Αγωνιστές πνίγηκαν σ’ ένα ποτήρι γαλλικής σαμπάνιας. Δυστυχώς παραδομένοι στο έλεος ….των φίλων (?) Ας αρχίσουν οι χοροί!
    Χρόνια Πολλά Πέτρα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλήθεια, αυτό που λες "κερδίσαμε, κάποια, κάτι, τι δώσαμε όμως γι αυτά, τι ξεπουλήσαμε και τι χρωστάμε ακόμα"; Εκεί κρύβεται όλο το νοήμα. Με δανεικά λεφτά για δεκάδες χρόνια, και μετά από μια στημένη χρεοκοπία, και υποθηκευμένα μέχρι και αεροδρόμια και λιμάνια, η φιέστα για το '21 μοιάζει με φάρσα. Άσε που, ακόμα κι αυτή η διοργάνωση, είχε το άρωμά τους: συνολάκια από την εταιρεία τής Μαρέβας, τον Καβάκο που δηλώνει φίλος τους, ήταν γενικά μια ευρέως οικογενειακή υπόθεση, όπου, για να μην ξεχνιόμαστε, ο λαός ήταν τιμωρημένος μέσα στα σπίτια του, κι αυτοί στον κόσμο τους!

      Διαγραφή
  9. Εγώ θα ευχηθώ χρόνια πολλά ΄γιατί σαν σήμερα γιορτάζουμε ότι λεγόμαστε Ελληνες και όχι Οθωμανοί. Γιατί τιμούμε εκείνους που μετά 400 χρόνια σκλαβιάς και βάλε, κατόρθωσαν να πολεμήσουν για ιδανικά.Γιατί είναι ημέρα θύμισης όσων μάθαμε και βάση για διδαχή. Γιατί είναι ημέρα που το θάρρος πρέπει να εγκατασταθεί μέσα μας, να μας δώσει δύναμη και κουράγιο.
    Ποσώς με ενδιαφέρει τι κάνουν οι όποιοι θεσμοί. Με ενδιαφέρει στο μέτρο που αφορά την ψήφο του λαού και τα αποτελέσματά της.
    Δεν τους επιτρέπω όλων αυτών να υποθάλψουν μέσα μου την αξία των αγώνων του λαού.
    Γιορτάζουμε Πέτρα μου 200 χρόνια ελευθερίας να μπορούμε ΄να μιλάμε και να γράφουμε όπως τώρα.
    Οικονομικά ποτέ δεν ήμασταν αυτάρκεις.
    Ποτέ!
    Αλλά ξεχωρίζουμε την ήρα από το στάρι.
    Ο λαός στήριξε και πολέμησε για την ελευθερία του τόπου τότε.
    Υπήρξαν και τότε τέτοιοι ''θεσμοί'' που μαύρισαν τον αγώνα για ελευθερία
    Έχει σημασία αν ο κοτζαμπάσης ήταν Τούρκος ή Έλληνας ρωτά ο Γιάννης;
    Για μένα έχει
    Την καλησπέρα μου και ευχή να μην ξεχνάμε ότι και μετά 4 αιώνες τότε, η ελπίδα έζησε και αναστήθηκε
    Τα φιλιά μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αννούλα, άλλα 200 χρόνια και την έχουμε στο τσεπάκι την επόμενη επανάσταση! Με αγωνιστές τού γλυκού νερού, και του πληκτρολογίου, όπως γίνεται επί εποχής μας. Για να μην παρεξηγηθώ, συμφωνώ συνολικά με όσα λες, όμως σου γράφω και τον καημό μου 😉😊

      Διαγραφή
  10. Είμαι περήφανη Πετρίνα μου μόνο για εκείνους που θυσίασαν τις ζωές τους για να είμαστε εδώ εμείς μετά από 400 χρόνια σκλαβιάς για να λεγόμαστε Έλληνες.
    Αυτούς και μόνο τιμούμε σήμερα μέρα θύμησης και μνήμης, με συγκίνηση και περηφάνια!
    Ας κρατήσει ο καθένας μας τις αξίες αυτές και να ευχηθούμε καλή λευτεριά και σήμερα Πετρίνα μου φιλιααα!!


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάθε χρόνος όμως, Σμαράγδι μου, φέρνει και κάποια αλλαγή
      στις ζωές μας. Και δυστυχώς, από πέρυσι κιόλας, η Ελλάδα
      στενάζει στα νοσοκομεία κι ο κόσμος πεθαίνει στα ράντζα.
      Αυτές δεν είναι συνθήκες "κανονικότητας", άρα θα έπρεπε
      να προσαρμόζονται κι οι επέτειοι ανάλογα με τα γεγονότα.

      Διαγραφή
    2. Όλα αυτά που έγραψες Πετρίνα μου πιο κάτω είναι η πραγματικότητα που μας κοιτά κατάματα και σίγουρα θα μπορούσε να ήταν πιο ανθρώπινος ο εορτασμός αυτός και τότε ενωμένοι όλοι θα χειροκροτούσαμε τις επιλογές αυτές...και ναι να κάναμε και τις γιορτές μας...τέλειο ε;
      Είμαι καλά γιατρέ μου;

      Διαγραφή
    3. Περιέγραψες τον ιδανικό εορτασμό..
      Όντως, έτσι θα ήταν όλα καλύτερα.
      Και θα είχε δείξει και η εξουσία
      ένα ανθρώπινο πρόσωπο έστω και για
      τα μάτια τού κόσμου..

      Διαγραφή
  11. Εμείς τιμάμε τους ήρωές μας και φυσικά ουδεμία σχέση δεν έχει η δική μας τιμή με όλα αυτά τα ανούσια που τόσο άχαρα θα έλεγα, παρουσίασαν.

    Περήφανη Ελληνίδα αλλα μόνο για του γνήσιους Έλληνες και πάνω από όλα για τους ήρωές μας.

    Φιλιά Πετρούδι μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ψάξε τώρα και βρες ποιοι είναι οι γνήσιοι Έλληνες.
      Θα μας ανάψεις φωτιές Κικάκι! Γιατί ο καθείς από
      εμάς ξεχωριστά, δηλώνει γνήσιος Έλληνας! Μας βλέπω
      να τρώμε τα μουστάκια μας για άλλη μια φορά χαχαχα!

      Διαγραφή
  12. Δυστυχώς Πέτρα μου έτσι έχουν τα πράγματα και συμφωνώ με αυτά που γράφεις! Θα θελα πολυ να ήταν όλα αλλιώς αλλά δεν είναι! Ουτε εγώ κατάλαβα τι ακριβώς γιορτάσαμε χθες,από ανθρωπους που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικοτητα! Το μόνο που με άγγιξε και συγκηνισε ήταν η παρελαση των Ευζώνων! Τα υπόλοιπα αλλά λόγια να αγαπιόμαστε!! Έτσι για να πουν ότι κάτι έκαναν να μοστράρουν τα συνολάκια οι φέικ Μπουμπουλινες... και οι λορδοι... κατά τα άλλα ο λαός στενάζει με τη φτώχεια και τη μιζέρια... αλλά δεν τους νοιάζει..
    Είμαι περήφανη που είμαι Ελληνίδα και ζω σε αυτή τη χώρα με αυτή την ιστορία και προσπαθω να μάθω στα παιδια μου το ίδιο να διαβάσουν ιστορία,να κρίνουν γιατί κανεις δεν θα τους μάθει
    Λαός που ξεχνά την ιστορία του είναι υποχρεωμένος να την ξαναζήσει και αυτό επιδιώκουν...
    Τα φιλιά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το πιο σπουδαίο Δεσποινάκι μου, είναι ότι προβληματίζεις τα παιδιά σου, έτσι θα βρουν το δρόμο τους και θα αναζητήσουν την αληθινή πλευρά τού νομίσματος, κάτι που θέλει στ' αλήθεια πολύ ψάξιμο, μιας και οι αλήθειες που αφορούν την Ιστορία μας είναι πολλές.. Τα φιλιά μου 🌺🌷

      Διαγραφή
  13. Θα μου επιτρέψετε φίλοι μου, να κάνω κι ένα ακόμα σχόλιο, μιας και ποτέ δεν χωράνε σε μια ανάρτηση όσα θέλουμε να πούμε. Δεν έχω γράψει ποτέ άλλη φορά για την επανάσταση τού 1821, δεν το έκανα ούτε κι αυτή τη φορά. Η αναφορά μου είχε να κάνει με την σύγχρονη πραγματικότητα. Αυτό το τριήμερο "εορταστικού οργασμού" ακούσαμε και πάλι κάθε άποψη. Χωριστήκαμε και πάλι σε στρατόπεδα, αποδεικνύοντας ότι χωρίς εμφύλιο δεν έχει νόημα η ζωή μας, δυστυχώς.. Άκουσα απίστευτα πολλές διθυραμβικές κορώνες, και διάβασα και πάλι πολλά "Εγώ" στα σόσιαλ μίντια. "Εγώ είμαι πατριώτης γιατί μπλα μπλα μπλα".. Λυπάμαι αλλά δεν συμμερίζομαι τις κραυγές περί πατριωτισμού, ούτε κι αυτό που επιδιώκουν μερικοί, να αποδείξουν στους άλλους ότι είναι πιο πατριώτες επειδή το δηλώνουν, λες κι εμείς που σιωπούμε είμαστε αλλουνού παπά ευαγγέλιο.

    200 χρόνια μετά όμως, και το dna παραμένει προβληματικό, όπως -σύμφωνα πάντα με την άποψή μου- προβληματικοί παραμένουν κι όσοι μας κυβερνούν, με τις ευλογίες φυσικά χιλιάδων συμπολιτών μας. Τρία Μνημόνια μετά, βρισκόμαστε στο σημείο εκείνο όπου δεν έχουμε ΜΕΘ, η αστυνομία κυνηγά τον πολίτη αντί να τον προστατεύει, ο κόσμος πεθαίνει είτε στα σπίτια του, χωρίς να ξέρουμε τον ακριβή αριθμό τών νεκρών από κορονοϊό, άλλοι πεθαίνουν στους διαδρόμους δημόσιων νοσοκομείων, και η κυβέρνηση, αφού τάισε τον Κάρολο κεφτεδάκια γαρίδας, αγοράζει τεστ ατομικά από την siemens, και αφήνει τα ιδιωτικά νοσοκομεία στο απυρόβλητο. Η Δικαιοσύνη έχει πάει για ύπνο βαθύ, και οι Έλληνες διχαζόμαστε σε κάθε ευκαιρία. Πιο πολύ από όλους "θαυμάζω" εκείνη την κατηγορία πολιτών που δηλώνει ότι δεν πέφτει στην παγίδα τού διχασμού, την ίδια στιγμή που κλαίει για τον αστυνομικό στη Νέα Σμύρνη, αλλά όχι για τον πολίτη που τον μαύρισε στο ξύλο η αστυνομία στη Νέα Σμύρνη, κλαίει για την Ντόρα που ο καημένος ο οδηγός της είχε ένα τυχαίο "ατύχημα", σκυλιάζει που δεν έχουν ακόμα ψοφήσει όλοι οι πρόσφυγες, και παρακαλά να πεθάνει ένας απεργός πείνας γιατί θεωρεί ότι η θανατική ποινή είναι η μόνη δικαίωση, χωρίς να νιώθει ότι προστίθεται στην μακρά λίστα τών ηθικών αυτουργών! Αλλά..την επόμενη ημέρα, πάει στην εκκλησία να κοινωνήσει, χωρίς δεύτερες σκέψεις, χωρίς ενοχές, χωρίς αιδώ.. Είμαστε τελικά πολλές Ελλάδες, κι έτσι θα παραμείνουμε, όσο περνούν τα χρόνια και τα μυαλά αρκετών εξ ημών είναι γεμάτα αέρα κοπανιστό, φρου-φρου κι αρώματα, παρελάσεις και σημαίες στα μπαλκόνια!

    Υ.Γ Για την ιστορία, πριν από 20 περίπου ημέρες, στη Θεσσαλία έγινε σεισμός. Τρεις εβδομάδες μετά, οι άνθρωποι μένουν μέσα σε σκηνές, και μόλις προχθές πήγαν 40 τροχόσπιτα! Είναι χωρίς ηλεκτροδότηση και χωρίς νερό ακόμη! ΑΥΤΟΙ οι άνθρωποι είναι λιγότερο Έλληνες από τους υπόλοιπους;; Κι όταν αυτοί οι άνθρωποι είναι ακόμα σε σκηνές, πώς μπορεί η ηγεσία τού τόπου να στήνει φιέστες και δεξιώσεις για ξένα χορτασμένα στομάχια πριγκηπόπουλων;...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Την άλλη φορά που ειρωνεύτηκα τον εορτασμό έφαγα κράξιμο. Και γενικά ψηλό τρώω κράξιμο και τα έβαλα κάτω, το συζήτησα και με άλλους, για ποιον να κάτσω να χαλάσω την υγεία μου; Ο τόπος αυτός μας διώχνει μακριά. Ούτε εγώ νιώθω υπηρήφανη μη σου πω ότι ντρέπομαι κιόλας. Η άσχημη μοίρα μας είναι να βγάζουμε ήρωες και οι συμπατριώτες τους να τους θυσιάζουν για τα φράγγα και την εξουσία. Είμαστε λαός των άκρων. Ή θα βγάοζουμε ΔΙΑΜΑΝΤΙΑ ή θα βγάζουμε προδότες. Το θέμα είναι ότι τα Διαμάντια αυτού του τόπου δεν αξιώθηκαν ακόμα να ζήσουν σε μια χώρα που τους αξίζει. Μπορούμε παρακαλώ να πάμε κάπου να μείνουμε όλοι μαζί και να αφήσουμε τους άλλους να ζήσουν με τον Κούλη και τον Άδωνη; Μήπως να ξαναπάρουμε τα βουνά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και γιατί να μη φύγουν αυτοί; (οι αδώνιδες και οι
      κούληδες;) Είναι λιγότεροι (εκτός από "λίγοι") 😉
      Ας πάνε στα Παρίσια στο-σπίτι-του-Βολταίρου-που-
      έγινε-της-Μαρέβας-το-σπίτι! Και στην τελική ας πάνε
      σε ένα φορολογικό παράδεισο, από αυτούς που έχουν κάνει
      τις ωραίες τους offshore (τα σκέφτομαι και συγχύζομαι)😡

      Διαγραφή

ΦΙΛΕ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ TOY BLOG ΚΑΙ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ ΜΕ ΤΟΝ GDPR~ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ!

ΠΕΡΙ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ: ΠΡΟΣΟΧΗ! ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΝΟΜΟΣ 2121/1993 Copyright © Mia Petra

Απαγορεύεται από το δίκαιο Πνευματικής Ιδιοκτησίας η καθ' οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση και ιδιοποίηση τών κειμένων μου, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.
ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ - ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ Ή ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ, ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΚΤΡΙΑΣ -Mia Petra-
***IMPORTANT NOTE***:The reproduction, publication, modification, transmission or exploitation of any work contained herein for any use, personal or commercial, without my prior written permission is strictly prohibited.