Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2022

✿ *Είναι υπέροχο το πόσο δεν μ’ ενδιαφέρει τίποτα...

Ναι ρε φίλε. Ζούμε μεγάλες στιγμές. Ως πολίτες. Κι ως καταναλωτές. Μας έχει βάλει κάτω το κεφάλαιο -εμάς τα νομιστεράκια- και μας αλλάζει καθημερινά τα πετρέλαια και τα φώτα! Τώρα θα μου πεις, στο σπίτι τού κρεμασμένου δεν λέμε "πετρέλαια και φώτα" γιατί ξυπνούν εφιαλτικές αναμνήσεις από την πρόσφατη ληστεία που τη βάφτισαν τα λαμόγια "ρήτρα αναπροσαρμογής", στην ουσία όμως ξέρεις τί ήταν; Να, εκεί που καθόσουν ανέμελος κι είχες αποβλακωθεί βλέποντας Σκάι, μπουκάρουν στο σπίτι 2-3 λήσταρχοι, ούτε καν με κουκούλες, σου βουτάνε από το στρώμα 2-3 χιλιάρικα -ζεστά καυτά ευρουλάκια- κι επιστρέφουν στο Μαξίμου, να ανοίξουν μιά ωραιότατη σαμπάνια στην "υγειά" τού μαλάκα.

Παράλληλα, τί λες ότι παιζόταν στο παρασκήνιο; Τί πρωτοπαιζόταν θα μου πεις. Έχουν κλειστεί στις υπόγες οι αρχιληστές οι επιχειρηματίες, έχουν πάρει κάθε μα κάθε συσκευασία με τρόφιμα αλλά και πάσης φύσεως καταναλωτικά υλικά, έχουν μικρύνει όλες τις συσκευασίες, έχουν αφαιρέσει από μέσα αρκετά από το εκάστοτε περιεχόμενο, ενώ έχουν σχεδόν διπλασιάσει τις τιμές τών προϊόντωντα έχουν περάσει στα χέρια τών αετονύχηδων σουπερμαρκετάδων που τα πασάρουν με στοργή και προδέρμ στο καταναλωτικό κοινό, εκείνο μωρέ, που ο πελάτης δεν έχει ποτέ πάντα δίκιο ε, και γυρνούν όλοι μαζί κατάκοποι κάθε χάραμα στις βιλάρες τους, να φάνε κάνα χαβιάρι, να αλείψουν κάνα μπρικ στο μπριός, να ανοίξουν κι έναν αφρώδη οίνο, να πάνε κάτω τα "βαριά" εκατομμύρια..

Στο μεταξύ, το τί καινούργια στομάχια και συκώτια από τα γέλια, έχουν κάνει οι επιχειρηματίες με το "καλάθι τού νοικοκυριού", δε μολογάται. Γελάνε κι οι πλαστικές σακούλες που .. "καταργήθηκαν" γιατί είμαστε και οικολόγοι εμείς οι μαλάκ..αταναλωτές! Γενικώς, άμα πεινάς και σου πιάνουν και τον κώλο, δεν μπορώ να το εξηγήσω, αλλά γίνεσαι όλο και πιο large τύπος ρε αδερφέ, όλο και πιο "είμαι θύμας και μ' αρέσει" να το πω;

Ε, κάτι τέτοια (θύματα) βλέπει ο "είμαι και πολύ γκόμενος, πανάθεμα το μπόι μου" και συνεχίζει να μας βαράει αλύπητα. Εμάς. Τους πολίτες παύλα καταναλωτές. Διότι ως γνωστόν, αυτός "έχει γκαβωμάρα" που λένε και στο χωριό μου, και βλέπει μπροστά του μόνο -χαρούμενα- θύματα, αλλά ουδεπόποτε αλήτες θύτες. Από την πολλή παρακολούθηση -δικώνε του και μη- οδεύει προς ολική τύφλωση. Ως ο πρώτος θύτης αυτής τής χώρας, έχει ταχθεί αποκλειστικά -αλλά και φόρα παρτίδα- υπέρ των δυνατών. Όλοι οι άλλοι είμαστε ανυπόφορα παράσιτα που του χαλάμε ενίοτε το "σήμα", αλλά δε θα του χαλάσουμε το κέφι για αιώνιες διακοπές, που να χτυπιόμαστε κάτω. Το δόγμα τού τυχοδιώκτη: Αλητεία και Ποδηλατάδα. Ο ορισμός τού *είναι υπέροχο το πόσο δεν μ' ενδιαφέρει τίποτα; Αυτό.

♡*•˛❤˛•*✰*•˛*✰*˛•*✰✰*•˛❤˛•*

Art: Mona Moni & Nicole Gunther: Pinterest ~ *Απόφθεγμα τίτλου ανάρτησης: Gertrude Stein 

❤¸¸.•*¨*•♫ ............................οι σκέψεις μου κάνουν θόρυβο............................❤¸¸.•*¨*•

18 σχόλια:

  1. Ασήκωτο το καλάθι της νοικοκυράς ¨Όλα πάνε καλά¨ δήλωσε, χωρίς ντροπή, μπροστά στην κάμερα ο έτερος ¨ωραίος και μοσχαναθρεμμένος¨ Στο δε κυβερνητικό στρατόπεδο μιλούν για σταθερότητα (εδώ γελάμε) με άνοδο στην πρόθεση ψήφου. Κουραστήκαμε και αυτή η κόπωση μόνο αδιαφορία μπορεί να φέρει (συν τοις άλλοις) Ρε δεν με παρατάτε…ποιος κοροϊδεύει ποιον;
    Άντε....Καλό μήνα Πέτρα μου, για όσους αντέξουν!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχω εξαφανιστεί και ζητώ συγνώμη! Πολλές υποχρεώσεις Αννίκα μου! Το καλάθι δεν υπάρχει πουθενά σε κανένα σούπερ μάρκετ χαχαχα! 😊🎈

      Διαγραφή
  2. Ασήκωτο το ...καλάθι που λέει και η Αννίκα. Τόσο ασήκωτο, που έπεσε και μάς πλάκωσε. Ρε παιδιά, δεν έχω καταλάβει τι είναι τώρα όλο αυτό. Τα προϊόντα των σουπερμακετάδων, τα ξέρουμε, δεκαετίες τώρα, δικά τους είναι και ναι, είναι φτηνότερα από τα άλλα. Αυτό δηλαδή τι σημαίνει; Που παίζει η κυβέρνηση σ' αυτό και εμφανίζεται να ασκεί ...κοινωνική πολιτική, μη χέσω.
    Για τα άλλα που λες, Πέτρα μου, εννοείται συνυπογράφω καλή μου φίλη, με τα μπούνια.
    Την καλησπέρα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άσε που λένε ότι κάτι παίζει με τον Μασούτη και τη ΝΔ 😎 "Άλλα κόλπα" (Μπονάτσος)

      Διαγραφή
  3. Νομίζουν Πετρίνα μου πως τα χάβουμε αυτά που λένε και κάνουν; τι νομίζουν; ότι τρώμε κουτόχορτο;
    Πάει αυτό μας τελείωσε μας τελείωσε καρντιά μου. πόσο γέλιο πια να ρίξουμε; ακούνε άραγε αυτά που λένε;
    Καλά αυτό καλάθι έχουν ιδέα από τι αποτελείται; θα μας τρελάνουν; δηλαδή θα τρέχω από΄σούπερ σε σούπερ; κι αν δεν μ αρέσουν τα μακαρόνια 6 νούμερο; να τα πάρει να τα φάει αυτός που σκέφτηκε την ιδέα και μάλιστα όλο τον χρόνο...βρε δεν πάνε να δούνε αν έρχομαι;
    Τι να πει κανείς για το μυαλό του -αλλουνού;
    Εσύ καλά τα λες χρυσόστομη μου...ποιος ακούει όμως φιλενάδα.!!
    Καλή δύναμη να ευχηθώ Πετρίνα μου και καλό μήνα φιλιααα!!🥰

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βρε συ, με τόσο φτηνή "μπεζίνα" τί σου είναι να τρέχεις πέρα δώθε; Ε;; 😂😘

      Διαγραφή
  4. Ποιο γελοίο μέτρο από το καλάθι της νοικοκυράς, δεν μπορούσαν να σκεφτούν!
    Μας λένε δηλαδή και τι πρέπει να ψωνίσουμε! Όλα με το δελτίο!
    Αυτό με τις μισογεμάτες συσκευασίες το διαπίστωσα πρόσφατα και εγώ!
    Μέχρι και το χαρτί υγείας, αν το πιέσεις θα καταλάβεις, πώς πλέον δεν είναι
    σφιχτά τυλιγμένο. Κορόιδα είναι; Η ευκαιρία τους να πλουτίσουν! Αχόρταγα
    πλάσματα οι πελούσιοι....
    Πολλά φιλιά!

    υγ: Χάρμα οι φωτό που έχεις επιλέξει. Η ομορφιά θα μας σώσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σου άρεσαν οι φωτό, γιατί η πραγματικότητα είναι μαύρη μαυρίλα! 💕🎈

      Διαγραφή
  5. Κοιμάμαι κι ονειρεύομαι εκλογές. Το μοναδικό δημοκρατικό κατάλοιπο πλέον. Και σιγοτραγουδάω από μέσα μου "πότε πότε πότε θα κάνει ξαστεριά ..."
    Είμαι επικίνδυνα ρομαντική, ακόμα...Το ξέρω, μα η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία, λένε.
    Δυνατό κι αυτό το κείμενό σου Πέτρα μου.
    Σε φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μόνο οι εκλογές δεν μας σώζουν.. Οι διαπλεκόμενοι είναι δικτυωμένοι παντού..😞

      Διαγραφή
  6. .....και να σκεφτεις οτι πολλοι ψαχνουν να βρουν τα ειδη απο το καλαθι για να κερδισουν....χαχαχαχαχα.....αξιοι....αξιοι της καταντιας μας......μια χαρα τα λες φιλεναδιτσα μου!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τί κερδίζουν δεν μας έχουν πει ακόμα! Τραγικοί ψηφοφόροι! 😡

      Διαγραφή
  7. Αφού αντέχει ακόμα υο σχοινί, το τραβάνε.
    Ακόμη δεν αρχίσαμε να τινάζουμε τα πόδια, οπότε μας κάνουν χάζι.
    Μας βλέπω στην ουρά και με δελτίο.
    Κουράγιο Πέτρα μου.
    Σε φιλώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Διάβασα την ανάρτηση στον μπαμπά μου και σε χειροκροτούσαμε αμφότεροι.
    Το πόσο γέλιο-κλάμα έχω ρίξει με το καλάθι της νοικοκυράς δεν λέγεται. Δηλαδή, μας δουλεύουν μέσα στα μούτρα μας και δεν κρατάνε ούτε τα προσχήματα.
    Πολύ τράτζικ η κατάσταση.
    Και περιμένουμε και την κακοκαιρία EVA.
    Η οποία βέβαια θα φύγει για το Σ-κ ήρθε. Τι να πει ο δόλιος Έλληνας που τρώει εδώ και κάμποσο καιρό κακοκαιρία με ονοματεπώνυμο και θα βγάλει και την τετραετία; (Αυτός, για μας δεν βάζω και το χέρι μου στη φωτιά)
    Απολαυστικότατη.
    Καλό Σαββατόβραδο νονούλι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ω, βαφτιστηρόνιμου, πόσο χαίρομαι..να του δείξεις και την (αναμενόμενη) ξενάγηση! 😊

      Διαγραφή
  9. Πολύ φοβάμαι ότι έχουμε ακόμα δρόμο μπροστά μας. Όσο κρατά η αποχαύνωση του διαδικτύου κι η πλύση εγκεφάλου από τα ΜΜΕ της κακιάς ώρας, δεν πρόκειται να αντιδράσουμε. Θα τα ανεχόμαστε όλα, τούτη η επανάσταση δεν θα γίνει ποτέ (που έλεγε κι εκείνο το εξαιρετικό θεατρικό του Δημοσθένη Παπαδόπουλου...)
    Φιλί σου στέλνω... Κι αγωνιστικούς χαιρετισμούς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το διαδίκτυο είναι το καλύτερο παιχνίδι, μετά την τηλεόραση..

      Ανταποδίδω τους χαιρετισμούς! 🧡🍂

      Διαγραφή

ΦΙΛΕ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ TOY BLOG ΚΑΙ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ ΜΕ ΤΟΝ GDPR~ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ!

ΠΕΡΙ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ: ΠΡΟΣΟΧΗ! ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΝΟΜΟΣ 2121/1993 Copyright © Mia Petra

Απαγορεύεται από το δίκαιο Πνευματικής Ιδιοκτησίας η καθ' οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση και ιδιοποίηση τών κειμένων μου, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.
ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ - ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ Ή ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ, ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΚΤΡΙΑΣ -Mia Petra-
***IMPORTANT NOTE***:The reproduction, publication, modification, transmission or exploitation of any work contained herein for any use, personal or commercial, without my prior written permission is strictly prohibited.