Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2023

✿ Η πιο αστεία φράση τού '22 βρίσκεται στο τέλος τής ανάρτησης

Οκ παιδιά, τον φυτέψαμε τον έκπτωτο. Ένα καμένο δέντρο ανάμεσα σε χιλιάδες άλλα

Πριν βουτήξουμε στα γεγονότα και τα προσώπατα τού 2022 να μη ξεχάσω να μουτζώσω 1) προς το Τατόι 2) προς τον χουντο-Μητσοτάκη που για χάρη τού έκπτωτου, έστειλε στην κηδεία κάθε χουντόσπερμα που διαθέτει στο κόμμα του.
Βασιλικότερος τού -όχι- βασιλέως κι εκείνος, όσο κι οι υπουργοί/βουλευτές του.

Τί ζήσαμε πάλι έναν ολόκληρο χρόνο Παναγία μου; Εντάξει, έχουμε γερή κράση, αλλά μην το παραχέσουμε κιόλας το πράΜα (που λέει και μιά ψυχή..) Ότι ζήσαμε ένα χρόνο ακόμα ενώ μας παρακολουθεί κυβερνά το γνωστόν τομάριον/καθίκιον/φασιστοβασιλοχουντίδιον το λες νίκη..

Μέσα σε 365 ημέρες, τό τί φέσωμα αλλά και φάσωμα μάς έριξε ο τραγικός τραγιΚούλης, δεν υπάρχουν λόγια, άλαλα τα χείλη τών ασεβών. Και μεταξύ φεσώματος και φασώματος, μας έριχνε κι ένα ωραιότατο δούλεμα, όπου, τις ώρες που δεν παρακολουθούσε με το predator κανέναν, ήταν γιατί είχε πέσει με τα μούτρα στην λογοτεχνία κι όχι γιατί ξέπλενε την άμμο και τα αλάτια στο Μαράθι. Ε, μετά απ' αυτό η λογοτεχνία σήκωσε τα χέρια ψηλά.

Δεν είναι μόνο τα γεγονότα, που είναι άπειρα, και τα πρόσωπα που επικράτησαν στην επικαιρότητα, όχι για καλό, είναι και το τί αναζητήσαμε περισσότερο στην Google την προηγούμενη χρονιά. Η Ρούλα Πισπιρίγκου προηγήθηκε μακράν στις αναζητήσεις αλλά και στο ενδιαφέρον τού τηλεοπτικού κοινού, ενώ παράλληλα ψάχναμε τα βιογραφικά τού Μαυρίκιου Μαυρικίου (όνομα και επίθετο είναι αυτά), το χαστούκι που έριξε ο Γουίλ Σμιθ, τις συναυλίες τού Λεξ που έσπαγαν ταμεία, το Βαλάντη (άγνωστο γιατί, άβυσσος η ψυχή τού νεοέλληνα, χρόνια τώρα.)

Το '22 διάβασα περίπου 40 βιβλία (εύχομαι το ίδιο και για το '23). Ξεχώρισα "τα τάπερ τής Αλίκης" το "κλουβί τού Ίκαρου" την "σκιά τού Ανέμου"

Κλάψαμε (not) για τη βασίλισσα Ελισάβετ, λες και δεν είχαμε εμείς δυό μέτρα (κυριολεκτικά πλέον😊) έκπτωτο λεβέντη να κλάψουμε (ζούσε  το '22 αφού), ενώ ψάχναμε παράλληλα τί θα γίνει πιο κάτω στον Σασμό και το Μαέστρο, τί είναι ρήτρα αναπροσαρμογής (γιατί κάπως έπρεπε να εξηγήσουμε γιατί πονάει ο κώλος μας), πότε καταργήθηκε η θανατική ποινή στην Ελλάδα (το πιο σωστό είναι "γιατί;"), γιατί σκότωσε τα παιδιά της η Μήδεια (κι όχι το ρεμάλι Ιάσωνα), με το κορυφαίο "γιατί δεν τρώω πια χταπόδια"! Όχι εγώ προσωπικά, που δεν τα τρώω, γενικώς, ως λαός..

Τώρα πώς από τα χταπόδια φτάσαμε στο "γιατί ιδρώνω;" μόνο ο θεός το ξέρει, ενώ στην αναζήτηση τής ερώτησης "γιατί δε χάνω κιλά" ρωτήστε τα 135 μελομακάρονα και τους 96 κουραμπιέδες. Αυτά ξέρουν. Συνεχίζοντας το χαβά μας, αναζητήσαμε κάθε έννοια τής λέξης "pass", "γιατί η βασίλισσα Ελισάβετ δεν ήρθε στην Ελλάδα" (hallooo γιατί πέθανε!), πώς η Σοφία Χατζηπαντελή (αγνώστων λοιπών στοιχείων) καλλιεργεί ένα φρύδι/ένα στρέμμα, και ξεμπέρδεψε (πού να..καλλιεργείς δυο ολόκληρα φρύδια;), τί είναι το nft (μην το ψάξετε, θα σαλτάρετε.. κι άλλο) "τί είναι αφασία" (εγώ σας τα ΄λεγα αλλά δεν μ' ακούγατε), "γιατί γίνεται απογραφή;" (για να παίρνουμε λιγότεροι τα.. pass πείνας, όλα εγώ πια;..)

Η χρονιά πλησίαζε προς το τέλος της, όταν η Βαρβάρα ξέχασε τις "κοφτές" που συνέλλεξε από τον Θέμη Αδαμαντίδη (δημοσία "δαπάνη") κι επέστρεψε στη.. γλυκιά του αγκαλιά, γιατί σαν τον Θέμη, κανείς δε ρίχνει τις φάπες πιο μεθυστικά! Όπως δηλώνει το ευτυχισμένο-αυτή-την-εβδομάδα-ζευγάρι, "μπορεί να ξανασμίξαμε, αλλά οι εκατέρωθεν μηνύσεις δε διαγράφονται, γιατί πάλι με χρόνια με καιρούς, πάλι στα δικαστήρια θα 'μαστε". Ο θεός τής κωμωδίας που λέει κι ο Ζαραλίκος, βοήθησε, κι έκλεισα το '22 με γέλιο. Με την πρώτη δήλωση "μπορεί να είσαι άθεος, αλλά όχι να λες ότι δεν υπάρχει και θεός!" τού Νίκου Οικονομόπουλου, απλά γέλασα..

Με την περίφημη όμως φράση τού Μιχάλη Δημητρακόπουλου, δικηγόρου τής Καϊλή στα.. γαλλικά: "ζε βε ντιρ και μαντάμ Καϊλή, ε, νο σον, ε ζαμέ αετέ Κορωπί, ζαμέ!", θυμήθηκα ξανά πώς είναι να κλαίνε τα μάτια σου και να πονά το στομάχι σου από τα πολλά γέλια, πάνω που νόμιζα ότι δε θα ξαναγελούσα τόσο πολύ στη ζωή ζαμέ! Κι ευχαριστώ το twitter γι' αυτό!🧡

✰*•˛˛•*✰♡•˛❤ ✰ ˛•*•˛˛•*✰

Υ.Γ Επέλεξα, όχι τυχαία, να ασχοληθώ περισσότερο με την gossip επικαιρότητα,

για να ξεφύγουμε -όσο γίνεται- από τα πολλά και σοβαρά θέματα που μας ταλανίζουν. 

Πληροφορίες για τις αναζητήσεις τού 2022: Lifo ~ Foto: decoration.gr ~ Pinterest 

Έφημερίδεεεες: την τελευταία διετία ('21 και '22) έχουν αυξηθεί οι αυτοκτονίες 
στην Ελλάδα κατά 25% όπερ σημαίνει πως αυτοκτονούν δυο άτομα την ημέρα!

❤¸¸.•*¨*•♫ .............................οι σκέψεις μου κάνουν θόρυβο............................❤¸¸.•*¨*•

26 σχόλια:

  1. Να ξεκινήσω από το τέλος. Μήπως τον αδικούμε τον Δημητρακόπουλο; Μήπως υπάρχει καμιά βαλίτσα στο Κορωπί και απλά του ξέφυγε;
    Το 2022 ήταν μια γεμάτη (δυσάρεστα) χρονιά και εύχομαι εφέτος, να ηρεμήσουμε λίγο, γιατί πόσα να αντέξουμε και εμείς. Απ' το ένα στο άλλο πάμε!
    Αυτο με τις αυτοκτονίες, είναι σοκαριστικό. Στον εξελιγμένο κόσμο μας, δεν κατανοούμε πως το πιο σημαντικό είναι η ανθρώπινη ζωή.
    Εύχομαι πραγματικά να έχουμε ένα ανθρώπινο, ήρεμο 2023 με υγεία και ειρήνη και του χρόνου τέτοιο καιρό να 'χεις διαβάσει ακόμα πιο πολλά βιβλία, να έχεις ταξιδέψει σε μαγικούς προορισμούς και να 'χεις απολαύσει υπέροχες παραστάσεις.
    Πολλά φιλιά νονούλι μου :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ""καημένη"" η Καϊλή, ήταν στραβό το κλήμα, έπεσε και στο Δημητρακόπουλο και σώθηκε! Μακάρι να είναι καλύτερο το '23 για όλους μας, κουκλοβαφτιστηρόνιμου! Μεγάλη αγκαλιά😘🧡

      Διαγραφή
  2. Ζω στη ζώνη του Λυκόφωτος μάλλον γι' αυτό ξεκαρδίστηκα μόνο με το τελευταίο της Καϊλή. Πρέπει να μου κάνεις ένα φροντιστήριο Πέτρα και υπόσχομαι πως από φέτος θα είμαι πιο διαβαστερή και δεν θα μου ξεφύγει τίποτα. Δικαιολογία έχω πάντως. Δεν έχω τηλεόραση. Εδώ και μια επταετία.
    Όχι, δεν συμμετέχω σε κοινωνικό πείραμα.
    Ζαμέ τβ. Ζαμέ!!
    Είσαι όμως μίαααα..μα μίαααα :) :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είναι θέμα τηλεόρασης, Μαράκι γλυκό. Εγώ έψαξα τα σάιτ που ανέβασαν ανασκοπήσεις παντός περιεχομένου, και τα έμαθα όλαααα! Καλησπερούδια κυριακάτικα και φιλιά! 🎁🧡

      Διαγραφή
  3. Αναδεικνύεις πολύ εύστοχα, την τραγικότητα (κωμικοτραγικότητα καλύτερα) των γεγονότων που καθημερινά ζούμε. Τα αφήνω αυτά πίσω. Ο Γλύψμπουργκ { ή όπως διάβ... λέγονται) με αφήνουν αδιάφορο, η Καϊλή μάλλον θα κλειστεί μέσα για κάποια χρόνια, σίγουρα τελείωσε η τόσο "λαμπρή" πολιτική καριέρα της, όσο για τον Αδαμαντίδη, ούτε γνωρίζω ούτε θέλω να μάθω.
    Θα μείνω στην έκκληση σου για βιβλία. Συμφωνώ απόλυτα! Διαβάζοντας ανοίγει το μάτι μας, η καρδιά μας μας και διευρύνονται οι σκέψεις μας.
    Α!, ξέχασα τα pass. Επιδόματα δλδ. Προεκλογικά μας λένε ότι η ύπαρξη τους είναι ντροπή, κι όταν κυβερνήσουν με αυτά μαζεύουν ψήφους. Τα ίδια και τα ίδια!
    Την Καλημέρα μου, Πέτρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα γεγονότα τού '22 ήταν από άσχημα έως δυσάρεστα, λίγο πολύ τα μάθαμε όλοι μας, κάποια τα ζήσαμε/ζούμε στο πετσί μας, οπότε ναι, Βασίλη, κρατάμε τα βιβλία, για να σωθούμε.. ✨⭐

      Διαγραφή
  4. Εγώ μένω σε αυτό (και θλίβομαι θλιβερά και με θλίψη !): Την τελευταία διετία ('21 και '22) έχουν αυξηθεί οι αυτοκτονίες στην Ελλάδα κατά 25% όπερ σημαίνει πως αυτοκτονούν δυο άτομα την ημέρα!
    Κατά τ' άλλα ρε συ, στη λίστα για τη νέα χρονιά δεν ανέφερες τα βιβλία καθόλου 😂😂😂

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βιβλία, βιβλία, βιβλία, βιβλία, βιβλία, βιβλία 😂 Ορίστε, τα ανέφερα! 😋😘🧡🎁

      Διαγραφή
  5. Περί της Εύας της κουκλάρας, που θα έλεγε και ο Τσιφόρος. (καλά όχι ακριβώς της Εύας, αλλά τέλος πάντων υπάρχουν Εύες…ουουου) Του καραπιπερίμ έγινε…μέχρι πια που αναφώνησε ο καημένος (ο Μιχάλης, καλέ) Αχ πιπερίμ…πιπερίμ…πιπερίμ…άσε πια τα πλούτη και τον Ιμπραήμ. Τώρα δεν ξέρω αν ήταν Ιμπραήμ, ξ-Ιμπραήμ, μια φορά τη δουλειά την έκανε πολύ όμορφα και που πήγαινες μαντάμ, το τυράκι το είδες, τη φάκα δεν την είδες. Λάθος και ασυγχώρητον. Καλά περνάγαμε, με τα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες μας, με την τηλεορασούλα μας (ααχ) με τις Σίες, τους Νίκους και τους λοιπούς ώσπου έσκασε μια μέρα, ειδησάρα.¨Αυτό το κορίτσι ποιος θα το πάρει;¨ ¨Εγώ, εγώ¨είπε ο κοντός (ο Κούγιας καλέ) Ε κι από τότε ησυχάσαμε γιατί ήταν πια σε καλά χέρια. Αμ το άλλο! Μαθαίνω πως πάει για πτώχευση ο BIC FLEX γιατί οι γυναίκες αποφάσισαν να αφήσουν την τρίχα κάγκελο στα πόδια για να ‘ναι ασορτί με το φρύδι. Ας είναι καλά η Σοφία, ξέρετε πόσο έχουν τα ξυραφάκια;
    Τώρα για όλους τους άλλους…..παρεξηγηθέν το συμβάν και μεθερμηνευόμενον ….θα δείξει, διότι τούτος δω ο λαός έχει θεσπίσει, αναντάμ-μπαμπαντάμ, κάτι "ηθικές" αρχές ζόρικες σαν κορσές από ατσάλι. Όλο σε κάτι μη έχουμε πέσει, σε κήρυγμα και υποκρισία και οι περισσότεροι από τούτους τους "μη" στη ζούλα τσιμπάνε και κανένα πισινό στο λεωφορείο (Τσιφόρος)
    Αχ Θεέ μου πως κρατάς τα κεραμίδια ξεκάρφωτα!
    Φιλιά πολλά και μιλ μερσί!


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αννικάκι, εσύ είσαι μια ανάρτηση από μόνη σου, συνεπώς..σάς μερσώ μαντάμ! 😋😘🎁

      Διαγραφή
  6. Κι εγώ το θέλω το φροντιστήριο μου φαίνεται....Δεν παρακολουθώ κουστομπολίστικα. Ενδιαφέρον βρήκα όμως στο δικό σου ψάξιμο για το τι ψάξαμε στη γκουγκλ όλη τη χρονιά. Το κάνεις κάθε χρόνο, ναι;
    Όσο για την χρονιά που πέρασε; Ανησυχώ μήπως πω ότι ήταν καλύτερη από αυτήν που περνάμε
    Καλησπέρα Πέτρα μου με την σπουδαία λίστα σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί καλέ, ποιός παρακολουθεί κουτσομπολίστικα; Όλοι είμεθα υπεράνω τού "νόμου".. Αλλά αν διαβάσει κανείς έστω και μια καλλιτεχνική παύλα gossip ανασκόπηση, τα μαθαίνει όλα στο πι και φι! Καλησπερούδια Αννούλα ✨⭐

      Διαγραφή
  7. Τα ευθυμογραφήματά σου, πλέον γίνονται ...must, Πέτρα μου, για να χρησιμοποιήσω και εγώ έναν ξενικό όρο της αγοράς. Γιατί μέσα από, με ολόφρεσκο χιούμορ και αυτοσαρκασμό, προσεγγίζονται οι πτυχές της σουρεάλ παρακμιακής πραγματικότητας που ζούμε και όσων μάς επιβάλει η γνωστή κλίκα, ονόματα δεν λέμε.
    Χαίρομαι να σε διαβάζω, να χαμογελώ, να μπινελικώνω μαζί σου, να φασκελώνω κατά κει που πρέπει. Χαίρομαι να βρίσκω διεξόδους, να κάνω όνειρα και να παραμένω ζωντανός.
    Την καλησπέρα μου γλυκιά μου.
    Η λίστα σου μοναδική!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιάννη μου, με τιμά που λες κάποια γραπτά μου ευθυμογραφήματα, είναι μεγάλη χαρά για μένα να "ανήκω" έστω και ξώφαλτσα σε αυτού του είδους τη γραφή.. Όπως το λες επίσης πολύ σοφά, παραμένουμε ζωντανοί, εις πείσμα.. 😉 Σε ευχαριστώ πολύ και σε καλησπερίζω ⭐✨

      Διαγραφή
  8. Κι εγω ειχα ξεχασει πως ειναι να κλαις απο τα γελια χαχαχαχα τεεεεελειο Πετρα μου !!!!!!!!!!!....οπως παντα!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε συ ναι, εγώ πάλι γιατί μερικές φορές γελούσα μόνη μου;; Ε, ήρθε κάποιος ακόμα, και μου κάνει συντροφιά, για να μη νιώθω κι εγώ κάπως, η γυναίκα! Χαίρομαι που σε ψυχαγώγησα, καμάρι μου! Πολλά φιλιά! 🧡🎁⭐🎁🧡

      Διαγραφή
  9. Μου χρειαζόταν αυτό απόψε! Αχαχαχαχα!!! Σ' αγαπάω τρελοκομείο μουυυυ! Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σας μερσώ κι εσάς μαντάμ, ωρέ ντουβάρ κι αλέ ρε τουρ (..ζαμέ!) Μάκια! 🎁🧡

      Διαγραφή
  10. Δεν θα σου πω ψέματα Πετρίνα μου ένας κλαυσίγελος με έπιασε διαβάζοντας τα τεκτενόμενα του 22...
    Και εγώ την ίδια ερώτηση θα κάνω στον εαυτό μου εγώ που ήμουν; όμως παρ όλα αυτά κάτι ξώφαλτσα πήρε τ αυτί μου...γιατί το μάτι μου αρνείται να δει, αφού μια από τα ίδια βλέπει εδώ και πολλά πολλά χρόνια.
    Το ότι έχεις τον τρόπο σου να τα γράφεις, το ξέρεις και σου βγάζω το καπέλο, γιατί θέλει να έχεις ταλέντο για να το κάνεις φιλενάδα...
    Ας αφήσουμε τα άσχημα και ας πάμε στις ομορφιές της λίστα σου που μας προτείνεις και εκεί προσκυνώ σε!
    Σημείωσα τα τρία βιβλία που μας προτείνεις, σε αυτά που θα αναζητήσω μόλις μπορέσω...
    Την ευχή σου την προσυπογράφω Πετρίνα μου και με χέρια και με πόδια! ΑΜΗΝ!! φιλιαααα!🤗🧡😘

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλέ, ποιά ευχή; Δεν τη θυμάμαι 😊 Να τα ψάξεις τα βιβλία, και να διαβάσεις όσο πιο πολύ μπορείς -και- το '23 μπας και ξεχνάμε αυτά που ζούμε, Σμαράγδι μου! Φιλιάααα 🧡🎁⭐

      Διαγραφή
    2. Αυτή την ευχή Πετρίνα μου... " Το '22 διάβασα περίπου 40 βιβλία (εύχομαι το ίδιο και για το '23). Ξεχώρισα "τα τάπερ τής Αλίκης" το "κλουβί τού Ίκαρου" την "σκιά τού Ανέμου"
      Πιο ωραία από αυτήν δεν υπάρχει...🧡🤗
      Για προτάσεις διαβάσματος μιλάω αυτήν την εβδομάδα και εγώ , ζήλεψα από την δική σου...😉😊

      Διαγραφή
  11. Καλημέρα και καλή χρονιά Πετράδι μου
    Πέτρα των ταξιδιών,
    των αναρίθμητων όμορφων εικόνων,
    των άρθρων έξω από τα δόντια
    και του ενός εκατομμύριου + κλικς
    Σε ευχαριστώ για την παρουσία σου και όσα διάβασα σε σένα όλα αυτά τα χρόνια.
    (Στρίμωξε στις τσέπες μοναξιά... ) απίστευτος στίχος. Συγχαρητήρια !!!!
    Σε φιλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βρε συ, πόσες αναρτήσεις μου, διάβασες στη σειρά; Χαχα! Σ' ευχαριστώ τόσο πολύ Σταυρουλίνι μου, και συγχαρητήρια στο, ομολογουμένως, ανατριχιαστικό ποίημα σου. Την αγάπη μου! 🧡🎁

      Διαγραφή
  12. Διαθέτεις δυνατή πένα και εξαιρετική αίσθηση του αιχμηρού χιούμορ.
    Συνέχισε να προσφέρεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να 'σαι καλά Ευρυτάνα μου! Σε ευχαριστώ που με τιμάς και με στηρίζεις τόσα χρόνια! ✨

      Διαγραφή

ΦΙΛΕ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ TOY BLOG ΚΑΙ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ ΜΕ ΤΟΝ GDPR~ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ!

ΠΕΡΙ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ: ΠΡΟΣΟΧΗ! ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΝΟΜΟΣ 2121/1993 Copyright © Mia Petra

Απαγορεύεται από το δίκαιο Πνευματικής Ιδιοκτησίας η καθ' οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση και ιδιοποίηση τών κειμένων μου, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.
ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ - ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ Ή ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ, ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΚΤΡΙΑΣ -Mia Petra-
***IMPORTANT NOTE***:The reproduction, publication, modification, transmission or exploitation of any work contained herein for any use, personal or commercial, without my prior written permission is strictly prohibited.