Πέμπτη 24 Μαρτίου 2022

✿ Ένας γάμος. Και ένας αρραβώνας...

Ένας γάμος: κι εκεί μέσα στα μέλια και τα ταξιδάκια και τις αξημέρωτες ερωτικές νύχτες και τα γελάκια τα λιγωμένα, σου 'ρχεται η πρόταση γάμου, που δεν έχει προλάβει ακόμα να σε ρωτήσει "θα με παντρευ..." κι εσύ ορμάς επάνω του και του λες "i do i do i do", που λέγανε παλιά και οι ABBA (κάτι θείοι από το χωριό, δεν τους ξέρεις). Πατάω "fast forward" για να μην το ξημερώσουμε εδώ μέσα, και σου λέω το παρακάτω: όποιος έχει παντρευτεί έστω και μια φορά, θα γνωρίζει ότι ο γάμος αργά ή γρήγορα (γρήγορα) καταντά μιά συνήθεια. Κι όπως λέει κι ένας θείος από το χωριό (πραγματικά δεν τον ξέρεις), και οι όμορφοι και οι άσχημοι και οι καλοί και οι κακοί, όλοι συνηθίζονται. Και για να φιλοσοφήσω και σήμερα😋... άμα θες να συνηθίσεις την πραγματικότητα, παντρέψου την!

Ε, ναι, μπήκα στο ρεζουμέ μιας και όπως όλοι διαπιστώνουμε, συνηθίζουμε εύκολα τα πάντα. Το λες και άμυνα. Όσα και να μας "χώνουν" καθημερινά στο κεφάλι, τα μεταβολίζουμε γρήγορα. Και στην τελική, για ποιόν από όλους τους λόγους να κατεβαίναμε στους δρόμους, που εκεί που "τελειώνει" ένα κακό, καπάκι αρχίζει ένα άλλο, άρα θα έπρεπε να μέναμε μονίμως στην πλατεία Συντάγματος και δε λέει. Ε, και να σου πω και το άλλο; Ένα απόρθητο κάστρο είχαμε που λέγαμε ότι αν θα "πέσει", θα γίνει της κακομοίρας, πάει κι αυτό. Δε λέω, είναι κι ο φραπές, αλλά σαν το σουβλάκι δεν έχει.. 4 ευρώ μαλάκα μου! Που 4 να είναι οι ώρες τους! Κάνα δυό νοματαίοι βγήκαν δειλά και σιγοψυθίρισαν "άμα δε βγούμε και τώρα στους δρόμους μωρμαλάκες, τότε πότε;", αλλά είχαν βάλει εκείνο το ερωτηματικό στο τέλος 😉Ολοφάνερα προσδοκούσαν σε μιά άρνηση για να εφησυχάσουν.. Πάει, έχουμε παντρευτεί την πραγματικότητα.

--- *Ο αέρας είναι γεμάτος από τις κραυγές μας. Αλλά η συνήθεια τις σβήνει---


Κι ένας αρραβώνας: κι επειδή τόσην ώρα τσάμπα σας "δίδασκα", τίποτα δεν έμαθα, ήρθεν η ώραν μου κι εμένα να σας αποκαλύψω ότι ερωτεύτηκα κι έπεσα στα πατώματα για τον έρωτα ενός υπερσυγκλό άντρα. Να σας πω την αλήθεια μου, δεν το περίμενα η μεγαλοκοπέλα, αλλά είναι τόσο γοητευτικός, που -τα γνωστά μωρέ- δεν μπόρεσα να του αντισταθώ. Όσο περνούσαν οι μέρες, ο έρωτάς μας ο αμοιβαίος, δυνάμωνε και ..μου φούντωσε! Πέρα από τα οφθαλμοφανή προσόντα του όμως, διαθέτει κι ένα ακόμα, και νιώθω σούπερ ντούπερ: μιλάμε για τρελό χρήμα το αγόρι!

Επειδή πια είμαστε αυτοκόλλητοι, με παίρνει κάθε μέρα μαζί του στις δουλειές του, αλλά πώς; Κυκλοφορούμε με λιμουζίνα! (ποιός χέστηκε για τα καύσιμα; όχι εκείνος!) Ότι θα ερχόταν και πάλι η στιγμή που ένας άντρας θα μου κρατούσε το χέρι οδηγώντας (λιμουζίνα), αν είναι ποτέ δυναΜόν! Επειδή το πράγμα άρχισε και σοβάρευε, μια μέρα με πήγε στους δικούς του, αλλά τού προέκυψε μια κατεπείγουσα δουλειά, και αναγκάστηκα να μείνω εγώ εκεί μόνη στο σαλόνι. Ξάφνου μπουκάρει στο δωμάτιο η αδερφή του, που δε θέτε να ξέρετε για τί καραστριγκλάρα τύπισσα μιλάμε! Πώς είναι η Τασσώ Καββαδία στο "κλωτσοσκούφι"; Ε, εκείνη ήταν μέλι. Η Τασσώ. Η "δικιά μου" πάλι, μόνο με τις κλωτσιές που δεν με έδιωξε, που "άμα νομίζεις μωρή ξεβράκωτη ότι θα τυλίξεις εσύ τον Κυριάκο, είσαι μακριά νυχτωμένη!".. Όπα! Μισό! Τον ποιόν;;;;;;;;;;;😳

 Τί λέει αυτή η τρελή; Ποιός Κυριάκος; Ο γνωστός; Βοήθειααααα!

Είναι Παρασκευή 7:25 το πρωί, κι εγώ πετάγομαι σαν αφιονισμένη από το κρεβάτι μου! Ο αρραβώνας -με τον Κυριάκο!😨😨- ήταν εφιάλτης! 😂

✰♡*•˛❤˛•*✰✰♡*•˛˛•*✰✰♡*•˛❤˛•*

Και όχι, δεν έχω τόση φαντασία όταν είμαι ξύπνια. Αλλά ναι, αυτό ήταν ένα όνειρο ένας εφιάλτης που είδα ένα βράδυ! Lol και Help!!!

Art: Christian Schloe ~ **Απόφθεγμα: Σάμιουελ Μπέκετ

❤¸¸.•*¨*•♫ ............................οι σκέψεις μου κάνουν θόρυβο............................❤¸¸.•*¨*•

24 σχόλια:

  1. Ρε τι τρως και μετά πέφτεις για ύπνο και μετά
    βλέπεις τέτοιους εφιάλτες;
    Στα του γάμου συμφωνώ, αν και δεν πιστεύω ότι
    αναγκαστικά είναι όλοι έτσι. Πιστεύω στις εξαιρέσεις,
    λατρεύω τις εξαιρέσεις, γιατί χάρη σε αυτές ελπίζουμε!

    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό που "τρώω" όταν είμαι ξύπνια, είναι μιά τραγική κατάσταση με ονοματεπώνυμο, συνεπώς όταν κοιμάμαι λειτουργεί το υποσυνείδητο, κάπως παράξενα ομολογώ!😋🌼

      Διαγραφή
  2. Καλά όλα, και ο γάμος που συνηθίζεται και ο αρραβώνας και η κακιά του ελληνικού σινεμά.... αλλά Κυριάκος; Από την άλλη όμως γιατί όχι; πλούσιος, γόνος οικογένειας σημαντικής πλεον, πρωθυπουργός σήμερα... ναι, ναι αλλά το αφηγημά του, ποιος το αντέχει..
    Νασαι καλά Μία, άλλο κακό να μην σε βρει!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα μου ντε, τόσα "προσόντα" έχει ο γόνος (πατέρας τού επόμενου γόνου!) Καλό μεσημέρι Βασίλη μου και να μες λες Πέτρα 😉🌻

      Διαγραφή
  3. Να σου πω! Σου έπιασε το χέρι ο ...Κυριάκος; Τρυφερά; Ευτυχώς δηλαδή, που δεν ξεμάκρυνε το κουλό του ...μακρύτερα. Είσαι σίγουρη ότι είσαι ...αρτιμελής Πέτρα μου; Είσαι σίγουρη για αυτό; Έκανες σπονδές; Ένα ευχέλαιο, έναν αγιασμό τουλάχιστον βρε κορίτσι μου; Δεν ξέρω! Για καλό και για κακό, άναψε κανένα κεράκι βρε χριστιανή μου, δεν χάνεις και τίποτα.
    Και πρόσεχε τι ...τρως και τι βλέπεις πριν κοιμηθείς! Είδες τώρα τα αποτελέσματα! Αρραβώνας....μπρρρρρ

    4 το σουβλάκι ωρε; Αλήθεια; Πάνε κάτι βδομάδες ολάκερες, που στο σπίτι δεν έχει πατήσει σουβλάκι και δεν ξέρω. Για να το λες όμως; Εντάξει... Μια χαρά, σε παρακαλώ.

    Τώρα ο ...πολέμαρχος μάς ετοιμάζει για άλλα! Παπάγος την είδε ο ...παραλίας και δεν το 'χει σε πολύ να μας τρέχει στην Ουκρανία όπως τότε στην Κορέα ντε! Και αν δεν τον σταματήσουμε, ποιοι; Μα εμείς φυσικά, ποιος άλλος; Τότε δεν ξέρω τι θα μάς ξημερώσει αδέλφια.

    Άντε φιλενάδα, το νου σου ναι; Φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καθίστε καλά, γιατί έχω γερό "δόντι" και καλό είναι να με φοβάστε😂
      Ούτε εγώ έχω φάει σουβλάκι και μου λείπει, απλά διάβασα τις τιμές.😊

      Διαγραφή
  4. Και γέλασα και κούνησα την κεφαλή μου στα όσα διάβασα εδώ μέσα μια και οι σκέψεις σου ουρλιάζουν.
    Αλλά αγριεύτηκα με κείνο τον αρραβώνα μάτια μου...είναι από τους εφιάλτες που σε κάνουν να πάψεις να κοιμάσαι. Ε μην πάθεις κιόλας ε;
    Όσο για το γάμο α δεν συμφωνώ...όμως συνηθίσαμε τα άσχημα και τις φάπες στο σβέρκο αυτό ναι το υπογράφω. Πλύση εγκεφάλου λέγεται όταν το μάτι και το αυτί ακούει συνεχώς άσχημα και παρακολουθεί ζωντανά πολέμους και κόσμο να πεθαίνει ενώ τρώει το 4 ευρώ σουβλάκι του, τότε ναι συνηθίσαμε και θα κατέβουμε Σύνταγμα όταν γίνει κάτι όμορφο και ρόδινο. Θυμίσου το. Τι; δεν θα γίνει; Τπτ; Όλα κακά ψυχρά και ανάποδα; Δεν ξέρω για σένα, εγώ τόση ηρεμία τη φοβάμαι. Από μέρους μας εννοώ ηρεμία. Μπαμ και κάτω θα γίνει και αυτό θυμίσου το
    Φιλιά ΄πολλά και που σαι...μην κοιμάσαι πουλάκι μου με ρόλει στα μαλιά. Πονάνε και φέρνουν κάτι εφιάλτες ναααα
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπα, εγώ δεν τη φοβάμαι την ησυχία. Όλα καλά.
      Μιλάμε για τον λαό που ξαναψήφισε στις εκλογές
      το κόμμα που τον είχε χρεοκοπήσει! Καμία ελπίδα..😒

      Διαγραφή
  5. Χαχαχα καλέ μην το χάσεις τέτοιο αγόρι κελεπούρι...
    Την αγάπη μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Την αγάπη σου την στέλνεις σε εμένα ή στο αγόρι -να σε τσουρομαδήσω ΤΩΡΑ;

      (είναι αυτό που λένε "να πέσεις στον έρωτά του και να μην σε θέλει"! 😂)

      Διαγραφή
  6. Ενθουσιάστηκα….και πάνω που έψαχνα για ευχές, είδα το όνομα και έμεινα η γυναίκα. Ξεροκατάπια, έφτυσα τον κόρφο μου τρις, έριξα λίγο αγιασμό και ξανακάθισα να διαβάσω μόλις αποκαταστάθηκε η αναπνοή μου. Συμφωνώ με όλους για το βραδινό φαγητό, αλλά εγώ θα σου πω, καλού-κακού βάλε ένα σταυρό στο μαξιλάρι σου. Για το γάμο τι να πω; Ελπίζω το χειρότερο να είναι η αύξηση στο σουβλάκι (αμ δεν το βλέπω) Κατά το ρηθέν «ανήκομεν εις την Δύσιν και βεβαίως είμαστε με την σωστή πλευρά της ιστορίας» γύρευε τι άλλο θα δουν τα ματάκια μας.
    Φιλιά Πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μωρέ εδώ τον αντέχω/αντέχουμε ξύπνιοι, τί να πάθουμε
      κοιμισμένοι; (με την καλή έννοια!) Εγώ μιά φορά, είμαι
      στη σωστή πλευρά τής ιστορίας, με τέτοιο αρραβωνιάρη!😋

      Διαγραφή
  7. Αχαχαχα δεν μπορώ, διαβάζω και διαβάζω και λέω πού στο καλό το πάει και φτάνω στο τέλος και με πιάνει νευρικό γέλιο και δεν μπορώ να σταματήσω!!! Εντωμεταξύ, διαβάζω και τα σχόλια και θέλω τόοοοοοσο πολύ να βγει ένα γκατζετούδι, ένα κουμπί, ένα κάτι τέλος πάντων, γιατί πώς είναι όταν είσαι συνοδηγός και ο οδηγός δεν τα πάει με το τιμόνι καλά κι εσένα πιάνεται το πόδι σου γιατί και καλά πατάς φρένο, ε, πάω όλο να πατήσω καρδούλες και λάικ κι εγώ το ζαβό στα σχόλια :))
    Σ' αγαπάω ρε συυυυ! Μου έφτιαξες το απόγευμα! Άργησα λίγο να περάσω, αλλά το διασκέδασα φουλ! Σε φιλώ πολύ! ♥ ♥ ♥(και να μην τρως βαριά το βράδυ καλά σου λέει η Αριστέα :)))) )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι τόσο Λία μου, που σου έφτιαξα το κέφι
      με ένα τόσο άχρωμο και άοσμο τύπο, αλλά..τί να κάνω,
      ένεκα το αίσθημα! Υ.Γ Βρε όλη μέρα τρώω, ποιό βράδυ; 😊😘

      Διαγραφή
  8. Κοίτα να δεις τώρα, επειδή είσαι καλό κορίτσι από σπίτι και για σπίτι, φρόντισε να πάρεις μια καλή θεραπεία γιατί η χμ..ευγενική σου απασχόληση χμ..με τον Κυριάκο θα σου αφήσει κουσούρι. Υπάρχει χειρότερος εφιάλτης απ' αυτόν που είδες μάνα μου; Βάλε μυαλό όσο είναι καιρός για να μην λες μετά, δεν ήξερα, δεν ρώταγα;
    Και μην ξεχνάς ποτέ πως η πραγματικότητα πάντα ξεπερνάει τη φαντασία.
    Ουφ..πολύ γέλιο! Να είσαι καλά κοκόνα μου :) :) :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Εμμονική" είναι η "απασχόληση", τουλάχιστον εγώ μπορώ
      να το πω για τον εαυτό μου.. Άμα δεν εξαφανιστεί στο πυρ
      το εξώτερο, δε θα ησυχάσω το δόλιο.. Καλησπερούδια σου!😘

      Διαγραφή
  9. Μα τα πάντα με αυτόν τον άνθρωπο, να καταλήγουν σε εφιάλτη, τι είναι και αυτό!
    Νονούλι γέλασα, προβληματίστηκα και εντέλει με τον αρραβώνα τρόμαξα! Αλλά οκ ήσουν απολαυστικότατη για ακόμα μια φορά.
    Σε φιλώ γλυκά :)
    Καλό τριήμερο :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν καταλήγουν σε εφιάλτη. ΕΙΝΑΙ ο ίδιος Εφιάλτης,
      όπως άλλωστε κι ο πατέρας του, που έμεινε στην ιστορία,
      όχι μόνο ως Εφιάλτης, αλλά και ως "Μητσοτάκη κάθαρμα".
      Αλλά ο λαός και ξεχνά και συγχωρά την (ακρο)δεξιά..😒

      Διαγραφή
  10. 🤣🤣🤣🤣 και άντε τώρα με τόσα γέλια να γράψω σχόλιο και να πω κάτι πρωτότυπο, που δεν το έχουν πει άλλοι...
    Στην αρχή ψάρωσα να πω την αλήθεια μου🤣βρε λες ,λέω; τόση τύχη; μεχρι να φτάσω στο τέλος και να πάθω Πετρίνα...
    Αυτός δεν ήταν εφιάλτης μανίτσα μου, ήταν "ο δρόμος με τις λεύκες!" Παναγιά μου...αυτά παθαίνεις όταν το σουβλάκι το πληρώνεις 4 ευρώ σου κάθεται όχι μόνο στο στομάχι αλλά και στα όνειρα-εφιάλτες...
    Οσο για τον γάμο προς το παρόν πολύ ξάπλα στον καναπέ βλέπω και δεν μ αρέσει που δεν κουνιέται βλέφαρο Πετρίνα μου κακό πράγμα η συνήθεια!!
    Υπομονή και καλό Σαββατοκύριακο χρυσόστομη μου!! την αγάπη μου ❤ φιλιαααα!!😘

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε, μα δε θα ήταν τύχη τώρα, μια λιμουζίνα, που να μη σε νοιάζει κιόλας
      για το πώς θα κινηθεί η ρόδα, και πόσο καύσιμο θα θέλει; Σμαράγδι μου!😘

      Διαγραφή
  11. Χαχαχαχαχα!
    Φτου φτου φτου!
    Τί ήταν αυτό που έπαθες κοριτσάκι μου;
    Κάτι θα έφαγες και σε πείραξε.
    Κανένα πιτόγυρο 4 ευρώ, που τόσες να είναι οι ώρες τους που λες κι εσύ;
    Έχει γούστο να βγούμε γιαυτό στο δρόμο κι όχι για τη ΔΕΗ ή τα τόσα άλλα.
    Καλό σκ χωρίς εφιάλτες.
    Φιλιά πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άργησα να σας απαντήσω στο μεταξύ, και κοντεύει να έρθει
      και το επόμενο σ/κ! Στο μεταξύ εγώ προσπαθώ να συνέλθω
      από τον νυχτερινό εφιάλτη, αλλά υπάρχει στον ξύπνιο μου,
      κι αυτό δεν παλεύεται με την καμία! Καλό μεσημεράκι! 🌼🌼

      Διαγραφή
  12. Χαχαχαχα

    Με του υιό του Δράκουλα έκανες την ΤΥΧΗ σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΦΙΛΕ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ TOY BLOG ΚΑΙ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ ΜΕ ΤΟΝ GDPR~ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ!

ΠΕΡΙ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ: ΠΡΟΣΟΧΗ! ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΝΟΜΟΣ 2121/1993 Copyright © Mia Petra

Απαγορεύεται από το δίκαιο Πνευματικής Ιδιοκτησίας η καθ' οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση και ιδιοποίηση τών κειμένων μου, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.
ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ - ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ Ή ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ, ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΚΤΡΙΑΣ -Mia Petra-
***IMPORTANT NOTE***:The reproduction, publication, modification, transmission or exploitation of any work contained herein for any use, personal or commercial, without my prior written permission is strictly prohibited.