Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

# Βαφτίζεται η δούλη του Θεού...


Η μαμά κι ο μπαμπάς παντρεύτηκαν από έρωτα. Ένα πάρτι με θέμα το ρομαντισμό, ήταν η αιτία της γνωριμίας τους. Η μαμά λέει πως, ένα τανγκό ευθυνόταν για όλα. Ο μπαμπάς ζή-τησε από τη μαμά να το χορέψουν κι έτσι άρχισε μια μεγάλη ιστορία αγάπης

Ο μπαμπάς πάλι λέει πως δεν ευθυνόταν μόνο ο χορός, αλλά και κάτι ακόμα, που ο μπα-μπάς το θεώρησε ως σημάδι κι ήταν σίγουρος πως ένας γάμος ανάμεσα τους ήταν μονό-δρομος: τη μαμά και το μπαμπά, με το καλησπέρα σας, τους είχε ενώσει..ένας μπαξές ολόκληρος! Κάνε λίγο υπομονή ντε και θα καταλάβεις τι εννοώ.. 

Σημαντικό επίσης ήταν πως, η μαμά κι ο μπαμπάς, όσο περνούσε ο καιρός, διαπίστωναν πως είχαν την ίδια λαχτάρα για να πραγματοποιήσουν τα κοινά τους όνειρα. Ο γάμος δεν άργησε να 'ρθει. Μετά το μυστήριο του γάμου, το ζευγάρι έκανε μια γιορτή και το γαμήλιο εκείνο πάρτι, δεν μπορούσε παρά να ανοίξει με ένα τανγκό! Με το τανγκό εκείνο φυσικά, που είχε φέρει το ζευγάρι κοντά.



Περνούσε ο καιρός και δεν άργησε η στιγμή, που την πόρτα της μαμάς και του μπαμπά, τη χτύπησε ο πελαργός. Περιττό να σου πω, ότι η ζωή του ευτυχισμένου ζευγαριού γέμισε με όλα τα χρώματα του ουράνιου τόξου, αφού, να δεις πως το λένε;.."η εγκυμοσύνη ερχόταν να επισφραγίσει την ευτυχία τους!"

Μετά βέβαια όπως καταλαβαίνεις, η ζωή του ίδιου ζευγαριού μπήκε στο γνωστό τριπάκι: πλάκωσαν παππούδες και γιαγιάδες, να πιάσουν πόρτα για το χειμώνα, για να κατοχυρώ-σουν το όνομα του παιδιού! Μπα, τώρα που το καλοσκέφτομαι, πιο πολύ οι γιαγιάδες πλάκωσαν, ειδικά όταν ο υπέρηχος έδειξε κορίτσιΗ μαμά κι ο μπαμπάς δε μιλούσαν καθόλου, επειδή είχαν το σκοπό τους!

Μη στα πολυλογώ, φτάνουμε στην ημέρα της βάφτισης μου και για το όνομα, κουβέντα! Όλοι περίμεναν με αγωνία, αλλά ειδικά η αγωνία των δυο γιαγιάδων μου, είχε χτυπήσει ταβάνι! Περσεφόνη ή Γεωργία; Τα στοιχήματα -ανάμεσα στις δυο γιαγιάδες- έπεφταν βροχή, με τη γιαγιά Περσεφόνη να νομίζει ότι παίρνει κεφάλι, επειδή λέει είχε πιο ασυνήθιστο όνομα. Εγώ όλα αυτά φυσικά δεν τα καταλάβαινα τότε, αλλά τα έμαθα από 
τη μαμά και το μπαμπά, μερικά χρόνια μετά.

Ένας καλός λόγος για να τρέχουν οι καλεσμένοι να βρουν άρον άρον, δυο ποτήρια νερό για τις καημένες τις γιαγιάδες μου, ήταν όταν ο παπάς ανακοίνωσε το όνομα μου κι ενώ οι γιαγιάδες κόντευαν να πνιγούν (στην κυριολεξία), η μαμά κι ο μπαμπάς, κόντεψαν να πνιγούν από τα γέλια! Όχι, πες μου τώρα κι εσύ ειλικρινά. Με μια μαμά Μαργαρίτα κι ένα μπαμπά Τριαντάφυλλο, το: "βαφτίζεται η δούλη του Θεού Βιολέτα", δεν ήταν μονόδρομος; Ούτε που να το φανταστώ πως θα με είχαν βαφτίσει, αν είχα γεννηθεί αγόρι..!


Με αυτή τη μικρή ιστοριούλα συμμετείχα στο "παιχνίδι με τις λέξεις" της Μαρίας. Οι λέξεις οι υποχρεωτικές ήταν όσες είναι με κόκκινο. Η ιστορία ήταν η 12. Από βαθμολογία;..άστα να πάνε στο καλό! Ευτυχώς που δεν πάθαμε και τίποτα! Χαχα! Πάντως παιδιά μου, δεν σας κρύβω πως αυτό το φαινόμενο με τα ονόματα από πάππου προς πάππου για το εγγόνι, έχει κάψει κι έχει κάψει ελληνικές οικογένειες. Μπορεί να ακούγομαι απόλυτη, αλλά η κοινω-
νία φαίνεται και από τις εμμονές που συντηρούν οι οικογένειες στους κόλπους τους, ενώ παράλληλα κάνουν ο,τι μπορούν για να κρύψουν ένα σωρό προβλήματα. Μη μου πείτε πως ο καθένας από σας δεν ξέρει έστω και μια οικογένεια που να έφτασε ακόμα και στο χωρισμό, για το όνομα του παιδιού! Δεν 'πα να καίγεται το πελεκούδι; Αρκεί να ακουστεί 
το όνομα της γιαγιάς ή του παππού (κυρίως για τους γονείς του γαμπρού λόγω επιθέτου).
Είμαι υπέρ ενός ονόματος "άσχετου", ένα όνομα που να αρέσει και στους δυο γονείς κι ας μην διαιωνίζει απαραίτητα το όνομα του σογιού. Άλλωστε η αγάπη δεν βρίσκεται σ' αυτά.
Υ.Γ Μαρία σε ευχαριστώ πολύ για τη φιλοξενία και να είσαι καλά να παίζεις πάντα με τις λέξεις, αλλά κυρίως με τις φωτογραφίες!


Foto Natalia Zakonova
❤¸¸.•*¨*•♫ ...................................................................................❤¸¸.•*¨*•

64 σχόλια:

  1. xaxa! Δεν είχα διαβάσει τις ιστορίες!
    Αλλά τώρα που τη διαβάζω σκάω στα γέλια!
    Πωπω μια ανθισμένη οικογένεια!
    (Αλλά μάλλον πρέπει να την κάνω σιγά-σιγά μην... εξαγριώσω τις αλλεργίες μου!)
    ;-)
    Καλημέρα, Πετράδι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα μωρέ, απλά συμπαθητική θα έλεγα, μην τρελαίνεσαι! Χαχα! Καλό σ/κ :)

      Διαγραφή
  2. Μου άρεσε πολύ η ιστορία σου, γιατί με χιούμορ αποτύπωσες μια πραγματικότητα. Αν θυμάμαι καλά πρέπει να της έδωσα βαθμό.
    Φιλάκια και καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Ελένη μου κι εσένα και κάνα δυο ακόμα αναγνώστες, που δεν με αφήσατε στον πάτο!! Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  3. πολύ ωραία ιστορία .... διάβαζα και εγώ ΄τόση ωρα νόμιζα στην αρχή πως ήταν προσωπική ιστορία ...χαχα καλημέρα φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προσωπική δεν είναι, αλλά θα μπορούσε νομίζω :) Καλό σ/κ Νικόλα μου :)

      Διαγραφή
  4. Κάνανε άλλα παιδιά ????
    Γιατί έχω στο μυαλό μου κι άλλα ονόματα λουλουδιών !
    Και εγώ μπερδεύτηκα στην αρχή, πήρα μια χαρά που νόμιζα
    ότι σε λένε ΒΙολέτα !
    Φιλιά πολλά
    Υ.Γ Που πας και βρίσκεις τόοοοοσο ωραίες φωτογραφίες ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν μπορεί, θα κάνανε κι άλλα παιδιά, τόσα ονόματα λουλουδιών υπάρχουν! Χαχα! Ευχαριστώ για τις φωτό Σοφία μου, ας είναι η google καλά! Σε φιλώ και καλό σ/κ :)

      Διαγραφή
  5. Αν ήταν αγόρι θα το έβγαζαν Υάκινθο.... και εκεί να δεις τι θα γινόταν!!!! Πολύ όμορφη ιστορία και πέρα για πέρα αληθινή!!!! Πολλά φιλιά!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υάκινθο;; Βίκυ, κοίτα σύμπτωση, εγώ ξέρω κάποιους γονείς που είχαν βαφτίσει το αγοράκι τους έτσι και του ταίριαζε πολύ! (άσχετο, αλλά...λες να γνωριζόμαστε από κάπου;) Καλό σ/κ Βίκυ μου :)

      Διαγραφή
  6. Εντάξει η ιστορία νομίζω μας θυμίζει κα΄ργα εεληνική οικογένεια. Πρόσφατα εδώ στο σπίτι συζητούσε η οικογένεια τι όνομα θα δώσουν στην μικρή (του 2ου αδελφού μου) και άρχισαν τα παρατράγουδα. Μα πόσο απεχθάνομαι αυτές τις βλακείες και συγνώμη κι όλα αλλά γαι μένα είναι λίγο ανοησίες. Φυσικά και ξέρω οικογένειες που έχουν φτάσει σε σημείο χωρισμού για το όνομα του παιδιού. Άτιμη κοινωνία, ελληνική κοινωνία που ... άστο καλύτερα. Εγώ άχω άλλη άποψη και την έχω δηλώσει σε όλους και όποιος θέλει την κρατάει. Τα δικά μου παιδιά (αν ποτέ κάνω) θα τα δώσω άσχετα ονόματα, έτσι κανείς δεν θα μείνεις παραπονεμένος, ούτε η μια ούτε η άλλη οικογένεια.
    Την ΚΑΛΗΜΕΡΑ μου & Καλό Σαββατοκύριακο Πέτρα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αντικατοπτρίζει τις σχέσεις των οικογενειών και των ζευγαριών γενικότερα νομίζω η ιστορία με τα ονόματα.. Καλημέρα και καλό σ/κ επίσης Μαρία μου :)

      Διαγραφή
  7. Και πάλι δεν σε... μυρίστηκα! Αλλά γέλασα με την ιστορία!
    Τι έγινε με το υπολογιστή σου, Πέτρα μου;;;
    Καλού - κακού, γράφω από τώρα τις ευχές μου για το Πάσχα!
    Να περάσεις όμορφα, να ξεκουραστείς, να προλάβεις να κάνεις όλα όσα έχεις στο νου σου!
    Πασχαλινά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τον έφτιαξα τον υπολογιστή Αλεξάνδρα μου, το πήγα σε τεχνικό την προηγούμενη εβδομάδα. Κι εσύ να περάσεις καλά, αν δεν μιλήσουμε και καλό Πάσχα! Προς το παρόν καλό σ/κ :))

      Διαγραφή
  8. Τι τρυφερή ιστορία, Πέτρα μου! Να είναι πάντα αγαπημένοι και να αποτελούν πρότυπο για τις νεότερες γενιές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βέβαια είναι φανταστική ιστορία, αλλά δεν μπορεί, κάπου θα υπάρχει και μια τέτοια οικογένεια! Καλό σ/κ Εύα μου :)

      Διαγραφή
  9. Τι ομορφη ανάρτηση. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Κι εδώ στην Κύπρο τα ίδια. Από παππού σε εγγόνι και τρέχα γύρευε. Εμείς είχαμε δηλώσει πάντως από την αρχή ότι το κορίτσι μας θα έπαιρνε άσχετο όνομα καθότι κανένα εκ των ονομάτων των γιαγιάδων δεν μας άρεσε. Ευτυχώς το κατάλαβαν και οι δύο :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και στην Κύπρο τα ίδια έχετε λοιπόν ε; Δεν αλλάζουν νομίζω τα χούγια της κοινωνίας μας... Φιλιά πολλά και καλό σ/κ! Ευχαριστώ πολύ για την επίσκεψη :))

      Διαγραφή
  10. Α καλά στην δική μου την βαφτιση να δεις που ήθελε ο παππούς να μου βγάλουν το όνομα του Νικολέτα ( οχι ο Πόντιος παππούς ο άλλος) και εγινε χαμος στην εκκλησια.
    Τελικά το Ελένη επικρατησε με δοξα κσι τιμή της Σμυρνιας γιαγιας και πολυ το ευχαριστηθηκα!!
    Χαχαχα!
    Αυτο το πραγμα στην Ελλάδα τα παιδια ντε και καλά να παίρνουν το όνομα των παππουδων δεν το κατάλαβα ποτέ!!
    Anyway φιλι Πετρουλα απο την όμορφη Ερέτρια που είπα να κάνω κοπάνα και μα εκδρομιστώ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βρε, την κοπάνισες;;; Ελπίζω να περνάς υπέροχα κι αν το συνδυάσεις και με τις αργίες του Πάσχα, ακόμα καλύτερα "Ελένη" μου! Φιλιά πολλά :))

      Διαγραφή
  11. xaxa.. φοβερή ιστορια....
    να ζήσει... το παιδι!!.. και ας ανθίζει... χαχα...
    μπραβο..και καλό Σαβ/κο!! καλά να περνας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάτσε καλά, η ιστορία είναι προϊόν της φαντασίας μου λέμε!! Καλό σ/κ Λαμπρινή μου :)

      Διαγραφή
  12. Μία λέξη: ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΟ!!!!!!
    Μπράβο Πέτρα, το ευχαριστηθήκαμε!!!
    Φιλιά
    Μ. - Ο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ κορίτσια και να είστε καλά! Καλό σ/κ σας φιλώ :)

      Διαγραφή
  13. Απολαυστικό κείμενο και πέρα για πέρα αλήθεια! Πάντως έλεος με τα ονόματα και με τα "δικαιώματα" που νομίζουν ότι έχουν όλοι σε ένα παιδί ξένο. Φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Ξένο" δεν είναι το εγγόνι, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν έχει το κάθε ζευγάρι το δικαίωμα να δώσει στα παιδιά του όποια ονόματα θέλει! Καλό σ/κ κι από δω :))

      Διαγραφή
  14. Πέτρα μου εγώ σε ευχαριστώ για την υπέροχη συμμετοχή σου!!
    Ένα όμορφο κείμενο, που θίγει αλήθειες, αλλά με τρόπο ανάλαφρο (το κείμενο καθόλου ανάλαφρο δεν το θεωρώ...μην παρεξηγηθώ), απλά εννοώ πως εκτονώνεται η πίεση των "συγγενών" του κειμένου με το χιούμορ σου!

    Φιλιά πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρία μου να είσαι καλά και πάλι σε ευχαριστώ! Καλά λες, ανάλαφρο ήταν, δεν το βρίσκω κακό τον όρο. Φιλιά και καλό σ/κ :)

      Διαγραφή
  15. χαχαχαχα Στο σόι μας, από την μία μεριά, έχουν συμβεί τέτοια ευτράπελα 5 φορές!!! Όσα και τα εγγόνια!! Στο τελευταίο ήμουν μεγάλη και το έζησα, μόνο που δεν έφυγαν από την βάφτιση... χαχαχαχα το γέλιο!! Εμένα πάντως μου άρεσε η ιστορία είναι πολύ αληθινή και συμβαίνει στο 70% των οικογενειών, γιατί άσχετα αν δεν τον δείχνουν κάποιοι, στην πραγματικότητα το περιμένουν και ενοχλούνται όταν δεν!! Σκέψου πως εμείς ακόμα δεν έχουμε παιδιά.. ονόματα όμως έχουν από τον 3ο χρόνο σχέσης! :)) Πολλά φιλιά Πέτρα μου Καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ..."ακόμα δεν έχουμε παιδιά.. ονόματα όμως έχουν από τον 3ο χρόνο σχέσης!" !!! Αχαχαχα! Απλά απολαυστική όπως πάντα Ελεάνα μου! Πολλά φιλιά και καλό σ/κ επίσης :))

      Διαγραφή
  16. Απολαυστικό κείμενο, Πέτρα! Μ' έκανε να χαμογελάσω! Το παιχνίδι με τις λέξεις δεν το παρακολούθησα, αλλά είναι πολλά αυτά που χάνω τελευταία.
    Όσο για το όνομα, εμένα μ' αρέσει η παράδοση. Είναι σαν να συνεχίζεται η ιστορία της οικογένειας από γενιά σε γενιά. Αρκεί να αρέσουν στους γονείς τα ονόματα των παππούδων! Όχι και να τσακώνονται τα σόγια μεταξύ τους! Έλεος! Έχω ακούσει βέβαια κι εγώ ανάλογες ιστορίες...
    Εγώ στο παιδί μου έδωσα το όνομα του πατέρα μου. Και το ήθελα πολύ και η απόφαση πάρθηκε ομόφωνα από όλους τους...εμπλεκόμενους για πολύ συγκεκριμένους λόγους. Οπότε όλα καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς αυτό ήθελα να θίξω Σοφία μου. Ότι πολλές οικογένειες διαφωνούν σε βαθμό...διαζυγίου κι αυτό το αποτέλεσμα, προφανώς και κρύβει πολλά προβλήματα πίσω του... Καλό σ/κ :))

      Διαγραφή
  17. Πολύ καλό! Δεν είχα πάρει χαμπάρι το παιχνίδι κι έτσι δεν ψήφισα, αλλιώς θα ήσουν υποψήφια! Πάντως εμένα μ αρέσει να παίρνει κάποιος όνομα από παππού γιαγιά, έχει πιο πολύ νοημα παρά κάτι άσχετο. Άσε αυτό με κάτι ονόματα τύπου Λυδία και άλλα αρχαιοπρεπή που έχουν γίνει πια πιο συνηθισμένα και από το Μαρία! Εγώ έχω το όνομα της γιαγιάς μου και μ αρέσει παρόλο που μικρή δε μ άρεσε γιατί ήθελα κι εγω ένα όνομα και καλά πιο σπάνιο. Τώρα όμως όλοι μου λένε τι ωραίο ονομα που έχεις, κι ας είναι του συρμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα δεν έχω κατηγορηματικά άλλη άποψη, απλά εξετάζω το φαινόμενο της διαμάχης, σε κάθε οικογένεια (όχι σε όλες προς Θεού) που ετοιμάζεται για τη βάφτιση ενός παιδιού. Καλό σ/κ :)

      Διαγραφή
  18. Πολύ γλυκιά και τρυφερή η ιστορία σου, Πέτρα μου!
    Αν έχουν ωραία ονόματα, έχει καλώς, αν όχι καλύτερα να λείπει.
    Ευτυχώς δεν είχαμε τέτοια διλήμματα και στη κόρη μας δώσαμε της γιαγιάς μεν,
    αλλά, θεσπέσιο δε! Δεν πήρα είδηση το παιχνίδι, έχω κι εγώ τα δικά μου ...
    Να είσαι καλά Πετροκόριτσο και να έχεις ένα όμορφο βραδάκι!
    Πολλά φιλάκια με μια ολόθερμη αγκαλιά!:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό πάλι που το πας! Να λένε τη γιαγιά Αφροξυλάνθη και να "πρέπει" οπωσδήποτε να το κληρονομήσει το εγγόνι! Τράτζικ! :)) Φιλιά πολλά επίσης και καλό σ/κ :))

      Διαγραφή
  19. Και γω ειμαι υπερ των άσχετων και σπάνιων και όμορφων ονομάτων!Καλό ξημέρωμα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Να μου επιτρεψεις πριν σου πω για την ιστορία σου.. πετρίνα μου να θαυμασω τις ομορφες φατσούες.. που έβαλες στην αρχή και στο τελος εχω παθει πλακα με την ομορφια της μικρής... και πες μου βρε αγαπη μου πως θα μαλώνουν τι ονομα να δωσουν στο παιδι... αυτα ειναι λέω προπολεμικα.. πια... αλλα γίνονται ακομα και σημερα οντως διαμαχες για τα ονοματα.. Πετρίνα μου χτυπησες φλεβα με το θεμα.... να περασεις ενα ομορφο Σαββατοκύριακο... φιλάκιααααα..!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βρε ποιο προπολεμικά; Στην Ελλάδα κάτι τέτοιες "θεωρίες" δεν εξαλείφονται ποτέ! Καλό σ/κ επίσης Σμαράγδι μου :)

      Διαγραφή
  21. Καλημέρα σου Πέτρα μου, όμορφο ξημέρωμα να έχεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Tην ξεχώρισα και την αγάπησα!!!
    Πόσα ζευγάρια δεν έχουν έρθει σε χωρισμό και αμέτρητους καβγάδες
    για το όνομα του παιδιού
    και πάντα φταίει η ματαιοδοξία των παππουδογιαγιάδων.
    Ο παππούς μου έλεγε το καλύτερο θέλοντας να δείξει πως δεν έχει καμία αξία να πάρει το παιδί το όνομα κάποιου παππού ή γιαγιάς και σ' αυτό θα μείνω....
    "Το παιδί μπορεί να σου τιμήσει το όνομα, μπορεί όμως και να στο ντροπιάσει"
    Φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Φλωρούκο μου! Ο παππούς βέβαια, απολύτως σοφός, δεν το συζητώ! Φιλιά πολλά και καλό σ/κ :)

      Διαγραφή
  23. Καλημέρα Πετράδι μου
    Οι ανθισμένες οικογένειες
    ευτυχούν πάντα όπως σου είχα γράψει!!!
    Τα συγχαρητήρια μου!

    φιλάκι γλυκό ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α ναι, το θυμάμαι! Τι όμορφο σχόλιο Ελενάρα μου! Φιλιά πολλά και καλό σ/κ ♥

      Διαγραφή
  24. Καλή σου μέρα αγαπητή μου Πέτρα.
    Θέλω να πιστεύω ότι το θέμα της ονομασίας των παιδιών έχει πια ξεπεραστεί.
    Αποτελεί ένα παρελθόν το να διαλύεται μια οικογένεια επειδή δεν δόθηκε στο παιδί το όνομα του παπού ή της γιαγιάς. Εμείς εδώ το έχουμε ξεπεράσει.
    Νάσαι καλά και καλό σου Πάσχα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι Ντένη, δεν έχει ξεπεραστεί καθόλου! Εξακολουθούν να τρίζουν τα θεμέλια οικογενειών, λόγω των ονομάτων των παιδιών. Απλά αυτό για μένα σημαίνει πως τα θεμέλια ήταν σαθρά από πριν.. Καλή Κυριακή και καλό Πάσχα :)

      Διαγραφή
  25. Βιολέτα.. τι ωραίο όνομα πλάκα πλάκα.. και η ιστορία σου πολύ όμορφη, πολύ τρυφερή, με δόσεις χιούμορ!
    Καλά, αυτό το "από που θα πάρει το όνομα το μωρό" έχει παραγίνει.. Φαντάσου για το όνομα της αδερφής μου πίεσε η γιαγιά.. Αλλά τώρα που είναι έγκυος η αδερφή μου, όλοι "όπως θέλετε να το βγάλετε το παιδί, όπως θέλετε!", αν και ξέρουμε πως ενδόμυχα όλοι οι παππούδες θέλουν να ακούσουν το ονοματάκι τους..
    Φιλιά πολλά Πέτρα μου! Συγχαρητήρια για τη συμμετοχή σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελπίζω να μην τους κρατάνε μούτρα την ημέρα της βάφτισης κι άλλες...364 ημέρες μετά!! Φιλιά και καλή Κυριακή Γιώτα μου :)

      Διαγραφή
  26. Η ιστορία σου είναι βγαλμένη από την ζωή
    Φιλάκια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. αχ, Πέτρα μου τι ωραία που τα λες...! Αυτά ξεκινούν πριν καν υπάρξει και εγκυμοσύνη! Όπως λες έχει κάψει πολλές οικογένειες που τελικά προκαλούν και σοβαρές ιστορίες. Ήμουν μπροστά κάποτε σε μια που ο παππούς έφυγε απ τη βάφτιση! Τρελά κολλήματα μιλάμε... Πάντως μια αγωνία όλοι την έχουμε για το αν θα αντιμετωπίσουμε αντιδράσεις... Συμφωνώ μαζί σου πως το όνομα του παιδιού πρέπει να το επιλέγουν οι γονείς και να ταιριάζει και στο παιδί! :-)
    Πολλά φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ πλάκα πλάκα, γνωρίζω πάρα πολλές τέτοιες ιστορίες με αρκούδες.. Και στόχο έχουν πάντα το ζευγάρι, το οποίο αν δεν έχει γερές βάσεις, την έβαψε! Καλημερούδια κι καλή Κυριακή!

      Διαγραφή
  28. Το χαμένο ήρθε!
    Εγώ μια ζωή μισούσα το όνομα μου .... Κι έφτασα 40 χρονώ γαϊδάρα για να το λατρέψω!
    Θα προτιμούσα να μου είχαν δώσει του παππού μου κι όχι της γιαγιάς βλέπεις...
    Και τους παραπονιόμουν!
    τελικά καλύτερο δεν θα μπορούσαν να μου έχουν δώσει!
    Φιλιά ( και ούτε που είχα φανταστεί ότι εσύ ήσουν πίσω από αυτή την ιστορία!!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η δική σου ιστορία παρεμπιπτόντως, ήταν από τις πιο ωραίες, πολύ "ψαγμένη". Γι' αυτό δεν τη ψήφισα! Αχαχα :)

      Διαγραφή
    2. Εντάξει...με έστειλες λέμε!!!
      Καλημέρα ☺☺☺

      Διαγραφή
  29. Μπορείς να με βαρέσεις όσο θες...!!!!
    Δεν πάω καλά σίγουρα!!!
    Νόμιζα ότι έχω σχολιάσει στο κείμενό σου. μέχρι που διαπίστωσα ότι δεν το έχω κάνει!!!
    Μπήκα προχθές που μιλούσαμε για να το το κάνω και αντέγραψα μόνο τους φράχτες... Ασχολίαστο!!!
    Δέχεσαι τους φίλους με την χαζομάρα και την αφηρημάδα τους;;;; Ιδού το ερώτημα!

    Θέμα πραγματικά που έχει αναστατώσει και έχει επιφέρει τρομερές και φοβερές συγκρούσεις σε πολλά ζευγάρια, διότι δεν έχουν καταλάβει για ποιο λόγο βρίσκονται μαζί!!! Είμαι υπέρ της άποψης που υποστηρίζεις κι εσύ στο τέλος!
    Ανθρώπινο και οικείο το κείμενό σου και οι φωτογραφίες μαγευτικές με τα υπέροχα λουλουδόπαιδα που αναγκάζονται να πάρουν ένα όνομα που δεν έχουν επιλέξει...

    Ευτυχώς που σου έδωσαν ένα καλοστεκούμενο όνομα... χεχε!!!
    Υπάρχουν τόσο κακόηχα και απάισια ονόματα, όπου απορώ γιατί επιμένουν να τα διαιωνίζουν! Τόση βλακεία μάς κυβερνά!
    Αλλά γιατί απορώ;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπορείς να με βαρέσεις όσο θες...!!!!...που εμφανίστηκα εδώ ύστερα από 12 ημέρες! Αχαχα! Αχ κι εγώ τρελάθηκα με το μικρούλι κι ομορφούλι στη φωτό!

      Διαγραφή
  30. Δεν πρόλαβα να διαβάσω όλες τις ιστορίες, αλλά αυτή θα την ψήφιζα σίγουρα.
    Εμένα με βάφτισαν 3 χρονών.
    Ξεκίνησαν για την εκκλησία για να με βγάλουν Θωμαη, στο δρόμο έγινα Παρασκευή και γύρισα Παρθένα! !!
    Γελας;
    Καλή Ανάσταση!
    Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γελάω διότι μόλις τώρα ανακάλυψα αυτό εδώ το σχόλιο...(Παναγιά) Παρθένα μου!! Αχαχα! Χρόνια πολλά και να είσαι καλά! :))

      Διαγραφή

ΦΙΛΕ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ TOY BLOG ΚΑΙ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ ΜΕ ΤΟΝ GDPR~ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ!

ΠΕΡΙ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ: ΠΡΟΣΟΧΗ! ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΝΟΜΟΣ 2121/1993 Copyright © Mia Petra

Απαγορεύεται από το δίκαιο Πνευματικής Ιδιοκτησίας η καθ' οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση και ιδιοποίηση τών κειμένων μου, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.
ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ - ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ Ή ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ, ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΚΤΡΙΑΣ -Mia Petra-
***IMPORTANT NOTE***:The reproduction, publication, modification, transmission or exploitation of any work contained herein for any use, personal or commercial, without my prior written permission is strictly prohibited.