Δευτέρα 29 Μαρτίου 2021

✿ *Φάτε, δε θα βγούμε ποτέ..!


Να, αυτό διάβασα κι εγώ κι είπα να χαλαρώσω και να το απολαύσω. Το θυμάμαι σα χθες. Νοέμβρης μήνας ήταν, όταν άρχιζε μιά καραντίνα που θα κρατούσε μέχρι που.. τί μέχρι πού; Μέχρι που να σβήσει ο ήλιος, και βλέπουμε. Αλλά ξέρεις, ο Νοέμβρης έχει ένα καλό. Σου υπόσχεται ότι η άνοιξη και το καλοκαίρι είναι πολύ μακριά, συνεπώς..φάτε μωρέ αδέρφια!

Στο μεταξύ, μιλάμε για εκείνο τον μήνα που έχει μπροστά του ένα Δεκέμβρη με τις γιορτές του και τα όλα του, και που πας σούπερ μάρκετ, κι αμέσως μετά τα σχολικά είδη, σού έχουν στολίσει τα πρώιμα μελομακάρονα. Και τί να κάνεις κι εσύ, δεν είσαι κι από σίδερο, λυγίζεις εκεί απέναντι από το ράφι, τα κοιτάς και σε κοιτάνε, και λες εντάξει μωρέ, με οκτώ μελομακάρονα Νοέμβρη μήνα τί μπορώ να πάθω πια; Έχω καιρό!

Για πότε ξημερώνει παραμονή Χριστουγέννων, ούτε που το κατάλαβες, και δώσ' του να κατεβάζεις τα μελομακάρονα και τους βουτυράτους κουραμπιέδες δυό δυό. Και όχι, δεν αφήνεις να περισσέψει ούτε ψίχουλο, αντιθέτως, πας σούπερ μάρκετ αμέσως μετά την πρωτοχρονιά κι αγοράζεις με τις ντάνες τα ρετάλια μελομακάρονα, και τα αποθηκεύεις στο κελάρι, γιατί, κατά μια έννοια δεν έχουμε πανδημικό πόλεμο; Δεν παίζουν μ' αυτά!

Στο καπάκι έρχεται κι ένας χιονιάς διαρκείας όπου ψάχνεις σώνει και ντε, να βρεις τις ρίζες σου από..αρκούδα, άρα χειμερία νάρκη, άρα κλεισούρα, άρα;; Φαί αδερφέ! Έρχεται κι ένα ρημοδοπρωί που λιώνουν τα χιόνια και πας φαρμακείο κι εκεί δεξιά στην είσοδο είναι δυό ζυγαριές, και λες.. βρε λες ν' ανέβω; Με το δεξί πάντα, για γούρι. Τολμάς και πατάς το πόδι σου στην πρώτη και πριν σου γράψει "σας παρακαλώ ένας ένας", σου πετάει ένα απαθέστατο "74,4" και μετά σιωπή. Εντάξει, δεν πτοείσαι. Πας στην άλλη που τη βλέπεις λίγο πιο φιλόξενη. Πάρε να 'χεις ένα άκαρδο "75,1"!

Οκ, το τραύμα είναι ακόμα ζεστό και δεν πονάει. Ρωτάς ψύχραιμα τη φαρμακοποιό "πάει καλά η ζυγαριά σας;", χωρίς να της διευκρινίζεις ποια από τις δυο! "Εγώ πάντως είμαι 61 κιλά" σου λέει η φαρμακοποιός κι ανεβαίνει στη μια ζυγαριά και γράφει "61". Ακριβώς! Πιάνεσαι από το ράφι με τις φρουτόκρεμες, γιατί σου 'ρχεται μιά σκοτοδίνη κι αμέσως μετά, δεν μπορεί θα υπάρχει μιά σανίδα σωτηρίας... Ξάφνου λάμπεις από χαρά.. ναι, αλλά φοράω μπότες και παλτό και δυο πουλόβερ, βάλε και το φανελάκι από μέσα, αμ, τις μάλλινες κάλτσες πού τις πάς; Δεν είναι όλα αυτά 2-3-4 κιλά τουλάχιστον; Όσο για το πρωινό+brunch "δυο σε ένα" που χτύπησες πρωί-πρωί, ούτε λόγος. Η επιλεκτική αμνησία τού χοντρού..!

Γυρνάς σπίτι και μόλις συνειδητοποιείς ότι είναι τέλος Μάρτη, μπήκε η άνοιξη ρε φίλε! Άρον άρον ανοίγεις την ντουλάπα κι αρχίζεις και βγάζεις φούστες και παντελόνια.. Ρουφάς την κοιλιά σου, κι έτσι χωρίς ούτε καν ανάσα, τα δοκιμάζεις και σου κάνουν! Μόνο που..μόνο που δεν πρέπει να αναπνεύσεις ποτέ ξανά αν δε θες να φύγει το κουμπί από το παντελόνι και να καρφωθεί στον καθρέφτη απέναντι! Δοκιμή στη δοκιμή, ανακαλύπτεις με φρίκη, ότι δε χωράς ούτε σε..κολιέ, ούτε σε φουλάρι, έχει παχύνει μέχρι κι ο λαιμός σου, αγάπη, έχουν παχύνει μέχρι και τα μικρά δάχτυλα τών ποδιών σου..! Ναι, αλλά έχω προσωπικότητα, σκέφτεσαι, βουτώντας και πάλι στην πλάνη σου.. άσε που η εμφάνιση είναι παροδική, η προσωπικότητα μετράει, όλοι το ξέρουμε αυτό. *Θα έχανα κιλά, αλλά δεν μ' αρέσει να χάνω! Και στην τελική *έχω το σώμα ενός θεού: του Βούδα!

Κι αφού περνάς σε "fast forward" τα πέντε στάδια τού πένθους τού πάχους -άρνηση, θυμός, διαπραγμάτευση, κατάθλιψη, αποδοχή- μετά βρίσκεσαι εκεί όπου εσύ προσπαθείς να ρίξεις κάνα ρημαδοκιλό, κι ο οργανισμός σου έχει μουλαρώσει κι αμύνεται. Σου λέει θες να πέσει αυτή κάτω από τα 75 και να μην μπορώ να την μαζέψω; Omg and Jesus Christ!


✰*•˛˛•*✰✰♡*•˛˛•*✰✰♡*•˛˛•*✰

Foto: ΕΔΩ και ΕΔΩ   ~ *Τίτλος ΕΔΩ **Ατάκα ΕΔΩ ***Απόφθεγμα Άγνωστου

❤¸¸.•*¨*•♫ .............................οι σκέψεις μου κάνουν θόρυβο...........................❤¸¸.•*¨*•

28 σχόλια:

  1. αχαχαχαχαχαχαχα! Η πονεμένη ιστορία των
    περισσοτέρων!
    Και ποιο το δίδαγμα; Μην ζυγίζεσαι όταν
    βρίσκεις μπροστά σου ζυγαριές! ☺

    Και για να σοβαρευτώ: Όταν όλα πάνε καλά στη
    ζωή σου, συνήθως δεν έχεις προβλήματα βάρους.
    Το θέμα διατροφή έχει άμεσα σχέση με τη
    ψυχολογία, οπότε κάποια αύξηση λόγω των συνθηκών
    που ζούμε είναι αναμενόμενη.
    Αν φτιάξει η κατάσταση σίγουρα αυτό θα βοηθήσει
    και στην αποκατάσταση του βάρους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, αλλά πόσα..χρόνια θέλει ακόμα για να φτιάξει η κατάσταση δεν ξέρουμε💕🎈

      Διαγραφή
  2. Αχ..αχ.. πονεμένη ιστορία Πετρίνα μου σε παρηγορεί μήπως το γεγονός ότι είμαστε πολλές;
    Κανόνισε να βρεις μια δίαιτα να την δοκιμάσουμε για μετά την λευτεριά γιατί προς το παρόν εμείς το θέλουμε αλλά ο εγκέφαλος δεν ακολουθεί ένα πράμα βρε παιδί μου!!...αχ..αχ.. και μακριά από ζυγαριές προς το παρόν που λέει και το Αριστάκι από πάνω...φιλιά και στις δυο σας..💚🤗🌼

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δίαιτα, ε; Πάλι στα δύσκολα δηλαδή θα πέσουμε; Βοήθειά μας Σμαράγδι μου!🌸🌷🌺

      Διαγραφή
    2. Κοιτα τώρα να δεις Πετρίνα μου ..μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα είναι...στον εγκλεισμό ναι ναι και μην μου πεις πως δεν είναι, έχουμε μια και μοναδική απόλαυση, που θα την πληρώσουμε μεν αλλά θα την απολαύσουμε δε...τίποτε δεν γίνεται σ αυτόν το κόσμο χωρίς να πληρωθεί!
      Ας πάει και το παλιάμπελο βρε...έτσι κι αλλιώς, τι θα κάνουν οι ψυχολόγοι; κλέφτες θα γίνουν; 🤣

      Διαγραφή
    3. Συγνώμη Σμαράγδι μου, αλλά άργησα πολύ να δω αυτό το σχόλιο!
      Πάντως τα κιλά εύκολα έρχονται, δύσκολα φεύγουν τα άτιμα!🤓

      Διαγραφή
  3. Εντάξει τώρα, τι να κάνουμε; Θα διορθωθούν και τα κιλά σιγά σιγά όταν ξαναμπούμε στην κανονικότητα. Ας είμαστε υγιείς ,Πέτρα μου ,θα μου πεις έγινα βραχάκι αλλά δεν πειράζει. Εκτόνωση είναι κι αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Βραχάκι"! Χαχαχα πολύ αστεία λέξη, Χελωνάκι, με έκανες και γέλασα!!😂🌼🌻

      Διαγραφή
  4. ευχαριστούμε για τη παρότρυνση πέτρα μου, αν και θα είχαμε ανάγκη περισσότερο το "μη φάτε" χαχαχα
    ερχονται καλυτερες ημερες, δεν ξερω για ποσο ομως...

    φιλια αγαπημένη μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Μη φάτε" σας είπα, αλλά με τον τρόπο μου! Άσε τις δικαιολογίες 😉😊🌻

      Διαγραφή
  5. Ακριβώς μια από τα ίδια, Πέτρα μου.
    Εγώ καταλαβαίνω από τα παντελόνια κι από τα μάγουλά.
    Παντελόνια έχω μήνες να φορέσω, η φόρμα είναι 2 νούμερα πιο μεγάλη ή μάλλον ήταν, τώρα προσαρμόστηκα στο μέγεθος της.
    Όπως λέει και η Ρούλα, είμαστε πολλές.
    Θα βγούμε, ελπίζω και θα επανέλθουμε, ελπίζω.
    Φιλάκια πολλά διαδικτυακά και ακίνδυνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ το κατάλαβα για τα παντελόνια (σου) γιατί
      τα κάνεις τσάντες! Εγώ η άσχετη, τί να τα κάνω;🤓

      Διαγραφή
  6. Αν δω τα πράγματα πιο ρεαλιστικά (?) υπάρχουν δύο εκδοχές. Να αποδεχθώ τα αρνητικά, μια ψυχική μιζέρια δηλ. με όλα τα αρνητικά συναισθήματα απ’ τη στέρηση και μια καραμπινάτη κατάθλιψη και τα θετικά, (???) ένα στόχο, ένα λόγο, ένα κάτι βρε αδερφέ για να μην βυθιστώ σε μια κατάσταση αυτολύπησης, απελπισίας που αργά ή γρήγορα θα με οδηγήσει πάλι στην κατάθλιψη. Καταλάβατε; Εγώ όχι. Και παρόλο που έψαξα σε όσες πηγές και πληροφορίες θα μπορούσαν να με διαφωτίσουν πώς να το αποφύγω (να περιδρομιάζω δηλ) δεν κατάφερα τίποτα, κι έτσι ένα «έλα μωρέ....από Δευτέρα δίαιτα» νομίζω μου δίνει συχωροχάρτι. Είναι απ’ τις παρενέργειες του εγκλεισμού και μια απ' τις ελάχιστες (μη σου πω και η μόνη) απολαύσεις που μας απόμειναν. Ψέματα να πούμε;
    Φιλιά Πέτρα μου και....οψόμεθα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάντα το φαγητό ήταν απόλαυση, αλλά και λύση ενίοτε.
      Βέβαια, η πραγματική λύση είναι να προσέχουμε τον
      εαυτό μας, αλλά κι αυτό το φαγητό πολύ πειρασμός 🥴

      Διαγραφή
  7. Πέτρα μου χαχαχχαχαχαχαχαχαχαχαχα, το διάβασα με τη γυναίκα μου μαζί και έχουμε λιώσει στο γέλιο. Άσε που ξέρεις τι μου απάντησε; Για να παίρνεις θάρρος δηλαδή. Για ένα 75,1 κάνει το κορίτσι έτσι ; Χαχαχαχαχαχαχα Εδώ είμαστε ..νοικοκυραίοι με ...κοιλιές αλλά χωρίς ....λίρες, που έλεγε και μέγιστος Αυλωνίτης.
    Να σου πω! Το πιο τραγικό σε αυτήν την ιστορία χρυσή μου δεν είναι μόνο τα κιλά. Κάτι ξέχασες. Κάτι που έρχεται ύπουλα και σου κλείνει το μάτι. Είναι το Ζάχαρο Πέτρα μουουουουουου!!! Με αυτό τι θα κάνουμε μου λες που δεν είχα ποτέ και τώρα τρέχω..
    Ώχουυυυυυυυ..

    Φιλιά καλή μου, να είσαι καλά, να μας δίνεις χαρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιάννη, την καλημέρα μου σε εσένα και στην σύζυγο,
      και σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια! Μπορεί να
      έχουμε "τσιμπήσει" κάποια (..) κιλά, αλλά τουλάχιστον
      προσπαθούμε να διασκεδάσουμε τον πόνο μας (τρώγοντας!)
      😊😎

      Διαγραφή
  8. Το ποσό γέλασα δε λέγεται, Πέτρα μου! Με τα χάλια μου βεβαίως βεβαίως! Ξώκειλα κι εγώ σε αυτήν την καραντίνα, μη σου πω και στην προηγούμενη! Πάντως το λάθος να ανέβω σε ζυγαριά -δις κιόλας- δεν το κάνω! Ας μας ανοίξουν και θα το ράψω το ρημάδι ενόψει και της παραλίας (λέμε τώρα...)! Φιλιά αποστειρωμένα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι αν μας ανοίξουν Ιούλιο μήνα, ποιος προλαβαίνει
      να αδυνατίσει οεο; Πάντως χαίρομαι που γέλασες 😊

      Υ.Γ Μαρία, δε γράφεις σε κάποιο μπλογκ; 🌻🌻

      Διαγραφή
  9. χαχαχαχα κσλημέρα! Καλά εντάξει αλλά τι ύψος είπαμε; Γιατί και τα κιλά ανάλογα το ύψος πάνε. Αν είναι πάνω από 1,70 μην τρελαθούμε. Μια χαρά είναι.
    Εκεί που ξεράθηκα στα γέλια είναι ''θα χανα κιλά αλλά δεν μ'αρέσει να χάνω'' χααχαα
    Εντάξει όλοι στο ίδιο κύμα εκπέμπουμε. Ένα να σκεφθείς μην φορολογήσουν αυτούς που πήραν κιλά. Τη βάψαμε.
    Καλή σου μέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οκ, το ύψος το 'χουμε. Τώρα δε μένει πάρα να το κλείσουμε
      το ρημάδι το στόμα. Πολύ δύσκολο καλέ κυρία🙄Καλημέρες!🌻

      Διαγραφή
  10. Εγώ νονούλι μετά τα όσα πέρασα το 2020 έκοψα και το αλάτι.
    Και επειδή ούτε η δυσανεξία στη λακτόζη αστειεύεται ούτε το ευερέθιστο έντερο, προσέχω πολύ γιατί μετά έχω ανυπόφορα συμπτώματα!
    Βέβαια, αν θέλω γλυκάκι, φτιάχνω νηστίσιμες συνταγές (για να μην έχουν γαλακτοκομικά) , αλλά χρησιμοποιώ καστανή ζάχαρη και τρώω ένα κομματάκι, οπότε εντάξει!
    Ωστόσο, απόλαυσα τη νονούλα μου, που είναι απόλαυση και γέλασα τόσο με το OMG και Jesus Christ!!!
    Σε φιλώ γλυκά!
    ΥΓ: Εγώ πάλι φοβάμαι το άλλο. Θα βγούμε έξω κάποια στιγμή δε μπορεί, αλλά για πόσο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα κουκλοβαφτιστηρόνιμου! Καλά κάνεις και προσέχεις.
      Μικρό παιδί είσαι, βαφτιστήρι πράμα! 😊 Ναι, όντως θα βγούμε
      αλλά όσο πατάει η γάτα, και θα μπούμε ξανά, όσο πατάει ο ελέφαντας!🤪

      Διαγραφή
  11. χαχα Πέτρα το τερμάτισες!!!!!
    Και να ξέρεις δεν σε χωνεύω καθόλου! Τι μου τις μόστραρες τις φωτο με τις κρέπες, τα σιρόπια, κι αυτά τα κόκκινα..τι διάτανο είναι αυτά τα κόκκινα μέσα στο σιρόπι; Ωωω...φράουλες!
    Θέλεις να με ξεκάνεις; Δεν φτάνουν οι τύψεις που μου ξύπνησες; Προκαλείς και το φιλότιμό μου;
    Κάπου έχω έναν διάδρομο που μου έκανε κάποτε δώρο η πεθερά μου. Πού τον έχω;
    Ωραίο ύπνο θα κάνω απόψε.
    75; Να γελάσω; Να μη γελάσω; χαχα
    Να 'σαι καλά Πέτρα μου.
    Πολλά φιλιά και ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχα Μαρία, μόνο τις κρέπες είδες;
      Κάτι παστουρμάδες και κάτι σαλάμια στην
      πρώτη φωτό, τσάμπα τα στόλισα εγώ;; 😂
      Καλημερούδια και καλό μήνα με δίαιτα 😉

      Διαγραφή
  12. "Στο καπάκι έρχεται κι ένας χιονιάς διαρκείας όπου ψάχνεις σώνει και ντε, να βρεις τις ρίζες σου από..αρκούδα, άρα χειμερία νάρκη, άρα κλεισούρα, άρα;; Φαί αδερφέ! "

    θα γελάω κανά μήνα με αυτή την ατάκα!!
    Εντάξει μια χαρά το διασκεδάζεις, ας το ξορκίσουμε όσο μπορούμε!
    Δεν θα ευχηθώ υπομονή γιατί εγώ δεν έχω άλλη !!

    Σε φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σου εύχομαι όλο τον Απρίλη να γελάς με αυτή την ατάκα! 😉
      Πιο πολύ το διασκεδάζω γραπτώς, παρά στην πραγματικότητα..
      Καλό μήνα Νικολέτα μου 🌼🌻🌼

      Διαγραφή
  13. Άστο κι εγώ μια βάζω μια χάνω. ουφφφφ Τους αγωνιστικούς μου χαιρετισμούς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου συντρόφισσα Χριστίνα Πεταλωτή! 😂 Την αλληλεγγύη μου! 😉😊

      Διαγραφή

ΦΙΛΕ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ TOY BLOG ΚΑΙ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ ΜΕ ΤΟΝ GDPR~ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ!

ΠΕΡΙ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ: ΠΡΟΣΟΧΗ! ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΝΟΜΟΣ 2121/1993 Copyright © Mia Petra

Απαγορεύεται από το δίκαιο Πνευματικής Ιδιοκτησίας η καθ' οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση και ιδιοποίηση τών κειμένων μου, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.
ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ - ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ Ή ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ, ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΚΤΡΙΑΣ -Mia Petra-
***IMPORTANT NOTE***:The reproduction, publication, modification, transmission or exploitation of any work contained herein for any use, personal or commercial, without my prior written permission is strictly prohibited.